8 πιο έξυπνες φυλές των γατών

1. Αβυσσινική γάτα

έξυπνες φυλές των γατών: Αβισσινός
Αβυσσινική γάτα

Κομψές γάτες από την Αιθιοπία διακρίνονται από έναν ζωηρό χαρακτήρα και παιχνιδιάρικο χαρακτήρα. Είναι εύκολο να διδάξουν να φέρουν τα παιχνίδια. Είναι πολύ περίεργοι, αλλά καταλαβαίνουν τους κανόνες συμπεριφοράς στο σπίτι. Είναι αλήθεια ότι είναι καλύτερο να προσφέρετε μια γάτα Αβισσινής με μια γρατσουνιά, αλλιώς θα μετατραπεί σε αυτήν μια πόρτα ή μια σχάρα.

Ένας τέτοιος διάλογος για τις γάτες της Αβισσινής ήταν στο The Simpsons:

Clancy Wiggum: Είμαι έξυπνος σαν μια γάτα, σωστά, Lou;

Λου: Τι φυλή; Είδα μόλις μια άβυσσο γάτα που ήξερε πώς να αλλάξει κανάλια.

2. Scottish Folded Cat

έξυπνη φυλή των γατών: Scottish Fold
Scottish Fold

Διακεκριμένα χαρακτηριστικά αυτών των γατών – μια ειδική δομή των αυτιών και η δυνατότητα να σταθούν στα πίσω πόδια τους. Εξαιτίας αυτών, τα σκωτσέζικα ουρανό θεωρούνται μία από τις πιο διασκεδαστικές φυλές των γατών. Ταυτόχρονα, είναι επίσης μία από τις πιο έξυπνες φυλές, επειδή είναι καλά εκπαιδευμένοι σε κόλπα και σαν κινούμενα παιχνίδια.

3. Cornish Rex

έξυπνες φυλές γάτων: Cornish Rex
Cornish Rex

Cornish Rex – γάτες με μεγάλα αυτιά και σγουρά μαλλιά. Είναι εξαιρετικά περίεργοι: είναι σημαντικό για αυτούς να γνωρίζουν τι εμπλέκεται σε κάθε μέλος της οικογένειας. Εάν δεν επιτρέψετε στον εαυτό σας να ακολουθήσει τον εαυτό σας, το Cornish Rex θα προσβληθεί. Και τείνουν να βαρεθούν με την πλήξη, εξαιτίας αυτού που συχνά υποφέρουν από υπερβολικό βάρος.

Η Cornish Rex αγαπά τα παιχνίδια, είναι κατάλληλη για εκπαίδευση και χρειάζεται μια μόνιμη κοινωνία ενός από τα μέλη της οικογένειας.

4. Ταϊλανδική γάτα

έξυπνες φυλές γατών: Ταϊλανδικά
Ταϊλανδέζικη γάτα

Ενεργές και πολύ στοργικές γάτες. Μην ανεχτείτε, όταν δεν παρατηρούνται, να απαιτούν προσοχή και φυσική επαφή. Αντιμετωπίζουν όλα τα μέλη της οικογένειας καλά, αλλά επιλέγουν το κατοικίδιο ζώο στο οποίο συνδέονται περισσότερο. Οι ταϊλανδικές γάτες με τη βοήθεια διαφορετικών οτονιών και γραμμάτων φωνής είναι σε θέση να εκφράσουν ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων. Ακόμη και στην ενηλικίωση, παραμένουν παιχνιδιάρικα.

5. Βιρμανική γάτα

έξυπνες φυλές των γατών: Βιρμανίας
Βιρμανική γάτα

Οι βιρμανικές γάτες ήθελαν να “μιλούν”, αλλά όχι τόσο δυνατά όπως οι γάτες της Σιαμέζης. Χρειάζονται χάδι και προσοχή, καθώς και τακτική ψυχική κατάρτιση. Είναι εύκολο να εκπαιδεύσουν και θα οργανώσουν με χαρά μια επίδειξη των ικανοτήτων τους πριν από τους επισκέπτες.

6. Το τουρκικό φορτηγό

έξυπνες φυλές γάτων: ένα τουρκικό φορτηγό
Τουρκικό φορτηγό

Μια από τις παλαιότερες φυλές των γατών προέρχεται από τα μέρη γύρω από την τουρκική λίμνη Van. Τους αρέσει να παίζουν με νέα παιχνίδια, σε σαλάτες και ακόμη και με νερό. Το μαλλί τούρκου wang στεγνώνει γρήγορα, έτσι δεν φοβούνται το νερό.

Επιλέξτε πάντα έναν κύριο και χρειαστείτε την προσοχή του. Τα συναισθήματα και οι ανάγκες εκφράζονται μέσα από εκφράσεις του προσώπου και μελωδική φωνή.

7. Βεγγαλική γάτα

έξυπνες φυλές των γατών: Βεγγάλη
Bengal γάτα

Άτακτος και έξυπνος γάτες της Βεγγάλης είναι δημοφιλείς λόγω του χρώματος των λεοπάρδαδων. Είναι έξυπνοι, αλλά χωρίς σωστή εκπαίδευση, είναι σχολικοί: τους αρέσει να παίζουν με τα πάντα στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών. Είναι γνωστό ότι οι γάτες της Βεγγάλης παρατηρούν πως οι ιδιοκτήτες χρησιμοποιούν διακόπτες και μπορούν να αλλάξουν τον φωτισμό στην πιο ακατάλληλη στιγμή.

8. Η γάτα της Σιγκαπούρης

έξυπνες φυλές γάτων: Σιγκαπούρη
Σιγκαπούρη γάτα

Οι σκύλοι της Σιγκαπούρης είναι οι μικρότεροι εξημερωμένοι εκπρόσωποι της οικογένειας των γατών. Είναι πολύ παρατηρητικοί, περίεργοι και πάντα σε κίνηση. Αυτή η γάτα εξερευνά το σπίτι, έτσι ώστε να γνωρίζουν καλύτερα από εσάς, και στη συνέχεια θα πηδούν έξω από τα πιο απρόσμενα μέρη το δικαίωμα στους ώμους σας, εκφράζοντας την αγάπη τους.