Παιχνίδια για γάτες: πώς να μην φέρει το κατοικίδιο ζώο σας τρελό

Δείκτες λέιζερ

παιχνίδια για γάτες: δείκτες λέιζερ
Flickr.com

Πηγαίνουν τις ημέρες όταν οι ιδιοκτήτες γάτας ήταν ικανοποιημένοι με χάρτινα τόξα δεμένα με σχοινί. Οι νέες τεχνολογίες τις αντικατέστησαν.

Οι δείκτες λέιζερ που αγοράστηκαν στα καταστήματα χαρτικών έγιναν γρήγορα αγαπημένοι των ιδιοκτητών γάτας. Και δεν είναι περίεργο: μπορείτε να παίξετε με ένα ζώο που κάθεται στον καναπέ. Απλά πρέπει να πατήσετε το κουμπί και να απολαύσετε τον τρόπο που η γάτα προσπαθεί να πιάσει το κόκκινο φως ανεπιτυχώς.

Με αυτόν τον ανεπιτυχή τρόπο βρίσκεται ο κύριος κίνδυνος.

Προκειμένου το παιχνίδι να μην βλάψει το ζώο, είναι απαραίτητο να παγιδευτεί αργά ή γρήγορα. Εάν αυτό δεν συμβεί, το κατοικίδιο αναπτύσσει μια ασυμφωνία.

Το πρόγραμμα κυνηγιού, που ορίζεται στο γονιδιακό επίπεδο, χάνεται. Το αποτέλεσμα είναι μια νευρική κατάρρευση, η οποία μπορεί να εκφραστεί σε αλλαγές συμπεριφοράς, την εμφάνιση δυσάρεστων συνηθειών για τους ιδιοκτήτες. Για παράδειγμα, τα αγαπημένα τους παπούτσια μπορούν να μετατραπούν σε μια τουαλέτα νέας γάτας.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο – το λέιζερ δεν είναι ασφαλές για τον αμφιβληστροειδή. Η αναπαραγωγή με δείκτη μπορεί να οδηγήσει σε μερική ή ολική απώλεια της όρασης της γάτας. Έτσι, η ευχαρίστηση του γέλιου στα αστεία άλματα είναι δαπανηρή.

Λαβύρινθοι και παζλ

παιχνίδια για γάτες: λαβύρινθοι
Flickr.com

Όλο και περισσότερο δημοφιλές μεταξύ των kotatnikov αναπτύσσουν παιχνίδια. Είναι λαβύρινθους και παζλ με κρυμμένα μέσα σε μπάλες, διαδρομές πολλαπλών επιπέδων, στον τερματισμό, όπου το ζώο αναμένει ένα βραβείο: ένα ποντίκι, μια μπάλα με catnip, ή κάποιο άλλο πράγμα.

Αυτά τα παιχνίδια μπορούν να πάρουν την προσοχή των γατών για πολύ καιρό. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διασκεδάσετε το ζώο ενώ ο πλοίαρχος είναι στη δουλειά. Αλλά ακόμη και εδώ πρέπει να πληρούται μια σημαντική προϋπόθεση – η εξαγωγή πρέπει τελικά να είναι διαθέσιμη.

Επιλογή με ένα λαβύρινθο και παζλ παιχνίδι στο οποίο η μπάλα είναι κλειδωμένο σφιχτά, και η γάτα μπορεί να κυνηγήσει μόνο του ευκαιρία να μπουν μέσα, χωρίς να είναι επιβλαβής για την ψυχική υγεία του κατοικίδιου ζώου.

Με την ευκαιρία, μπορείτε να κάνετε αυτά τα συναρπαστικά παιχνίδια μόνοι σας. Για παράδειγμα, από κουτιά από χαρτόνι, περικοπή μέσω αυτών μερικές τρύπες, οι οποίες θα ανέβουν από το πόδι. Και από τις πλαστικές πλαστικές φιάλες που συνδέονται με μια κολλητική ταινία, παίρνετε ένα εξαιρετικό λαβύρινθο.

Διαδραστική ψυχαγωγία

παιχνίδια για γάτες: διαδραστική ψυχαγωγία
Flickr.com

Περιστρεφόμενη πηγές με φτερά, τα τρόφιμα και λαμπερό μπάλες, μηχανικό ποντίκι, κυματίζουν πλαστικό σκιέρ μπάλες – όλη αυτή η γάτα είναι βέβαιο ότι θα προσελκύσει. Αλλά μόνο για λίγο.

Τα αυτοπροωθούμενα παιχνίδια είναι εύκολο να τα πιάσουν, ο κυνηγός γρήγορα χάνει το ενδιαφέρον τους.

Η έξοδος είναι απλή: πρέπει να αποκρύψετε αυτά τα παιχνίδια περιοδικά για μερικές εβδομάδες. Σε αυτή την περίπτωση, η γάτα θα αντιληφθεί το παλιό δονούμενο ποντίκι και την μπάλα ως νέα ψυχαγωγία. Το κύριο πράγμα δεν είναι να ξεχάσουμε το κρυμμένο “gadget” στον ίδιο τον ιδιοκτήτη.

Συμβουλές για γατάκια

  1. Θυμηθείτε: το κατοικίδιο ζώο σας είναι αρπακτικό, και ως εκ τούτου είναι απαραίτητο γι ‘αυτόν να πιάσει και να σκοτώσει (μυρμήγκι, δάγκωμα) θήραμα. Γούνα, φτερά, μαλλί, νήμα σε αυτή την περίπτωση μπορεί να γίνει επικίνδυνο. Η γάτα μπορεί να τα καταπιεί, να μπερδεύεται και να πνίγει. Για αυτά τα παιχνίδια πρέπει να παρακολουθείτε προσεκτικά, διαφορετικά μπορούν να τερματίσουν με μια επίσκεψη στον κτηνίατρο.
  2. Ένα από τα αγαπημένα και χρήσιμα ψυχαγωγία για τις γάτες είναι να πάρετε ένα ποντίκι. Μια μπάλα (π.χ. πινγκ πονγκ), από το αυγό «Kinder έκπληξη» κάτι βροντή μέσα σε ένα πλαστικό πώμα της φιάλης είναι ενδιαφέροντα αντικείμενα και αν κρύβονται κάτω από το χαλί ή κάτω από το πλαίσιο. Φτηνές και θυμωμένες.
  3. Οι γάτες αγαπούν την απόκρυψη. Ιδανικό για αυτό το κουτί από τα κάτω από τις οικιακές συσκευές ή παπούτσια. Και αν υπάρχουν πολλά ζώα στο σπίτι, υπάρχει η ευκαιρία να απολαύσετε πολέμους για ένα στρατηγικά ελκυστικό καταφύγιο.
  4. Κάθε κατοικίδιο έχει τις προτιμήσεις του και τα αγαπημένα του παιχνίδια. Μπορεί να είναι ένα παλιό παντόφλο, ένα ποντίκι που έρχεται σε επαφή με το χέρι, μια σφυρήλατη μπάλα, ένα άχυρο για ένα κοκτέιλ. Μην πάρετε αυτό το “σκουπίδια” γάτας από τη γάτα: εάν το ζώο το επέλεξε, τότε υπάρχουν βάσιμοι λόγοι για αυτό. Σεβαστείτε την επιλογή του κατοικίδιου ζώου σας.