16 εφαρμογές που βοηθούν στη φροντίδα της υγείας

Εφαρμογές που σας υπενθυμίζουν να πάρετε το φάρμακο

1. Medisafe

Η εφαρμογή για ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα θα σας υπενθυμίσει ότι ήρθε η ώρα να πιείτε ένα χάπι. Για να καταλάβετε ποιο, δεν είναι απαραίτητο να πάρετε ένα smartphone: για κάθε φάρμακο μπορείτε να επιλέξετε τη δική σας μελωδία. Η υπηρεσία θα σας υπενθυμίσει επίσης ότι το προϊόν τελείωσε και πρέπει να αγοράσετε ένα νέο πακέτο.

Επιπλέον, στο Medisafe μπορείτε να καταχωρίσετε δεδομένα σχετικά με το βάρος, την αρτηριακή πίεση, τη γλυκόζη αίματος και να φυλάξετε αρχεία για τη λήψη φαρμάκων σε PDF και Excel για να τα στείλετε στον γιατρό σας.

2. Υπενθυμίσεις για λήψη φαρμάκων

Στην εφαρμογή, μπορείτε να ορίσετε υπενθυμίσεις σχετικά με την ανάγκη να πίνετε φάρμακο, να διατηρείτε ένα ημερολόγιο χαμένων και επιβεβαιωμένων δεκτών δισκίων, να παρακολουθείτε το χρονοδιάγραμμα αλλαγών στο βάρος, την πίεση, να μοιράζεστε πληροφορίες για την υγεία με τα μέλη της οικογένειας.

3. Τα ελαφρά μου δισκία

Στην ελεύθερη έκδοση της εφαρμογής “Τα χάπια μου”, είναι διαθέσιμο ένα ενεργό μάθημα. Μπορείτε να ρυθμίσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα για τη λήψη του φαρμάκου, να αναβάλλετε ή να αναβάλλετε το επόμενο δισκίο, να αποθηκεύσετε τα ολοκληρωμένα μαθήματα στο αρχείο ή να τα επαναλάβετε όπως είναι απαραίτητο.

Η αμειβόμενη έκδοση με προηγμένες λειτουργίες θα κοστίσει 229 ρούβλια για iOS και 199 ρούβλια για το Android.

Ημερολόγια αυτο-παρακολούθησης για τους διαβητικούς

4. DiaMeter: Το Ημερολόγιο του Διαβήτη σας

Εφαρμογή ημερολογίου για διαβητικούς του πρώτου και του δεύτερου τύπου. Διαθέτει τμήματα για την καταγραφή πληροφοριών σχετικά με το επίπεδο της ζάχαρης, τον αριθμό των μονάδων ψωμιού, τις ενέσεις ινσουλίνης, την υγεία και τα συμπτώματα.

5. Διαβήτης MedM

Η εφαρμογή δημιουργεί διαγράμματα και διαγράμματα με βάση τις πληροφορίες που εισάγονται σε αυτήν και είναι σε θέση να λάβει δεδομένα από δημοφιλή μοντέλα glucometers. Ο χρήστης μπορεί επίσης να παρέχει πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα σε συγγενείς ή γιατρούς.

Εφαρμογές παρακολούθησης της πίεσης

6. Ημερολόγιο Cardio

Ένα ημερολόγιο για την καταγραφή δεδομένων σχετικά με την αρτηριακή πίεση και τον παλμό σας επιτρέπει να διαχωρίζετε τις μετρήσεις για το πρωί και το βράδυ και επίσης να ορίσετε υπενθυμίσεις σχετικά με την ανάγκη λήψης μετρήσεων.

7. Πίεση αίματος MedM

Η υπηρεσία σάς επιτρέπει να εισάγετε γρήγορα δεδομένα χειροκίνητα ή να συγχρονίσετε με ηλεκτρονικά tonometers δημοφιλούς μάρκας. Οι στατιστικές εμφανίζονται με τη μορφή διαγραμμάτων ή εξειδικευμένων γραφημάτων τάσεων ανά ημέρα, εβδομάδα, μήνα.

Λογισμικό παρακολούθησης εμμηνορροϊκού κύκλου

8. WomanLog

Ένα από τα πιο δημοφιλή ημερολόγια, στα οποία μπορείτε να εισάγετε δεδομένα σχετικά με την εμμηνόρροια, το βάρος, τα συμπτώματα, τη διάθεση, το φύλο και άλλους δείκτες που σχετίζονται με το γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα. Η αίτηση θα κάνει μια πρόβλεψη για την ωοθυλακιορρηξία, θα σας υπενθυμίσει την ανάγκη να πιείτε ένα αντισυλληπτικό χάπι ή να αλλάξετε ένα μακροχρόνιο φάρμακο, για να κάνετε αυτο-εξέταση του μαστού.

9. Flo

Με βάση τα δεδομένα που έχουν εισαχθεί, η εφαρμογή υπολογίζει πότε πρέπει να περιμένει το PMS και την εμμηνόρροια, καθορίζει τις κατάλληλες ημέρες για τη σύλληψη και βοηθά επίσης τις έγκυες γυναίκες να παρακολουθήσουν την ανάπτυξη του παιδιού.

10. Εντολή

Εκτός από τις τυπικές λειτουργίες, η υπηρεσία προσδιορίζει τα μοναδικά χαρακτηριστικά του κύκλου, αναλύοντας τα δεδομένα κάθε μήνα και εξάγοντας τις μέσες τιμές. Οι δημιουργοί σημειώνουν επίσης ότι δεν υπάρχει απολύτως ροζ στην εφαρμογή και δεν χρησιμοποιούνται ευφημίες.

Εφαρμογές για αποχωρούντες

11. Δεν καπνίζω

Η εφαρμογή θα σας βοηθήσει να υπολογίσετε πόσο καιρό δεν επιστρέφετε σε μια κακή συνήθεια, πόσα χρήματα και ο χρόνος που εξοικονομήσατε και πόσα χρόνια επέκτειναν τη ζωή σας. Για επιπλέον κίνητρα, η υπηρεσία θα σας δείξει demotivators και γεγονότα σχετικά με τους κινδύνους του καπνίσματος.

12. Το τελευταίο μου τσιγάρο

Αυτή η εφαρμογή είναι μια τεράστια επιγραφή για τους κινδύνους του καπνίσματος, ο οποίος μεταφέρθηκε από ένα πακέτο τσιγάρων στο smartphone σας. Η ζοφερή σχεδίαση, οι φυσιολογικές εικόνες, οι περιγραφές ασθενειών που προκύπτουν από αυτή την κακή συνήθεια, θα βοηθήσουν τους ευφάνταστους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τη νικοτίνη.

Φαρμακεία για φαρμακεία

13. Φαρμακείο 2GIS

Η εφαρμογή θα σας βοηθήσει να βρείτε το πλησιέστερο φαρμακείο, να μάθετε για τον τρόπο λειτουργίας του, να χτίσετε μια διαδρομή στην επιθυμητή τοποθεσία και να συγκρίνετε τις τιμές των φαρμάκων σε διαφορετικά δίκτυα.

14. Apteki.su

Στην εφαρμογή μπορείτε να συγκρίνετε τις τιμές των φαρμάκων σε διαφορετικά φαρμακεία και να επιλέξετε τις πιο ευεργετικές προσφορές. Η έρευνα δεν αφορά μόνο τα φάρμακα, αλλά και τα συνοδευτικά προϊόντα: προϊόντα υγιεινής και καλλυντικών, συμπληρώματα διατροφής και ιατρικά προϊόντα.

Κατάλογοι φαρμάκων

Αυτές οι εφαρμογές είναι χρήσιμες για όσους συχνά χάνουν οδηγίες από τα ναρκωτικά και θέλουν να τους έχουν σε ένα μέρος για γρήγορη πρόσβαση. Κατά τον τρόπο αυτό, αξίζει να θυμηθούμε ότι δεν είναι απαραίτητο να συνταγογραφούμε φάρμακα με περιγραφή, αλλά και να το αντικαταστήσουμε με το «ανάλογο» που βρίσκεται στο Διαδίκτυο. Η αυτο-δραστηριότητα σε αυτό το θέμα μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή.

15. Ο φαρμακοποιός σας

Η υπηρεσία σάς επιτρέπει να ελέγχετε με γραμμικό κώδικα αν το φάρμακο είναι πλαστό (αν και, βεβαίως, δεν δίνει εκατό τοις εκατό εγγύηση). Μπορείτε επίσης να βρείτε και να διαβάσετε τις οδηγίες και μια πλήρη περιγραφή οποιουδήποτε φαρμάκου, να τηρείτε αρχεία των υπολειμμάτων φαρμάκων στο γραφείο ιατρικής σας, λαμβάνοντας υπόψη την ημερομηνία λήξης.

16. Φαρμακοποιός στην τσέπη

Η βάση δεδομένων περιέχει πληροφορίες για περισσότερα από 20 χιλιάδες φάρμακα που έχουν καταχωρηθεί στη Ρωσία. Η έξυπνη αναζήτηση θα βρει το σωστό φάρμακο, ακόμα κι αν κάνετε λάθος στο όνομά του. Μπορείτε να προσθέσετε τα φάρμακα στα αγαπημένα σας και να προσαρμόσετε το χρονοδιάγραμμα λήψης με τις ειδοποιήσεις.


Η πρόληψη της νόσου είναι ευκολότερη από τη θεραπεία, οπότε μην ξεχνάτε την ανάγκη για ισορροπημένη διατροφή και μέτρια σωματική άσκηση. Εφαρμογές που θα σας βοηθήσουν να οδηγήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, μπορείτε να βρείτε εδώ: