Πώς το αλκοόλ επηρεάζει το σώμα και τον εγκέφαλο

Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσα άτομα καταναλώνουν αλκοόλ;

Σύμφωνα με τις στατιστικές του Αμερικανικού Ινστιτούτου για την Κατάχρηση Αλκοόλ, το 87% των ατόμων ηλικίας 18 και άνω χρησιμοποίησε αλκοόλ κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Το 71% χρησιμοποίησε αλκοολούχα ποτά κατά το τελευταίο έτος, 56% – τον τελευταίο μήνα.

Οι γενικευμένες στατιστικές για τον κόσμο δεν είναι τόσο εύκολο να βρεθούν, οπότε ας δούμε τα στοιχεία των ΗΠΑ.

Κάθε δεύτερο άτομο πίνει αλκοόλ περιοδικά.

Αν λάβετε υπόψη τη βλάβη που προκαλείται στο άτομο και σε άλλους, το αλκοόλ είναι το πιο επιβλαβές φάρμακο στον κόσμο. Βλαβερή ηρωίνη, κοκαΐνη, μαριχουάνα και μεθαμφεταμίνη. Πρώτα απ ‘όλα, αυτό οφείλεται στην ποσότητα του χρησιμοποιούμενου προϊόντος. Το αλκοόλ είναι πιο δημοφιλές από οποιαδήποτε άλλη ναρκωτική ουσία.

Βλάβη στα ναρκωτικά
Βλάβη στα ναρκωτικά

Αυτά τα στοιχεία ελήφθησαν από μια μελέτη του David Natta, ενός βρετανού ψυχίατρου και φαρμακολόγου που μελετά τις επιδράσεις των ναρκωτικών στο σώμα μας.

Είμαστε συνηθισμένοι στο αλκοόλ, και αυτό είναι τρομακτικό.

Οι ειδησεογραφικές εκθέσεις καλύπτουν τα εγκλήματα που διαπράττονται με βάση την τοξικομανία των ναρκωτικών, αλλά κανείς δεν δίνει προσοχή στα εγκλήματα που διαπράττονται με βάση την κατανάλωση οινοπνεύματος. Αυτό θυμίζει την κατάσταση με ατυχήματα. Όλοι δεν νοιάζονται για τροχαία ατυχήματα, αλλά είναι απαραίτητο μόνο για το πλοίο να τρέχει ή να συντριβεί το αεροπλάνο, καθώς όλα αυτά τα γεγονότα πετούν πάνω από το Διαδίκτυο.

Αντιλαμβανόμενο το αλκοόλ ως δεδομένο, ξεχνάμε ότι η γλώσσα πλεξούδας, η διασκέδαση και η ονειροπόληση δεν είναι όλη η επιρροή των αλκοολούχων ποτών στο σώμα μας.

Πώς το αλκοόλ επηρεάζει το σώμα

Περίπου το 20% του καταναλισκόμενου αλκοόλ απορροφάται από το στομάχι. Το υπόλοιπο 80% αποστέλλεται στο λεπτό έντερο. Πόσο γρήγορα απορροφάται το αλκοόλ εξαρτάται από τη συγκέντρωσή του στο ποτό. Όσο υψηλότερο είναι, τόσο ταχύτερη θα είναι η τοξίκωση. Η βότκα, για παράδειγμα, θα εξομοιωθεί πολύ πιο γρήγορα από την μπύρα. Ένα πλήρες στομάχι επιβραδύνει επίσης την απορρόφηση και την εμφάνιση ενός μεθυστικού αποτελέσματος.

  Ο ίδιος ο ψυχολόγος: 20 σύνδρομα, τα οποία αξίζουν να γνωρίζουμε

Μετά το αλκοόλ έχει εισέλθει στο στομάχι και το λεπτό έντερο, ταξιδεύει μέσα από το αίμα σε όλο το σώμα. Αυτή τη στιγμή το σώμα μας προσπαθεί να το βγάλει έξω.

Περισσότερο από το 10% του αλκοόλ εκκρίνεται από τα νεφρά και τους πνεύμονες μέσω των ούρων και της αναπνοής. Αυτός είναι ο λόγος που οι αναπνευστήρες σας επιτρέπουν να προσδιορίσετε εάν έχετε μεθυσθεί ή όχι.

Το συκώτι θεραπεύει το υπόλοιπο αλκοόλ, επομένως είναι το όργανο που προκαλεί τη μεγαλύτερη βλάβη. Υπάρχουν δύο κύριοι λόγοι για τους οποίους το αλκοόλ βλάπτει το συκώτι:

  1. Οξειδωτικό (οξειδωτικό) στρες. Ως αποτέλεσμα των χημικών αντιδράσεων που συνοδεύουν την απόσυρση αλκοόλ από το ήπαρ, τα κύτταρα της μπορεί να υποφέρουν. Το σώμα θα προσπαθήσει να θεραπεύσει το ίδιο, και λόγω αυτού, μπορεί να ξεκινήσει η φλεγμονή ή οι ουλές.
  2. Τοξίνες σε εντερικά βακτήρια. Το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα έντερα, γεγονός που προκαλεί την είσοδο εντερικών βακτηριδίων στο ήπαρ και τη φλεγμονή.

Το αλκοολικό αποτέλεσμα δεν έρχεται αμέσως, αλλά μόνο μετά από λίγες τεχνικές. Εμφανίζεται όταν η ποσότητα εισερχόμενου αλκοόλ υπερβαίνει το ποσό που εξάγεται από το σώμα.

Πώς το αλκοόλ επηρεάζει τον εγκέφαλο

Πυκνά, ατίθασα μέρη της απώλειας σωματικού και μνήμης – είναι όλα τα συμπτώματα του αλκοόλ στον εγκέφαλο. Οι άνθρωποι που πίνουν συχνά οινόπνευμα αρχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα με το συντονισμό, την ισορροπία και την κοινή λογική. Ένα από τα κύρια συμπτώματα αναστέλλεται αντίδραση, έτσι ώστε οι οδηγοί απαγορεύεται να διαχειριστείτε τις μεταφορές σε κατάσταση μέθης.

Η επίδραση του αλκοόλ στον εγκέφαλο είναι ότι αλλάζει το επίπεδο των νευροδιαβιβαστών – των ουσιών που μεταδίδουν την ώθηση από τους νευρώνες στον μυϊκό ιστό.

Οι νευροδιαβιβαστές είναι υπεύθυνοι για το χειρισμό εξωτερικών ερεθισμάτων, συναισθημάτων και συμπεριφοράς. Μπορούν είτε να διεγείρουν την ηλεκτρική δραστηριότητα στον εγκέφαλο, είτε να την εμποδίζουν.

  Πίνακας-μετασχηματιστής για την εργασία και την καθιστή (+ ειδική προσφορά)

Ένας από τους σημαντικότερους ανασταλτικούς νευροδιαβιβαστές είναι το γ-αμινοβουτυρικό οξύ. Το αλκοόλ ενισχύει την επίδρασή του, καθιστώντας έτσι τις κινήσεις και την ομιλία των μεθυσμένων ανθρώπων υποτονική.

Πώς να μειώσετε την αρνητική επίδραση του οινοπνεύματος

Σταματήστε να πίνετε. Αλλά είναι απίθανο να τολμήσεις.

Ως εκ τούτου, εδώ είναι μερικές πιο οικονομικές συμβουλές που θα βοηθήσουν στη μείωση της επίδρασης του αλκοόλ στο σώμα:

  1. Πίνετε άφθονο νερό. Το αλκοόλ απομακρύνει το υγρό από το σώμα. Στην ιδανική περίπτωση, πρέπει να πιείτε ένα επιπλέον λίτρο νερού, ή ακόμα και δύο, αν γνωρίζετε ότι πρόκειται να πίνετε αλκοόλ.
  2. Φάτε. Όπως αναφέρθηκε ήδη, ένα πλήρες στομάχι επιβραδύνει την απορρόφηση αλκοόλ, δίνοντας έτσι στο σώμα το χρόνο να το αποσύρει σταδιακά.
  3. Μην ακουμπάτε σε λιπαρά τρόφιμα. Ναι, τα λίπη δημιουργούν μια ταινία που εμποδίζει την απορρόφηση αλκοόλ από το στομάχι, αλλά οι υπερβολικές ποσότητες λιπαρών τροφών μάλλον θα βλάψουν από ότι θα είναι χρήσιμες.
  4. Αποφύγετε τα ανθρακούχα ποτά. Το διοξείδιο του άνθρακα που περιέχεται σε αυτά, επιταχύνει την απορρόφηση αλκοόλ.
  5. Εάν θέλετε απλώς να στηρίξετε την εταιρεία και δεν πρόκειται να πιείτε, τότε η καλύτερη επιλογή είναι ένα ισχυρό ποτό ανά ώρα. Παρατηρώντας αυτόν τον κανόνα, θα δώσετε στον οργανισμό το χρόνο να απαλλαγείτε από το αλκοόλ.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤