Πώς να καθίσετε και τι να κάνετε αν δεν μπορείτε

Η θέση σας στο γραφείο έχει μεγάλη σημασία για τη στάση του σώματος και την υγεία γενικότερα. Καθιστώντας για 6-8 ώρες πέντε ημέρες την εβδομάδα, δημιουργείτε μια συνήθεια να κρατάτε το σώμα με κάποιο τρόπο. Αυτή η συνήθεια καθορίζει τη στάση σας όχι μόνο στο γραφείο, αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος: πίσω από το τιμόνι, κατά τη διάρκεια της προπόνησης, ενώ περπατάτε, ακόμα και σε ένα όνειρο. Και αν η συνήθης θέση δεν είναι φυσιολογική, αργά ή γρήγορα θα προκαλέσει προβλήματα με τη σπονδυλική στήλη.

Ίσως, διαβάζοντας αυτό, να ισιώσετε την πλάτη σας και να αποφασίσετε τώρα να κάθεστε κάθετα. Είναι υπέροχο, αλλά δεν θα διαρκέσει πολύ. Αρχικά φαίνεται ότι η διατήρηση της πλάτης σας ευθεία είναι εύκολη και ακόμη και ευχάριστη, αλλά μετά από ένα λεπτό ή δύο αρχίζει να σπάει τη χαμηλότερη πλάτη σας, οπότε πολύ σύντομα θα δεχτείτε τη συνηθισμένη σας θέση.

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να κρατήσουμε πίσω;

Όταν διατηρείτε μια ορισμένη θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα, το σώμα σας συνηθίζει. Ο εγκέφαλος αρχίζει να το αντιλαμβάνεται ως φυσικό και άνετο. Αυτή είναι η κύρια δυσκολία.

Εάν ο εγκέφαλός σας έχει μάθει πώς να κάνει κάτι με κάποιο τρόπο, η επανεκπαίδευση είναι μάλλον δύσκολη.

Ένα καλό παράδειγμα είναι η συνήθεια γραφής με το ένα χέρι. Προσπαθήστε να μετακινήσετε τη λαβή στο μη κυρίαρχο χέρι και θα νιώσετε σαν ένα αδέξιο παιδί.

Ωστόσο, αν και με δυσκολία, ο εγκέφαλός μας είναι ακόμα σε θέση να επανεκπαιδεύσει και να μάθει νέες συνήθειες. Η πρακτική θα σας βοηθήσει να διαμορφώσετε μια συνήθεια της σωστής θέσης και να αποχαιρετήσετε τον πόνο και την ακαμψία μετά από μια εργάσιμη μέρα. Και το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξουμε είναι η θέση της λεκάνης σας στην καρέκλα.

  Το στοματικό σεξ είναι επικίνδυνο για την στοματική υγεία

Η σωστή θέση της λεκάνης είναι η βάση μιας καλής στάσης

Η θέση της λεκάνης στο σκαμνί έχει αποφασιστική σημασία για ολόκληρη τη στάση ως σύνολο. Η λεκάνη και η σπονδυλική σας στήλη είναι σαν μια στήλη από τούβλα που στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο. Εάν είναι στραβό να βάλει το κατώτατο τούβλο, όλοι οι άλλοι θα παραγκωνιστούν.

Για να εντοπίσετε σωστά τη λεκάνη, πρώτα πρέπει να βρείτε τα ισχιακά ανάχωμα. Πρόκειται για δύο οστικές προεξοχές στο κάτω μέρος της λεκάνης.

Πυελικά οστά
Δομή των οστών της πυέλου

Για να τα βρείτε, κάθεστε σε μια σταθερή επιφάνεια, τοποθετήστε τα χέρια κάτω από τους γλουτούς σας και ρίξτε τα στο βάρος σας. Θα αισθανθείτε πώς τα ισχιακά χτυπήματα πιέζουν τα χέρια σας.

Ο κύριος κανόνας της καλής στάσης είναι να καθίσει στο ισχίου tubercles. Οι περισσότεροι άνθρωποι κάθονται έτσι ώστε το σώμα τους να βρίσκεται είτε πίσω από τους μηρούς του ισχίου, είτε μπροστά τους.

Πώς να τοποθετήσετε τη λεκάνη σωστά

Πρώτα απ ‘όλα πρέπει να νιώσετε τη σωστή θέση της λεκάνης. Για να το κάνετε αυτό, κάθεστε στην άκρη της καρέκλας, βάλτε τα πόδια στο πάτωμα, η γωνία στο γόνατο πρέπει να είναι 90 μοίρες. Αυτή είναι η σωστή θέση των ποδιών.

Πρώτα τοξωτά πίσω τόξου και κρατήστε για μερικά δευτερόλεπτα, στη συνέχεια λυγίστε την πλάτη σας, τροφοδοτώντας το στήθος σας προς τα εμπρός και δημιουργώντας μια υπερβολική εκτροπή στο κάτω μέρος της πλάτης σας. Στη συνέχεια, πάρτε τη μεσαία θέση.

Πώς να καθίσετε σωστά
Αριστερά – η λεκάνη είναι κεκλιμένη προς τα πίσω, στο κέντρο – η κλίση της πυέλου προς τα εμπρός, δεξιά – η σωστή θέση

Εάν η θέση είναι σωστή, αισθάνεται όσο πιο άνετη γίνεται (το πρώτο λεπτό). Το βάρος βρίσκεται στο ισχίο tubercles, η πλάτη είναι ευθεία, αλλά με τη διατήρηση των φυσιολογικών στροφές της σπονδυλικής στήλης.

  Πώς να αναπτύξετε την ευελιξία της άνω πλάτης και γιατί είναι απαραίτητη

¶Έτσι, έχετε βρει την ιδανική θέση, αλλά το σώμα σας έχει συνηθίσει για το άλλο εδώ και χρόνια, ως εκ τούτου, μόλις εξαπολύσετε, θα πάρει αμέσως τη συνηθισμένη στάση. Φυσικά, μπορείτε όχι μόνο να κάνετε όλη την ημέρα για να παρακολουθήσετε τη θέση της λεκάνης, και η μέση με την ασυνέπεια θα κουραστεί. Βοηθήστε τον εαυτό σας να συνηθίσει – χρησιμοποιήστε υποστήριξη για την πλάτη, η οποία θα απλοποιήσει το σχηματισμό ενός νέου σχεδίου.

Πώς να βοηθήσετε το σώμα να συνηθίσει στη σωστή στάση του σώματος

Καρέκλα με οσφυϊκή υποστήριξη

Τις περισσότερες φορές, το πίσω μέρος των καρέκλες γραφείου είναι ελαφρώς ρίχνονται πίσω, ειδικά αν η καρέκλα δεν είναι νέα και λίγο χαλαρά. Σε αυτή την καρέκλα, δεν θα μπορείτε να καθίσετε στον ισχιακό κόνδυλο και ταυτόχρονα να ακουμπήσετε στο πίσω μέρος.

Καρέκλα με οσφυϊκή υποστήριξη
Αριστερά – η συνηθισμένη καρέκλα, στα δεξιά – με την υποστήριξη της μέσης

Για να μην σπάσει η σωστή θέση, δοκιμάστε μια ειδική καρέκλα με ρολό κοντά στη μέση. Σε αυτή την καρέκλα, μπορείτε να τοποθετήσετε σωστά τη λεκάνη και να ακουμπήσετε την πλάτη σας στον κύλινδρο. Λόγω αυτού, οι μύες της πλάτης δεν θα είναι υπερφορτωμένοι, και θα σταματήσετε να κλίνετε πίσω, αλλάζοντας το βάρος από τους ισχιακούς σωλήνες.

Ωστόσο, μια καλή καρέκλα μπορεί να είναι αρκετά ακριβή. Εάν δεν σκοπεύετε να δαπανήσετε πολλά χρήματα, υπάρχει μια πιο προσιτή εναλλακτική λύση – μαξιλάρια και ορθοπεδικά μαξιλάρια.

Μαξιλάρια και σκαμπό

Το μαξιλάρι με τη λειτουργία μνήμης είναι κάτω από το βάρος του σώματός σας και διατηρεί το σχήμα του. Μπορείτε να το βάλετε κάτω από τη μέση σας σε μια καρέκλα ή στο κάθισμα αυτοκινήτου και να διατηρήσετε μια ουδέτερη θέση της πλάτης σας χωρίς να αισθάνεστε κόπωση στους μύες σας. Τα μαξιλάρια αυτά μπορούν να παραγγελθούν στο AliExpress. Το κόστος είναι περίπου 500 ρούβλια.

  11 λόγοι για να αυνανιστεί: συμβουλές για κορίτσια

Υπάρχει επίσης μια φθηνότερη επιλογή – μια επένδυση σε μια καρέκλα για να στηρίξει τη μέση. Αυτός ο σχεδιασμός ελαφρού ματιού, ο οποίος στερεώνεται στην καρέκλα με τη βοήθεια των συρματόσχοινων, παρέχει καλή στήριξη στην πλάτη και δεν αφήνει τον πίσω ιδρώτα. Το κόστος είναι περίπου 200 ρούβλια.

Μαξιλάρια και σκαμπό
Κάλυψη καρέκλας

Ρυθμίστε τη στάση ενώ κάθεστε και δεν χρειάζεται να ξοδεύετε χρήματα για τις υπηρεσίες ενός οστεοπαθητικού και ενός χειροπράκτη.

Διαβάστε επίσης:

  • Πώς να διορθώσετε τη στάση του σώματος και να βελτιώσετε την πέψη με περιστροφή →
  • 13 ασκήσεις από τη γιόγκα για τη διόρθωση της σκολίωσης →
  • Ασκήσεις που θα σώσει τη στάση σας εάν κάτσετε πολύ →

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤