Το στοματικό σεξ είναι επικίνδυνο για την στοματική υγεία

Έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε το στοματικό σεξ ως το ασφαλέστερο και σε αυτό υπάρχει ένας ορθολογικός κόκκος. Δεν οδηγεί σε ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και οι πιθανότητες μόλυνσης σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ χαμηλότερες από ό, τι με άλλα είδη σεξουαλικών επαφών. Η βλεννογόνος μεμβράνη του στόματος αποτελεί φυσικό φραγμό που δεν επιτρέπει την είσοδο λοίμωξης στο αίμα και το σάλιο βοηθά στην καταπολέμηση των βακτηριδίων.

Και όμως, χωρίς τη λήψη προληπτικών μέτρων, το στοματικό σεξ μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά ασθενειών που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν μακρά και σκληρά.

Η Julia Clowa της Startsmile.ru θα σας πει τι πρέπει να θυμάστε τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες για να παραμείνετε υγιείς κατά τη διάρκεια του σεξ.

Μηχανικός τραυματισμός

Τις περισσότερες φορές με ορμονική επαφή, το χείλος της γλώσσας υποφέρει. Το τρίβει από τις αιχμηρές άκρες των εμπρόσθιων κοπίδων και εμφανίζεται ένα μικρό απόστημα. Σε αυτή την περίπτωση, είναι πολύ σημαντικό να κάνετε ένα διάλειμμα μέχρι την πλήρη θεραπεία, επειδή με επαναλαμβανόμενο τραύμα μπορεί να υπάρξει μια δεύτερη βακτηριακή λοίμωξη. Και τραβάει για τον εαυτό της πιο σοβαρές συνέπειες και απαιτεί μακροχρόνια θεραπεία.

Μερικές φορές το felatio μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο μαλακό ουρανίσκο, το οποίο συνοδεύεται από την εμφάνιση ερυθρότητας και λεκέδων. Σε αυτές τις δυσάρεστες αισθήσεις ένα άτομο μπορεί να μην αισθάνεται. Συνήθως, οι κηλίδες περνούν εντός μιας εβδομάδας, κατά τη διάρκεια της οποίας είναι απαραίτητο να απέχουν από την από του στόματος επαφή.

Λοιμώδη νοσήματα

Το μηχανικό τραύμα, δυστυχώς, δεν είναι η μόνη αρνητική συνέπεια του στοματικού σεξ. Εάν ένας σύντροφος πάσχει από έρπη, γονόρροια, χλαμύδια και άλλες σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες, τότε με επαφή χωρίς προστασία, μπορεί να τις μεταφέρει σε άλλο σύντροφο.

  Χορός ως άθλημα: επιλέξτε τη σωστή κατεύθυνση

Ποια είναι τα συμπτώματα; Τις περισσότερες φορές πρόκειται για φαρυγγίτιδα και αμυγδαλίτιδα – βλάβες του βλεννογόνου του φάρυγγα και των αμυγδαλών, που συνοδεύεται από πυρετό, πονόλαιμο, ακόμη και κακή αναπνοή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ούλα επηρεάζονται, μικρές πληγές εμφανίζονται σε αυτά.

Όταν εμφανιστούν αυτά τα συμπτώματα, είναι πολύ σημαντικό να μην κάνετε αυτοθεραπεία, επειδή μπορεί να περιπλέξει τη διάγνωση. Με ασθένειες αφροδίσια δεν μπορείτε να αστεία, απαιτούν επείγουσα θεραπεία.

Candidiasis

Η τσίχλα ή η καντιντίαση της στοματικής κοιλότητας είναι μια μυκητιακή λοίμωξη που συνήθως εκδηλώνεται με μειωμένη ανοσία. Αυτή η ασθένεια μπορεί επίσης να κερδηθεί κατά τη διάρκεια του στοματικού σεξ, εάν ο σύντροφος υποφέρει από καντιντίαση των γεννητικών οργάνων.

Συνήθως μπορείτε να αναγνωρίσετε την τσίχλα με μια χαρακτηριστική λευκή επικάλυψη στον ουρανίσκο, τα μάγουλα, τη γλώσσα μερικές φορές συνοδεύεται από φλεγμονή και πονόλαιμο. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως έναν γιατρό: θα στείλει τις απαραίτητες εξετάσεις και θα γράψει αντιμυκητιασικά φάρμακα.

Σοβαρές συνέπειες: καρκίνος του λαιμού, σύφιλη, AIDS

Μία από τις αιτίες του καρκίνου του λαιμού είναι ο ιός του ανθρώπινου θηλώματος, ο οποίος επίσης μεταδίδεται με ορμογεννητική επαφή.

Τα κύρια συμπτώματα – εφίδρωση, βραχνάδα, υπερβολική σιαλγία – σπάνια διαταράσσονται, οπότε ο ασθενής δεν υποβλήθηκε έγκαιρα στην εξέταση. Στα τελευταία στάδια του πόνου, βήχα, απώλεια φωνής, δυσκολία στην αναπνοή. Μερικές φορές ένας όγκος μπορεί να επηρεάσει τη γλώσσα και τις αμυγδαλές.

Με απροστάτευτο προφορικό σεξ, μπορείτε να μολυνθείτε από σύφιλη ή από HIV. Σε αυτή την περίπτωση, βλάβες διαφόρων ειδών παρατηρούνται στην βλεννογόνο μεμβράνη του στόματος. Για παράδειγμα, όταν η σύφιλη συχνά διαγιγνώσκεται εμφάνιση ανώδυνη πληγές (συνήθως στο χείλος), η οποία μετά από κάποιο χρονικό διάστημα μπορεί να εξαφανιστούν από μόνα τους, εισάγοντας τον ασθενή παραπλανητική και να καθυστερήσει τη διάγνωση.

  Το μέγεθος δεν έχει σημασία: τα πάντα για τα πέη

Στο AIDS οφείλεται σε εξασθενημένο ανοσοποιητικό περισσότερα άτομα που προσβάλλονται από λοιμώξεις, έτσι ώστε το στόμα μπορεί να συμβεί φλεγμονή, έλκη, κακοφορμισμένο, ξαφνική αιμορραγία από τα ούλα και άλλα δυσάρεστα συμπτώματα.

Πώς να αποτρέψετε την ασθένεια

  1. Η πιο σημαντική συμβουλή είναι να αρνηθείτε το προφυλακτικό στοματικό σεξ με τους μη επαληθευμένους, casual εταίρους. Μια συμβατική πετσέτα προφυλακτικού ή λατέξ για γυναίκες θα αναιρεί τις πιθανότητες αλίευσης.
  2. Είναι απαραίτητο να παρατηρήσετε την στοματική υγιεινή, να βουρτσίζετε τα δόντια σας τακτικά και να επισκέπτεστε τον οδοντίατρο δύο φορές το χρόνο. Οποιεσδήποτε φλεγμονές, πληγές, αιμορραγικά ούλα αυξάνουν την πιθανότητα μόλυνσης στο αίμα.
  3. Είναι καλύτερα να αποφύγετε το στοματικό σεξ, εάν ο σύντροφος έχει ερυθρότητα, εξάνθημα ή πλάκα στα γεννητικά όργανα. Επίσης, μην εξασκηθείτε κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως.
  4. Οι γιατροί συστήνουν να μην συμμετέχουν στο στοματικό έμβρυο μετά την πρόσφατη θεραπεία των δοντιών και των ούλων και επίσης τουλάχιστον για μισή ώρα μετά το βούρτσισμα των δοντιών σας. Μετά το τέλος της σεξουαλικής επαφής, είναι απαραίτητο να ξεπλύνετε προσεκτικά το στόμα με ένα αντιβακτηριακό διάλυμα.
  5. Φυσικά, είναι απαραίτητο να υποβάλλονται τακτικά σε φυσική εξέταση και να αναζητούν ιατρική βοήθεια στα πρώτα ύποπτα συμπτώματα. Αυτό συμβαίνει όταν η επαγρύπνηση δεν είναι περιττή.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤