Πώς να οικοδομήσετε ένα στούντιο ηχογράφησης σπίτι

Ποιος υπολογιστής είναι απαραίτητος για τη δημιουργία μουσικής;

Υπάρχει η άποψη ότι οποιοσδήποτε υπολογιστής θα κυκλοφορήσει μετά το 2001 θα ταιριάζει στη μουσική. Αυτή η γνώμη είναι εν μέρει δικαιολογημένη: όλοι οι σύγχρονοι υπολογιστές αντιμετωπίζουν την πολυκαναλική εγγραφή. Αλλά υπάρχουν μερικές αποχρώσεις.

Πρώτον, πρέπει να καθορίσετε το μέγεθος της συσκευής. Αν περιμένετε να χρησιμοποιήσετε έναν υπολογιστή σε ζωντανές εμφανίσεις ή σχεδιάζετε να σπουδάσετε μουσική έξω από το δωμάτιό σας, τότε θα είστε πιο άνετοι με ένα φορητό υπολογιστή. Αν δεν έχετε τέτοιες προοπτικές, προτείνουμε να επιλέξετε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή με μεγάλη οθόνη.

Φανταστείτε τον περιηγητή σας με μερικές δωδεκάδες καρτέλες, μεταξύ των οποίων πρέπει να αλλάξετε γρήγορα. Άβολα; Με το λογισμικό μουσικής θα είναι ακόμα πιο ενοχλητικό. Η διεπαφή προγράμματος για την εγγραφή και την επεξεργασία του ήχου περιλαμβάνει μια δέσμη κουμπιών και κουμπιών και τα παράθυρα των πρόσθετων επικαλύπτονται.

Εικόνα στην οθόνη του μηχανικού ήχου
Κάτι τέτοιο μερικές φορές μοιάζει με εικόνα στην οθόνη του μηχανικού ήχου. musicradar.com

Η επιλογή του λειτουργικού συστήματος είναι επίσης σημαντική. Το αξιόλογο λογισμικό είναι παντού, αλλά δεν είναι όλα τα προγράμματα cross-platform. Έτσι, αν σας αρέσει ο sequencer Logic Pro X, τότε θα πρέπει να επιλέξετε έναν υπολογιστή που τρέχει macOS.

Δώστε προσοχή στη μνήμη του υπολογιστή. Οι ειδικοί συστήνουν ότι η ένταση δεν είναι μικρότερη από 8 GB. Ωστόσο, εδώ πρέπει επίσης να προχωρήσετε από τις ανάγκες ενός συγκεκριμένου χρήστη. Επίσης, η ταχύτητα θα συμβάλει στην εγκατάσταση του λογισμικού στο δίσκο SSD.

Πώς να επιλέξετε μια κάρτα ήχου;

Η σκοπιμότητα της αγοράς μιας νέας κάρτας ήχου αντί της ενσωματωμένης κάρτας ήχου είναι πέρα ​​από κάθε αμφιβολία, αν αναμένετε να μελετήσετε σοβαρά τη μουσική. Τα χαρακτηριστικά των ενσωματωμένων καρτών ήχου, κατά κανόνα, αρκούν για παιχνίδια και ταινίες, αλλά για άνετη εργασία με ήχο θα χρειαστείτε μια ειδική συσκευή.

Προσέξτε τον αριθμό των καναλιών εισόδου της κάρτας ήχου. Θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των εργαλείων που μπορείτε να συνδέσετε ταυτόχρονα. Κατά κανόνα, 2 έως 4 εισόδους είναι αρκετές για την εγγραφή στο σπίτι, οπότε δεν θα εξετάσουμε το τμήμα δαπανηρών συσκευών για πολυκαναλική εγγραφή.

Επίσης, ένας σημαντικός παράγοντας για την αγορά – η παρουσία φανταστικής ισχύος στην κάρτα ήχου. Η πρόσθετη ισχύς για τη συνδεδεμένη συσκευή είναι απαραίτητη εάν χρησιμοποιείτε μικρόφωνο συμπυκνωτή.

Lexicon Alpha

Lexicon Alpha
djshop.by

Κάρτα ήχου USB, η οποία διαθέτει ενσωματωμένες εισόδους οργάνου και δύο γραμμών, καθώς και υποδοχή XLR. Υπάρχει ένα κουμπί για την ανάμειξη του σήματος από τον υπολογιστή με τον ήχο των συνδεδεμένων οργάνων. Υπάρχουν σημαντικά μειονεκτήματα: δεν υπάρχει φαντασμική ισχύς και ξεχωριστή ρύθμιση του όγκου των ακουστικών.

Μεταβείτε στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή →

Focusrite Scarlett 2i2

Focusrite Scarlett 2i2
focusrite.com

Μια φτηνή κάρτα ήχου με ωραίο σχεδιασμό, προενισχυτές μικροφώνου, φαντασμική ισχύ και άμεση λειτουργία παρακολούθησης ήχου, εξαλείφοντας την εμφάνιση καθυστέρησης.

Μεταβείτε στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή →

Roland Tri-Capture

Roland Tri-Capture
rolandmusic.ru

Κάρτα ήχου από την Roland με τρεις εισόδους και φανταστική ισχύ στο σκάφος.

  9 καλύτερα προγράμματα DAW για τη δημιουργία μουσικής στον υπολογιστή σας

Μεταβείτε στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή →

PreSonus AudioBox 22VSL

PreSonus AudioBox 22VSL
ek.ua

Αυτή η κάρτα ήχου διαθέτει ελάχιστη καθυστέρηση, καθώς και εξαιρετική εργασία με ζωντανό ήχο και διασύνδεση MIDI. Έχει δύο εισόδους με φαντασμική ισχύ.

Μεταβείτε στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή →

Αυτές οι κάρτες ήχου θα λειτουργούν καλά για να ξεκινήσετε με τον ήχο και να γνωρίσετε τα βασικά στοιχεία των πληροφοριών. Και η επιλογή μιας επαγγελματικής κάρτας σε τμήματα υψηλότερων τιμών είναι μια ερώτηση που μπορεί να αφιερωθεί σε περισσότερα από ένα άρθρα.

Ποιες στήλες χρειάζονται για τη μουσική;

Οι προτιμήσεις των λάτρεις της μουσικής όταν επιλέγουν μια οικιακή ακουστική μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές. Η επιλογή των οθονών στούντιο είναι επίσης καθαρά ατομική, αλλά στην περίπτωση αυτή εξαρτάται από τα μουσικά στυλ που σχεδιάζετε να δημιουργήσετε.

Θυμηθείτε ότι οι οθόνες για την ανάμειξη μουσικής δεν είναι απαραίτητα ακουστική για να ακούτε μουσική. Το κύριο κριτήριο για την επιλογή στήλης στούντιο είναι η αντικειμενικότητά τους. Υψηλή λεπτομέρεια ολόκληρης της περιοχής συχνοτήτων θα βοηθήσει να ακούγονται ανακρίβειες στη νοημοσύνη, οι οποίες μπορούν να εξομαλυνθούν από στήλες με διαφορετικές βελτιώσεις.

Ο ήχος που ακούμε είναι όχι μόνο τα ηχεία, αλλά και ο χώρος στον οποίο βρισκόμαστε. Εάν δεν σκοπεύετε να δώσετε προσοχή στις ακουστικές ιδιότητες του δωματίου, τότε δεν είναι σκόπιμο να αγοράσετε οθόνες για χιλιάδες δολάρια.

Και μην βιαστείτε να πετάξετε την παλιά «dzheniusy». Μπορείτε να επενδύσει πολλά χρήματα για την αγορά της ακουστικής, αλλά η πλειοψηφία του κοινού είναι ικανοποιημένοι με τίποτα: ενσωματωμένα ηχεία laptop, ακουστικά φθηνή κενού και ακόμη και μια στήλη σε ένα smartphone. Θα πρέπει να επιτευχθεί καλό ήχο ακόμα και ειλικρινά κακή μέσα ενημέρωσης, οπότε η χρήση όλο το φάσμα των διαθέσιμων συσκευών διαφόρων κατηγοριών που πρόκειται να ελεγχθεί.

Mackie CR4

Mackie CR4
mackie.com

Προϋπολογισμός για όσους είναι πολύ περιορισμένοι στα μέσα.

Μεταβείτε στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή →

Pioneer S-DJ50X

Pioneer S-DJ50X
pioneer-online.ru

Φτηνές οθόνες με ωραίο σχεδιασμό.

Μεταβείτε στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή →

KRK Rokit 5 G3

KRK Rokit 5 G3
decks.co.uk

Οθόνες υψηλής ποιότητας στούντιο με βαθιά μπάσα.

Μεταβείτε στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή →

Λάβετε υπόψη ότι οι οθόνες αποδεκτής ποιότητας συνήθως δεν πωλούνται ως πακέτα, αλλά μία φορά τη φορά.

Και τα ακουστικά;

Όταν αγοράζετε ακουστικά, μην ξεχάσετε να τα δοκιμάσετε. Η ανάμειξη είναι μια επίπονη διαδικασία που απαιτεί πολλές ώρες εργασίας, επομένως η ευκολία παίζει σημαντικό ρόλο εδώ.

Κάντε μια λίστα με τα ακουστικά που σας άρεσε, και να συγκρίνουν την απόκριση συχνότητας (αυτές οι πληροφορίες μπορούν να βρεθούν στο διαδίκτυο): ο ήχος πρέπει να είναι λεία στις συχνότητες που εμπλέκονται.

Grado SR60i

Grado SR60i
mycroft.su

Inexpensive ανοικτά ακουστικά με ουδέτερο ήχο.

Μεταβείτε στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή →

Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm

Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm
musik-produktiv.ru

Κλειστά ακουστικά με βελούδινα μαξιλαράκια αυτιών. Έχουν ωραίο σχεδιασμό και ισορροπημένο ήχο με υψηλές συχνότητες υπογραμμισμένες.

Μεταβείτε στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή →

  15 Κορεάτες καλλιτέχνες που αξίζει να ακούσουν

Sennheiser HD 600

Sennheiser HD 600
amazon.com

Ανοιχτά ακουστικά με όμορφο σχεδιασμό και φυσικό ουδέτερο ήχο.

Μεταβείτε στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή →

Τι είναι ένα πρόγραμμα DAW και γιατί χρειάζεται;

Το DAW (σταθμός ψηφιακού ήχου) είναι ένας σταθμός εργασίας ψηφιακού ήχου. Ακούγεται δύσκολο, αλλά στην πράξη όλα είναι πολύ απλούστερα. DAW – το περιβάλλον λογισμικού στο οποίο εγγράφεστε και επεξεργάζεστε τη μουσική σας.

FL Studio, Cubase, Logic Pro X, Pro Tools, Reaper, Ableton Live, το Nuendo – οι πιο διάσημες εκπροσώπους διαφόρων DAW-λογισμικό, γνωστό και ως sequencers. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιλογή του περιβάλλοντος λογισμικού είναι διαφορετική, ωστόσο, από την επιλογή των κατάλληλων ακουστικών. Σε οποιαδήποτε από αυτές sequencers, μπορείτε να δημιουργήσετε μουσική αποδεκτής ποιότητας, και στη συνέχεια, πρέπει κανείς να προχωρήσει από τις δικές τους προτιμήσεις. Κατεβάστε το δωρεάν δοκιμαστική έκδοση, δοκιμάστε και επιλέξτε ένα DAW-πρόγραμμα που είναι κατάλληλο για εσάς.

Γραμματοσειρά FL Studio

Γραμματοσειρά FL Studio
Γραμμή εικόνας γραμμής FL Studio 12. image-line.com

Ένα πρόγραμμα sequencer που έχει μια διαισθητική διασύνδεση. Εξαιρετική για τη δημιουργία και την επεξεργασία παρτίδων εικονικών οργάνων, αλλά η λειτουργία ζωντανής εγγραφής στο FL Studio δεν είναι πολύ βολική.

Μεταβείτε στον επίσημο ιστότοπο του FL Studio Image Line →

Ableton Live

Ableton Live
Ableton Live 9.2.2. ruprograms.com

Ableton σχεδιαστεί ως ένα πρόγραμμα για ζωντανές εμφανίσεις, αλλά έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή sequencers με διαισθητικά κουμπιά ελέγχου, ευέλικτες ρυθμίσεις και καλής ποιότητας ραμμένα εργαλεία επεξεργασίας.

Πηγαίνετε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ableton Live →

Λογική Pro X

Λογική Pro X. macworld.com

Η μετάβαση στο Logic είναι ένα φυσικό εξελικτικό στάδιο για τους προχωρημένους χρήστες του GarageBand. Έχει στη βασική διαμόρφωση δροσερό συνθεσάιζερ λογισμικού και εφέ. Η κατανόηση του Logic Pro X είναι κάπως πιο δύσκολη από ό, τι στο ίδιο Ableton, αλλά οι άπληστοι χρήστες λένε ότι αξίζει τον κόπο.

Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Logic Pro X →

Το πληκτρολόγιο και το ποντίκι δεν είναι αρκετές άνετες συσκευές εισόδου, όταν πρόκειται για προγράμματα για τη δημιουργία μουσικής. Φυσικά, κανείς δεν απαγορεύει τη γέμιση και την αυτοματοποίηση των επιδράσεων με το ποντίκι, αλλά αυτό δεν είναι πολύ βολικό. Οι ελεγκτές MIDI θα βοηθήσουν στη δημιουργία αποτελεσματικής επικοινωνίας μεταξύ ενός μουσικού και ενός υπολογιστή.

Samson Graphite M32

Samson Graphite M32
samsontech.com

Ένα απλό πληκτρολόγιο MIDI 32 πλήκτρων.

Μεταβείτε στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή →

AKAI MPK Mini

AKAI MPK Mini
akaipro.com

Μια συσκευή επεξεργασίας MIDI με δύο οκτάβες με επιτρεπόμενα στοιχεία ελέγχου και προγραμματιζόμενα μαξιλάρια. Αντιμετωπίστε το ρόλο του ανεπιτήδευτου μηχάνημα πληκτρολογίου και τυμπάνου, απλοποιήστε τη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων αυτοματισμού.

Μεταβείτε στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή →

M-AUDIO Keystation 61 II

M-AUDIO Keystation 61 II
m-audio.com

Πεντακτάβατο πληκτρολόγιο MIDI για όσους δεν ταιριάζουν με τις αποκομμένες εκδόσεις των οργάνων πληκτρολογίου.

Μεταβείτε στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή →

MIDI σε καλώδιο USB

com.aliexpress.com

Ίσως έχετε ήδη έναν συνθέτη προϋπολογισμού-αυτο-παιχνίδι. Πολλά από αυτά τα φθηνά “cacios” έχουν μια διεπαφή MIDI με 5 ακίδες. Για να συνδέσετε τη συσκευή σύνθεσης με έναν υπολογιστή, είναι κατάλληλο ένα φθηνό καλώδιο με το AliExpress.

  45 στοιχεία για τους κιθαρίστες με το AliExpress

Αγοράστε ένα καλώδιο MIDI σε USB στο AliExpress →

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα plugins VST και VSTi;

Το πρόγραμμά μας DAW είναι απλώς ένα κέλυφος. Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε εικονικά μουσικά όργανα που ονομάζονται VSTi. Τα σύγχρονα VSTi-plugins είναι σε θέση να επαναλαμβάνουν τον ήχο τόσο των συνθετικών όσο και των ζωντανών οργάνων με επαρκή ρεαλισμό. Ο αριθμός των προσθηκών είναι χιλιάδες, αλλά θα επικεντρωθούμε στα πιο δημοφιλή.

Native Instruments Massive

Ένα μεγάλο συνθεσάιζερ με εκατοντάδες προκαθορισμένες προεπιλογές στο σκάφος. Μας αρέσουν ιδιαίτερα οι μουσικοί που εργάζονται σε ηλεκτρονικά είδη χορού.

Μεταβείτε στην τοποθεσία Native Instruments Massive →

LennarDigital Sylenth1

Ένα συνθεσάιζερ που δεν διαφέρει στην εμφάνισή του, αλλά έχει κερδίσει την αγάπη των χρηστών για τον ήχο, που μερικές φορές μπορεί να συγχέεται με τον ήχο των πραγματικών αναλογικών συνθετικών.

Μεταβείτε στην τοποθεσία LennarDigital Sylenth1 →

XLN ήχου εθιστικά τύμπανα 2

Ένας από τους καλύτερους εικονικούς εξομοιωτές ζωντανών κρουστών. Προεπιλογές για δημοφιλή μηχανήματα τυμπάνου είναι επίσης διαθέσιμες.

Πηγαίνετε στο site XLN Audio Addictive Drums 2 →

Για να επεξεργαστούμε τόσο εικονικά όσο και ζωντανά όργανα, θα χρειαστεί να εγκαταστήσουμε πρόσθετα εφέ – plug-ins VST. Η επιλογή τους δεν είναι λιγότερο ευρεία, αλλά θα τους δώσουμε μόνο μερικά παραδείγματα.

Antares Auto-Tune EFX 3

Plugin για εκείνους των οποίων η αγάπη του τραγουδιού είναι ασύμβατη πάνω από την ικανότητα να μπει σε σημειώσεις. Το Auto-Tune βοηθά στην εκκαθάριση του κομματιού από ψευδείς σημειώσεις τραβώντας τα προς τα πλησιέστερα δεξιά.

Μεταβείτε στην τοποθεσία Antares Auto-Tune EFX 3 →

Native Instruments κιθάρες 5

Mast-hev-plugin για οποιονδήποτε κιθαρίστα. Με τη βοήθεια του Guitar Rig, μπορείτε να μιμηθείτε όχι μόνο την υπερφόρτωση κιθάρας, αλλά και διάφορα εφέ διαμόρφωσης ή ολόκληρα ερμάρια.

Μεταβείτε στην ιστοσελίδα Native Instruments Guitar Rig 5 →

iZotope Ozone 7

Plugin για mastering – μετα-επεξεργασία της μειωμένης σύνθεσης. Για εκείνους, των οποίων η διασύνδεση φαίνεται πολύ περίπλοκη, υπάρχουν δεκάδες προεπιλογές με βέλτιστες ρυθμίσεις για διαφορετικά στυλ μουσικής.

Μεταβείτε στην τοποθεσία iZotope Ozone 7 →

Τι να κάνετε στη συνέχεια;

Βρήκαμε τον βασικό εξοπλισμό για το στούντιο εγγραφής στο σπίτι σας. Σε αυτό το στάδιο, μπορείτε να αρχίσετε να δημιουργείτε. Το ποσό και η ποικιλία του προσωπικού που μπορείτε να συμπληρώσετε το στούντιο σας περιορίζεται μόνο από τα μέσα και τη φαντασία σας.

Θυμηθείτε ότι συσκευές υψηλής ποιότητας και μουσικά όργανα μπορούν να χρησιμοποιηθούν εδώ και δεκαετίες και μουσικοί – άνθρωποι, που υπόκεινται σε συνεχή επιθυμία να ενημερώσουν τον εξοπλισμό τους. Στα εξειδικευμένα φόρουμ και στις ομάδες VKontakte θα βρείτε όχι μόνο την επικοινωνία με ομοϊδεάτες, αλλά και πολλές προσφορές για αγορά και πώληση μουσικού εξοπλισμού. Αυτό θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε πολλά όταν οργανώνετε ένα στούντιο εγγραφής στο σπίτι.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤