Πώς να μάθετε να παίζετε την κιθάρα με εφαρμογές και υπηρεσίες ιστού

Υπηρεσίες Web

Online σεμινάρια

Κατά κανόνα, κατόπιν αιτήματος “παιχνίδια κιθάρας αυτο-διδασκαλίας”, οι υπηρεσίες αναζήτησης δίνουν εκατοντάδες παρόμοιες τοποθεσίες που αντιπροσωπεύουν σε απευθείας σύνδεση αναλόγους των εκδόσεων χαρτιού. Σε αυτό δεν υπάρχει τίποτα λανθασμένο: τέτοια εγχειρίδια μπορούν να σας δώσουν τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις, να σας διδάξουν πώς να παίξετε τραγούδια σε tablatures και να διαβάσετε τις χορδές.

  • Αυτοδίδακτος GuitarProfy. Εδώ μπορείτε να βρείτε όλες τις απαραίτητες θεωρητικές βάσεις για περαιτέρω αυτο-ανάπτυξη, έναν πίνακα αντιστοιχιών των σημειώσεων για το μουσικό προσωπικό και τους τρόπους της κιθάρας, καθώς και παραδείγματα κλασσικών έργων κιθάρας.
  • Αυτοδίδακτος GuitarUser. Ένα μικρό βιβλίο γραμμένο σε απλή γλώσσα, το οποίο θα σας διδάξει να συνοδεύετε τις αγαπημένες σας συνθέσεις. Κατάλληλο για όσους θέλουν να τραγουδήσουν τραγούδια σε φίλους κάτω από την κιθάρα, αλλά δεν θέλουν να γίνουν επαγγελματίες.

YouTube

Τα μαθήματα κιθάρας στο YouTube είναι ίσως όχι λιγότερα από τα εγχειρίδια. Σας συμβουλεύουμε να δώσετε προσοχή σε εκείνους όπου τα μαθήματα διεξάγονται από αξιόλογους μουσικούς ή κανάλια με σημαντικό αριθμό συνδρομητών. Στα υπόλοιπα – να καθοδηγείται από προσωπικές προτιμήσεις, και θα μιλήσουμε για δύο δημοφιλείς ρωσόφωνους σταθμούς σχετικά με την κιθάρα.

Pima Live

Channel Anton και Alexei – δύο Πετσεμπούρ που δεν μοιράζονται μόνο συμβουλές για το παιχνίδι και την κατάρτιση, αλλά και προσκαλούν ειδικούς που δίνουν αποκλειστικά μαθήματα, παίζουν εργαλεία και παρουσιάζουν τις αναθεωρήσεις των κιθάρων. Υπάρχουν βίντεο τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους κιθαρίστες.

Μεταβείτε στο κανάλι Pima Live →

GitaristTV

Σε αυτό το κανάλι, ο κιθαρίστας Παύλος αναλύει προσεκτικά τις λαϊκές συνθέσεις στην ακουστική κιθάρα. Το ρεπερτόριο είναι ευρύ: από τα pop χτυπήματα του Max Korzh στο soundtrack από το Interstellar.

  9 καλύτερα προγράμματα DAW για τη δημιουργία μουσικής στον υπολογιστή σας

Μεταβείτε στο κανάλι GitaristTV →

Σύλλογοι συμφερόντων “VKontakte”

Με τις ομάδες “VKontakte” είναι πιο δύσκολο: πολλοί προηγμένοι κιθαρίστες δεν επικοινωνούν στην κοινότητα για αρχάριους, αλλά ερασιτέχνες που θεωρούν τους εαυτούς τους επαγγελματίες σε τέτοιες ομάδες είναι πολλοί. Σας συμβουλεύουμε να είστε σκεπτικοί σχετικά με τις επαγγελματικές συμβουλές από ομάδες και κοινό. Αλλά παρόμοιες λέσχες συμφερόντων μπορεί να είναι πολύ χρήσιμες για την εξεύρεση ομοιοπαθητικών ανθρώπων, χορδών και tablatures για τραγούδια. Επίσης σε τέτοιες ομάδες, μπορείτε σχεδόν πάντα να βρείτε διαφημίσεις για την πώληση και αγορά εργαλείων.

  • “Οι λάτρεις της κιθάρας.” Ένα από τα πιο δημοφιλή συγκροτήματα για την κιθάρα είναι το “VKontakte”, με περισσότερους από 120.000 συνδρομητές. Στην κοινότητα υπάρχει ένας τοίχος πάνω στον οποίο μπορείτε να τοποθετήσετε το ερώτημα που σας ενδιαφέρει.
  • “Κιθαρίστας”. Μια άλλη ομάδα με έναν ανοιχτό τοίχο και μια ποικιλία περιεχομένων που σχετίζονται με την κιθάρα και τη μουσική.
  • “Κιθάρα και κιθαρίστες.” Έργο κιθαρίστα φλαμένκο Αλέξανδρος Kuindzhi. Στον τοίχο το αρχείο δεν δημοσιεύεται, αλλά η ερώτηση που σας ενδιαφέρει μπορεί να ζητηθεί στις συζητήσεις.

Τα προγράμματα

Κιθάρα Pro

πώς να μάθουν να παίζουν κιθάρα: Guitar Pro
Guitar Pro 7 / guitar-pro.com

Ο συντάκτης μουσικής, γνωστός σε πολλούς που ασχολήθηκαν με την εκμάθηση των μελωδιών σε tablatures. Μπορείτε να καταγράψετε τα κομμάτια των διαφόρων οργάνων, να τα εξαγάγετε στο MIDI ή να τα εκτυπώσετε. Το πρόγραμμα έχει ένα μετρονόμο, τη λειτουργία της απεικόνισης του στρατόπεδο μουσικής και του λαιμού κιθάρας, την ικανότητα να καταγράφει τυχόν αποχρώσεις της άρθρωσης και να προσθέτει εφέ. Στο Διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε καρτέλες για το Guitar Pro σε οποιοδήποτε διάσημο τραγούδι. Με την αναζήτηση θα βοηθήσουν ειδικούς ιστότοπους:

  • 911tabs. Συλλέκτης ιστότοπων, που ψάχνει στις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες των tablatures και των χορδών. Εδώ μπορείτε να βρείτε σημειώσεις όλων των γνωστών ξένων τραγουδιών και ακόμη και πολλών εγγενών συνθέσεων.
  • GTP-tabs. Ένα τεράστιο αρχείο πολλών ρωσικών και ξένων τραγουδιών.

  Αλλάξτε γρήγορα την ένταση του ήχου στα Windows με VolumeTouch

Μεταβείτε στην τοποθεσία Guitar Pro →

DAW προγράμματα

πώς να μάθουν να παίζουν την κιθάρα: DAW-προγράμματα
PreSonus Studio One 3 / wikipedia.org

Μια χρήσιμη εμπειρία για οποιονδήποτε κιθαρίστα είναι να ακούει τον εαυτό του από έξω. Αυτό απαιτεί ειδικές εφαρμογές. Τα προγράμματα DAW (sequencers) θα σας βοηθήσουν να καταγράψετε τις συνθέσεις σας, να συνδυάσετε κομμάτια κιθάρας και να δημιουργήσετε συνοδεία από εικονικά όργανα. Υπάρχουν τουλάχιστον δέκα αντάξια αλληλουχίας. Για αρχάριους, σας συνιστούμε να δώσετε προσοχή στα PreSonus Studio One, Steinberg Cubase και Ableton Live.

Εφαρμογές

Γιούσιος

Ένα διαδραστικό self-tutorial, αναγνωρίζοντας τις σημειώσεις που πήρε η κιθάρα με τη βοήθεια ενός μικροφώνου. Μπορείτε να παρακολουθήσετε σταδιακά μαθήματα ή να εστιάσετε στην εκμάθηση τραγουδιών από τη βιβλιοθήκη. Το gameplay θυμίζει τον Ήρωα Guitar, λίγο πριν ανάψει μη έγχρωμους κύκλους, αλλά αριθμούς με τον ορισμό του fret στη δεξιά συμβολοσειρά. Η δωρεάν έκδοση του παιχνιδιού έχει περιορισμούς, η συνδρομή θα κοστίζει 332 ρούβλια το μήνα όταν αγοράζεται για ένα έτος.

Κιθάρα προπονητή

Αυτός ο ξεχωριστός προπονητής θα παρουσιάσει σε διαφορετικές γωνίες και με σημάδια στο εικονικό fretboard πώς να παίξει τα αγαπημένα σας τραγούδια. Κάθε σύνθεση χωρίζεται σε θραύσματα για να είναι πιο εύκολο να θυμηθούμε. Επίσης, αντί να μαθαίνετε τραγούδια, μπορείτε να επιλέξετε να μάθετε την τεχνική του παιχνιδιού. Δυστυχώς, οι πλήρεις εκδόσεις τέτοιων εφαρμογών είναι ακριβές: ένας λογαριασμός premium κοστίζει 329 ρούβλια το μήνα.

GuitarTuna

Μια καθολική εφαρμογή για τον κιθαρίστα, συμπεριλαμβανομένου ενός δέκτη, ενός μετρονόμου, μαθήματα παιχνιδιών, ενός οδηγού χορδών και μιας συσκευής ακρόασης. Ο δέκτης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συντονιστεί μια κιθάρα, μπάσο κιθάρας ή ukulele. Η δωρεάν εφαρμογή έχει περιορισμούς και διαφορετικούς τύπους συνδρομής από 529 ρούβλια (με μια αγορά φοράς), αλλά ο δέκτης στο τυποποιημένο σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί δωρεάν.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤