10 σύγχρονοι συνθέτες που αξίζει να ακούσουν

Μεταξύ αυτών των μελωδιών υπάρχει κίνητρο για οποιαδήποτε διάθεση: ρομαντική, θετική ή θλιβερή, για να χαλαρώσετε και να μην σκεφτείτε τίποτα ή, αντίθετα, να συγκεντρώσετε τις σκέψεις σας.

Ludovico Einaudi

Ludovico Einaudi
twitter.com/ludovicoeinaud

Ο Ιταλός συνθέτης και πιανίστας εργάζεται προς την κατεύθυνση του μινιμαλισμού, συχνά μετατρέπεται σε ambient μουσική και συνδυάζει επιδέξια τα κλασικά με άλλα μουσικά στυλ. Είναι ευρέως γνωστός για τις ατμοσφαιρικές συνθέσεις, οι οποίες έγιναν μουσικές ταινίες. Για παράδειγμα, σίγουρα θα αναγνωρίσετε τη μουσική από τη γαλλική ταινία “1 + 1” που γράφει η Einaudi.

Philip Glass

Philip Glass
themagger.net

Γυαλί – μια από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες στον κόσμο των σύγχρονων κλασικών, η οποία έπειτα έφερε στον ουρανό, τότε επέκρινε στους εννιά. Παίζει μισό αιώνα στη δική του ομάδα του Philip Glass Ensemble και έγραψε τη μουσική για περισσότερες από 50 ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των “The Truman Show”, “The Illusionist”, “Taste of Life” και “Fantastic Four”. Οι μελωδίες του αμερικάνικου μινιμαλιστικού συνθέτη θολώνουν τη γραμμή ανάμεσα στην κλασσική και τη λαϊκή μουσική.

Μαξ Ρίχτερ

Μαξ Ρίχτερ
latimes.com

Ο συγγραφέας πολλών ηχογραφήσεων, ο καλύτερος συνθέτης ταινιών του 2008, σύμφωνα με την έκδοση της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου και του postminimalist. Υποβλήθηκε στους κριτικούς από το πρώτο άλμπουμ Memoryhouse, όπου η μουσική της Richter υπερέβη την ανάγνωση της ποίησης, ενώ στα επόμενα άλμπουμ χρησιμοποιήθηκε και η τέχνη της πεζογραφίας. Εκτός από το γράψιμο των δικών του συνθέσεων περιβάλλοντος, οργανώνει τα έργα των κλασικών: η “Four Seasons” του Vivaldi στην επεξεργασία του ήταν επικεφαλής των κλασικών μουσικών διαγραμμάτων του iTunes.

Giovanni Marradi

Giovanni Marradi

Αυτός ο δημιουργός της μουσικής μουσικής από την Ιταλία δεν συνδέεται με τον εντυπωσιακό κινηματογράφο, αλλά είναι ήδη γνωστός ως συνθέτης, βιρτουόζος και έμπειρος δάσκαλος πιάνου. Αν περιγράψεις τη μουσική του Marradi σε δύο λέξεις, τότε αυτά τα λόγια θα είναι “αισθησιακά” και “μαγικά”. Οι δημιουργίες και τα καλύμματα του θα αρέσουν εκείνοι που αγαπούν τα ρετρό κλασικά: τα μοτίβα είναι οι νότες του περασμένου αιώνα.

  15 Κορεάτες καλλιτέχνες που αξίζει να ακούσουν

Hans Zimmer

Hans Zimmer
twitter.com/coslive

Ο διάσημος συνθέτης ταινία έχει δημιουργήσει μουσική για μια ποικιλία αποφέροντας συνολικά ταινίες και κινούμενα σχέδια, συμπεριλαμβανομένων Home «Gladiator», «Περλ Χάρμπορ», «», «Σέρλοκ Χολμς», «Interstellar», «Μαδαγασκάρη», «The Lion King». Το αστέρι του μπαίνει στο Hollywood Walk of Fame και στο ράφι του είναι “Oscar”, “Grammy” και “Χρυσή Σφαίρα”. Η μουσική του Zimmer είναι τόσο διαφορετική όσο αυτές οι ταινίες, αλλά ανεξάρτητα από τον τόνο, το παίρνει ζωντανό.

Joe Hisaishi

Joe Hisaishi
musicaludi.fr

Ο Hisaishi είναι ένας από τους πιο διάσημους ιαπωνικούς συνθέτες που έλαβαν τέσσερα βραβεία από την Ακαδημία Κινηματογράφου της Ιαπωνίας για την καλύτερη μουσική για την ταινία. Έγινε διάσημος για τη συγγραφή του soundtrack στο anime του Hayao Miyazaki “Navshikaya από την κοιλάδα των ανέμων”. Εάν είστε οπαδός των έργων του Gibli studio ή των ταινιών του Takeshi Kitano, τότε σίγουρα θαυμάζετε τη μουσική του Hisaishi. Είναι ως επί το πλείστον ελαφρύ και ελαφρύ.

Olafur Arnalds

Olafur Arnalds
twitter.com/theipaper

Αυτός ο Ισλανδός πολλούς instrumentalist είναι μόνο ένα αγόρι σε σύγκριση με τους καταγεγραμμένους κυρίους, αλλά στα 30 χρόνια του κατάφερε να γίνει αναγνωρισμένο νεοκλασικό. Ηχογραφημένη συνοδεία στο μπαλέτο, έλαβε το βραβείο BAFTA για τη μουσική της βρετανικής τηλεοπτικής σειράς “Murder on the Beach” και κυκλοφόρησε 10 studio άλμπουμ. Η μουσική του Arnalds μοιάζει με έναν έντονο άνεμο σε μια ερημική ακτή.

Yiruma

Yiruma
yiruma.manifo.com

Τα πιο διάσημα έργα του Lee Rou Ma – Kiss τη βροχή και τις ροές των ποταμών σε σας. Ένας Κορεάτης νέος συνθέτης και πιανίστας γράφει ένα δημοφιλές κλασικό που ο ακροατής καταλαβαίνει σε οποιαδήποτε ήπειρο, με κάθε μουσικό γούστο και εκπαίδευση. Οι φως και αισθησιακές του μελωδίες για πολλούς έγιναν η αρχή της αγάπης για τη μουσική του πιάνο.

  Πώς να μάθετε να παίζετε την κιθάρα με εφαρμογές και υπηρεσίες ιστού

Ντούστιν Ο’Χαλόρλαν

Dustin O'Хэллоран
fracturedair.com

Ο Αμερικανός συνθέτης ενδιαφέρεται για το γεγονός ότι δεν έχει μουσική εκπαίδευση, αλλά γράφει ταυτόχρονα ευχάριστη και αρκετά δημοφιλής μουσική. Τα κομμάτια του O’Halloran χρησιμοποιήθηκαν στο Top Gear και σε πολλές ταινίες. Ίσως, το πιο επιτυχημένο άλμπουμ των soundtracks έχει αποδειχθεί σε ένα μελόδραμα “Ως τρελός”.

Roberto Caccapaglia

Roberto Caccapaglia
culturaspettacolovenezia.it

Αυτός ο συνθέτης και πιανίστας γνωρίζει πολλά για την τέχνη της διεξαγωγής και πώς να δημιουργήσει ηλεκτρονική μουσική. Αλλά το κύριο πεδίο του είναι το μοντέρνο κλασικό. Η Καχπαπάλια κατέγραψε πολλά άλμπουμ, τρία από αυτά με την Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα. Η μουσική του ρίχνει σαν το νερό, κάτω από αυτό θα χαλαρώσει τελείως.

Τι άλλοι σύγχρονοι συνθέτες αξίζουν να ακούσουν

Αν σας αρέσει η επική μουσική από τις ταινίες, προσθέστε τον Klaus Badelt στη λίστα αναπαραγωγής σας, δουλεύοντας με το Zimmer στους Πειρατές της Καραϊβικής. Επίσης, δεν πρέπει να χάσετε από τον Jan Kaczmarek, Alexander Desplat, Howard Shore και John Williams – ανάγκη να γράψω ένα ξεχωριστό άρθρο για την καταγραφή όλων των εργασιών, τα επιτεύγματα και τα οφέλη τους.

Εάν θέλετε πιο νόστιμα νεοκλασικά, δώστε προσοχή στο Niels Fram και Sylvain Schowo.

Εάν είστε μικρή θετική, θυμάται ο δημιουργός του soundtrack για την «Amelie» Yan Tiersen ή να ανακαλύψετε Temmona ιαπωνική συνθέτης: έγραψε τον αέρα, το υπέροχο μελωδίες.


Ποιοι συνθέτες θέλουν και ποιοι δεν το κάνουν; Ποιος άλλος θα προσθέσετε σε αυτόν τον κατάλογο;

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤