9 καλύτερα προγράμματα DAW για τη δημιουργία μουσικής στον υπολογιστή σας

Η επιλογή ενός περιβάλλοντος λογισμικού για την εγγραφή και την επεξεργασία μουσικής είναι ένα πολύπλοκο και ατομικό θέμα. Οι καθολικές συστάσεις δεν μπορούν να είναι: η αξιοπρεπής ποιότητα ήχου είναι σε θέση να δώσει κάθε πρόγραμμα από τη συλλογή, προσφέρουν όλες σχεδόν τις ίδιες λειτουργίες και έχουν παρόμοια διεπαφή. Παρ ‘όλα αυτά, δεν είναι καθόλου τα ίδια, και η αναζήτηση για το ιδανικό DAW μπορεί να διαρκέσει χρόνια. Σε αυτό το άρθρο σας λέμε τι είναι αξιοσημείωτο για αυτό ή εκείνο το πρόγραμμα για την καταγραφή μουσικής και ελπίζουμε ότι αυτό θα σας εξοικονομήσει λίγο χρόνο.

Αρχικά, θα αποκαλύψουμε την έννοια πολλών όρων που θα βρεθούν συχνά σε αυτό το άρθρο:

  • DAW (Sequencer) – Ένα περιβάλλον λογισμικού στο οποίο η μουσική καταγράφεται και επεξεργάζεται.
  • VST, VSTi, AU, AAX, RTAS – μορφές plug-in – πρόσθετο λογισμικό, σας επιτρέπει να προσθέσετε νέα εικονικά όργανα DAW ή επεξεργασία εφέ.
  • MIDI – Στο πλαίσιο του άρθρου, πρόκειται για εξωτερικές πηγές ήχου: πληκτρολόγια, μαξιλάρια, ελεγκτές.
  • Πιάνο ρολό – περιοχή επεξεργασίας παρτίδων εικονικών οργάνων. Ο ρόλος του πιάνο τραβά σημειώσεις, δηλώνει τη διάρκεια και τον όγκο τους.

1. Ableton Live

Πλατφόρμες: Windows, macOS.

Κόστος: από 79 ευρώ για την έκδοση του Intro σε 599 ευρώ για ένα σετ σουίτας για μία αγορά φοράς.

Για ποιον: για τους μηχανικούς ηλεκτρονικών. Ειδικά όσοι παίζουν ζωντανά.

Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τη δημοσίευση Ask.Audio, Ableton Live το 2015, ξεπέρασε όλα τα άλλα sequencers: 23.14% των ερωτηθέντων παραδέχθηκε ότι το χρησιμοποιούν ως κύρια DAW πρόγραμμα.

Το Ableton Live συνδυάζει τις ιδιότητες ενός κλασικού sequencer και ενός σταθμού ελέγχου για ζωντανά σύνολα. Για τους δύο αυτούς ρόλους, υπάρχουν δύο λειτουργίες εμφάνισης: Προβολή διευθετήσεως για ρυθμίσεις και πληροφορίες και Προβολή συνεδρίας για αυτοσχεδιασμό και DJing.

Ableton Live
Προβολή διαρρύθμισης στο Ableton Live. musictech.net

Η διάταξη του χώρου μοιάζει με τη διεπαφή των περισσότερων άλλων ακολουθωτών, αλλά με ένα σημαντικό πλεονέκτημα: στον χώρο εργασίας, βλέπουμε μόνο τα πιο απαραίτητα. Ο πίνακας, που δεν είναι υπερφορτωμένος με κουμπιά και κουμπιά, φαίνεται καλά ακόμα και στην οθόνη ενός φορητού υπολογιστή 13 ιντσών και οι ελάχιστες δεξιότητες του ιδιοκτήτη του προγράμματος αποκτώνται διαισθητικά.

Οι προγραμματιστές δεν ζουν μόνο: έτσι ώστε να κυκλοφορήσει μια δεύτερη έκδοση του ελεγκτή Push Ableton (τη δημιουργία του πρώτου ασχολούνται Akai), καθώς και δημιουργία πρωτόκολλο συγχρονισμού Ableton Link, το οποίο πολλοί προτιμούν παρωχημένες MIDI Sync, συνδέεται με το Master Slave σχέση /. Όλα αυτά σχεδιάστηκαν για να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με τον sequencer: Το Ableton Live αλληλεπιδρά τέλεια με το MIDI και ενσωματώνεται σε live sets.

Στο Ableton είναι επίσης βολικό να εργάζεστε με δείγματα και βρόχους, να διαμορφώνετε αυτοματοποίηση και να τροποποιείτε τις προσθήκες. Χρησιμοποιείται από πολλούς διάσημους καλλιτέχνες, όπως ο M83, ο kedr livanskiy και ο γνωστός μουσικός blogger Andrew Huang (Andrew Huang).

Ableton Live →

2. Λογική Pro X

Πλατφόρμες: macOS.

Κόστος: 14 990 ρούβλια. Επίσης, παρέχεται σε ορισμένες ομάδες του πληθυσμού στο σύνολο των προγραμμάτων εκπαίδευσης για 13 990 ρούβλια.

Για ποιον: Για makovodov, οι οποίοι είναι στενά στο πλαίσιο του GarageBand.

Logic Pro X – ένας σοβαρός “μήλο” sequencer, και η μετάβαση σε αυτό – ένα φυσικό εξελικτικό στάδιο μετά την εργασία στο GarageBand. Ο sequencer έχει πολλά πλεονεκτήματα, τα σημαντικότερα από τα οποία ανήκουν στο οικοσύστημα της Apple. Όλα όσα συνεργάζονται με το macOS λειτουργούν με την Logic. Η πρόσθετη ευκολία παρέχει τη χρήση του πίνακα αφής και των συσκευών iOS για τηλεχειριστήριο.

Το VST δεν υποστηρίζεται – μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο plug-ins της AU. Ωστόσο, πολλοί λένε ότι το διοικητικό συμβούλιο Logic Pro X έχουν ήδη όλα τα εργαλεία και τις επιπτώσεις που μπορεί να χρειάζονται μόνο. Ειδικός έπαινος απονέμεται στο κομμάτι Drummer – προσομοιωτής ενός εικονικού ντράμερ.

Λογική Pro X
Ένας χώρος για την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στη μουσική είναι ο Drummer, που μιμείται το ζωντανό παιχνίδι διαφόρων τυμπανιστών. ask.audio

Από τα μειονεκτήματα του προγράμματος μπορείτε να σημειώσετε το υψηλό κόστος και το χώρο εργασίας, το οποίο είναι άβολο για χρήση σε μικρές οθόνες. Παρά τις ατέλειες, το Logic Pro X μπορεί να βρεθεί σε σχεδόν οποιοδήποτε σοβαρό στούντιο ηχογράφησης και δεκάδες διάσημοι καλλιτέχνες και συγκροτήματα το χρησιμοποιούν. Μεταξύ αυτών, η αποκάλυψη και ο Foster the People, επίσης στην αγάπη του για τον sequencer αναγνώρισε, για παράδειγμα, τον Anton Sevidov από το Tesla Boy.

  10 σύγχρονοι συνθέτες που αξίζει να ακούσουν

Logic Pro X →

3. Εργαλεία Avid Pro 12

Πλατφόρμες: Windows, macOS.

Κόστος: Το Pro Tools First είναι διαθέσιμο δωρεάν, το πρότυπο Pro Tools θα κοστίζει 24,92 δολάρια το μήνα κατά την αγορά ετήσιας συνδρομής και η έκδοση Pro Tools HD για επαγγελματίες κοστίζει 999 δολάρια ετησίως.

Για ποιον: για τους ιδιοκτήτες ορισμένων καρτών ήχου, οι οποίοι τείνουν να αποσπάσουν τα μέγιστα από το υλικό τους και να ξέρουν τι θέλουν.

Ίσως το πιο σοβαρό sequencer στη συλλογή. Η σοβαρότητα του Pro Tools παρέχεται όχι μόνο από μια πληθώρα λειτουργιών αλλά και από ένα πλούσιο ιστορικό: η πρώτη έκδοση του προγράμματος κυκλοφόρησε το 1991, είχε τέσσερις διαδρομές και κοστίζει 6.000 δολάρια. Η διεπαφή της επηρέασε έντονα τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τους sequencers τώρα. Το πρώτο τραγούδι στις κορυφαίες γραμμές των διαγραμμάτων, που έγιναν στο πρόγραμμα DAW, ήταν το έργο του Ricky Martin Livin ‘la Vida Loca, που παγιώνεται στο Pro Tools το 1999.

Το πλεονέκτημα του Pro Tools είναι η αλληλεπίδραση με τις διεπαφές ήχου από τη λίστα των πιστοποιημένων συσκευών με ιδιωτικό τρόπο. Αυτό σας επιτρέπει να επιτύχετε μέγιστη απόδοση. Αυτό το πλεονέκτημα οδηγεί επίσης σε ένα μειονέκτημα: χρησιμοποιώντας την έκδοση HD του Pro Tools με μη πιστοποιημένο υλικό είναι γεμάτο με επιπλέον σφάλματα και καθυστερήσεις. Το Pro Tools δίνει την εντύπωση ενός αρθρωτού σταθμού εργασίας: το πρόγραμμα απαιτεί ένα συγκεκριμένο υλικό και ορισμένοι χρήστες προτείνουν να διαθέσει έναν ξεχωριστό υπολογιστή για DAW.

Avid Pro Εργαλεία 12
Built-in εργαλεία και εφέ Pro Tools (όπως ένα τύμπανο δειγματολήπτη και Boom κενού συνθεσάιζερ). avidblogs.com

Το πρόγραμμα είναι ραμμένο με ένα αξιοπρεπές σύνολο εργαλείων και εφέ, λειτουργεί καλά με MIDI και ζωντανό ήχο. Το φάσμα των δυνατοτήτων αυτού του DAW είναι ευρύ και μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος για να αναλύσετε όλες τις λειτουργίες ακόμα και με έναν σίγουρο χρήστη των ακολουθιών. Οι αρχάριοι Avid προσφέρουν δωρεάν πρώτη έκδοση με δυνατότητα εγγραφής 16 κομματιών.

Ο sequencer έχει προβλήματα με την ενσωμάτωση VST, αλλά λειτουργεί καλά με τις προσθήκες AAX και RTAS. Όπως το Logic Pro X, το Pro Tools χρησιμοποιεί τους ηχολήπτες πολλών επαγγελματικών στούντιο.

Avid Pro Tools →

4. Studio FL Studio 12

Πλατφόρμες: ενώ μόνο τα Windows. Η έκδοση για το macOS είναι σε κατάσταση δοκιμής, αλλά μπορείτε να ξεκινήσετε το πρόγραμμα χρησιμοποιώντας το Boot Camp. Υπάρχουν εφαρμογές για συσκευές iOS και Android.

Κόστος: από 99 δολάρια για μία εφάπαξ αγορά.

Για ποιον: για ηλεκτρονικούς μηχανικούς και bitmeykers που εργάζονται στα Windows.

Image Line FL Studio 12 είναι ένας από τους πιο αγαπημένους sequencers για όσους θέλουν να συνδυάσουν δείγματα και παρτίδα οργάνων, αλλά δεν θέλουν να ενοχλούν τον εαυτό σας με μια βαθιά εμβάπτιση στη μηχανική των προγραμμάτων DAW. Ο τρόπος ενεργοποίησης του sequencer πριν από την αποθήκευση του έργου από το FL Studio είναι πιθανώς ο συντομότερος και για να γεμίσετε το απλούστερο κομμάτι, δεν μπορείτε να έχετε καθόλου τις δεξιότητες.

Η διεπαφή του FL Studio διαφέρει πραγματικά από την εμφάνιση άλλων αλληλουχιών, αλλά το πρόγραμμα έχει όλες τις απαραίτητες λειτουργίες. Το FL Studio απολαμβάνει πολλούς διάσημους καλλιτέχνες, όπως οι Martin Harrick, Avicii, Tyler, ο δημιουργός ή ο μουσικός-videogloger Enjoykin.

Γραμμή γραμμής FL Studio 12
Χώρος εργασίας FL Studio: λίστα καναλιών, ρολό πιάνο, λίστα αναπαραγωγής και μίκτη. Όλα τα παράθυρα μπορούν να είναι κρυμμένα ή κλιμακωτά. fr.audiofanzine.com

Είναι εξαιρετικά ενοχλητικό να κάνεις μια ζωντανή ηχογράφηση, αλλά είναι εύκολο να δουλέψεις με τη σύνθεση των κομματιών, τα δείγματα, τις σημειώσεις MIDI, VST και τα πράγματα σε ρολό πιάνο. Ολοκληρωμένη με την πλήρη έκδοση του προγράμματος είναι εργαλεία και εφέ, μερικά από αυτά αξίζουν ιδιαίτερη προσοχή. Για παράδειγμα, το Gross Beat, με το οποίο μπορείτε να ανανεώσετε το τρεμόλ και τις τρελές δυσλειτουργίες, ή το κορεσμό και την συμπίεση mix Soundgoodizer, το οποίο έχει γίνει μίμη στο περιβάλλον χρήσης του Studio FL Studio.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα για όσους προτιμούν να χρησιμοποιούν το νόμιμο λογισμικό: για το FL Studio θα πρέπει να πληρώσει μόνο μια φορά, μετά την οποία όλες οι ενημερώσεις θα είναι διαθέσιμες δωρεάν.

Το Image-Line έχει επίσης αναπτύξει τις κινητές εκδόσεις του sequencer για συσκευές iOS και Android. Τα έργα από εκεί μπορούν να εξαχθούν στο πλήρες FL Studio.

  15 Κορεάτες καλλιτέχνες που αξίζει να ακούσουν

Γραμμή εικόνας γραμμής FL Studio →

5. Steinberg Cubase Pro 9

Πλατφόρμες: Windows, MacOS, iOS (μόνο iPad).

Κόστος: η διαδικασία αγοράς στην επίσημη ιστοσελίδα είναι πολύ ενοχλητική. Θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε μια δευτερεύουσα έκδοση του Cubase Elements και, στη συνέχεια, να πληρώσετε για την αναβάθμιση. Το Cubase είναι ευκολότερο να αγοραστεί από έναν ρώσο διανομέα “έξω από το κουτί”, το κόστος στην περίπτωση αυτή ξεκινά από περίπου 5.000 ρούβλια για το Cubase Elements 9 και τελειώνει με 27.000 ρούβλια για το Cubase Pro 9.

Για ποιον: για όσους αναζητούν ένα αξιοπρεπή και έξυπνο sequencer χωρίς περιττές καμπάνες και σφυρίχτρες.

Ένας άλλος βετεράνος είναι ο Cubase και ο Nuendo από το Steinberg. Τα προγράμματα είναι γραμμένα στον ίδιο κινητήρα και είναι παρόμοια μεταξύ τους, αλλά το πρώτο – τόσο ιστορικά – είναι πιο δημοφιλές στους μουσικούς. Αυτό Steinberg πρωτοστάτησε στην τεχνολογία, χωρίς την οποία είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τις σύγχρονες sequencer: προσωρινή varping (η ικανότητα να τεντώσει τα υγιή δαγκώματα με τονικότητα επιμονή), και VST-VSTi-ins.

Για πολλά χρόνια, η Cubase δεν αφήνει τις ηγετικές θέσεις στις λίστες δημοφιλών προγραμμάτων DAW. Τα προϊόντα από το Steinberg χρησιμοποιούνται από τους Chvrches, Dub FX, New Order και ακόμη και τον Hans Zimmer με τον Igor Matvienko.

Ένα σημαντικό συν Cubase είναι ότι ως κέλυφος δεν επιβραδύνει ούτε σε αδύναμους υπολογιστές. Το υπόλοιπο πρόγραμμα είναι παρόμοιο με ένα κλασικό sequencer με ένα σύνολο απαραίτητων εργαλείων, επιδράσεων και διαισθητικών ελέγχων. Είναι αλήθεια ότι πολλοί το θεωρούν άβολο λόγω των πολλών χώρων εργασίας που ανοίγουν την ίδια στιγμή.

Εκτός από την έκδοση πλήρους μήκους, υπάρχουν απογυμνωμένες παραλλαγές του sequencer για το iPad.

Steinberg Cubase →

6. PreSonus Studio One 3

Πλατφόρμες: Windows, macOS.

Κόστος: η έκδοση του Prime είναι δωρεάν, Καλλιτέχνης κοστίζει 6.240 ρούβλια, Επαγγελματική – 25.151 ρούβλια.

Για ποιον: για όσους ενδιαφέρονται περισσότερο για τη σύνταξη μουσικής από το να σπρώχνουν γύρω στα προγράμματα.

Ένα από τα νεότερα προγράμματα DAW και το αγαπημένο μου πρόσωπο είναι το Studio One. Η διεπαφή του sequencer είναι λογική και ευκολία. Καλή ενσωματωμένα εφέ, η ικανότητα συγκέντρωσης όλα τα στοιχεία ελέγχου σε μία μόνο οθόνη (και να αφήσει κάποια κομμάτια), τη σωστή εργασία με MIDI και βολικό καταγραφή των ζωντανών οργάνων – θα υλοποιηθεί στο Studio One έτσι ώστε να είναι ευχάριστο στη χρήση. Αποσπασμένος από τα τεχνικά προβλήματα στη διαδικασία δεν είναι σχεδόν απαραίτητο, αρκεί να συμπεριλάβουμε το Studio One και να αρχίσουμε να δημιουργούμε.

Sequencer ανεβαίνει στις κορυφαίες θέσεις DAW-αξιολογήσεις, αλλά δεν είναι ακόμη έτοιμη να ανταγωνιστεί με μαστόδοντα, ούτε σε δημοτικότητα, ούτε στον αριθμό των προτεινόμενων καινοτομιών. Αλλά τα πλεονεκτήματα της σηματοδοτήσει συνθέτες, DJs, και οι συγγραφείς της μουσικής για τον κινηματογράφο και τη διαφήμιση, ως κιθαρίστας On-the-go Maxim Makarychev παραδέχθηκε ότι ο ίδιος πιστεύει Studio One πολύ πιο καλή από ό, τι Logic.

Εκτός από το γεγονός ότι το Studio One κάνει τα πάντα σωστά, ο sequencer δεν έχει ιδιαίτερα πλεονεκτήματα. Μπορείτε να σημειώσετε τις λειτουργίες του Track Management ή Scratch Pad. Το πρώτο σας επιτρέπει να προσαρμόσετε την εμφάνιση των δεδομένων κομματιών και να τα αποθηκεύσετε στην προκαθορισμένη ρύθμιση και το δεύτερο να δημιουργήσετε γρήγορες πρόχειρες στη δευτερεύουσα οθόνη για να δείτε πώς οι αλλαγές επηρεάζουν το κομμάτι.

PreSonus Studio One 3
Στη δεξιά πλευρά της οθόνης βρίσκεται το Scratch Pad, στο οποίο μπορείτε να σχεδιάσετε χωρίς να αλλάξετε το κύριο έργο. youtube.com

Από τα μειονεκτήματα του sequencer δεν μπορούμε να σημειώσουμε τον πιο βολικό ρολό για το πιάνο και την ανάγκη να χρησιμοποιήσουμε μια αρκετά μεγάλη οθόνη με το πρόγραμμα – αλλιώς ολόκληρο το tirade για την ευκολία του Studio One χάνει το νόημά του.

PreSonus Studio One →

7. Λόγος Propellerhead 9.5

Πλατφόρμες: Windows, macOS.

Κόστος: 369 ευρώ για την πρώτη αγορά ή 129 ευρώ για την αναβάθμιση από την έκδοση 9.0.

Για ποιον: για εκείνους στους οποίους ζει όχι μόνο ο μουσικός, αλλά και ένας μηχανικός που του αρέσει να καταλαβαίνει πολύπλοκα συστήματα.

Ο λόγος ήταν πάντα ξεχωριστός: η διεπαφή του sequencer φαινόταν πολύ πιο περίπλοκη από το συνηθισμένο σύνολο κομματιών και το ίδιο το πρόγραμμα δεν υποστήριζε plug-ins και ηχογράφηση.

  Πώς να επιλέξετε την πρώτη σας κιθάρα

Τώρα όλα έχουν αλλάξει. Ο Propellerhead εισήγαγε στο προϊόν όλα τα βασικά προσόντα των σύγχρονων ακολουθωτών, διατηρώντας παράλληλα τα προηγούμενα πλεονεκτήματα του προγράμματος. Η κύρια διαφορά μεταξύ του Reason και των άλλων σταθμών είναι ότι δεν κρύβει τη μηχανική των διαδικασιών και των ρυθμίσεων που συμβαίνουν. Τα συνθεσάιζερ, δειγματολήπτες, μεταποιητές και μίξερ έχει επιλεγεί στον πίνακα, ένα rack-όπως (με άλλα λόγια, ντουλάπι εξοπλισμός) και διασυνδεδεμένα εικονικά καλώδια.

Λόγος Propellerhead 9.5
Ένα ράφι στην οθόνη του υπολογιστή. musictech.net

Προηγούμενες εκδόσεις του προγράμματος χρησιμοποιήθηκαν σε συνδυασμό με άλλα DAW και VST, στα οποία ήταν δυνατή η εφαρμογή του rack rack ρυθμίσεων Reason. Η τελευταία έκδοση του sequencer είναι ένα αυτόνομο προϊόν κατάλληλο για εγγραφή μουσικής και υποστήριξη της εργασίας με το πρωτόκολλο Ableton Link.

Όλα αυτά κάνουν το Reason λίγο παράξενο, το πιο δύσκολο, αλλά ίσως το πιο ενδιαφέρον από τους ακολουθούς που παρουσιάζονται.

Λόγος Propellerhead →

8. GarageBand

Πλατφόρμες: macOS, iOS.

Κόστος: δωρεάν.

Για ποιον: για τους ιδιοκτήτες υπολογιστών της Apple που προτιμούν να μην ασχοληθούν με την αναζήτηση, την αγορά και τη μελέτη σύνθετων προγραμμάτων.

GarageBand – μια απλοποιημένη έκδοση του Logic Pro X, η οποία δεν πρέπει να υποτιμάται. Ίσως ο sequencer να μείνει πίσω από τους σταθμούς πλήρους φορμά με τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά η εμφάνιση του GarageBand είναι ένα σημαντικό γεγονός στον κόσμο της ερασιτεχνικής μουσικής. Τώρα, οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης του gadget “apple” μπορεί να δημιουργήσει ποιοτική μουσική, ανεξάρτητα από τις δεξιότητες που δουλεύουν με προγράμματα DAW και τη γνώση της ηχητικής μηχανικής.

Δεν θα έπρεπε να συγκριθεί με το λογισμικό GarageBand για τη δημιουργία ερασιτεχνικού χειροτεχνήματα από eJay: εδώ είναι απαραίτητο να γράψει, και δεν είναι έτοιμος να συνδυαστούν μεγεθυντικό φακό. Ευκολία επιπτώσεις sequencer για cross-platform: μια εφαρμογή για το iPhone και iPad είναι αρκετά λειτουργική για να τους κάνουν κάτι σημαντικό, και τα έργα μπορούν να εξαχθούν σε GarageBand ή Logic Pro X για MacOS.

GarageBand
Κοντά σε κάθε κομμάτι, οι προγραμματιστές εγκατέλειψαν προσεκτικά το εικονίδιο του εργαλείου. alternativeto.net

Αν ο υπολογιστής σας παρουσιάζει από το μήλο και νομίζετε, με ένα DAW-έναρξη του προγράμματος, ο καλύτερος υποψήφιος για να είναι ένα απλό, αποτελεσματικό και δωρεάν GarageBand. Έχει ενσωματωμένα εργαλεία και εφέ σε εικονικό πίνακα κιθάρα πεντάλ, προσομοιωτές ενισχυτή, εικονικό ντράμερ ντράμερ και τη δυνατότητα να ορίσετε AU-ins.

Επίσης, το GarageBand (φυσικά, όχι ως το κύριο πρόγραμμα DAW) χρησιμοποιείται από πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες, όπως η Rihanna, η Nine Inch Nails και ο Noel Gallagher.

GarageBand →

9. Cakewalk Sonar

Πλατφόρμες: Windows.

Κόστος: το ετήσιο κόστος συνδρομής από 99 δολάρια για τον καλλιτέχνη Sonar σε 499 δολάρια για το Sonar Platinum. Υπάρχουν εκπτώσεις για τους φοιτητές. Έτσι, για την πλατινένια έκδοση του προγράμματος οι μαθητές θα πρέπει να πληρώσουν 349 δολάρια το χρόνο.

Για ποιον: για εκείνους που για κάποιο λόγο δεν τους αρέσουν άλλοι ακολουθοί, και εκείνοι που πρέπει να εργαστούν πολύ σκληρά με κόμματα σε ρολό πιάνο.

Αυτός ο ισχυρός και εύχρηστος sequencer ονομάζεται μερικές φορές Logic Pro X για Windows. Τα πλεονεκτήματα του Sonar περιλαμβάνουν μια κομψή και προσαρμόσιμη διεπαφή, Drums Addictive Drums και δείγματα από το Cakewalk στο κιτ και ένα βολικό ρολό.

Μπορείτε να δείτε ότι το Cakewalk δεν αριθμεί την έκδοση του σταθμού του. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι άλλαξε σε ένα σύστημα συνδρομής με μηνιαία πληρωμή. Εκτός από τις τρεις μεγάλες εκδόσεις του Sonar, οι προγραμματιστές προσφέρουν το Sonar Home Studio σε μισή τιμή, η οποία έχει πολλούς περιορισμούς, αλλά είναι ιδανική για την επίλυση των δεξιοτήτων της εργασίας με τον sequencer.

Από τα απρόβλεπτα πλεονεκτήματα του Sonar, μπορείτε να σημειώσετε τη λειτουργία Pattern Tool – αυτό είναι ένα πρόσθετο πινέλο στον κύλινδρο πιάνου, το οποίο σας επιτρέπει να αντιγράφετε γρήγορα μουσικά κομμάτια.

Cakewalk Sonar →


Η Lifkhaker πραγματοποίησε ήδη ένα σύντομο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικά με τη δημιουργία ενός στούντιο ηχογράφησης στο σπίτι. Η επιλογή του DAW είναι ίσως το πιο δύσκολο στάδιο στο δρόμο προς αυτόν τον στόχο. Και ποιος ακολουθογράφος χρησιμοποιείτε; Μοιραστείτε την απάντηση στα σχόλια.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top