Πώς να επιλέξετε την πρώτη σας κιθάρα

Μπορώ να επιλέξω μια κιθάρα στην εμφάνιση;

Μπορείτε να επιλέξετε μια κιθάρα από την εμφάνισή της, μερικοί απλά το κάνουν. Αλλά εδώ πρέπει να καταλάβετε ότι όλες οι κιθάρες είναι περίπου ίδιες. Για παράδειγμα, οι κιθάρες με το είδος του κύτους, που λέγεται dreadnought, εφευρέθηκαν πριν από εκατό χρόνια και δεν έχουν αλλάξει από τότε.

Είναι επίσης σημαντικό να εξετάσει κανείς: όσο πιο ακριβά είναι μια κιθάρα, τόσο πιο επαγγελματική είναι, τόσο πιο δεσμευμένη και λακωνικά γίνεται.

Ναι, υπάρχουν μερικές αποχρώσεις εδώ, για παράδειγμα η αποκαλούμενη έξοδος στο κύτος. Οι επαγγελματίες μουσικοί θα δουν μια τέτοια κιθάρα και θα καταλάβουν αμέσως τι χρησιμοποιείται για να παίξει σε ψηλά τραγούδια. Για έναν αρχάριο, αυτό είναι μόνο μια ιδιαιτερότητα της εμφάνισης, και αυτός, στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται μια τέτοια κιθάρα.

Εάν δεν γνωρίζετε όλα αυτά τα μάρκες, τότε για σας δεν θα έχουν νόημα. Έτσι, επιλέγοντας μια κιθάρα στην εμφάνιση, μπορείτε απλά να εστιάσετε στο χρώμα της.

Μπορώ να επιλέξω μια κιθάρα από τον ήχο

Κατά τη γνώμη μου, για να επιλέξετε μια κιθάρα από τον ήχο, πρέπει να έχετε εμπειρία, ώστε να παίζετε ήδη δέκα, εκατό, χίλια διαφορετικά όργανα. Τότε θα έχετε κάποιο δικό σας ήχο. Μπορείτε να πείτε: “Μου αρέσει ο ήχος!” – ή αντίστροφα.

Η γεύση όλων είναι τελείως διαφορετική. Μερικοί άνθρωποι αρέσουν στον παραδοσιακό τζαζ ήχο κιθάρας από τους Joe Pass και George Benson, και του φαίνεται τέλειος. Ένα άλλο πρόσωπο του αρέσει ο ήχος της κιθάρας του Tommy Emmanuel: οι μέσες συχνότητες είναι πολύ έντονες και ακούγεται πολύ cool όταν παίζετε με τα δάχτυλά σας. Και κάποιος – κιθάρες 12-string, επειδή τα όργανα αυτά είναι πιο κοντά.

  15 Κορεάτες καλλιτέχνες που αξίζει να ακούσουν

Με τη μορφή του σώματος, το χρώμα της κιθάρας και τον ήχο της, δεν υπάρχει τίποτα «σκληρό». Αυτό δεν είναι ένα σαφές κριτήριο. Αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό είναι η άνεση. Πάρτε την κιθάρα στα χέρια σας και πείτε: “Μου αρέσει αυτή η κιθάρα! Μπορώ να παίξω σε αυτό! “- εδώ είναι, το κριτήριο.

5 πρακτικές συμβουλές

1. Επιθεωρήστε την κιθάρα

Βεβαιωθείτε ότι το εργαλείο δεν έχει εμφανή ελαττώματα: επίστρωση λάσπης, σχισμές στο κατάστρωμα. Οι ανέξοδες κιθάρες κατασκευάζονται από ανεπαρκώς αποξηραμένο υλικό, έτσι ώστε η βάση να αρχίζει να ξεφλουδίζει από το κατάστρωμα, οπότε θα πρέπει να δείτε αν υπάρχουν ρωγμές.

2. Ελέγξτε την ποιότητα της κόλλησης

Η κόλληση δεν πρέπει να έχει ρωγμές και κενά.

3. Δώστε προσοχή στο λαιμό

Αν πάρετε το όργανο και κοιτάξετε κατά μήκος του λαιμού, θα πρέπει να είναι σχετικά ευθεία, όχι καμπύλη προς τα έξω.

4. Μετρήστε το ύψος των χορδών

Σημειώστε το ύψος των χορδών πάνω από το λαιμό: πρέπει να είναι 2 mm πάνω από την έκτη χορδή και 1,5 mm πάνω από το πρώτο. Επιπλέον, η απόσταση μεταξύ του 12ου τροχίσματος και του ίδιου του string. Πώς μπορώ να το ελέγξω αυτό; Σε συνθήκες πορείας, χρησιμοποιήστε νομίσματα. Δέκα-μπάζα είναι περίπου 2,2 mm, ρούβλι – περίπου 1,5 mm. Εάν περάσουν με ένα περιθώριο, τότε το ύψος των χορδών είναι κάτι περισσότερο από το απαραίτητο.

5. Ελέγξτε τα άκρα των τριβέων

Δεν πρέπει να προσκολλώνται στα χέρια, αν τα κρατάτε με τα δάχτυλά σας. Εάν υπάρχει δυσφορία, τότε στο μέλλον μπορεί να οδηγήσει σε περικοπές.

  Πώς να οικοδομήσετε ένα στούντιο ηχογράφησης σπίτι

Τα εργαλεία που προέρχονται από το εργοστάσιο απαιτούν συχνά βελτιώσεις ώστε να είναι άνετα στο παιχνίδι. Κατά την αγορά, αξίζει να δίνετε προσοχή στα αναφερόμενα σημεία, έτσι ώστε αργότερα δεν χρειάζεται να μεταφέρετε την κιθάρα στο εργαστήριο.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤