5 legjobb iOS-alkalmazás a csillagok megtekintéséhez

A csillagokkal teli éjszakai égboltra gyakran emlékszem a szovjet rajzfilmre: “Adok neked egy csillagot”, Fyodor Savelevich Khitruk csodálatos munkája. És komolyan, mint valószínűleg a legtöbben, a csillagos égben, csak egy csillagképet tudok megkülönböztetni – a Nagy Medvét. Annak érdekében, hogy megtudhassák a csillagokat, nevüket és egyéb konstellációikat, kiváló alkalmazásokat hoztak létre, amelyeket ma szeretnék mondani.

Star Walk 2

Star Walk 2 – az egyik legszebb alkalmazás, lélegzetelállító a 3D-s animációnak köszönhetően. Csak fel kell emelnie az iPhone-t az égre, hogy megtudja, milyen információkat érdekel a csillagok. A képernyőn megjelenik a pontos koordináták, valamint azok a csillagképek, amelyekhez tartoznak. Ezenkívül az alkalmazást csodálatos zenei hangzás és különféle kellemes hanghatások kísérik. A Star Walk 2-nek is megvan a lehetősége arra, hogy megnézze, hogyan néz ki a csillagos ég a nap későbbi időpontjában vagy akár egy hónappal később. Nagyszerű alkalmazás, melyet nehéz ellenőrizni.

Csillagkép

A Csillagkép funkció pontosan ugyanúgy működik, mint a Star Walk 2. A képességeknek köszönhetően láthat nemcsak a csillagodat, hanem az ellenkező félgömböt is. Ehhez egyszerűen mutasson az iPhone-ra a földre, és látni fogja, hogy mely csillagokat figyeli más országok lakói. Az Idő Shift lehetővé teszi, hogy a közeljövőben megtekintse a csillagos égboltot. A csillagok tanulmányozásához nem szükséges állandóan küldeni okostelefont az égre, és különböző gesztusok segítenek az alkalmazásban. A beépített vásárlás során részletes információkat is kaphat a különböző üstökösökről és meteoritokról.

Star Rover

A Star Rover segítségével felfedezheti a csillagtérképet ugyanolyan fokozott valósággal, mint a korábbi alkalmazások. A Star Rover 120 000 csillagot és 88 000 csillagot számít. Annak érdekében, hogy megtudj valami újat a csillagtestről, csak kattints rá. Ha meg szeretné tekinteni az égboltot a Föld egy másik pontjáról, akkor kézzel kell beírnia a szükséges koordinátákat. Csak egy pár kattintással tud információt szerezni a Holdról és annak különböző fázisairól.

SkyView Ingyenes

A korábbi alkalmazásokhoz hasonlóan a SkyView kiegészíti a körülötted lévő valóságot. Megtekintheti a csillagokról, csillagképekről szóló információkat, valamint megfigyelheti az égboltot, tekintheti meg a múltban és a jövőben az állapotát.

SkyView Műholdas útmutató

A csillagos égre figyelve elfelejtheti, hogy hány szatellit repül a Földünkön. Sokak számára nézve is nagyon érdekes tevékenység lehet. Az alkalmazás nyomon követheti a helyét, és elmondhatja, ki indította el őket, valamint egyéb hasznos információkat is nyújt. Még akkor is kaphat értesítést, amikor az egyik műhold repül a fejeden.

Végül a legcsodálatosabb rajzfilm “Adom ezt a csillagot”, nézd és élvezd a csillagos ég szépségét!

keresztül iMore

  Univerzális fordító – ingyenes szótár Mac számára

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top