Tuxera NTFS for Mac. Egyszerű munka NTFS partíciókkal

texura_logo

Az NTFS, amely a korábban használt FAT-t helyettesíti, egy szabványos fájlrendszer a Windows operációs rendszerek számára, és több mint egy évtizede marad. Az OS X rendszerben ugyanazt a fájlrendszert használják – a HFS +. Bár az OS X és támogatja a fájlrendszert a Microsofttól, de nem teljes egészében.

Vegyünk egy banális példát az életből. Egy unremarkable office worker, aki egész életét egy Windows PC-n töltötte, meghallgatta barátait arról, hogy az Apple operációs rendszere milyen jó és kényelmes. Nem tudta elviselni a “Windy” állandó hibáit, gondosan felveszi minden fontos adatait egy külső USB-meghajtóra, megvásárol egy Mac számítógépet és megismerkedik. És mindennek a látszólag jónak tűnik mindaddig, amíg nem kell valami USB-adathordozón átadni. És itt van egy probléma: a Cupertino operációs rendszernek nem sikerül másolnia semmit a lemezre. Izzad az irodai munkás, a “főnök, mindent elmúlt” sorozat gondolatairól van szó. A fejembe fonódnak, és természetes kérdés merül fel: történt-e valami az adatokkal?

Nem, semmi sem történt az adatokkal. Táblázatok és dokumentumok nyitva vannak, filmeket néz ki, és zenét játszik le. Talán a mirigyben van? És újra – nem. Alapértelmezés szerint az OS X csak az olvasási módban képes NTFS fájlrendszeren dolgozni. Ha valamit szeretne rögzíteni, formázhatja a HFS + -on. De mi van akkor, ha az USB-meghajtót ma már a Mac számítógépen és a Win rendszeren is használják? Ez egyszerű. Ehhez meg kell tanítania a Mac-et, hogy működjön az NTFS-vel, ezért van szüksége egy nagyszerű Tuxera segédprogramra NTFS for Mac.
Screenshot of 2013-08-31 at 2.00.23

A Tuxera olyan, mint az Apple rendszer vezetője, amely segít megtanulni a fájlrendszer teljes körű használatát a Microsoft-tól.

Miután telepítette és újraindította a rendszert (igen, ritka esetben, amikor újra kell indítania a Mac-et), a Tuxera beállítások az “Egyéb” szakasz standard beállítási alkalmazásában jelennek meg. Itt törölheti. A beállítások segítségével átnézheti a lapokat, de ha nem vagy biztos benne, hogy mit csinálsz, ne változtas semmit. Most a Texura illesztőprogram be van kapcsolva a szabványos helyett, és automatikusan felveszi az összes rögzített lemezt.

Screenshot of 2013-08-31 at 2.38.52

Ez minden. Ezek után az egyszerű kezelések után az OS X-hez az NTFS fájlrendszerrel összekötött meghajtók “natív “ek lesznek. Nincs szükség extra extra műveletre.

Az irodai munkatársunk nyugodt lehet. Mostantól, bárhol is csatlakozik a külső meghajtóhoz, mind az olvasásra, mind az írásra fog működni.

Pillanatkép a 2013-08-31-ről a 2.00.05-kor

Tuxera NTFS for Mac “intelligens” gyorsítótárazást használ, így az adatait maximális sebességgel rendkívül biztonságos módon továbbítják.

Természetesen vannak olyan programok is, mint például a Paragon NTFS for Mac vagy az ingyenes analógok, de személyesen gyakran észrevettem a sebesség csökkenését az elsőben, a második pedig nem működik tamburini táncok nélkül. Tehát irodai munkatársaink számára a Tuxera vezetõje kiváló megoldás, amely csak mûködik.

Előnyök:

  • csak működik
  • kis méret
  • vannak beállítások
  • Orosz interfész
  • demo verzió (15 nap)

hátránya:

  • 50% -kal drágább megoldás a Paragon cégtől

Letöltheti és megvásárolhatja a bemutatót a Tuxera weboldalán