Coda 2: Omfattende værktøj til webudvikleren

Coda 2

23. april 2007. Det var dagen da Panic introducerede Coda 1-programmet. Ideen om Coda var revolutionerende: en applikation, et vindue til hele webudviklingsprocessen. Det var rigtigt og praktisk. I 2007 vandt udviklere Apple Design Award for den bedste brugergrænseflade. Før Coda var der sådanne applikationer som TextMate, BBEdit, Espresso MacRabbit og CSS Edit. Ja, der var stadig Dreamweaver, men ikke alle ønskede at bruge penge på det. Coda er blevet en virkelig revolution. Før udgivelsen havde udviklere brug for en række forskellige værktøjer. Vi havde brug for en editor til at skrive koden, FTP-klienten for at downloade og downloade filer fra serveren og browseren for at kontrollere deres arbejde. I nogle tilfælde har udviklere brug for en SSH-terminal og arbejder med databasen. Coda har absorberet alt det bedste og nødvendige, bliver virkelig et omfattende og selvforsynende værktøj.

Coda 2 er en fuldt opdateret version af Coda 1, men bygget på samme princip. Efter at have kørt applikationen åbner brugeren arbejdsområdet. Hovedskærmen viser alle projekter. Du kan oprette grupper fra dine projekter, bare træk et projekt til et andet.

For at tilføje et nyt projekt skal du klikke på + i nederste venstre hjørne. I vinduet, der vises, indtaster du data for at oprette forbindelse til serveren.

Coda 2

Nu kan du vælge det nye projekt og begynde at arbejde med det. Når du har åbnet projektet, vil du se en liste over filer på din server. Vælg den fil, du vil arbejde med eller opret en ny. Coda 2 understøtter mange nuværende sprog, miljøer og platforme, herunder HTML, CSS, PHP, JavaScript, ASP.NET, XML, SQL og så videre.

Der bør lægges særlig vægt på programmets grænseflade. Han blev meget mere behagelig og æstetisk. Den øverste menu har modtaget faner. De to første faner er statiske, og resten er de filer, du har åbnet. Den første fane fører til programmets hovedside, den anden åbner filhåndtering og FTP.

Coda 2

At arbejde med koden er meget praktisk. Coda 2, som de fleste redaktører, understøtter kodelysning. Det mest nyttige træk ved programmet er, at det kender alle containerne, de fleste funktioner, parametre og forstår perfekt syntaksen.

Coda 2

For eksempel begynder du at skrive “HT”, og programmet giver dig straks en fuld version af “HTML”. Programmet lukker også automatisk containere, citater, beslag og så videre. CSS har en praktisk palette af farver. Du vælger en farve i paletten, og programmet anbringer straks sit kode navn. Hvis du har en iPad, kan du se dit arbejde på tavlen. For at gøre dette skal du sætte Diet Coda på det, og i Coda 2 klikker du på “AirPreview”.

Coda 2

Som enhver kompleks professionel software er Coda 2 ikke billigt, men det koster sine penge, og enhver seriøs udvikler bør være opmærksom på det.

Coda 2 | | Mac AppStore (2490 rubler)