Hvad er nyttigt for kokosmælk og hvad man skal lave mad fra det

Kokosmælk er et undervurderet produkt i vores breddegrader. Han er hovedsagelig kendt som et element af eksotisk thailandsk køkken og en række kostvaner, hvilket tyder på, at en eller anden fødevare af animalsk oprindelse afbrydes. I dette tilfælde er kokosmælk et alternativ til den sædvanlige koe- eller gedemælk, fløde eller creme.

En delikat cremet drink med en lys sød smag har dog meget mere nyttige egenskaber, snarere end blot muligheden for at erstatte surmælksprodukter. Lifehaker fandt ud af alt om sundhedsfordele ved kokosmælk.

Endnu nyttig kokosmælk

Lad os først definere begreberne. Kokosmælk er ikke det samme vand, der sprøjter inde i en hel tropisk møtrik. Denne væske hedder kokosvand, består af vand selv på næsten 95% og indeholder næsten ikke fedt eller andre næringsstoffer.

Mælk er omhyggeligt forarbejdet til en homogen masse kokosmasse og vand. Lifkhaker skrev allerede, hvordan du kan lave kokosmælk selv.

På produktionen er et kalorieindhold med høj indhold af flerumættede fedtsyrer, vitaminer og sporstoffer. Så, efter at du har drukket en kop (240 ml), får du detKokosmælk Sundhedsmæssige fordele og anvendelser :

 • 552 kilokalorier;
 • 57 g fedt;
 • 5 g proteiner;
 • 11% af det daglige behov for vitamin C;
 • 22% af den daglige norm for jern og magnesium;
 • 18% daglig kalium;
 • 21% af den daglige norm for selen.

Desuden fuldstændig tilsidesætte det daglige krav til kroppen i mangan. Men hvad gør denne fedt-vitamin-mineralsk cocktail med dit helbred.

1. du taber

For mange betyder ordet “fedt” en stabil forening med overskydende vægt, men i dette tilfælde bidrager fedtstoffer til vægttab. Lyder absurd? Nej, det er det ikke.

Kokosmælk indeholder almindeligvis flerumættede fedtstoffer (herunder berømte essentiel omega-3, omega-6 og omega-9) er meget nyttige for metabolisme. Men det er ikke alt. Ca. halvdelen af ​​alle fedtsyrer er laurinsyre. Dette materiale falder ind under kategorien af ​​såkaldte fedtsyrer med en gennemsnitlig størrelse på kæde, der har en unik funktion: fra fordøjelseskanalen, de falder direkte ind i leveren, hvor der anvendes til produktion eller ketoner energi (disse stoffer – primær “brændstof” af hjernen).

Derfor er kokosfedt meget mindre tilbøjelige til at blive til fedtbutikker – kroppen brugerEgenskaberne for Laurinsyre og deres Betydning i Kokosolie det er næsten øjeblikkeligt.

Derudover har laurinsyre en anden bonus: den deltager i hjernens receptorer, der styrer appetitten, og hjælper med at reducere sultens følelse. Her for eksempel en lille undersøgelseVirkning af triglycerider i medium og lang kæde på appetit og fødeindtagelse hos overvægtige mænd , som viste, at overvægtige mennesker, der forbruges ved morgenmad fedtsyre med mellemlang kæde, under frokost spiste 272 kcal mindre end dem, der brugte morgenmad fedtstoffer andre arter.

2. Du er klogere og mere produktiv

Sådan virker de allerede nævnte flerumættede fedtstoffer omega-3, omega-6 og omega-9, samt laurinsyre, energileverandøren til hjernen.

3. Du øger immuniteten

Laurinsyre er også et stærkt antimikrobielt middelFedtsyrer og derivater som antimikrobielle midler og et antiviralt middel der reducerer antallet af bakterier og vira i munden og i kroppen som helhed. Der er bekræftet data, som laurinsyre er i stand til at modståEn gennemgang af Monolaurin og Laurinsyre selv til som aktive og farlige virus som hiv, mæslinger og en række herpes, herunder cytomegalovirus.

4. Du styrker hjerte og kardiovaskulær sundhed

Kokosmælk reducerer risikoen for kolesterolplaques på væggene i blodkarrene. Desuden er denne effekt så mærkbar, at forskere taler om gode udsigter til at bruge kokosmælk i kosternæring af hjertepatienter.

For eksempel her i denne 8-ugers undersøgelseVirkningen af ​​et traditionelt kosttilskud med kokosmælk og sojamelk på lipidprofilen i normale frie levende individer , udført med deltagelse af 60 mænd, blev fundet: brugen af ​​havregryn i kokosmælk reducerede mængden af ​​”dårligt” kolesterol i blodet og øgede niveauet af “godt”.

5. Du forbedrer tilstanden af ​​hud og hår

Kokosmælk har gavnlige virkninger på vores krop, ikke kun inden for, men også eksternt, for eksempel om, hvordan man skal håndtere spisefedtsyrer omega-3 og omega-6 påvirker niveauet af huden fugtet, skrev Layfhaker.

Antimikrobiell og antiviral aktivitet af laurinsyre strækker sig også til behandling og forebyggelse af alle former for hudsygdomme: fra eksem til herpes. Mælk kan bruges som en maske til hår og hud eller tilsættes til de sædvanlige kosmetiske produkter – for eksempel nærende kremfløde.

Her er en film, hvor den berømte amerikanske ernæringsekspert Bruce Fife, formand for kokosnødder Forskningscenter i Colorado Springs (USA), siger alt om hvordan man kan påvirke indeholdt i kokos mælkefedt til det ydre.

Hvad skal man lave med kokosmælk

Nedenfor er tre utrolig hurtig, enkel og budget opskrift.

1. Gulerod og kokosnødesuppe

EvilShenanigans / Flickr.com

Denne enkle og samtidig kan den oprindelige skål tilberede et barn. En sådan suppe vil være en god beslutning, hvis du er fastende eller en vegetarisk kost.

ingredienser:

 • 3 gulerødder;
 • 200 ml kokosmælk;
 • 400 ml vand
 • 2 spsk citronsaft;
 • 1 tsk gurkemeje
 • salt og sort jord peber efter smag;
 • persille eller basilikum til dekoration.

forberedelse

Gulerødder rens, skyl i rindende vand, skåret i skiver. Sæt i en kasserolle, hæld vand, kog. Kog derefter over lav varme, indtil guleroden er blød.

Uden at slukke for ilden, tilsæt gurkemeje, kokosmælk, salt, peber. Rør, reduc varmen til lav og kog i 2-3 minutter mere.

Fjern suppen fra ilden, tilsæt citronsaften og bland den med en nedsænkningsmørtel indtil glat. Hæld over plader, dekorér med hakkede grønne. For at give suppen mere smag, kan du tilføje til hver plade af 1 tsk sojasovs.

2. Kylling i kokosmælk med krydderier og mango

CinnamonKitchn / Flickr.com

Dette er en af ​​de mest populære retter i thailandsk køkken, som er let at lave mad selv.

ingredienser:

 • 3 kyllingebryst uden hud
 • 250 ml kokosmælk;
 • 1 renset mango;
 • 1 skrællede små gulerødder
 • 1 medium skrælt pære;
 • 1 frisk chili peber;
 • 2 fed hvidløg;
 • 1 cm frisk ingefærrot
 • 1 tsk karrypulver
 • 1 teskefuld sojasovs;
 • 2 spsk vegetabilsk olie;
 • salt til smag.

forberedelse

Skær løgene i ringe, steg i olie i en stor stegepande, indtil det er blødt. Læg den samme kylling ind i store terninger og steg den over høj varme, indtil stykkerne er brunede fra alle sider.

Mango og gulerødder skæres i store terninger og tilføjes til kyllingen. Reducer varmen til medium, dække stegepanden med et låg og lad ingredienserne synke i 3-4 minutter.

Slib kniven med hvidløg, ingefær, chili og send til en stegepande til kylling og mango. Tilsæt curry, salt, bland godt, hæld med kokosmælk, koge. Sluk for varmen, dække stegepanden med et låg og lad det køle af.

Serveres i dybe tallerkener, og tilsæt til hver sojasovs til smag. Den ideelle parabol til kylling med krydderier er kogt ris.

3. Kokos cocktail med jordbær

Linda-Pauline Pehrsdotter / Flickr.com

Med tilføjelsen af ​​kokosmælk smage traditionel milkshake bliver dybere og mere interessant, at få en eksotisk præg. Hvis en eller anden grund ikke drikker den traditionelle mælkeprodukter (for eksempel på grund af laktoseintolerans), kan komælk i denne cocktail være helt udskiftes eller kokos vand.

ingredienser:

 • 400 ml kokosmælk;
 • 200 ml kum mælk;
 • 80 g brunt sukker;
 • 200 g friske jordbær;
 • 20 g kokosnød chips;
 • isbiter efter ønske.

forberedelse

Vask jordbær, skræl halerne, læg 3-4 bær (efter antal briller) til dekoration. Sæt de skrællede bær i en blender. Tilsæt is, baseret på den ønskede temperatur i den fremtidige cocktail.

Hæld derefter kokos og almindelig mælk, visp indtil homogen. Tilsæt sukkeret og visp igen.

Hæld ud på høje briller, drys med kokosnødspåner. Kugler indrettede hele eller skære på en tallerken jordbær med konserverede haler.