Hvad skal man gøre, hvis computeren ikke tændes

Computeren må muligvis ikke tænde på grund af forkerte forbindelser eller defekte kabler, softwarefejl, ukorrekt montering eller beskadigelse af interne dele. Nogle af disse problemer løses kun af en specialist. Men før du tænder enheden til reparation, prøv tipsene fra denne artikel.

Hvis computeren stopper, når du har demonteret det, skal du sørge for, at alle dele er korrekt installeret, tilsluttet og godt fastgjort på deres pladser. Først derefter gå til disse handlinger.

1. Hvis computeren ikke reagerer på forsøg på at tænde eller slukke øjeblikkeligt

Sørg for, at din stikkontakt er i brug. Kontroller forbindelsen og integriteten af ​​kablerne. Hvis du bruger en forlængerledning til at slutte til en stikkontakt, skal du også tjekke dens knap. Afbryd unødvendige enheder fra din computer. Måske på bagsiden af ​​systemenheden er der en ekstra strømafbryder – tjek den.

Hvis du har en bærbar computer, sæt den på opladning og vent mindst 30 minutter, og prøv derefter at tænde enheden igen. Hvis opladningsindikatoren i denne periode ikke tændes for strømforsyningen eller på den bærbare computer, og enheden ikke tændes, skal du udskifte opladeren med en fungerende.

Mange bundkort har et aftageligt batteri, takket være, at nogle af computerens indstillinger ikke nulstilles, selv efter at den er helt slukket. Hvis du ikke er bange for at miste garanti, skal du tage stikket ud af stikkontakten og åbne sagen. Prøv forsigtigt at tage batteriet ud og efter et par minutter skal du installere det på plads. Dette vil nulstille alle indstillinger, hvilket kan være nok for computeren til at tænde.

  Hvordan man laver hjemmelavet cottageost fra mælk eller kefir. 6 enkle måder

Hvis geninstallationen ikke hjælper, er det muligt, at dit batteri bare satte sig. Dette kan også forstyrre inddragelsen. Hvis du ikke har ændret batteriet i flere år, giver det mening at købe en ny, installere den i stedet for den gamle og kontrollere computeren.

Vær forsigtig, på nogle enheder kan batteriet være ubeboeligt. I dette tilfælde skal du udskifte eller geninstallere det, det virker ikke.

2. Hvis du først ser en sort skærm, når du tænder for den

Lad os sige at efter at du har startet din computer, arbejder pærer på den, kølere er støjende, men skærmen reagerer slet ikke.

Hvis du bruger en separat skærm, og dens indikator ikke lyser, skal du kontrollere kablet og tilslutte skærmen korrekt. Hvis det er muligt, skal du udskifte ledningen. Hjælper ikke – tag skærmen til servicecenteret.

Hvis monitorindikatoren virker, eller du har en bærbar computer med en skærm, der forbliver sort, så er der sandsynligvis noget galt med computerens hardware. I dette tilfælde er det bedre at konsultere en specialist.

Hvis du tænder computeren, mens du tænder, skal du frakoble alle andre enheder end skærmen fra den, og prøv igen at tænde for den.

I nogle tilfælde hjælper geninstallation eller udskiftning af batteriet på bundkortet også (se forrige afsnit).

3. Hvis computeren tændes, men ikke starter Windows

Hvis Windows ikke engang begynder at indlæse eller indlæse for lang tid, skal du bruge denne vejledning.

4. Hvis computeren tændes, men ikke indlæser macOS

Prøv at starte Mac’en i sikker tilstand. For at gøre dette, skal du straks efter opstart trykke på Shift-tasten og holde den nede i nogle sekunder. Hvis du har en MacBook, skal du tilslutte den til elnettet.

  Aften for to: hvordan man arrangerer en uforglemmelig romantisk middag

Hvis computeren starter i denne tilstand, kan systemet automatisk løse de problemer, der forhindrede opstarten. Genstart enheden uden at trykke på nogen taster, og kontroller for at se om macOS nu starter. I tilfælde af fejl, skal du forsøge at gendanne operativsystemet.

5. Hvis intet har hjulpet

Hvis disse tips ikke hjælper, kan du bede om hjælp fra et servicecenter eller forsøge at returnere din computer til butikken for garanti.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top