Hvordan man vælger det perfekte snowboard

Hvordan man vælger et snowboard til formålet

Som i tilfælde af mountain skiing, når man vælger et snowboard, er det først og fremmest nødvendigt at afgøre, hvor og hvordan du vil ride.

Carving, stive snowboards (Carving, Alpine)

Hvordan man vælger snowboard snoet
snowboard-zezula.com

Lange og hårde snowboards er designet til højhastighedskørsel på beredte skråninger. Sådanne plader anvendes kun med stive skruer og støvler, der passer til fagfolk og progressive atleter.

Universal snowboards (All-mountain)

Hvordan man vælger et universelt snowboard
evo.com

Navnet taler for sig selv: disse snowboards er velegnet til skøjteløb på de forberedte ruter, og for nem freeriding. De er mindre stive, med en smalere talje (det snævreste punkt på snowboardet), der kører dem lettere: en perfekt teknik er ikke nødvendig. Nybegyndere bør vælge disse brædder.

Snowboards for freeride (Freeride)

Hvordan man vælger et snowboard til freeride
evo.com

Disse er brædder til uforberedte pister, egnet til skiløb i dyb sne. De er længere og bredere end universelle. Ofte er næse bredere end kaudalen.

Snowboards til freestyle (Freestyle, Park Pipe)

Hvordan man vælger et snowboard til freestyle
evo.com

Sådanne brædder er kortere og blødere end universelle, ofte har de en twin-tip geometri, det vil sige identiske ender, som rytteren kan fortsætte med at skate med hans ansigt og tilbage fremad efter at have hoppet.

Du kan se formålet med snowboardet på etiketten eller spørge konsulenten. I onlinebutikker kan du som regel indstille den ønskede parameter i filtre af varer.

Hvor lang tid og hvor bredt skal et snowboard være?

Den næste vigtige parameter er længden af ​​bordet. Snowboard er valgt efter rytterens vækst under hensyntagen til bestyrelsens udnævnelse.

 1. Universal eller carving snowboard skal være 15 cm kortere end din højde. For at finde et passende bord med øje, læg det ved siden af ​​dig: Den øvre kant skal ligge i næsen eller hagen.
 2. Snowboard til freeride bør være 10 cm kortere end din højde.
 3. For at vælge snowboard til freestyle, subtrahere fra deres vækst på 8-10 cm.

Hvis du vejer lidt, trækker du fra den modtagne værdi på 5 cm. Hvis du har en imponerende farve, tilsættes derimod 5 cm.

Valget af længde afhænger også af niveauet af skiløb: Nybegyndere skal købe et snowboard i 2-3 cm længere end de avancerede ryttere.

Ofte har producenter af snowboards specialborde, hvor du kan finde din højde og vægt og finde ud af, hvilken længde bordet skal vælge. Bordet kan findes på fabrikantens hjemmeside eller endda på snowboardet selv, eller rettere på klistermærket på glidefladen, hvilket angiver bordets egenskaber.

Bredden af ​​snowboards er opdelt i:

 1. smal (smal): Bredde på taljen op til 250 mm.
 2. standard (regelmæssig): taljebredde 250-260 mm, endenes bredde op til 300 mm.
 3. gennemsnit (midtervidde): taljebredde 250-260 mm, endernes bredde fra 300 mm.
 4. bred (bred): talje bredde fra 260 mm.

Vælg bredden af ​​snowboardet afhængigt af fodens størrelse. Hvis størrelsen er mere end 44, er det værd at tage midt eller bredt.

Design og materialer af snowboards

Der er to hoveddesign af snowboards og deres kombinationer:

 1. Cap (cap)). Kernen af ​​snowboardet på toppen er lukket af et monolitisk dæk, og nedenunder af en glidende overflade. Disse plader er nemmere at producere (godt og reparere også), men fordi de er billigere. I modsætning til smørbrød kan i løbet af efteråret falde i lommen: låget vil bevæge sig væk fra glidefladen.
 2. Sandwich (sandwich). Kerne, glidende overflade og øvre dekorative dæksel presses under tryk. Resultatet er en robust konstruktion af flere lag. Hvis du kan bryde sådan et snowboard, bliver det sværere at løse det. Derudover er sandwicher dyrere.
 3. Kombinerede strukturer. Ofte i produktion af snowboards anvendes begge teknologier. På grund af sandwichenderne bliver snowboardet mere holdbart, og midterhætten giver lethed.

  Aften for to: hvordan man arrangerer en uforglemmelig romantisk middag

Kernen i et snowboard

Kernerne i snowboards er lavet af forskellige materialer:

 1. træ bøg, aske, poppel, eg, gran, fyr. Kernen lavet af træ er godt modstandsdygtig over for stød og vibrationer. Nogle Mervin snowboards er produceret med en kerne af genetisk modificeret træ uden ringe. Det menes at dette har en god effekt på elasticitet og styrke.
 2. Skov og skum. På grund af skum bliver snowboards lettere og billigere. Dette reducerer imidlertid deres elasticitet og modstand mod vibrationer.
 3. Kombinationer af forskellige materialer. Kombinationen af ​​træ, kulstof og aluminium giver snowboardstivhed og lysstyrke. Der er mange kombinationer, der er konstant nye udviklinger.

Glidende overflade

Der er to varianter af glidefladen:

 1. Overflade af ekstruderet polyethylen (Ekstruderet). Det er billigere, kræver ikke særlig pleje, og hvis det er beskadiget – dyre reparationer.
 2. Overflade af sintret polyethylen (Sintret). Polyethylenpulver sintres under påvirkning af høj temperatur og højt tryk. En sådan overflade har en porøs struktur, der absorberer salvebrønden og glider bedre. Derudover er hun ikke bange for ridser og små iskrem. Det vil dog være sværere at reparere det.

Hvad skal være afbøjning af et snowboard

En vigtig parameter ved valg er den type afbøjning. Det har direkte indflydelse på lette at styre et snowboard.

Hvordan man vælger et snowboard: typer afbøjninger
Typer af afbøjninger
 1. Klassisk eller vægtbøjning (Camber). Sådan en snowboard har en central del løftet. Når rytteren stiger på brættet, er trykket jævnt fordelt over hele overfladen. At lære på snowboards med en klassisk afbøjning er ret svært: Skøjter kræver god teknik, fejl er ikke tilgivet. Derfor er for nybegyndere en anden type afbøjning bedre: en rocker.
 2. rocker (en banan, en rocker). Den centrale del af snowboardet rører jorden, og enderne er buet. Den bueformede form gør læring lettere: på bekostning af et enkelt støttepunkt er bordet mere let og let at betjene, det vender sig bag dig med enhver bevægelse af kroppen.
  Snowboards med denne bøjning vælger ofte freestylers: rocket er godt for big-eyr (hoppe fra springbræt) og jibbing (glidende på skinner og andre overflader). Egnet rocker og til freeride.
 3. Nulbøjning (Flat). Den centrale del af dette snowboard er helt flad, og enderne er hævet over jorden. Det er velegnet til både afslappet skating nybegynder, og for freestyler tricks.
 4. Kombinerede afbøjninger. Der er mange hybridbøjninger: camber-rocker-camber (som i billedet ovenfor), rocker-camber-rocker (bøj til freeride), rocker-flat-rocker og mange andre. På grund af kombinationen af ​​bøjninger øges visse karakteristika af snowboardet. For eksempel hastighed eller nem kontrol.

chants

Kants – smalle stålstrimler langs snowboardets kanter, som giver rytteren mulighed for at lave skarpe sving – kan opdeles i to typer:

 1. lige – den mest almindelige kant. Det kan være lang (langs hele bordets længde) eller forkortet, når for- eller bagsiden ikke er beskyttet ved kantning (findes ofte i snowboards til freeride, gør det muligt at reducere vægten af ​​brættet).
 2. Magne Traction – et specialudviklingsselskab Mervin. Det er en bølget kant, der ligner en kniv til ost.

  10 nytårs kostumer til et barn, du kan lave med dine egne hænder

Hvordan man vælger et snowboard: Wavy Edging Magne Traction
Bølget kanter Magne Traction

På grund af fem eller syv punkter af støtte af kanten kan du vende uden problemer på nogen overflade, selv på isskorpen.

geometri

Snowboards adskiller sig i placering af realkreditlån – stålhuller til fastgørelsesanordninger. Der er tre typer:

 1. retningsbestemt (Retningsbestemt). I rettede snowboards er forskudene forskudt, så enten næse eller hale af brættet er længere. Du kan kun gå i en retning – ned ad bjerget. For at øge stabiliteten og stabiliteten bliver snejenes næse sædvanligvis blødere end halen. Retningsmæssige snowboards anvendes til udskæring og freeriding.
 2. værelsestype (Twin-tip). Disse er absolut symmetriske brædder, som ofte bruges til parkskøjteløb. Da næse og hale er ens i længde og stivhed, kan du gå i enhver retning.
 3. Retningsmæssig twin-type (twin-tip retningsbestemt). I sådanne brædder er der en lille forskydning af realkreditlån og forskelle i stivhed i næse og hale. En hårdere hale giver stabilitet, og en langstrakt næse giver fordele ved kørsel på jomfru. Snowboards med denne geometri er valgt til freeride og langrend i høj hastighed.

Relativt til hinanden kan realkreditlån også placeres på forskellige måder.

Hvordan man vælger et snowboard: Typer af fastgørelsessystemer

 1. 4 × 4. Boliglånene er placeret 4 cm fra hinanden både horisontalt og vertikalt.
 2. 2 × 4. Lånene er lodret placeret 4 cm fra hinanden og vandret – i en afstand af 2 cm.
 3. 3D-mønster. Disse er realkreditlån placeret i form af rhombusser. Disse bruges kun på Burton boards.
 4. Uendelig kanal system (ICS) Er udviklingen af ​​Burton. Skruer er ikke skruet, men indsættes i et specielt trug på brættet. Dette gør det nemt at ændre fastgørelsespositionen.
Hvordan man vælger et snowboard: ICS bord og EST mount
ICS bord og EST montering

ICS boards har brug for specielle fastgørelsesdele, ideelt EST fra Burton. Nogle konventionelle monteringer sælges med en speciel adapter disk, som de kan bruges med enten et konventionelt bord eller et ICS snowboard.

Hvordan man vælger fastgørelseselementer

For det første vil vi analysere de grundlæggende elementer i fastgørelsen, og så snakker vi om, hvordan du vælger muligheden for dine behov.

Hvordan man vælger et snowboard: Hvad består bunden af?

 1. basen – Fastgørelsesgrundlaget.
 2. highback – Tilbage, der fastgør baglæns hæl.
 3. bue – stødlager
 4. strop – To bælter, der sikrer bagenden.
 5. Buckley – To klemme.
 6. Gaspedal – indtrækningsrem på fastgørelseståen, som gør det muligt at justere længden.

Typer af fastgørelsesdele

Fastgørelsesanordninger med to fastgørelsesdele (Strap-in)

Sådan vælges et snowboard: Strap-in
evo.com

Disse er de mest almindelige fastgørelsesdele. For at sætte på sådanne fastgørelsesanordninger, skal du løsne de to stropper, læg benet og fastgør stropperne.

Der er også muligheder med en speciel bundstrimmel – capstrap (capstrap). Han tager fat i tågen af ​​støvlen, ikke kun foran, men også ovenfra og trykker sikkert på bunden.

Hvordan man vælger et snowboard: Monter med capstrap
Montering med capstrap. shayboarder.com

Med en foldende highback (bagpå)

Hvordan man vælger et snowboard: Fastgørelse med folding highback
evo.com

Disse er modeller, der kan knyttes lettere og hurtigere. I sådanne fastgørelsesanordninger er strimlerne forbundet med hinanden for bedre fastgørelse af skoen. For at sætte dem på, skal du læne highbacken, indsætte benet og derefter returnere det til sit sted.

Step-in monteringer

Step-in monteringer
saltypeaks.com

Dette er et system, hvor opstart klikker når rytteren træder på bjerget. På den ene side, er det lettere at rette sko, på den anden side – i den vedhæftede fil kan nabitsya sne og derefter fastgør den til at være problematisk.

  Sådan farve dit hår uden at gå på kompromis med deres skønhed

Hertil kommer, at for trin-i bindinger brug for særlige hårde sko, så det er bedre ikke at købe dem, hvis du ønsker en rolig og afslappet skiløb, eller du får op for første gang på et snowboard. Det er bedre for begyndere at vælge bløde fastgørelser med ikke for stærk fastsættelse af en fod med strimler.

EST fastgørelsesdele

Sådan vælges et snowboard: EST mounts
traektoria.ru

Disse er modeller til IST boards med et kanalsystem fra Burton. I modsætning til konventionelle fastgørelseselementer har EST en letvægtsbase og på den i stedet for de sædvanlige huller – løbere og ører.

Det er i disse ører, at der indføjes to skruer, der fastgør EST på brættet og giver dig mulighed for at justere fastgørelsespositionen.

Et andet vigtigt punkt: Fastgørelser skal altid vælges sammen med sko.

Hvordan man vælger snowboard støvler

stivhed

Hovedkriteriet for at vælge sko er stivhed. Det er på, det afhænger af din komfort under skiløb og hvor nemt det bliver at styre et snowboard.

Stivhed bestemmes på en skala fra 1 til 10. Over de fem – støvler til avancerede og professionelle ryttere, for dem, der har leveret udstyr og har planer om at ride ved høj hastighed på præparerede spor.

Stærkere sko giver god kontrol, men de er ret ubehagelige, især hvis du er en nybegynder rytter.

Modeller med stivhed fra tre til fem er velegnet til nybegyndere snowboardere, såvel som freeriders og freestylers. I disse ret bløde støvler er det behageligt at gå uden snowboard, hvilket er nødvendigt under opstigningen til de vilde skråninger. Plus, de gør ikke ondt dine ben under springene fra springbrættet.

Der er også støvler med udskiftelig stivhed. I dem er der specielle plastindsatser, hvorfor stivheden i det specificerede område varierer. For eksempel, uden indsatser, er stivheden af ​​skoene fire, og med dem – syv. Sådanne sko vil være nyttige for dem, der vil ride på både vilde og forberedte skråninger.

Med stivhed fra en til tre produceres hovedsagelig børns sko.

Lacing type

Klassisk snøring

Snowboard støvler: Klassisk snøring
evo.com

Dette er den mest almindelige snøring, som skal strammes med hånden. På trods af enkelheden vælger mange professionelle atleter sådanne sko, fordi de betragter dem mere pålidelige.

Boa system

Snowboard støvler: Boa system
evo.com

Dette hjul, som automatisk strammer snørebåndene, når de drejes. Med et sådant system tager snøring meget mindre tid.

Toke

Snowboard støvler med puffer
evo.com

Med hurtighed og bekvemmelighed er der noget i mellem klassikerne og Boa. Du bruger ikke meget tid, men stoler ikke på en kompleks mekanisme.

Prøv sko, vær opmærksom på hvordan de opfører sig, når de går. Hvis den fulde snørebag med en stigning på tåhælen kommer ud, passer den ikke til dig. Støvlen skal rette benet godt: dette vil tillade dig at undgå skader under ridning.

Det er alt sammen. Hvis du har råd om valg af snowboard, fester og sko, skriv kommentarer.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top