Hvordan slippe af med sorte pletter

Hvad er sorte prikker

Den menneskelige hud er dækket af et stort antal porer – 100 stykker pr. Kvadratcentimeter. Gennem dem beskytter sebaceous kirtlerne og beskytter overfladen af ​​kroppen. Dette er normalt. Men nogle gange bliver porerne fyldt med død hud, snavs og støv, og toppen er tilstoppet med talg. Så der er komedier: lukket (bumser) og åbne (sorte prikker). Oftest forekommer dette sted i den største aktivitet af talgkirtler: på ansigtet (næse, pande, hage), ryg og nakke.

Årsager til udseendet af sorte punkter

Hvordan slippe af med sorte pletter
sumners / Depositphotos.com
 • Hormonale stænk. I ungdomsårene, i perioder med menstruation, graviditet eller overgangsalder, kan betændelse på huden udløses af hormonernes arbejde.
 • Utilstrækkelig hudrensning Hvis du vender tilbage efter en dag i byen og ikke vasker – vil alt vejstøv, der er opvokset i biler, forblive på dit ansigt. Og hvis du skrider i færd med at vaske af makeup, vil rester af pulver, rødme og fundament danne et venligt firma støv.
 • Overdreven rensning af huden. Ja, det er også skadeligt. Hvis du vasker dit ansigt med sæbe flere gange om dagen, skal du gnide det et par gange med tonics og lotions og endelig behandle det med alkohol til desinfektion – tillykke! Du dræbte helt det beskyttende lag af huden. Med sådan en aktiv virkning forbliver personen igen og igen forsvarsløs mod de omgivende bakterier, som opfattes af talgkirtlerne som alarmsignal. Som et resultat kan sådan nidkærlighed kun opnå den modsatte virkning: fedt vil begynde at skille sig ud endnu hurtigere og mere aktivt.
 • For mange skrubber. Hvis du forsøger at fjerne sorte punkter med hyppige skrælninger, vil effekten være den samme som i det foregående tilfælde. Hvis skrubben er for grov, kan du også beskadige huden selv mekanisk.
 • Hyppig berøring til huden. Berør dit ansigt så lidt som muligt og kun med rene hænder. Hvis din næse klør, skal du tage et papirserviet, især hvis du holdt håndlængden i metroen for en anden siden. Forestil dig at du kan komme derfra til din hud.
 • Rygning. Ud over det faktum, at denne skadelige vane gør huden kedelig og aldrer dig i forvejen, kan cigaretrøg bidrage til inflammatoriske processer på huden.
 • Fedtet hår balsam. Hvis du er bekymret for komedoner på nakke, skuldre eller pande (hvis du har et bang), skal du se på, hvad du vasker på hovedet. Rester af fugtighedscreme til hår eller tykke stylingprodukter overføres til huden og kan tilstoppe porer.

I modsætning til folkelig tro påvirker fødevarer ikkeSupplerende terapier til acne vulgaris på komedones tilstand. Og selv om hver dag der er fedt, stegt eller sødt, er det ikke meget nyttigt generelt, vil der være mindre eller mindre af sorte punkter fra det.

  50 øvelser til at strække hele kroppens muskler

Hvad vil hjælpe fra sorte pletter

Der er flere grundlæggende metoder til at rense huden fra åbne comedoner:

 • Mekanisk fjernelse. Det afholdes i en professionel salon eller hjemme. Denne metode giver dig en hurtig, men desværre kortvarig effekt. Det anbefales ikke at klemme ud sorte prikker alene eller fra en upålidelig mester: der er stor risiko for infektion, ar kan forblive.
 • Kosmetiske procedurer. Acid peeling, støvsugning, ultralyd fjernelse – du kan finde ud af den komplette liste i skønhedssaloner og kosmetikcentre. Disse procedurer kan være effektive, hvis du ikke har kontraindikationer.
 • Masker og scrubs med forskellige effekter. De kan exfoliere eller udvide de fremadrettede hoveder af comedones, og lette dem også. Du kan finde et passende middel til dit favorit kosmetik mærke eller lave mad derhjemme.
 • Ændring af livsstilen. Den mest komplekse, men den mest effektive metode. Korrekt passe på ansigtet, kig efter kvalitetskosmetik, slippe af med dårlige vaner. Hvis de andre metoder kun giver et midlertidigt resultat – indtil udseendet af nye betændelser, vil denne give dig en ren og glat hud i lang tid.

Markedet for kosmetiske produkter er fyldt med forskellige varer fra sorte prikker, du kan nemt finde nogen i butikken. Og vi vil fortælle dig om de midler, du kan forberede dig selv.

Hvordan slippe af med sorte prikker derhjemme

Maske fra sorte prikker
glisic_albina / Depositphotos.com

rensemidler

 • Maske lavet af hvid ler. Det er et naturligt absorberende stof, som vil indsnævre porerne, fjerne overskydende talg og fjerne den fedtede glans. Pulver af hvid ler sælges i apoteker, det er nok at blande det med varmt vand i henhold til instruktionerne og forlade i 5-15 minutter. Da leret tørrer huden, må du ikke bruge denne maske mere end en gang om ugen, og efterfølgende påfør et fugtighedscreme på dit ansigt.
 • Honning maske. Påfør et tyndt lag flydende honning til dit ansigt i 10-15 minutter, skyll med varmt vand. Honning er et naturligt antiseptisk middel, der gør huden renere uden at overdrive det. Før brug er det bedre at teste masken på et lille område af huden og sørg for, at der ikke er nogen allergisk reaktion.
 • Kefir maske. Forvarm den sædvanlige kefir til 50-60 ° C og smør deres ansigt. I 15-20 minutter vil syrer indeholdt i drikken behandle din hud som en mild og let peeling.

  Sådan laver du ragged jeans: trin for trin instruktion

Whitening produkter

 • Lemon-honning maske. Gnid en fjerdedel af citronen på en fin rist og bland med en spiseskefuld honning. Citron er en fremragende, men ret aggressiv blegemiddel, så inden du anvender, skal du kontrollere masken på et lille område af huden. Hvis reaktionen er normal, anbring blandingen på dit ansigt i 10-15 minutter. Efter proceduren må du ikke glemme at bruge en fugtighedscreme.
 • Citron tonic. Bland saften af ​​en halv citron og en gennemsnitlig agurk med en teskefuld honning. Fortynd omhyggeligt med rent vand for at opnå en flydende konsistens. Tør den resulterende ansigt tonic en eller to gange om dagen efter vask. Du kan gemme denne naturlige kosmetik i køleskabet i 5-7 dage.
 • Jordbærmaske. Et par modne jordbærbær med en gaffel og om ønsket, tilsættes lidt mel for at få en tyk vandpølse. Påfør masken i 20-25 minutter, og skyll derefter med koldt vand.

Eksfolierende produkter

 • Soda maske. Bland et par spiseskefulde almindelig sodavand med lidt vand. Påfør blandingen på dit ansigt i 10-15 minutter, skyll derefter med vand. Denne maske tørrer huden meget, så gør det ofte ikke mere end en gang i 1-2 uger med den obligatoriske brug af fugtighedscreme efter proceduren.
 • Maske lavet af aktivt kul. En pakke tabletter (10 stykker) hakes og blandes med en lille mængde vand til dannelse af en tykk masse. Spred blandingen på dit ansigt og lad i 5-10 minutter. Kul er en naturlig absorberende, og takket være tekstur kan den bruges som skrubbe. Derfor må du forsigtigt massere din hud, før du vasker af masken. For tør og normal hud kan sammensætningen forbedres ved at erstatte vand med creme eller mælk.
 • Honning-kanel skrubbe. Bland tre spiseskefulde honning med en skefuld kanelpulver. På grund af krydderens fine slibning passer scrub perfekt til skånsom hudafskalning. Massage ansigtet i et par minutter, og før det, vask med varmt vand for at åbne porerne.

klæbemidler

 • Mælk gel-og-gel maske. Bland mælken med gelatine i lige store mængder og opvarm på et vandbad eller i en mikrobølgeovn, indtil sidstnævnte opløses. Påfør opløsningen på ansigtet med en børste eller hænder. For at gøre det nemmere at fjerne efter masken, skal du tilføje et eller to lag, når den første tørrer. Efter 20-25 minutter begynder du at fjerne den tørrede maske fra ansigtet. Hvis du har øm hud og en lignende proces er for smertefuld for dig, skal du skylle masken med varmt vand. Efter afslutningen af ​​henrettelsen skal du bruge en beroligende fugtighedscreme.
 • Protein og sukkermaske. I rå æggehvide tilsættes en spiseskefuld sukker og blandes til glat. Halvdelen af ​​blandingen påføres ansigtet og venter, indtil den tørrer. På toppen af ​​hænderne skal du bruge resterne af masken og begynde at køre dem med klappende bevægelser af fingerspidserne. Under proceduren udvider den klæbende masse mellem dine hænder og ansigt indholdet af porerne. Fortsæt med at klappe, indtil fingrene holder op med at holde fast i huden.
 • Tiltrækning af citronmaske. Én æggehvide, en spiseskefuld sukker og en spiseskefuld citronsaft visp og let efterlade på ansigtet i 5-15 minutter, skyll derefter med køligt vand.

  Sådan finder du en sang uden at kende sit navn

Forebyggelse af udseendet af sorte prikker

Hvordan slippe af med sorte prikker derhjemme
gpointstudio / Depositphotos.com

Vores opgave er at rense huden på ydre forureninger og regulere arbejdet med talgkirtler.

 • Vask morgen og aften med bløde kosmetiske produkter.
 • Brug ikke alkohol eller sæbe til at rense huden. Overdried hud vil gøre alt for at genoprette det skadede beskyttende lag, og vil begynde at producere endnu mere hud sebum.
 • Skyl grundigt, især vandtæt. Uanset hvad du bruger til at fjerne det, skal du sørge for at vaske med rent vand.
 • Vær opmærksom på din makeup: Du kan bruge en creme, der ikke passer til din hudtype (for fedtet eller ikke fugtgivende).
 • Ved afslutningen af ​​vandprocedurer skylles huden med køligt eller koldt vand. Fra effekten af ​​lave temperaturer lukker porerne naturligt og beskytter sig mod eksterne påvirkninger.
 • Rør kun på ansigtet med rene hænder.

Hvilken makeup at bruge

 • Vælg den creme der passer dig. Hvis du har tør hud, skal det være tilstrækkeligt fugtgivende, så talgkirtlerne ikke behøver at arbejde mere aktivt. Hvis huden er olieagtig, vil en lys lotion eller emulsion være mere egnet: de vil ikke tilstoppe i porerne.
 • Brug kosmetik ikke på olie, men på vandbasis. De vil give huden mulighed for at trække vejret.
 • Afvis fra et tæt fundament til fordel for toning balm eller BB-cremer. Også gør ikke “puff kage” på ansigtet fra bunden, tonen, concealer og pulver.
 • Hvis du bor i en stor by, er du ofte blandt en stor menneskemængde, eller din vej hjem ligger langs vejen, kosmetik vil ikke skade, men vil kun hjælpe din hud. Et tyndt lag af korrekt udvalgt høj kvalitet fundament beskytter porerne mod støv og snavs, der er i luften.

Er du bekymret for sorte pletter? Hvordan håndterer du dem? Hvilke opskrifter hjælper dig? Del hemmelighederne i kommentarerne.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤