Hvornår skal man drikke: før, under eller efter et måltid

Nogen rådgiver drikkevand før måltider, så det er lettere at fordøje mad. Nogen siger, at dette er farligt, fordi vand fortynder mavesaften, og på grund af denne fordøjelse vil bremse. Hvor er sandheden her, spurgte Layfhaker en specialist.

Når det kommer til vand, er det vigtigt ikke, hvordan og hvornår man skal drikke, men hvor meget. Selvom der er meget, men. Lad os forstå.

I næringsvejledningerne udgør tallet normalt 25-30 ml / kg – det er den anbefalede mængde vand for en person. Selvfølgelig er denne figur meget betinget, fordi hvor meget en person skal drikke afhænger af mange faktorer:

  1. Fra luftfugtighed og lufttemperatur.
  2. Fra temperaturen af ​​menneskekroppen.
  3. Af vægt.
  4. Fra alder og køn.
  5. Fra fysisk aktivitet.
  6. Fra sygdomme, primært urinsystemet.

Du skal fokusere på dine egen organismer, det vil sige på tørst, at lære at genkende det på et tidligt stadium. For at gøre dette skal du altid holde en kop eller flaske vand ved hånden og tage en slugt hver 30-60 minutter. Drik, indtil du vil have og drikke med glæde.

Og nu om forholdet mellem vand og mad.

Den kendsgerning, at vand fortynder mavesaften og reducerer surhedsgraden, er bestemt en myte.

Ellers ville der ikke være behov for at ordinere stoffer for at reducere surhedsgraden, der ville være nok kopper vand.

Du kan drikke før og efter og under måltiderne. Spørgsmålet er, hvad er formålet og volumenet af den flydende væske. Vand, der har drukket på tom mave, efterlader det ret hurtigt: 300 ml forlader om 5-15 minutter. Selvfølgelig må du ikke drikke en liter vand før måltider og meget mere, da væsken forlader maven længere, og sammen med den spistede mad kan den strække sine vægge og føre til ubehagelige fornemmelser.

Under måltider er det acceptabelt at forbruge væske, især hvis vi har at gøre med såkaldt tørt fedt. Vand i dette tilfælde vil forbedre fødevarens klump, blødgøre og knuse fødevaren.

Hvis du efter et måltid ønsker at tage et par vandtanker, er det normalt. Det vigtigste kriterium er dit ønske, det er tørst og dine fornemmelser.