Sådan indstilles BIOS-adgangskoden for at beskytte computeren

Windows-logonadgangskoden forhindrer udenforstående at logge ind på brugerkontoen. Men det forhindrer ikke adgang til BIOS-indstillinger, som du kan beskadige din computer eller bare låse op for Windows-login. For at beskytte enheden mod disse problemer skal du installere en ekstra adgangskode på BIOS’en. Det tager et par minutter.

Først og fremmest skal du komme ind i BIOS menuen. For at gøre dette skal du i de første sekunder, når du tænder computeren, trykke på, indtil indstillingerne vises, en specialnøgle. Dette kan være F1, F2, F8 eller Slet – afhængigt af bundkortproducenten. Normalt vises den ønskede nøgle nederst på skærmen, når du starter computeren.

Find derefter indstillingerne med ordet Password. Layout og layout af BIOS-partitionerne adskiller sig fra forskellige computere, så du skal selv finde de nødvendige muligheder. Oftest kan adgangskoden ændres i afsnittet Sikkerhed. Måske er der installeret på din pc ikke den klassiske BIOS, men den grafiske shell UEFI. I dette tilfælde vil algoritmen for handlinger ikke afvige.

Når du finder en indstilling med et navn som BIOS-indstillingsadgangskode, skal du bruge det til at angive adgangskoden. Systemet vil bede om det, hvis nogen forsøger at komme ind i BIOS’en.

adgangskode til bios: adgangskode input
httpshiriskumar.blogspot.com

Skriv ned en ny adgangskode et sted for ikke at glemme, eller husk det godt.

Din BIOS-version kan understøtte ikke en, men to typer af adgangskoder. I dette tilfælde vil du se indstillingerne med ordene Brugeradgangskode og Administratoradgangskode, og du kan angive nogen af ​​dem.

bios kodeord: to typer af adgangskoder

Hvis du installerer Administrator Password, vil systemet kun bede om adgangskoden, når du går ind i BIOS-menuen. Vælg denne indstilling, hvis du ikke vil have uautoriserede personer til at ændre indstillingerne.

Hvis du installerer Brugeradgangskode, vises adgangskodeanmodningen altid, når computeren starter (ikke forveksle med Windows-loginadgangskoden). Denne indstilling beskytter ikke blot BIOS-indstillinger, men tillader ikke, at angriberne bruger flashdrev til at nulstille Windows-adgangskoden og geninstallere operativsystemet. Brug brugeradgangskode, hvis du er bange for sådanne indgreb.

Når du indstiller adgangskoden, skal du se Gem og Afslut-elementet i BIOS-menuen (normalt startet med F10-tasten) for at gemme ændringerne og genstarte computeren. Hvis du i fremtiden vil deaktivere beskyttelsen, skal du igen finde adgangskodeindstillingerne og efterlade en tom streng i stedet for den nye kombination.

BIOS-adgangskoden garanterer ikke absolut sikkerhed, men komplicerer betydeligt hacking. For at nulstille denne beskyttelse, skal den dårlige ønsker at åbne sagen og grave inde i computeren.

Loading...