Πώς να ενεργοποιήσετε την αυτόματη αναγνώριση προσώπου στο Google Photos

Το Google Photos έχει πολύ ισχυρούς αλγόριθμους αναγνώρισης αντικειμένων σε εικόνες. Μπορεί να ανιχνεύσει στις φορτωμένες εικόνες διάφορα αντικείμενα, τόπους, καταστάσεις και στη συνέχεια να δώσει εύκολα θεματικές επιλογές στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Αυτή η λειτουργία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για το φιλτράρισμα των ανθρώπων που απεικονίζονται στις εικόνες. Με αυτό, μπορείτε να επιλέξετε με ένα κλικ μεταξύ των δεκάδων χιλιάδων αρχείων μια φωτογραφία ενός συγκεκριμένου προσώπου, ακόμα και αν είναι αποτυπωμένη σε αυτά με διαφορετικές γωνίες και ρούχα. Δυστυχώς, η αναγνώριση προσώπου λειτουργεί αυτήν τη στιγμή μόνο σε περιορισμένο αριθμό χωρών.

Πώς να ενεργοποιήσετε την αναγνώριση προσώπου στα Google Photos

Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία αναγνώρισης ατόμων σε εικόνες στο Google Photos, μην περιμένετε έως ότου φτάσει στην ουρά στη χώρα σας, πρέπει να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα.

1. Ανοίξτε τις ρυθμίσεις του smartphone ή του tablet που εκτελεί Android. Στην ενότητα Εφαρμογές, βρείτε το πρόγραμμα Google Photos.

Εφαρμογή Google Photos Η Google Photos σβήνει τα δεδομένα

2. Ανοίξτε τις ιδιότητες του Google Photos και κάντε κλικ στο κουμπί “Διαγραφή δεδομένων”. Επιβεβαιώστε αυτήν την ενέργεια.

3. Μεταβείτε στο κατάστημα Google Play και εγκαταστήστε μία από τις εφαρμογές VPN στην κινητή συσκευή σας για να συγκαλύψετε την τοποθεσία. Χρησιμοποίησα το TunnelBear.

Ενεργοποίηση σήραγγας TunnelBear ΗΠΑ

4. Εκτελέστε το εγκατεστημένο πρόγραμμα και δημιουργήστε μια σύνδεση VPN. Ως αποτέλεσμα, όλα θα φαίνονται σαν να βρίσκεστε στις ΗΠΑ.

5. Ανοίξτε την εφαρμογή Google Photos και συνεχίστε ξανά την αρχική διαδικασία ρύθμισης. Στις επιλογές του προγράμματος θα δείτε τώρα ένα νέο στοιχείο “Ομαδοποίηση παρόμοιων προσώπων”. Ενεργοποιήστε το.

Αναγνώριση προσώπου Google Photos Η Google Photos αντιμετωπίζει

Έχουμε συμπεριλάβει τη λειτουργία της αυτόματης αναγνώρισης των ατόμων στις εικόνες τόσο στην εφαρμογή για κινητά όσο και στην υπηρεσία ιστού. Το πρόγραμμα TunnelBear μπορεί τώρα να διαγραφεί αν δεν το χρειάζεστε και να χρησιμοποιήσετε το Google Photos με τον συνήθη τρόπο – η λειτουργία που ενεργοποιήσατε θα εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη.