12 óra olyan embertől, aki reggel 4: 30-kor tudott felébredni

Javasoljuk, hogy olvassa el Filipe Castro Matos (Filipe Castro Matos) motiváló történetét, aki 4: 30-kor reggel 21 napig ébredt.

Április 2-án új kihívást vetettem magam előtt. A feladat egyszerű volt: 21 munkanapon reggel 4: 30-kor felébredtem. Már korán voltam felkelni (naponta 6-kor szinte minden nap), de ezúttal még tovább akartam menni. Meg akartam próbálni magam és megismerni a határamat.

Ugyanakkor szeretnék megosztani az eredményeit más emberekkel, hogy követhessék a példámat. Szerettem volna megcáfolni azokat a hamis elképzeléseket is, amelyeket a társadalom vakon követ.

Úgy döntöttem, hogy ezt a rendszert csak munkanapokon követi, mert a hétvégek és az ünnepek külön beszélgetés. Persze, néhány dolog, amit nem volt ideje, hogy a hét folyamán, így van, hogy vigyék szombaton és vasárnap, de a legtöbb a hétvégén – itt az ideje a szórakozás és éjszakai gulyanok.

Igen, természetesen minden nap követhettem volna ezt a rendszert, de ebben az esetben megsértettem volna az élet egyensúlyát. Mivel terveztem, hogy 21 nappal korábban és később ébredjek, valóságos kínzássá válik, nem pedig előny.

Miért pontosan 21 nap? Nos, a Dr. Maxwell Moltz világelméletére támaszkodtam a régieknél, aki azzal érvelt, hogy új szokások kialakítása érdekében pontosan 21 napra van szüksége. Nem tudom, hogy tényleg működik-e, csak célt kellett találnom.

Nekem van egy szabályom, amelyre igyekszem ragaszkodni: mindenképpen állíts magadnak egy konkrét célt, mert csak így tudod megérteni, hogy lehetséges-e vagy sem, hogy eléred azt, amit akartál.

hogyan kell korán kelni

Mi volt ennek a végső célja? Növelni a termelékenységet, azt akartam, hogy minden nap a maximálisra. Mindig gondolkodok a munkám javításával, az életem javításával kapcsolatban, és szeretek minden részletre gondolni, és intézkedéseket hozni, amelyek segítenek elérni azt, amit akarok.

Mindig tudtam, hogy én vagyok a pecsét, és a célom az volt, hogy minden reggel korán keljek fel, és meglátom, növelné-e a termelékenységemet.

Szóval, mit fedeztem fel ebben az időben? Sok minden.

1. Ha valamit szeretne változtatni az életében, akkor nagyon fontos, hogy az utazás során támogatást kapjon

Ez segíteni fog abban, hogy ne lépj ki az útból, amikor már (és minden bizonnyal megjelenik), a vágy, hogy mindent lemondjon. Az én esetemben úgy döntöttem, megosztom észrevételeimet a barátaimmal és ismerőseivel a Facebook-on. Tudtam, hogy erről tudnom kell, mert ez egy további ösztönzés a cél felé való elmozduláshoz.

De amikor az emberek megtudják az új szokásukat, érdeklődnek, kérdéseket fognak feltenni. A leghasznosabb az, hogy attól tartasz, hogy megmutatod gyengeségedet, és ez önmagában elég ahhoz, hogy ne hagyja abba, amit elkezdett. Ráadásul valaki másnak akarta megvilágítani az ötletemet. Természetesen tudtam, hogy ha nem sikerül, akkor nem tragédia, de a gondolat, hogy a példámat más emberek követhetik, segített továbblépni.

2. Az emberek figyelmesek a részletekért

Néhányan úgy gondolják, hogy az ilyen korai ébredések nem teljesen normálisak, ezért aktívan meg kellett védenem álláspontomat a megjegyzésekben. Az emberek aggódtak rólam. Az emberek sok kérdést kértek. És miközben az emberek úgy vélték, hogy maguk nem tudják magukhoz hozzászokni, hogy korán kelnek fel.

Hosszú és értelmes beszélgetéseket folytattam azokkal az emberekkel, akik olvasták a hozzászólásaimat, és hálás voltam mindenkinek, aki válaszolt. Ezek az emberek arra késztettek rám, hogy sok dolgot gondoljak, és ez a cikk, amit most olvasol, nagyrészt köszönet ezeknek a beszélgetéseknek.

3. Az emberek nem akarnak korábban felébredni, mert úgy gondolják, hogy ennek következtében kevesebbet alszanak

Kezdetben sokan nagyon aggódtak rólam. A legtöbb megkérdezett kérdés egybeesett: mikor alszom? Természetesen mindent előre terveztem.

Nagyon jól tudtam, mennyi időbe telt a testem ahhoz, hogy elég aludni tudjon. És mivel megváltoztattam az ébredés idejét, szükséges volt megváltoztatni azt az időt is, amikor lefeküdtem. Számomra könnyű volt. Aludni kell 6-7 óra, és nem aludtam kevesebbet.

Tehát ha 9: 30-ban vagy 10: 00-kor, akkor tudom, hogy itt az ideje, hogy ágyba menjek. Meglepetésemre, a legtöbb ember, aki aludni próbált, sokkal kevesebbet aludt, mint én. És sokkal jobban aludtam, mint korábban.

4. Távolítsd el az akadályokat, amelyek találkoznak az úton.

Az emberek azt mondják, hogy lehetetlen ezt megtenni. Igen, persze vannak olyan körülmények is, amelyek akadályokká válhatnak. De úgy gondolom, hogy sokan egyszerűen lustaak, és nem akarnak további erőfeszítéseket tenni az életük javítására. Csak megy az áramlással, nem igazán gondolkodnak a valódi képességeikről.

Igen, talán könnyű beszélgetni, mert megvan a megfelelő feltételeim: nem házas vagyok, nincsenek gyerekeim, az életem hozzám tartozik. De viszont sokan függött a vágytól és a motivációtól.

Ha a szüleimmel élnék, sokkal nehezebb lenne ezt megcsinálni, mert a családommal, a szokásaikkal és az élet ritmusával kellene számolnom. Úgyhogy elkezdtem így, előre meggyőződve arról, hogy semmi sem akadályozza.

Gondolj mindent, ami megakadályozza, hogy elérje a kívánt célt.

Ez nemcsak a korai vágyakozásra vonatkozik, hanem a vágyakra, hogy kilépjen, induljon az edzőterembe, vagy mondja, hogy többet eszik a gyümölcsökön és a zöldségeken. Hogyan lehet megszabadulni minden olyan akadálytól, amely megakadályozza a cél elérését?

Az én esetemben tudtam, hogy szükségem van a következőkre: teljes függetlenség; a lehetőség, hogy elaludjon, amikor akarok; a lehetőség, hogy az éjszaka közepén hideg izzadságban ne ébredjen fel, és rájön, hogy sok befejezetlen üzletem van; a lehetőség, hogy bárhol és bármikor dolgozhasson … Szerencsére mindent megtettem.

Általában induló vállalkozásokban dolgozom, ami azt jelenti, hogy szabad és rugalmas ütemezésem van, ezért reggel 4: 30-kor tudok dolgozni. Ez a menetrend lehetővé teszi számomra, hogy hamarabb hazatérjek. Ráadásul senki sem függ tőlem, és nem senkitől függök. És annak ellenére, hogy hét ember él velem egy házban, könnyű volt aludni ilyen korán.

Kezdjen felébredni

5. A fizikai állapota nagyban segít

Egy álomról nagyon szerencsés voltam. Aludtam nagyon gyorsan (átlagosan 5 percet vesz igénybe). Jó alvás (ritkán ébredek éjszaka). Az ébredésnek nincs problémája: azonnal felkelek a riasztási jelre.

Természetesen ez az én életmódom következménye: jól esznek, mindennap sportolok, az életemben nincs állandó és globális gond. És azt hiszem, hogy a legtöbb ember is korábban ébredhet, ha úgy dönt, megváltoztatja az életmódjukat.

Minden változás kis dolgokkal kezdődik, de néhány hét vagy hónap múlva rájönnek ezekre a kis változásokra.

6. Felejtse el a “További 10 perc”

Sokan közülük bűnt követnek el: nem támaszkodnak azonnal a riasztási jelre, hanem 10 perccel később átrendezik. Szerencsére ezt ritkán tettem, de most végre meg vagyok győződve a lecke hiábavalóságáról.

Ha egy bizonyos időpontban ébredsz, akkor kérlek, felejtsd el ezt az örök “még 10 percet”. Komolyan befolyásolhatja a nap: tanulmányok bizonyítják, hogy nem alszik eleget alatt a 10 perc alatt, sőt, úgy fogja érezni, fáradt, és ez egy nagyon negatív hatással van az üzleti.

7. Nagyon szeretem aludni, de a testemnek csak 6-7 óra van aludni

6-7 óra alvás után már nem tudok többet aludni, csak dobálva és bedobva. Jobb felkelni és valami érdekeset és hasznosat tenni. A következő világban alszom.

8. Több idő van a munkára

Miután reggel 4: 30-kor felébredtem, további 2 órát töltöttem a munkába. Hogyan? Amint azt már említettem, még mindig puszta vagyok és 18 óra után nem tudok valami különösen hasznosat, termelékenységem a második félidőben csökken.

Tehát ez a két esti órát, melyet haszontalanul szörfölve használtam az interneten, délelőtt elhalasztottam, és dolgozhattam. Most már befejezhettem a munkát és pihentek, amikor szükségem volt rá.

9. Volt időm az e-mail levágására

Általában két óra alatt sikerül válaszolnom minden e-mailre és ütemezni az egész napot. Ahhoz, hogy a bejövő mappák előtt a nulla számot láthassa, amikor csak reggel 6 óra van, csodálatos. Ami a leginkább örömteli, nagyon kevés ember képes válaszolni az üzenetekre ilyen korai órában. Ez különösen igaz a Facebookra, ez a korunk legveszedelmesebb ellensége. Üzenet az üzenethez, tudunk lógni a levelezés egy ember egész nap.

És ha alaposan gondolkodik, észreveszi, hogy a legtöbb embernek nem kell azonnali választ adnia minden kérdésére, és semmi rossz nem fog bekövetkezni, ha holnap válaszol a levelekre.

10. Több volt a képzés ideje

edzés

Elmentem az edzőterembe, mielőtt korábban keltem. De mivel reggel 4: 30-kor ébredtem, úgy döntöttem, hogy még egy edzést adjunk hetente. Ezt megelőzően elegendő edzés volt és hetente háromszor, de most ez nem elég: négy vagy öt edzésre van szükségem.

A korai ébredéseim segítenek nekem ebben: a fáradt edzéshez nem jártam, ahogy korábban is volt. Ráadásul a teremben egyfajta teljesítményt érjek el – már 2 órát dolgoztam.

11. A világ új nézete

Az én korai ébredésem lehetővé tette számomra, hogy észrevegyem azokat a részleteket a körülöttem lévő világban, amelyeket szinte soha nem vettem észre.

Menj egy futáshoz, vagy sétálj, amíg a nap még nem emelkedik – mindez nem volt lehetséges, mielőtt normális ütemezésben éltem.

Korai ébredések

12. Természetesen szükségünk van arra, hogy újjáépítsük a naprendszerünket

Ha nem rendelkezel a akaraterővel, akkor több, mint valószínű, hogy lemondsz. Képzeld el a akaraterődet, tanuld meg, hogy elérd azt, amit akarsz.

Végül, ha tényleg akarsz, akkor senki sem fog képes megállítani!

Loading...