A haj kevésbé mossuk (+ száraz sampon receptek)

sampon

Első tipp: A sampont nem minden hajra használja, hanem csak a gyökerekre.

Ez a módszer segít megmenteni a sampont és jól mosni a haj gyökereit, amelyek először zsíros fényt kapnak. A többi haj még mindig kap egy kis adag sampont, amikor lemossza.

Légkondicionáló

A kondicionáló csak a hajcsúcsokra alkalmazható. Ehhez gyűjtsük össze a hajat a lófarokba, és alkalmazzuk csak a kondicionálót, anélkül, hogy megérintenénk a haj és a fejbőr gyökereit. Ezenkívül érdemes ezt megtenni nemcsak a zsíros hajra, hanem mindenki másra, mivel nagyon nehéz lesz teljesen lemosni a légkondicionálót.

Egy másik jó lehetőség – hogy a haját öblítse le, nem csak a víz, hanem a víz kis mennyiségű alma vagy borecet hozzáadása mellett. Az ecet eltávolítja a felesleges zsírt a hajból és a fejbőrből, és finomabbá és fényesebbé teszi a hajat.

Hajkefe

Egy másik lépés, ami közelebb visz a kevésbé gyakori hajmosáshoz, a megfelelő hajkefe kiválasztása. Azt javasoljuk, hogy ecseteket vásároljon a sörtékről. Ezek a kefék enyhén fésülik a hajat, és segítenek az olaj eloszlatásában a haj teljes hosszában, nem engedve, hogy csak a gyökerek felhalmozódjanak. Ennek eredményeként a haj hosszabbnak tűnik, és nem válik beakadt jégcsapokká.

fésű
Mehmet Cetin / Shutterstock.com

párna

Próbálja gyakrabban megváltoztatni a párnázódobozokat (különösen a melegben), mivel ez befolyásolja a hajszál szennyeződésének sebességét és a fejbőr állapotát is.

frizura

Ha a hajhosszúság lehetővé teszi, hogy magas farkban gyűjtsük össze őket, tegye meg a lehető leggyorsabban. A farok vagy a csomagban levő haj kevésbé valószínű, hogy megérinti a fejbőrt, és ennélfogva kevésbé szennyezett. Ne felejtsük el, hogy a haj szennyezett is abból a tényből, hogy a kezünkkel megérintjük őket, és amikor összegyűjtjük a hajat, sokkal kevésbé csináljuk.

Száraz sampon receptek

Összetevők száraz samponhoz (szőke haj):

• ¼ csésze kukorica vagy burgonyakeményítő;
• 1 evőkanál szódabikarbóna.

Összetevők száraz samponhoz (sötét haj):

• ¼ csésze kukorica vagy burgonyakeményítő;
• 1 evőkanál szódabikarbóna;
• 2 evőkanál kakaópor cukor nélkül.

kérelem

1. Keverje össze az összetevőket egy üvegedényben vagy műanyag tartályban.

2. Tegyen egy negyed vagy fél teáskanálnyi keveréket a tenyerébe (a haj hossza függvényében), dörzsölje le a kezét.

3. Alkalmazza a keveréket a gyökerekhez.

4. Hajlítsa a haját ecsettel.

Különös figyelmet fordítsunk azokra a helyekre, amelyek elsősorban zsírszálaivá válnak.

Loading...