17 телевизионни сериала за любителите на фините британски хумор

1. Монти Питън: Летящият цирк

 • Комедия.
 • Великобритания, 1969 г.
 • Продължителност: 4 сезона.
 • IMDb: 8.9.

Културно британско скетно шоу, което бележи началото на тенденцията на комедиен абсурдизъм по телевизията. Неговото влияние върху комедийния жанр може да се сравни само с влиянието на “Бийтълс” върху съвременната музика. Невидимите сатирични техники и скици, които не са подчинени на една тема, предизвикват телевизионни традиции от младежката контракултура от края на 60-те години.

Първоначалните заглавия могат да бъдат вмъкнати в средата на епизода и могат да бъдат напълно пропуснати. Някои от героите се върнаха в следващите издания, но всички сцени с тяхното участие в никакъв случай не бяха свързани. Скиците на следващия епизод лесно и естествено съчетават сарказма със сортирането и интелектуалния хумор.

Този вид коктейл от анимация, игри с думи и склонни наблюдения за живота на един типичен британски, че времето е толкова вкоренени в земята на Албион, класически скиците си дори влязоха изпитите за кандидатстване за британско гражданство.

Гледайте в iTunes →

2. Хотелът Фоли Тауърс

 • Комедия.
 • Великобритания, 1975 г.
 • Продължителност: 2 сезона.
 • IMDb: 8.8.

Преди две години този сериал отпразнува 40-годишнината си, но въпреки вековната си възраст остава една от любимите показва на Великобритания. Сериите излязоха на екрани от 1975 до 1979 г., а комедията на абсолютния хаос определено намери отговор в сърцата на аудиторията. В гласовете е Джон Клийз, който стана почти национален герой и легенда за комичен жанр след огромния си успех в Монти Питън.

Ситком говори за хотела и неговия собственик Базил Флоти, чиято липса на професионализъм, безгрижие, бърз темперамент и отвращение за гостите служат като вечни източници на неприятности. Шоуто се отличава с цяла армия от смешни герои и сдържано черно хумор, което ви кара да се кикотеете безкрайно, а хотелският персонал стъпва на следващия рейк.

Серията може да изглежда абсурдна и детинска, ако не беше толкова умно и мъдро написана. Благодарение на това “The Folly Towers Hotel” остава една от любимите британски комедии на всички времена.

Гледайте в iTunes →

3. Да, господин министър

 • Комедия.
 • Великобритания, 1980 г.
 • Продължителност: 3 сезона.
 • IMDb: 8.7.

Сатирична комедия за политическата кухня, в която се запознаваме с депутата от парламента Джим Хакър, който чака за назначаване в министерството под новото правителство. След като е ръководил измислената от писателите на Министерството на администрацията, Джим се среща с държавната бюрокрация в цялата си слава, въпреки че неговите колеги осигуряват пряко сътрудничество с други отдели.

В продължение на три сезона, както и последвалото продължение на “Да, господин министър-председател”, Джим научава начини за маневриране под кофата на държавния апарат, за да прокара наистина полезни проекти. В крайна сметка той достига първия държавен пост в страната.

Според описанието изглежда, че шоуто е скучно и сухо, но не е така. Красивата тройка от водещи актьори – Пол Еддинтън, Найджъл Хоторн и Дерек Фулдс – носи харизма и не престава да се харесва с тънък хумор.

Гледайте в iTunes →

4. Глупаците са щастливи

 • Комедия.
 • Великобритания, 1981 г.
 • Продължителност: 9 сезона.
 • IMDb: 8.9.

Британски ситком-дълги черен дроб, разказващ за приключенията на братята Тротер, които решиха да станат милионери. За да постигнат целта си, те се возят на жълта триколка “пета”, продавайки безполезни и обикновено откраднати стоки.

Основната история се върти около следващите глупави идеи на завладяващия и безгрижен Дел Бой и немислимия Родни, заловен в наполеоновите планове на брат си. Заедно те ви гарантират няколко часа забавление, след което ще се влюбите в тази двойка, подобно на британските зрители.

Шоуто е закрито през 1996 г., но се завръща след петгодишен период на прекъсване и продължава от време на време да празнува специалните епизоди на празника.

Според проучване, проведено от Би Би Си през 2004 г., шоуто е обявен за най-добър комедиен сериал на Великобритания, както и анекдоти му все още са популярни и постоянно се излъчват като Би Би Си, както и комедия злато.

Гледайте в iTunes →

5. Черната виперка

 • Комедия.
 • Великобритания, 1982 г.
 • Продължителност: 4 сезона.
 • IMDb: 8.2.

Цикъл комикс мини-сериал, разказващ за семейство няколко поколения Черното влечуго, въплътено в своя представител вижда се само от нас – циничен, страхлив и echidnas аристократ Едмънд от Роуън Аткинсън.

Във всяко поколение Едмънд е придружен от груб и коварен служител Балдрик, ценител на различни лоши навици и професии. При всяка следваща превъплъщаване Blackadder стана по-умен, докато слугата му се спуска по-надолу.

Хуморът на първия сезон е построен върху класическите методи на Аткинсън, по-късно мигрира към “г-н Бийн”, а сериите нямат голям успех. Въпреки това, шоуто бе продължено за втория сезон и той беше този, който донесе “Черната випер” невероятната любов на публиката. Аткинсън бе отстранен от екипа на писателите, замествайки го с Бен Елтън, който се фокусира върху по-дълбоки диалози, забавни сцени на преследване и вярност към историческите факти. И финалът на сериала все още се смята за един от най-докосващите и дълбоки в историята на жанра.

  300 dokumentaraca za širenje svijesti

Гледайте в iTunes →

6. Изложбата Фрай и Лори

 • Комедия.
 • Великобритания, 1987 г.
 • Продължителност: 4 сезона.
 • IMDb: 8.4.

Комедия скици с Стивън Фрай и Хю Лори в главните роли, обикновено подиграва на висшите класи, богатите и, странно, шпионски софтуер. Това е това шоу, което завинаги улавя двойка в сърцата на зрителите и помага на Фрай и Лори да постигнат днешния статус на звездата.

Повечето скици не са взаимосвързани, но в някои можете да срещнете повтарящи се знаци. Най-популярните от тях са двамата бизнесмени, алкохолици, Петър и Йоан планират да отворят фитнес център, както и Тони Мърчисън и управление, две невероятно наивни шпиони детински открито обсъждат работата си с чаша кафе.

Майсторско съчетание от остроумие и глупаво в точно съотношение направи “малко на Фрай и Лори” ястие за интелектуалци, както и на самите участници – един от най-ярките комедия дуо на сцената. Малко по-късно, те порази зрителите поредния шедьовър на телевизионния сериал “Джийвс и Устър” (1990) за несериозни аристократ Бърти Устър и Джийвс камериера си мъдри, с британския хладнокръвието да извадя собственик на най-деликатните ситуации.

Гледайте в iTunes →

7. Изгубеният

 • Комедия.
 • Великобритания, 1999 г.
 • Продължителност: 2 сезона.
 • IMDb: 8.7.

Серията “Fucked” възприема като основа типичната идея за сериала и го превръща в нещо уникално. Серията разказва за момче и момиче, което реши да се преструва, че е двойка, за да получи евтин дом. Вратовръзката изглежда е носена, но “Dolbanutym” може да избягва всички типични елементи от такива истории като любовни триъгълници или подигравки с нестабилни интроверсирани нервници. И една от основните роли принадлежи на истинския гений на комедийния жанр Саймън Пеггу.

Въпреки факта, че тази комедия, която се появи на екраните в началото на новото хилядолетие, продължила само два сезона, тя гордо заема достойно място сред британските комедийни класици. Този уникален проект е на телевизионния магьосник Едгар Райт, с анимационен стил, саркастичен, интелигентен и весел сценарий, и не добиха популярност, но остава фаворит сред огромния брой верни фенове.

Гледайте в iTunes →

8. Черна книжарница

 • Комедия.
 • Великобритания, 2000 г.
 • Продължителност: 3 сезона.
 • IMDb: 8.6.

Собственикът на книжарницата, Бърнард Блек, не вярва в благоприятното обслужване на клиентите и в нуждата от тяхната услуга като цяло. Той просто седи в касата, чете, пие, пуши и груби неща за всички.

Ситком продължи Channel 4 за три сезона, което позволява напълно отворени таланти водещи актьор Дилън Моран, Тамсин Грег, играе ролята на приятелката на Бърнард и Бил Бейли, се появява под формата на неговия помощник Мани постоянно попада в гореща страна на шефа.

Любовта на Бърнард към виното не само предизвиква усмивка, но и ви позволява да погледнете вътре в характера, където лъжа и отчаянието на хаотичния му самотен живот. Това няма да се случи без провокативен хумор: Моран не беше толкова смешен, колкото в ролята на ексцентричния, емоционален и нелепи господин Блек. “Какво е моминското име на майка ти?” – пита въпросникът на данъчния доклад. – Първото й име? Казах й само Ма, така че ще пишем.

Гледайте в iTunes →

9. Служба

 • Комедия.
 • Великобритания, 2001 г.
 • Продължителност: 3 сезона.
 • IMDb: 8.6.

Пародичен псевдо-документален сериал за работните дни на служителите в офиса на измисления производител на хартия Wernham Hogg. Днес подобна концепция за шоуто едва ли ще изглежда оригинална, но през 2001 г. тя изглеждаше като истинска телевизионна революция. Шоуто стана хит и пионер в областта на пародиите на документализма, проправяйки пътя на “парковете и местата за отдих” или “американското семейство”.

Много точно е по-вероятно да чуете за американската версия на “Офис”, поне със сигурност срещнахме много видеоклипове с главния герой в изпълнение на Стив Карел. Но помнете старото правило на масовата култура: оригиналът е винаги по-добър от римейк, в случая е съвсем вярно. И ако ги вземете като две различни представления, можете да се насладите и на двете.

Гледайте в iTunes →

10. Абсурдна естествена история

 • Комедия.
 • Великобритания, 2002 г.
 • Продължителност: 2 сезона.
 • IMDb: 8.6.

Серия от комедии в жанра на абсурдния образователен документален филм на Робърт Попър и Питър Серафинович. Това е пародия на остарелите видео уроци, които учителите започнаха с видеорекордери пред отегчени ученици.

В “Абсурдното управление на природата” науката залови анархисти и ние станахме техните принудени ученици, но този път няма да ви отегчим! Необходимо е просто да се задействате с протеглатор, два компаса и дъвка, което подобрява мозъчната активност. Опитни учени ще ни кажат как да бръснем ягоди правилно, как да получим “Серпански” от сяра и шампанско, където се появиха първите микроби и други интересни чисто научни факти.

  17 TV-sorozat a finom brit humor szerelmeseinek

Всяка порочна идея се представя със сериозност, достойна за най-стария професор в Оксфорд, а главните актьори често са хора в бели костюми, чиито лица никога няма да видим. Трябва да се отбележи, че създателят на “Симпсън” Мат Грейнъдин някога наричал “абсурдната естествена история” е едно от най-веселите шоута, които някога е виждал. Напишете го в тефтера си.

11. Пип шоу

 • Комедия.
 • Великобритания, 2003 г.
 • Продължителност: 9 сезона.
 • IMDb: 8.6.

Sitkom от комедийното дуо на Дейвид Мичъл и Робърт Уеб, разказващи за живота на двама ексцентрични приятели.

Марк – интровертен и неудобно мениджър за заеми с по-скоро циничен възглед за живота, и Джеръми – млад музикант мързеливец, когото Марк закътан в подвижната си жилища. В първия епизод, героите се опитват да съблазни съседката си, Тони, но всичките им опити са обречени на провал: Марк, решава да завладее сърцето й описание на битката при Сталинград, носи срамежливост и самочувствие, и Джеръми – напротив, перчене и безкомпромисно.

Премиерата на поредицата през 2003 г. буквално обърка зрителите с иновативния аудиовизуален начин на подаване: всяка рамка беше премахната от гледната точка на един от героите. Видяхме точно това, което видяха. И повечето от диалозите започнаха с вътрешни монолози, затова не само разгледахме онова, което се случваше в очите на героите, но и чувахме техните мисли, изпълнени с егоизъм и скрита лудост.

“Pip шоуто” е едновременно забавно и тъжно, докосващо и жизненоважно и малко сюрреалистично. И изненадващо точно описваше досадното и безцелно съществуване на незрели и безотговорни наскоро завършили, които се отправиха на отделно пътуване.

Гледайте в iTunes →

12. Мощен Буш

 • Комедия.
 • Великобритания, 2003 г.
 • Продължителност: 3 сезона.
 • IMDb: 8.4.

“Мощен Буш” може да се опише по един начин – най-нереално комедията в света. Той има всичко, от телефонен разговор с друг, за да Loon тритон-хермафродити, зло армия от баби и други чудотворната явления, които ни се срещат в “пътуване през времето и пространството”, който ни призовава към откриването песен. Излишно е да се каже, че този гротескни формат е допринесъл за развитието на цялото масово поклонение на феновете на шоуто.

Водещите актьори на поредицата са провокативен комик на готическия тип Ноел Филдинг и неговия по-малко готически партньор Джулиан Барет. Втората играе ролята на джаз музикант, който си представя мистериозен дамски мъж, а първият се появява под формата на селски рок, който комуникира с животни и се лута над косата си.

Двойката работи в зоологическата градина и е приятелка на шамана Набу и говорещата горила, а шоуто разказва за необичайните си работни дни. Поредицата начертава едновременно няколко отличителни черти: ярка природа, епизодични музикални номера и екстравагантни костюми, което прави “Mighty Bush” икона на комедийния жанр. Но най-важното – това е пълното незачитане на всякакви рамки и граници на формата, телевизията и благоприличието.

Гледайте в iTunes →

13. Зеленото крило

 • Комедия.
 • Великобритания, 2004 г.
 • Продължителност: 2 сезона.
 • IMDb: 8.4.

Очевидно за живота на една измислена британска болница и нейния луд персонал. Срещаме се на главния герой – нов помощник хирург Каролин Тод, който бързо се превръща в плен упорит мрежа от връзки с атрактивна лекар Макартни, арогантен анестезиолог Гай Мартин и неопитен стажант.

Но най-забавното сред целия медицински персонал е, разбира се, екстравагантният и обсебващ ум рентлог Алън Стътам. Той непрекъснато попада в деликатни ситуации, които очевидно не са от полза за интимните му отношения със саркастичния и уморен служител на отдела за човешки ресурси Йоана. Друг важен герой е лудият координатор Сю Уайт, чиято уста излита най-неочакваните вицове, адресирани до колегите си. Тя е обсебена от идеята да се ожени за доктор Макартни и да ражда децата си, и горко на всички, които стоят на пътя си!

Ако не харесвате абсурдни скечове за шега, комедия сапунена опера “Зелено крило” с неоспоримата си оригиналност и универсално лудост, можете да получите добър облик.

Гледайте в iTunes →

14. Моят живот в киното

 • Комедия.
 • Великобритания, 2004 г.
 • Продължителност: 1 сезон.
 • IMDb: 8.5.

Изкуството е млад сценарист, който няма достатъчно звезди от небето, но все още остава в бизнеса. Неговият принуден почитател е съсед в наетия апартамент на Джоунс, с когото живеят на заплатата на изкуството. Но най-важното е, че всеки от шестте епизода на шоуто е копие на известния филм.

  Top 10 filmova Tim Burton

Арт потопен във филмовата индустрия вижда света през призмата на сцени от класически филми, ни въвежда в кошмарен своята версия на реалността. Авторите са пресъздадени известния кадри на Хичкок “Windows в съда”, “The Shining” от Стенли Кубрик, “8½” от драма Федерико Фелини “Топ Гън”, трилър “Плитък гроб” и западната “Буч Касиди и Сънданс Кид”. В този случай, налагането на чужди сцени не спира създателите на шоуто, за да се развива и собствен парцел.

Charms и актьорите: Крис Маршал, създадени по образа на непривлекателен мечтател тъпак, а от Андрю Скот (Мориарти на “Шерлок”) излезе много сладък романтичен, влюбен в приятелката си Бет (Alice Lowe), на която най-Арта открили алергия.

15. Хиляди събития

 • Комедия.
 • Великобритания, 2005 г.
 • Продължителност: 4 сезона.
 • IMDb: 8.7.

Сатирична процедура с дванадесетия доктор Питър Капалди в главната роля. Шоуто ви позволява да гледате зад сцената на британската политика и да усетите своето присъствие: слабо изработен звук, частично импровизиран диалог и заснемане на нестабилна ръчна камера. Още повече: с намерението си да постигне безпрецедентен реализъм, екипът на писателите работи с вътрешни лица, проверявайки дори и най-незначителните аспекти на политическия ежедневен живот – от украсата на офисите до плътността на злоупотребяващите думи в разговорите. Кълна се в “дебелите събития” наистина много.

Серията може да се опише като се премества в XXI век “Да министър”, с изключение, че тук ние не отговарят на смели идеалистите и корумпирани и некомпетентни служители. Парцелът ни отвежда към друг измислен Министерство на социални въпроси и гражданство, както и главен герой служи говорител на премиера Малкълм Тъкър (Capaldi), чиято работа е да крещи на други, надяващи се да се избегне още един провал.

Ако сте харесали “дебелите от събития”, е препоръчително да се обърне внимание на отделянето “в течение” (2009) с участието на главните действащи лица на серията, както и американската версия на шоуто – “заместник-председател” (2012) с HBO.

Гледайте в iTunes →

16. В деветия брой

 • Комедия.
 • Обединено кралство, 2014 г.
 • Продължителност: 4 сезона.
 • IMDb: 8.4.

Уникална черна комедия – антология от няколко отдавнашни приятели – Стив Пембъртън и Райс Счермит. Всеки епизод е независима история, която не само ще ви забавлява, но и буквално ще събаря стръмни завои в стила на Хичкок. Трилър, влязъл в комедията и гърба, свързан до последната секунда, защото за 30 минути ефирни автори преобръщат зрителя с варенето на интриги, абсурд и ужас.

Детектив, готически ужас, историческа драма, свръхестествен трилър, музикална комедия – всяка от историите покаже “Вътре в деветото издание” е отличителен и пропити с духа на ретро британските телевизионни програми. Но това не пречи на формата на експеримента автори рядко се вижда на малък екран, например, на втория епизод от първия сезон почти не съдържа диалози и четвъртия епизод втори сезон изтеглени чрез камерата за наблюдение, насочена към работното място на кол център оператори а.

Серията може да бъде драматична, комедийна и наистина ужасяваща: луд коктейл от жанрове създава необичаен послевкус и не се поддава на категоризация. Само мястото на действие остава непроменено: стая или къща под номер 9 – нова сцена за друг мрачен анекдот.

Гледайте в iTunes →

17. Детективска агенция Дирк Гент

 • Фантазия, комедия.
 • САЩ, Обединено кралство, 2016 г.
 • Продължителност: 1 сезон.
 • IMDb: 8.4.

Ексцентрично телеадаптиране на романа на английския писател Дъглас Адамс с Илия Ууд и Самюел Барнет в водещите роли.

Всичко започна с това, че в коридора Тод бе необичайно отвратителен ден: наемодателя изисква наем, както и пълна бъркотия по време на работа се озовава в един от герой на хотела открива разчленения труп на милионер. Но най-изненадващо е, че Тод в коридора не се среща на никого, освен на себе си, изпълнявайки се в луксозен палто, оцветен в кръв.

На този ден в живота му се появява детектив Дирк Внимателно, нает преди шест седмици умира да разследва собствените си убийство. Дирк реши, че от сега нататък Тод предопределен да стане негов приятел и помощник, в който той е принуден да приеме в името на обещано заплащане.

Но това е само началото. Добавете към това квартет Vampire-мародери “Шумна Trio”, следвайки по петите на Тод Corgi, няколко защитата Дирк мистериозен специален агент, момичето прикован към леглото в апартамента точно над корпуса на Тод, и се опитва да намери Дирк междугалактически убиец.

Грубите абсурд на действието, тривиален сюжет и неочаквано провокативни шеги, а след това се шмугна в побърза реч детектив завой на “Детективска агенция Дирк Внимателно” истинско откритие за феновете на британски хумор.

Гледайте в iTunes →

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤