17 TV-sorozat a finom brit humor szerelmeseinek

1. Monty Python: A Flying Circus

 • Comedy.
 • Nagy-Britannia, 1969.
 • Időtartam: 4 évszak.
 • IMDb: 8.9.

Egy kultikus brit vázlat show, amely a televíziós televíziózás komédikus abszurdenciájának kezdetét jelezte. A komédia műfajára gyakorolt ​​hatása csak a The Beatles kortárs zene hatásával hasonlítható össze. A szatirikus technikák és vázlatok, amelyek egyetlen témára nem voltak alárendelve, az 1960-as évek végén fiatalkori ellenkultúrákkal szemben támadták meg a televíziós hagyományokat.

Az első címek az epizód közepén helyezhetők el, és teljesen kihagyhatók. Néhány szereplő a következő kiadásokban tért vissza, de az összes jelenet a részvételével semmilyen módon nem kapcsolódott. A következő epizód vázlatai könnyen és természetesen kombinálják a szarkazmust a válogatással és a szellemi humorral.

Ez a fajta koktél animáció, szó játékok és apt megfigyeléseket az élet egy tipikus brit, hogy az idő, így gyökerezik a földön Albion, a klasszikus vázlatokat is lépett a vizsgák kérő brit állampolgárságot.

Nézze meg az iTunes →

2. A Folty Towers Hotel

 • Comedy.
 • Nagy-Britannia, 1975.
 • Időtartam: 2 évszak.
 • IMDb: 8.8.

Két évvel ezelőtt ez a sitcom ünnepelte 40. évfordulóját, de tiszteletre méltó kora ellenére továbbra is Nagy-Britannia egyik kedvenc műsora. A sorozat 1975 és 1979 között megjelent a képernyőn, és a káosz komédiája határozottan válaszolt a közönség szívében. Az előadást John Cleese vezette, aki majdnem nemzeti hős és komikus műfaj legendává vált, miután hatalmas sikert aratott Monty Pythonban.

Sitcom mesél a hotel és a tulajdonos Basil Fawlty, akinek hiányzik a szakmaiság hiánya, a tapintat, indulat és idegenkednek a vendégek örök gondok forrása. A show büszkélkedhet egy egész sereg vicces karakterekkel és egy korlátozott fekete humorral, amely végtelenül kuncog, míg a szálloda személyzete a következő rake-on lép.

A sorozat abszurdnak és gyerekesnek tűnhet, ha nem is olyan okosan és bölcsen íródott. Ennek köszönhetően a “The Folty Towers Hotel” továbbra is az egyik kedvenc brit komédia minden idők.

Nézze meg az iTunes →

3. Igen, miniszter úr

 • Comedy.
 • Nagy-Britannia, 1980.
 • Időtartam: 3 évszak.
 • IMDb: 8.7.

Szatirikus komédia a politikai konyhákról, amelyben megismerkedünk Jim Hacker parlamenti képviselővel, aki az új kormány alatt várja a kinevezést a minisztériumba. A közigazgatási minisztérium íróinak feltalálói után Jim az állam bürokráciájával találkozik dicsőségében, bár munkatársai közvetlen együttműködést folytatnak más szervezeti egységekkel.

Három szezonban, valamint a “Igen, miniszterelnök úr” folytatásának folytatásaként Jim megtanulja, hogyan kell manőverezni az állami apparátus alatt, hogy tényleg hasznos projekteket teremtsen. Végül elérte az ország első állampozícióját.

A leírás szerint úgy tűnik, hogy a show unalmas és száraz, de nem így van. A tökéletes trió főszereplők – Paul Eddington, Nigel Hawthorne és Derek Foulds – hoz karizma és soha többé örömére finom humorral.

Nézze meg az iTunes →

4. Bolondok szerencsések

 • Comedy.
 • Nagy-Britannia 1981.
 • Időtartam: 9 évszak.
 • IMDb: 8.9.

Brit sitcom-hosszú máj, mesélve a Trotter testvérek kalandjairól, akik úgy döntöttek, hogy milliomosok lesznek. A cél elérése érdekében egy sárga tricikli “sarkon” indulnak ki, és eladják a haszontalan és általában ellopott árut.

A legfontosabb történet az elgondolkodtató és gondtalan Del Boy és az elgondolatlan Rodney következő hülye ötleteire támaszkodik, amelyeket a bátyja napóleoni terveiben találtak. Együtt garantálják Önnek néhány órányi szórakozást, majd beleszeret a párba, mint a brit nézők.

A koncert 1996-ban zárult le, de ötéves szünet után visszatért, és alkalmanként ünnepli az ünnepi alkalmi epizódokat.

Szerint a felmérés szerint a BBC 2004-ben, a show-t nevezték a legjobb sitcom Nagy-Britannia, és az ő anekdoták még mindig népszerű, és folyamatosan sugározzák, mint a BBC, valamint a komédia arany.

Nézze meg az iTunes →

5. A fekete vipera

 • Comedy.
 • Nagy-Britannia, 1982.
 • Időtartam: 4 évszak.
 • IMDb: 8.2.

Ciklus képregény mini-sorozat, elmesélő többgenerációs családi Blackadder megtestesülő képviselője csak akkor látható, hogy nekünk – cinikus, gyáva és hangyászsünök arisztokrata Edmund Rowan Atkinson.

Edmund minden nemzedékében Baldric nyers és áruló szolga, különböző rossz szokások és foglalkozások ismerőse. Mindegyik későbbi reinkarnációban Blackadder egyre érzékenyebbé vált, míg szolgája leereszkedett alacsonyabbra és alacsonyabbra.

Az első szezon humorát Atkinson klasszikus módszereire építették, később “Mr. Bean” -re emeltek át, és a sorozat nem volt nagy siker. Ennek ellenére a bemutatót meghosszabbították a második évadra, és ő hozta a “fekete vipert” a közönség hihetetlen szeretete iránt. Az Atkinson-t eltávolították az írók csapatából, Ben Eltonnal helyettesítve, aki mélyebb párbeszédekre, szórakoztató üldözésre és a történelmi tényekre való hűségre összpontosított. És a sorozat végsõ része még mindig a műfaj történetének egyik legérintettebb és mélyebb története.

  50 най-добри ужасни филма от ХХІ век

Nézze meg az iTunes →

6. A Fry és a Laurie Show

 • Comedy.
 • Nagy-Britannia, 1987.
 • Időtartam: 4 évszak.
 • IMDb: 8.4.

Komédia vázlatok Stephen Fry és Hugh Laurie a vezető szerepet, általában gúnyt a felsőbb osztályok, a gazdag, és furcsa módon, a kémprogramok. Ez a bemutató örökre elfoglal egy párt a nézők szívében, és segített Fry-nek és Lori-nak a mai stílust elérni.

A legtöbb vázlat nincs összekapcsolva, de egyeseknél találkozhat ismételt karakterekkel. A legnépszerűbb ezek közül a két üzletember, alkoholisták, Péter és János tervezi, hogy nyit egy fitness center, valamint Tony Murchison és menedzsment, a két hihetetlenül naiv kémek gyerekes nyíltan megvitassák munkájukat egy csésze kávét.

A mesteri keveréke szellemesség és buta pontos arányban készített „Egy kis Fry & Laurie” tál értelmiségiek, és maguk a szereplők – az egyik legragyogóbb komédia duó a színpadon. Egy kicsit később, ütötték a nézők egy újabb remekmű, a TV sorozat „Jeeves és Wooster” (1990) a frivol arisztokrata Bertie Wooster és inasa Jeeves bölcs, a brit nyugalommal, hogy húzza ki a tulajdonos a legkényesebb helyzetekben.

Nézze meg az iTunes →

7. Az elveszett

 • Comedy.
 • Nagy-Britannia, 1999.
 • Időtartam: 2 évszak.
 • IMDb: 8.7.

A “Fucked up” sorozat alapja a sitcom tipikus ötlete, és valami egyedinek tekinti. A sorozat egy olyan srácról és egy lányról szól, aki úgy döntött, mintha pár lenne, hogy olcsó otthont kapjon. Úgy tűnik, hogy a nyakkendő viselhető, de a “Dolbanutym” elkerülheti az ilyen jellegű történetek tipikus elemeit, például a szerelmi háromszögeket, vagy a nevetségessé tévedő introvert nerdseket. És az egyik legfontosabb szerep a Simon Peggu komikus műfaj igazi zsenije.

Annak ellenére, hogy ez a komédia, amely az évezred fordulóján megjelent a képernyőn, csak két szezont tartott, büszkén a brit komikus klasszikusok tiszteletbeli helyét foglalja el. Ez az egyedülálló projekt a televíziós bűvész Edgar Wright, az ő rajzfilmszerű stílus, szarkasztikus, intelligens és vidám forgatókönyvet, és nem érte el a mainstream, de továbbra is kedvelt a rengeteg hűséges rajongók.

Nézze meg az iTunes →

8. Fekete Könyvesbolt

 • Comedy.
 • Nagy-Britannia, 2000.
 • Időtartam: 3 évszak.
 • IMDb: 8.6.

A könyvesbolt tulajdonosa, Bernard Black nem hisz az udvarias ügyfélszolgálat javára, és általánosságban a szolgáltatásuk szükségességére. Csak ül a pénztárban, olvas, italokat, füstölget és durva dolgokat mindenkinek.

Sitcom folytatta Channel 4 három szezonban, így teljesen nyitott tehetségek főszereplő Dylan Moran, Tamsin Greg, szerepét játssza a barátnőjét Bernard és Bill Bailey, megjelent formájában segédje Manny folyamatosan esik a forró kéz a főnök.

Bernard szerelme a borhoz nem csak mosolyt okoz, hanem lehetővé teszi, hogy belenézz a karakterbe, ahol a szomorú és kétségbeesett kaotikus magányos életét hazudik. Nem lesz provokatív humor nélkül: Moran nem olyan nevetséges, mint az excentrikus, érzelmes és nevetséges Mr. Black szerepében. “Mi volt az anyja leánykora?” – kérdezi az adójelentés kérdőíve. – A keresztneve? Felhívtam Ma-nek, szóval írni fogunk.

Nézze meg az iTunes →

9. Iroda

 • Comedy.
 • Nagy-Britannia, 2001.
 • Időtartam: 3 évszak.
 • IMDb: 8.6.

Parodikus pszeudo-dokumentumfilm sitcom a Wernham Hogg kitalált papírgyártó irodai alkalmazottainak munkanapjairól. Ma a koncert ilyen koncepciója nem valószínű, hogy eredetinek tűnhet, de 2001-ben úgy nézett ki, mint egy igazi TV-forradalom. A műsor hit és úttörő lett a dokumentarizmus paródiájának területén, például az “Parkok és szabadidős területek” vagy az “amerikai család” számára.

Pontosabban, valószínűbb, hogy hallani fog az “Office” amerikai verziójáról, legalább biztosan találkozott számos olyan videóval, amelyek főszereplői voltak Steve Carell teljesítményében. De emlékezzetek a tömegkultúra öreg uralmára: az eredeti mindig jobb, mint egy remake, ez teljesen igaz a mi esetünkben. És ha két különböző műsorra veszi őket, akkor mindkettő ugyanolyan élvezeteket élvezhet.

Nézze meg az iTunes →

10. Abszurd természeti történelem

 • Comedy.
 • Nagy-Britannia, 2002.
 • Időtartam: 2 évszak.
 • IMDb: 8.6.

Komikus sorozat a Robert Popper és Peter Serafinovich abszurd oktatási dokumentumfilm műfajában. Ez a paródiája az elavult videóóráknak, amelyeket a tanárok a videósok előtt kezdtek unatkozni az unokák előtt.

Az “Abszurd Természetgazdálkodásban” a tudomány elfogta az anarchistákat, és kényszerített diákokká váltunk, de ezúttal nem fog unatkozni! Csak kell egy karóra, két iránytűvel és rágógumival, ami növeli az agyi aktivitást. Tapasztalt kutatók mondja el, hogyan kell helyesen borotválja eper ként és pezsgőt kap „serpanskoe”, ahol az első baktériumok és más érdekes tudományos tényeket csak.

  10 най-добри филма в историята на филма според версията на 358 директори

Minden őrült ötlet komolyan jelenik meg, méltó az Oxford legrégibb professzora, és a fő színészek gyakran olyan emberek, akik fehér köpenyben vannak, akinek arcát soha nem fogjuk látni. Érdemes megjegyezni, hogy Matt Graining “Simpsons” megalkotója egyszer “Abszurd Természettudomány” -nak nevezte az egyik legviccesebb mutatványt, amit valaha látott. Írja le a jegyzetfüzetbe.

11. Pip show

 • Comedy.
 • Nagy-Britannia, 2003.
 • Időtartam: 9 évszak.
 • IMDb: 8.6.

Sitkom a David Mitchell és Robert Webb komikus duójától, aki két excentrikus barát életéről mesél.

Mark – befelé forduló és esetlen menedzsere hitelek egy meglehetősen cinikus életszemlélet, és Jeremy – fiatal lazább zenész, akit Mark védett saját cserélhető ház. Az első epizód, a karakterek próbálják elcsábítani szomszéd, Tony, de minden kísérlet kudarcra van ítélve: Mark úgy döntött, hogy meghódítsa a szívét leírása a sztálingrádi csata hozza félénkség és az önbecsülés, és Jeremy – éppen ellenkezőleg, a hetvenkedő és megalkuvást nem ismerő.

A sorozat 2003-as premierje szó szerint összezavarta a nézőket az innovatív audiovizuális bejelentési móddal: minden egyes kockát eltávolították az egyik karakterből. Pontosan láttuk, amit láttak. A párbeszédek többsége belső monológokkal kezdődött, ezért nem csak a szereplők szemében néztük meg, hogy mi történik, hanem az önzéssel és rejtett veszekedéssel teli gondolataikat.

“Pip show” mind vicces és szomorú, és megható, és létfontosságú, és egy kicsit szürreális. És meglepően pontosan ábrázolta az éretlen és felelőtlen újonnan érett diplomások fáradságos és céltalan létezését, akik külön útra jártak.

Nézze meg az iTunes →

12. Mighty Bush

 • Comedy.
 • Nagy-Britannia, 2003.
 • Időtartam: 3 évszak.
 • IMDb: 8.4.

“Mighty Bush” lehet leírni egy módon – a leginkább szürreális komédia a világon. Meg mindent beszélgetett egymással a Loon gőte-hermafroditák, gonosz hadsereg nagymamák és más csodás jelenségek, amelyek megfelelnek számunkra a „utazás térben és időben”, ami arra hív bennünket, hogy a nyitó dal. Mondanom sem kell, hogy ez a groteszk formátum hozzájárult ahhoz, hogy a show rajongóinak teljes tömeges imádata alakuljon ki.

A sorozat vezető szereplői a gótikus Noel Fielding és kevésbé gótikus partnere, Julian Barrett provokatív komikusa. A második egy jazz zenész szerepét töltötte be, aki titokzatos hölgy embernek képzeli magát, és az első egy rusztikus glam rocker formájában jelenik meg, aki állatokkal kommunikál és őrült a haján.

A pár az állatkertben dolgozik, és barátai a Naboo sámánnal és a beszélő gorillával, és a bemutató mesél a szokatlan munkanapokon. A sorozat egyszerre több különlegességet vonz: fényes díszleteket, epizódos zenei számokat és extravagáns jelmezeket, amelyek a “Mighty Bush” -et a komédia műfajának ikonjává tették. De ami a legfontosabb: teljes körűen figyelmen kívül hagyja a formátum, a televízió és az udvariasság kereteit és határait.

Nézze meg az iTunes →

13. A zöld szárny

 • Comedy.
 • Nagy-Britannia, 2004.
 • Időtartam: 2 évszak.
 • IMDb: 8.4.

Dramedi egy kitalált brit kórház életéről és őrült munkatársairól. Találkozunk a főszereplő – egy új asszisztens sebész Caroline Todd, amely gyorsan alakul fogságban kitartó kapcsolathálóban vonzó orvos Macartney, arrogáns aneszteziológus Guy Martin és tapasztalatlan gyakornok.

Azonban a leginkább szórakoztató az orvosi személyzet között természetesen Alan Statham extravagáns és rögtönzött gondolkodású radiológus. Folyamatosan kényes helyzetbe kerül, ami nyilvánvalóan nem járul hozzá az emberi erőforrás osztály Joanna szarkasztikus és fáradt munkatársaival való szoros kapcsolatához. Egy másik fontos karakter az őrült koordinátor, Sue White, akinek a szája a leginkább váratlan tréfákat repül a kollégáknak. Ő megszállottja az a gondolat, hogy feleségül vegye Dr. Macartney-t és szülte a gyermekeit, és jaj mindenkinek, aki áll az úton!

Ha nem tetszik az abszurd vicces vázlatok, a komédiás szappanopera “Zöld szél”, amely vitathatatlan eredetiséggel és univerzális őrültséggel rendelkezik, jó megjelenést kaphat.

Nézze meg az iTunes →

14. Életem a moziban

 • Comedy.
 • Nagy-Britannia, 2004.
 • Időtartam: 1 szezon.
 • IMDb: 8.5.

A művészet egy fiatal forgatókönyvíró, aki nem elég csillag az égből, de még mindig az üzletben marad. Kényszeredett csodálója a szomszédja a Jones bérelt lakásának, akivel az Art. De ami a legfontosabb, a show hat epizódja mind a híres film egy példánya.

Art elmerül a filmipar látja a világot prizmán keresztül jelenetek klasszikus filmek, bevezetése minket a pszichedelikus változata a valóság. A szerzők újra a híres szalag Hitchcock “A Windows a bíróság”, “The Shining” Stanley Kubrick “8½” Federico Fellini dráma “Top Gun”, a thriller “Shallow Grave” és a nyugati “Butch Cassidy és a Sundance kölyök.” Ugyanakkor az idegen jelenetek kivetése nem akadályozta meg a műsor készítőinek a saját cselekményük kifejlesztését.

  17 japanske tegnefilm, der er værd at se

Charms és a szereplők: Chris Marshall létre a kép a vonzó álmodozó ostoba, míg Andrew Scott (Moriarty a „Sherlock”) jött ki nagyon aranyos romantikus, szerelmes barátnője Beth (Alice Lowe), amelyre Arta felfedezett allergia.

15. Több ezer esemény

 • Comedy.
 • Nagy-Britannia, 2005.
 • Időtartam: 4 évszak.
 • IMDb: 8.7.

Satirikus eljárás a tizenkettedik Peter Kapaldi doktorral a címszerepben. A bemutató lehetővé teszi, hogy a brit politika színterei mögé nézzen, és a saját jelenlétét érzékeli: egy rosszul kialakított hang, részben rögtönzött párbeszédek és instabil kézi kamera lövése. Még több: a példaképes realizmust elérni, az írók csapata a bennfentesekkel dolgozott együtt, a politikai mindennapi élet legjelentéktelenebb aspektusainak ellenõrzésével – az irodák díszítésébõl a beszélõk bántalmazó szavainak sûrûségérõl. Esküszöm a “vastag események” nagyon sokat.

A sorozat lehet leírni, mint mozgatni a XXI században „Igen miniszter”, kivéve, hogy itt nem felel meg a bátor idealisták, és korrupt és inkompetens tisztviselők. A telek vesz minket egy másik fiktív Minisztérium és szociálpolitika, valamint a központi karakter szolgál egy szóvivője miniszterelnök Malcolm Tucker (Capaldi), amelynek feladata, hogy kiabálni mások abban a reményben, hogy elkerüljék egy másik hiba.

Ha tetszett „A sűrű események”, célszerű figyelni, hogy a spin-off „A Loop” (2009) részvételével a főbb szereplők a sorozat, valamint az amerikai változata a show – „alelnök” (2012) az HBO.

Nézze meg az iTunes →

16. A kilencedik szám alatt

 • Comedy.
 • Egyesült Királyság, 2014.
 • Időtartam: 4 évszak.
 • IMDb: 8.4.

Egy pár komoly vígjáték-antológia egy pár hosszú ideig élő barátról – Steve Pemberton és Rice Schersmith. Minden egyes epizód egy független történet, amely nemcsak szórakoztatja Önt, hanem szó szerint a Hitchcock stílusában meredek fordulatokat is lefut. A vígjátékba és visszafelé futó thriller a legutolsó másodpercig láncolva van, mert 30 perc éteri szerzők felborítják a nézőt a forrázó intrikák, az abszurditások és a rémületek kádjában.

Nyomozó, gót horror, történelmi dráma, természetfeletti thriller, zenei sitcom – az egyes történetek mutatják „Bent a kilencedik kérdés” megkülönböztető és szellemétől áthatott a retro brit TV-műsorok. De ez nem zavarja a kísérlet szerzők méret ritkán látható egy kis képernyőn, például a második epizód az első évad tartalmaz szinte semmilyen dialógusok, és a negyedik epizód második évad visszavont megfigyelése révén kamerát, amelynek célja a munkahelyi egy call center szolgáltatók.

A sorozat drámai, komikus és nagyon borzalmas lehet: a műfajok őrült koktélja szokatlan utóízeletet hoz létre, és nem minősül kategorizálásnak. Csak a cselekvési hely változatlan marad: egy szoba vagy ház a 9. szám alatt – egy új jelenet egy másik komor anekdotának.

Nézze meg az iTunes →

17. Dirk Gently nyomozó ügynökség

 • Fantázia, vígjáték.
 • Egyesült Államok, Egyesült Királyság, 2016.
 • Időtartam: 1 szezon.
 • IMDb: 8.4.

Az angol író Douglas Adams kultikus regényének excentrikus teleadaptációja Elijah Woodval és Samuel Barnettel az élen.

Az egész kezdődött azzal a ténnyel, hogy a folyosó Todd szokatlanul ocsmány idő: a bérbeadó követel kiadó, és a rendetlenség a munkahelyen végül az egyik szálloda hőse felfedezi megcsonkított tetemét egy milliomos. De a legmeglepőbb dolog az, hogy Todd a folyosón nem más, mint ő maga, egy finom kabátban, vérrel festve.

Ezen a napon az életében Dirk Gently, egy hónappal és egy hónappal ezelőtt detektív lett, aki az elhunytnak bérelt, hogy megvizsgálja saját gyilkosságát. Dirk úgy dönt, hogy mostantól Todd arra készül, hogy barátja és segítője legyen, akinek kénytelen lesz elfogadni az ígért fizetés kedvéért.

De ez csak a kezdet. Ha ehhez hozzáadjuk a kvartett Vampire-fosztogatókat „Zajos Trio”, miután a nyomában Todd corgi, egy pár védekező Dirk titokzatos különleges ügynök, a lány láncolva egy ágy a lakás felett közvetlenül a ház Todd, és megpróbálja megtalálni Dirk intergalaktikus merénylő.

Kirívó képtelenség az akció, triviális cselekmény és váratlanul provokatív viccek, majd besurrant a sietős beszéd detektív fordulat „Detective Agency Dirk Finoman„igazi találni a rajongók számára a brit humor.

Nézze meg az iTunes →

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤