17 tv-serier til elskere af subtile britiske humor

1. Monty Python: The Flying Circus

 • Komedie.
 • Storbritannien, 1969.
 • Varighed: 4 sæsoner.
 • IMDb: 8,9.

Et kult-britisk skitshow, som markerede begyndelsen på tendensen af ​​komisk absurdisme på fjernsyn. Hans indflydelse på komediegenren kan kun sammenlignes med Beatles indflydelse på nutidig musik. Usete satiriske teknikker og skitser, der ikke er underordnet et enkelt tema, udfordrede tv-traditioner fra ungdoms modkultur i slutningen af ​​1960’erne.

Indledende titler kunne indsættes midt i episoden og kunne blive fuldstændigt sprunget over. Nogle af tegnene blev returneret i de næste udgivelser, men alle scener med deres deltagelse var på ingen måde forbundet. Skitser af den næste episode kombinerer nemt og naturligt sarkasme med sortering og intellektuel humor.

Denne form for cocktail af animation, ordspil og apt observationer om livet i en typisk britisk, at tiden er så rodfæstet i landet Albion, hans klassiske skitser selv indtastet eksamener for at ansøge om britisk statsborgerskab.

Se i iTunes →

2. Folty Towers Hotel

 • Komedie.
 • Storbritannien, 1975.
 • Varighed: 2 sæsoner.
 • IMDb: 8,8.

For to år siden fejrede denne sitcom sin 40 års jubilæum, men på trods af sin ærværdige alder er den stadig en af ​​Storbritanniens foretrukne forestillinger. Serien kom ud på skærme fra 1975 til 1979, og komedie med helt kaos har helt sikkert fundet et svar i publikumets hjerter. Cast er ledet af John Cleese, som blev næsten en national helte og en komisk genreregering efter hans store succes ved Monty Python.

Sitcom taler om hotellet og dets ejer Basil Folti, hvis mangel på professionalisme, taktløshed, hurtigt humør og afsky for gæsterne tjener som evige kilder til problemer. Showet kan prale af en hel hær af sjove tegn og en tilbageholden sort humor, der gør dig gnistrende uendeligt, mens hotellets personale træder på den næste rake.

Serien kan virke absurd og barnlig, hvis den ikke var så klogt og klogt skrevet. Takket være dette “The Folty Towers Hotel” forbliver det en af ​​de foretrukne britiske komedier fra tid til anden.

Se i iTunes →

3. Ja, hr. Minister

 • Komedie.
 • Storbritannien, 1980.
 • Varighed: 3 sæsoner.
 • IMDb: 8,7.

En satirisk komedie om politisk køkken, hvor vi kender til parlamentarikeren Jim Hacker, som venter på udnævnelse til ministeriet under den nye regering. Efter at have ledet opfindelsen af ​​forfatterne i ministeriet for administrative anliggender møder Jim statsbureaukratiet med al sin herlighed, selvom hans kolleger giver direkte samarbejde med andre afdelinger.

I tre sæsoner, samt den efterfølgende fortsættelse af “Ja, hr. Premierminister”, lærer Jim manøvreringsmetoder under statsapparatets stykke for at skubbe rigtig nyttige projekter. Til sidst opnår han den første statslige post i landet.

Ifølge beskrivelsen ser det ud som om showet er kedeligt og tørt, men det er ikke sådan. Den smukke trio af førende skuespillere – Paul Eddington, Nigel Hawthorne og Derek Foulds – bringer karisma og ophører ikke med at lade være med subtil humor.

Se i iTunes →

4. narre er heldige

 • Komedie.
 • Storbritannien, 1981.
 • Varighed: 9 sæsoner.
 • IMDb: 8,9.

Britiske sitcom-lange-lever, der fortæller om Trotter-brødrene, som besluttede at blive millionærer. For at nå deres mål, løber de ud på en gul trehjulet “hæl”, der sælger ubrugelige og normalt stjålne varer.

Hovedhistorien drejer sig om de næste dumme ideer om presumptuøs og ubekymret Del Boy og den utænkende Rodney, der er fanget i hans broders Napoleons planer. Sammen garanterer de dig et par timers sjov, hvorefter du bliver forelsket i dette par, som de britiske seere.

Visningen blev lukket i 1996, men vendte tilbage efter en femårs hiatus og fortsætter med lejlighedsvis at fejre ferieens særlige episoder.

Ifølge en undersøgelse foretaget af BBC i 2004 blev serien anerkendt som den bedste sitcom i Storbritannien, og dens sjove historier er stadig populære og udsendes konstant på luft både af BBC og komedie GOLD.

Se i iTunes →

5. The Black Viper

 • Komedie.
 • Storbritannien, 1982.
 • Varighed: 4 sæsoner.
 • IMDb: 8.2.

Cyklus tegneserie mini-serie, der fortæller om familie flere generationer Blackadder, legemliggjort i sin repræsentant kun synlige for os – kynisk, feje og echidnas aristokrat Edmund af Rowan Atkinson.

I hver generation ledsages Edmund af en rå og forræderisk tjener Baldric, en kender af forskellige dårlige vaner og erhverv. I hver efterfølgende reinkarnation blev Blackadder mere opfattende, mens hans tjener faldt ned og ned.

Humøret i den første sæson blev bygget på Atkinson’s klassiske metoder, senere migreret til “Mr. Bean”, og serien havde ingen stor succes. På trods af dette blev udstillingen udvidet til anden sæson, og det var han, der bragte “Black Viper” den utrolige kærlighed til publikum. Atkinson blev fjernet fra forfatterens hold og erstattede ham med Ben Elton, der fokuserede på dybere dialoger, underholdende chasescener og troskab til historiske fakta. Og den endelige af serien betragtes stadig som en af ​​de mest berørende og dybe i genrenes historie.

  50 najboljih horor filmova XXI. Stoljeća

Se i iTunes →

6. Fry og Laurie Show

 • Komedie.
 • Storbritannien, 1987.
 • Varighed: 4 sæsoner.
 • IMDb: 8,4.

Komedie skitser med Stephen Fry og Hugh Laurie i hovedrolle, normalt latterliggør samfundets overste lag, de rige og mærkeligt nok spioner. Det er dette show, der for evigt indfanger et par i tilskuernes hjerter og hjalp Fry og Lori til at nå dagens stjernestatus.

De fleste skitser er ikke sammenkoblede, men i nogle kan du møde gentagne tegn. Den mest populære af dem er de to forretningsmænd, alkoholikere, Peter og Johannes planlægger at åbne et fitnesscenter, samt Tony Murchison og ledelse, to utroligt naive spioner barnlig åbent diskutere deres arbejde med en kop kaffe.

En mesterlig blanding af humor og fjollet i nøje forhold gjort “A bit of Fry and Laurie” parabol for intellektuelle, og skuespillerne selv – en af ​​de mest geniale komedie duo på scenen. Lidt senere, de slog seerne endnu en mesterværk, tv-serien “Jeeves og Wooster” (1990) om den useriøst aristokrat Bertie Wooster og hans kammertjener Jeeves kloge, med den britiske ro til at trække sig ud ejeren af ​​de mest delikate situationer.

Se i iTunes →

7. Den tabte

 • Komedie.
 • Storbritannien, 1999.
 • Varighed: 2 sæsoner.
 • IMDb: 8,7.

Serien “Fucked up” tager udgangspunkt i den typiske ide for sitcom og gør det til noget unikt. Serien fortæller om en fyr og en pige, der besluttede at lade som om at være et par for at få et billigt hjem. Slipset synes at være slidt, men “Dolbanutym” kan undgå alle de typiske elementer i sådanne historier som kærlighedstriangler eller latterliggjørende klodsige introverte nørder. Og en af ​​hovedrolle tilhører den komiske genre Simon Peggu’s sande geni.

På trods af, at denne komedie, som blev vist på skærmene ved årtusindeskiftet, varede kun to sæsoner, hun stolt stolt af sted blandt de britiske komedie klassikere. Denne unikke projekt er den tv-tryllekunstner Edgar Wright, med sin tegneserieagtige stil, sarkastisk, intelligent og morsom manuskript, og ikke ramte mainstream, men det er stadig en favorit blandt det store antal af loyale fans.

Se i iTunes →

8. Black Bookstore

 • Komedie.
 • Storbritannien, 2000.
 • Varighed: 3 sæsoner.
 • IMDb: 8,6.

Ejeren af ​​boghandlen, Bernard Black, tror ikke på høflig kundeservice og i behovet for deres service generelt. Han sidder lige ved kassen, læser, drikker, ryger og uhøflige ting til alle.

Sitcom gik på Channel 4 i tre sæsoner, hvilket giver helt åbne talenter førende skuespiller Dylan Moran, Tamsin Greg, spiller rollen som kæreste med Bernard og Bill Bailey, dukkede op i form af hans assistent Manny konstant falder ind under den varme hånd chefen.

Bernards kærlighed til vin forårsager ikke blot et smil, men giver dig også mulighed for at se inde i karakteren, hvor trist og fortvivlelse i hans kaotiske ensomme liv ligger. Det vil ikke gøre uden en provokerende humor: Moran var ingen steder så latterlig som i den excentriske, følelsesmæssige og latterlige rolle Mr. Black. “Hvad var din mors pigenavn?” – spørger spørgeskemaet i skaterapporten. “Hendes fornavn? Jeg kaldte hende bare Ma, så vi skriver. “

Se i iTunes →

9. Kontor

 • Komedie.
 • Storbritannien, 2001.
 • Varighed: 3 sæsoner.
 • IMDb: 8,6.

En parodisk pseudo-dokumentar sidder om arbejdsdagen for kontoransatte af den fiktive papirproducent Wernham Hogg. I dag er et sådant koncept for forestillingen usandsynligt, at den ser ud som original, men i 2001 lignede den som en ægte tv-revolution. Visningen blev et hit og en pioner inden for parodi af dokumentarisme, der banede vejen for eksempel til “Parker og rekreative områder” eller “amerikansk familie”.

Ganske præcist, du er mere tilbøjelige til at høre om den amerikanske version af “Office”, i hvert fald helt sikkert mødt adskillige videoer med hovedpersonen i udførelsen af ​​Steve Carell. Men husk den gamle regel af massekultur: Originalen er altid bedre end en genindspilning, det er helt rigtigt i vores tilfælde. Og hvis du tager dem som to forskellige shows, kan du både nyde det samme.

Se i iTunes →

10. Absurd naturhistorie

 • Komedie.
 • Storbritannien, 2002.
 • Varighed: 2 sæsoner.
 • IMDb: 8,6.

En komedieserie i genren af ​​absurd pædagogisk dokumentar fra Robert Popper og Peter Serafinovich. Dette er en parodi af de forældede video lektioner, som lærere startede på videobåndoptagere foran kede skolebørn.

I “Absurd Naturforvaltning” fangede videnskabsfolk anarkister, og vi blev deres tvungne elever, men denne gang vil du ikke kede sig! Du behøver bare at arme dig selv med en protractor, to kompasser og tyggegummi, hvilket forbedrer hjernens aktivitet. Erfarne forskere vil fortælle os, hvordan man barber jordbær korrekt, hvordan man får “Serpansky” fra svovl og champagne, hvor de første mikrober og andre interessante rent videnskabelige fakta opstod.

  10 smukkeste og spændende tilpasninger af russiske klassikere

Enhver skør ide er præsenteret med alvorlighed, som er den ældste professor i Oxford, og hovedaktørerne er ofte mennesker i hvide frakker, hvis ansigter vi aldrig vil se. Det er bemærkelsesværdigt, at skaberen af ​​”Simpsons” Matt Graining en gang kaldte “Absurd Natural History” en af ​​de sjoveste shows, han nogensinde har set. Skriv det ned i dine notesbøger.

11. Pip show

 • Komedie.
 • Storbritannien, 2003.
 • Varighed: 9 sæsoner.
 • IMDb: 8,6.

Sitkom fra den komiske duo af David Mitchell og Robert Webb, der fortæller om livet af to excentriske venner.

Mark – indadvendt og akavet manager for lån med en temmelig kynisk syn på livet, og Jeremy – ung slacker musiker, hvem Mark læ i sin aftagelige boliger. I den første episode, er de tegn forsøger at forføre hendes nabo, Tony, men alle deres forsøg er dømt til fiasko: Mark, besluttede at erobre hendes hjerte beskrivelse af slaget om Stalingrad, bringer generthed og selvværd, og Jeremy – tværtimod, den swagger og kompromisløs.

Seriens premiere i 2003 forvekslede bogstaveligt seere med den innovative audiovisuelle indgivelsesmåde: hver ramme blev fjernet ud fra et af tegnets perspektiv. Vi så præcis, hvad de så. Og de fleste af dialogerne begyndte med interne monologer, så vi ikke kun kigget på, hvad der skete i tegnernes øjne, men også hørte deres tanker fulde af egoisme og skjult skam.

“Pip show” er både sjovt og trist, og rørende, og vigtigt, og lidt surrealistisk. Og overraskende nøjagtigt portrætteret den kedelige og målløse eksistens af de umodne og uansvarlige nyuddannede, der gik på en separat rejse.

Se i iTunes →

12. Mighty Bush

 • Komedie.
 • Storbritannien, 2003.
 • Varighed: 3 sæsoner.
 • IMDb: 8,4.

“Mighty Bush” kan beskrives på en måde – den mest surrealistiske komedie i verden. Det har alt fra samtale med hinanden til Loon vandsalamander-hermafroditter, onde hær af bedstemødre og andre mirakuløse fænomener, der opfylder os i “rejse gennem tid og rum”, som opfordrer os til åbningen sang. Det var overflødigt at sige, at det var dette groteske format, som bidrog til udviklingen af ​​en hel masse tilbedelse af showets fans.

Seriens ledende aktører er provokerende komiker af den gotiske art Noel Fielding og hans mindre gotiske partner Julian Barrett. Den anden gik til rollen som en jazzmusiker, der forestiller sig en mystisk damermand, og den første fremstår som en rustik glamrocker, der kommunikerer med dyr og bliver skør over hans hår.

Parret arbejder i zoologisk have og er venner med shamanen Naboo og den talende gorilla, og showet fortæller om deres usædvanlige arbejdsdage. Serien tegner med en gang flere karakteristiske træk: lyse scener, episodiske musiknumre og ekstravagante kostumer, som gjorde “Mighty Bush” et ikon af komediegenren. Men vigtigst af alt – det er en fuldstændig tilsidesættelse af enhver ramme og grænser for format, tv og anstændighed.

Se i iTunes →

13. Den grønne fløj

 • Komedie.
 • Storbritannien, 2004.
 • Varighed: 2 sæsoner.
 • IMDb: 8,4.

Dramedi om livet på et fiktivt britisk hospital og dets vanvittige personale. Vi mødes hovedpersonen – en ny assistent kirurg Caroline Todd, som hurtigt bliver til fangenskab ihærdige spind af relationer med en attraktiv læge Macartney arrogant anæstesilæge Guy Martin og uerfaren praktikant.

Men den mest underholdende blandt alt medicinsk personale er selvfølgelig den ekstravagante og obsessive sindede radiolog Alan Statham. Han kommer hele tiden ind i delikate situationer, hvilket klart ikke gavner hans intime forhold til den sarkastiske og trætte medarbejder hos human resources afdeling Joanna. Et andet vigtigt tegn er den skøre koordinator Sue White, hvis mund flyver de mest uventede vittigheder rettet mod kolleger. Hun er besat med tanken om at gifte sig med Dr. Macartney og føde sine børn og ve alle dem der står i vejen!

Hvis du ikke kan lide absurde joke skitser, komedie sæbe opera “Green Wing” med sin ubestridelige originalitet og universelle sindssyge, kan du få et godt udseende.

Se i iTunes →

14. Mit liv i biografen

 • Komedie.
 • Storbritannien, 2004.
 • Varighed: 1 sæson.
 • IMDb: 8,5.

Kunst er en ung manuskriptforfatter, der ikke har nok stjerner fra himlen, men er stadig i forretning. Hans tvungne beundrer er en nabo i den lejede lejlighed i Jones, med hvem de bor på lønnen til Art. Men vigtigst af alt er hver af de seks episoder af showet en kopi af den berømte film.

  10 филма за истински ценители на черен хумор

Kunst nedsænket i filmindustrien ser verden gennem prisme af scener af klassiske film, indføre os til hans psykedeliske version af virkeligheden. Forfatterne har genskabt den berømte optagelser af Hitchcocks “Windows i en domstol”, “The Shining” af Stanley Kubrick, “8 ½” af Federico Fellinis drama “Top Gun”, thrilleren “Shallow Grave” og vestlige “Butch Cassidy og Sundance.” I dette tilfælde har indførelsen af ​​udenlandske scener ikke stoppe skaberne af showet for at udvikle og egen grund.

Charms og de medvirkende: Chris Marshall skabt billedet af uinteressante drømmer dumrian, mens fra Andrew Scott (Moriarty af “Sherlock”) kom ud meget sød romantisk, forelsket i sin kæreste Beth (Alice Lowe), hvorpå i Arta opdagede allergi.

15. Tusindvis af begivenheder

 • Komedie.
 • Storbritannien, 2005.
 • Varighed: 4 sæsoner.
 • IMDb: 8,7.

Satirisk procedure med den tolvte doktor Peter Kapaldi i titelrollen. Showet giver dig mulighed for at se bag kulisserne i den britiske politik og give en følelse af din egen tilstedeværelse: en dårligt fremstillet lyd, delvis improviserede dialoger og et ustabilt håndholdte kamera. Endnu mere: Forsøg på at opnå en hidtil uset realisme, forfatterskabet arbejdede sammen med insidere og kontrollerede selv de mest ubetydelige aspekter af det politiske hverdagsliv – fra udsmykning af kontorer til tæthed af misbrugte ord i samtaler. Svær i den “tyk af begivenheder” virkelig meget.

Serien kan beskrives som flyttes i det XXI århundrede “Yes Minister”, bortset fra at her vi ikke opfylder de modige idealister og korrupte og inkompetente embedsmænd. Plottet tager os til en anden fiktive Social- og Borgerrettigheder, og den centrale karakter tjener en talsmand for premierminister Malcolm Tucker (Capaldi), hvis opgave det er at råbe ad andre i håb om at undgå endnu en fiasko.

Hvis du kunne lide “Den tykke af begivenheder”, er det tilrådeligt at være opmærksom på spin-off “i loop” (2009) med deltagelse af de vigtigste aktører i serien, samt den amerikanske version af showet – “næstformand” (2012) af HBO.

Se i iTunes →

16. Inde i niende nummer

 • Komedie.
 • Det Forenede Kongerige, 2014.
 • Varighed: 4 sæsoner.
 • IMDb: 8,4.

En unik sort komedie-antologi fra et par venner i lang tid – Steve Pemberton og Rice Schersmith. Hver episode er en uafhængig historie, der ikke kun vil underholde dig, men også bogstaveligt talt slå ned stejle drejninger i stil med Hitchcock. Thriller, der strømmer ind i komedie og tilbage, kædet til sidste sekund, fordi i 30 minutter af æteriske forfattere vælter seeren karret med kogende intriger, absurditet og rædsel.

Detective, gotisk horror, historisk drama, overnaturlig thriller, musikalsk komedie – hver af de historier vise “Inde i niende problem” er karakteristisk og gennemsyret med ånden i retro britisk tv-programmer. Men det betyder ikke forstyrrer eksperiment forfattere format sjældent set på en lille skærm, for eksempel, den anden episode af den første sæson indeholder næsten ingen dialoger, og den fjerde episode anden sæson trukket gennem observation kamera rettet mod en arbejdsplads med et call center operatører.

Serien kan være dramatisk, komisk og virkelig rædselsvækkende: en skør cocktail af genrer skaber en usædvanlig eftersmag og lænker sig ikke til kategorisering. Kun handlingsstedet forbliver uændret: et værelse eller hus under nummer 9 – en ny scene for en anden dyster anekdote.

Se i iTunes →

17. Detektivbureau Dirk forsigtigt

 • Fantasy, komedie.
 • USA, Det Forenede Kongerige, 2016.
 • Varighed: 1 sæson.
 • IMDb: 8,4.

Ekscentrisk teleadaptation af kult novellen af ​​engelske forfatter Douglas Adams med Elijah Wood og Samuel Barnett i hovedrolle.

Det hele startede med, at korridoren Todd var usædvanligt hæslige dag: udlejeren kræver en husleje, og en rod på arbejde ender i en af ​​hotellets helten opdager parteret lig af en millionær. Men det mest overraskende er, at Todd i korridoren kommer på tværs af andre end han selv, kører i en fancy jakke, farvet med blod.

På dette tidspunkt i hans liv ser detektivforsker Dirk forsigtigt op for en halvanden måned siden, ansat af afdøde for at undersøge sit eget mord. Dirk beslutter, at Todd fra nu af er bestemt til at blive hans ven og hjælper, som han er nødt til at acceptere for den lovede betalings skyld.

Men det er kun begyndelsen. Tilføj til denne kvartet Vampire-røvere “Støjende Trio”, efter i hælene på Todd corgi, et par forsvare Dirk mystiske særlige agent, pigen lænket til en seng i lejligheden direkte over huset Todd, og forsøger at finde Dirk intergalaktisk snigmorder.

Åbenlys absurditet af handlingen, trivielle plot og uventet provokerende vittigheder, og derefter gled ind i den skyndte tale detektiv turn ‘Detective Agency Dirk forsigtigt “en rigtig finde for fans af britisk humor.

Se i iTunes →