Svemir Marvel: sve što trebate znati prije objavljivanja “Rata beskonačnosti”

Kako su likovi Marvel došli u pogrešne ruke?

U 90-ima, industrija stripova prolazila je kroz teška vremena. Tvrtka Marvel je izjavila sama stečaj, a kako se ne bi potonuti u zaborav, prodala prava na ekranu utjelovljenje likova studija. X-Men, Fantastična četvorka i Deadpool je otišao u studio 20th Century Fox, prava na Spider-Man kupio Sony, Hulk je bio izabran od strane Universal Studios.

Pomaknite miša iznad krugova da biste se upoznali s likovima.

Studiji nisu gubili vrijeme i fotografirali. U 98. je došao “Blade”, skupljajući dobru gotovinu. Međutim, pravi revoluciju napravio je studio 20. Century Foxa 2000. godine, objavivši “X-Men”. Slika je dobila dobre kritike i voljela su kritike i gledatelje.

Sljedeći je bio Sam Raimi, koji je uklonio dva dijela “Spider-Man” s Tobyom Maguireom. Međutim, tada je Sony studio uništio franšizu s redateljevim rukama, objavivši treći film o Peter Parkeru. Slika se pokazala dugotrajnom, a priča – zasićena događajima i junacima. Ali najveći udarac za sve navijače bio je Venom, koji je bio vrlo različit od njegove kanonske verzije.

Bilo je isplativo napraviti filmove na stripovima.

Studio Marvel djelovao je kao koproducent i nije mogao u potpunosti kontrolirati proces snimanja. Tada tvrtka odluči ulagati u stvaranje vlastite kirovoseselennoy.

Kako je počelo stvaranje svemira superjunaka?

Unatoč činjenici da je Marvel izgubila Wolverine i Spider-Man, ona je još uvijek imala popularne likove: Iron Man, Thor, kapetan America. U početku, studio je planirao izgraditi franšizu oko heroja Tonyja Starka. Međutim, šef Marvel Studios Kevin Faig napravio hrabar odluku: predložio stvaranje cijelog svemira superjunaka, gdje Thor mogli susresti s Hulk i Captain America. Svatko se složio i počeo je raditi.

Sve što trebate znati o Marvel Cinemu prije

Godine 2008. “Iron Man” je izašao s Robertom Downeyjem, j .. Uloga Tonyja Starka bila je za njega izvrsna prilika za povratak u svijet velike kinematografije.

Međutim, mnogi nisu dijelili Robertov optimizam. Studio je imao problema prije pisanja skripte. Nijedan od autora nije želio preuzeti posao. Također je teško pronaći redatelja. Volonter je bio John Favreau, iza kojeg je bilo nekoliko serije i filmova, a distribuciju slike preuzeli su Paramount Pictures.

“Iron Man” je napravio pravi osjećaj. Robert Downey – Jr. odmah je krenuo na karijeru. Obitelji su probijali u kina. Osim specijalnih efekata i karizmatičnih likova, film je imao mnogo reference na stripove koje su zagrijale srca obožavatelja. No, studio je ostalo najveće iznenađenje.

Kada se Nick Fury pojavio na sceni nakon što je dobio bodove, šef organizacije Sh.I.T., nije bilo ograničenja na sreću publike. Obožavatelji su odmah počeli nagađati o tome što se likovi mogu pojaviti u budućim filmovima.

Scene nakon kredita postale su glavni brojač Marvelovog studija. Ovo nije nova tehnika, ona je korištena u drugim trakama. Ali, Marvel je stavio značenje u njih.

Svaka je scena dala fanovima priliku da maštaju što će se dogoditi i potaknuti interes novih filmova.

U 2009, Disney kupuje Marvel i nakon filma “Thor 2: Kraljevstvo tame” preuzima sve obveze za promociju slika.

U 2012, najam “Avengers” (u režiji Joss Weedon) – crossover, u kojem je studio prikupio sve poznate u to vrijeme znakova. Ovo je bio značajan trenutak za Marvel, zbog takvog događaja koji su sanjali svi fanovi stripova. Ali što je najvažnije, Thanos je prikazan na sceni nakon kredita. Od tada je puštanje filma “Rat beskraja” bilo samo pitanje vremena.

Kevin Feigi primio je gotovo neograničene financijske mogućnosti i veliku zaslugu povjerenja. Film se počeo pojavljivati ​​češće, a za mnoge glumce sudjelovanje na tim slikama postalo je posjetnica u svijetu bogatstva i slave.

Što se sljedeće dogodilo?

Nakon izdavanja “Avengers” studija, Marvel nije prestajao. U 2013. godini, ABC kanal počinje prikazivati ​​seriju pod nazivom “Agents Shch. I. T.”, priopćavajući priču o agentu Colsonu i njegovom čudesnom uskrsnuću. Serija je povezana s Marvelovim kinom, tako da su događaji koji se odigravali u filmovima izravno utjecali na parcele TV emisije.

Sve što trebate znati o Marvel Cinemu prije
Stan Lee je autor mnogih likova i stalni talisman Marvel / factinate.com

Nakon dobrog starta, “Agenti S. I. T.” postoje druge serije: “Agent Carter”, “Jessica Jones”, “Daredevil” – strašan priču, ton podsjeća na “The Dark Knight” Christopher Nolan.

U to vrijeme postojala je druga faza kinovselennoy, koji je završio u kontroverznom filmu „The Avengers: Dob Ultron”.

Film je prikupio 1,4 milijarde dolara u distribuciji filma, ali publika nije bila entuzijastična.

Joss Weedon napustio je mjesto redatelja, a sljedeći film o Avenijama već je snimio braću Rousseau.

  15 hihetetlenül szép film, amit végtelenül csodálhatsz

Treću fazu filma otvorio je film “Prvi osvetnik: sukob”, koji je podijelio tim heroja u dva dijela. Sliku se prisjetila epska bitka i nekoliko iznenađenja.

U filmskoj sobi pojavio se novi lik Black Panther, koji je bio toliko popularan kod publike da je odmah dobio solo album. No najvažnije, studio Marvel uspio je vratiti prava Spider-Manu. To su bili teški pregovori, u kojima je Sony imao prednost: Kevin Feigi bio je spreman mnogo za dovesti Spider kući.

Stroj za proizvodnju kinomike bio je u potpunosti raspršen i prišao najvažnijem filmu franšize.

Kako su stvari u studiju sada?

“Black Panther” umrla je u kinima, zaradivši 1,3 milijarde dolara. Film je osvojio srca i kritičara i gledatelja. No, sva pozornost obožavatelja usmjerena je na glavni film desetogodišnje povijesti filmske sobe.

“Rat bezvremenskog” – veliki događaj za Marvel. Svi poznati likovi će se ujediniti, a crte priča će konvergirati u jednom trenutku.

Proizvođači obećavaju tvrdi film u kojem se sve može dogoditi. Marvel fanovi slijede Kevin Feigyov intervju, pohlepno pregledavaju svaki okvir iz prikolica i grade najneukusnije teorije. Studio pokušava pažljivo sakriti pojedinosti o filmu, dajući samo mali nagovještaj. Paul Bettany, koji je obavljao ulogu Vigena, rekao je da je skripta popunjena scenama vapna, tako da se proizvođači boje plavljenja. I ne zbog nečega, jer obožavatelji neće stati na ništa.

Što je “Rat Infinity” i tko je Thanos?

U filmskoj ulici nalazi se osnovna priča koja prožima sve filmove. Radi se o Stones of Infinity – moćni artefakti stvoreni kozmičkim esencijama i vezani za različite aspekte svemira. Onaj tko će ih sve prikupiti, postat će svemoćan.

Sve što trebate znati o Marvel Cinemu prije

Ukupno ima šest Stones of Infinity.

 • Kamena prostora (Tesseract) Omogućuje vlasniku kontrolu prostora i putovanja u bilo koju točku u svemiru. U filmu “Prvi osvetnik”, pokušao je upotrijebiti Crvenu lubanju, ali je kamen teleportirao u nepoznatom smjeru. Onda je Tesseract pronašao Loki i iskoristio kamen da bi otvorio portal za Chitauri. Nakon što su Avengers pobijedili zavodnika, Tesseract je stavljen u Odinovo svod. U ovom trenutku, kamen je ponovno u Lokiju.
 • Kamen stvarnosti (Eter) ostvaruje svaku želju vlasnika. Uz njegovu pomoć, tamni je vilenjak Malekith stekao moć, ali Thor ga je spriječio. Prešao je kamen do kolektora – stvorenje koje prikuplja neobične artefakte.
 • Kamena razuma daje vlasniku sposobnost čitanja misli i kontrole umova drugih. U “The Avengers” bio je u Loki osoblju, a zatim je Altron iskoristio za stvaranje Vizhen.
 • Kamena snaga pojavio se u “Guardians of the Galaxy” od Ronan tužitelja. Nakon što je Peter Qwill pobijedio Ronana, predao je kamen Novom korpusu.
 • Kamen vremena (Eye of Agamotto) omogućuje vam upravljanje vremenom. Sada je s dr. Strangeom. S njegovom je pomoćom mađioničar mogao prevladati Dormammu – moćnu osobu iz druge dimenzije.
 • Kamen duše omogućuje vlasniku da kontrolira duše živih i mrtvih ljudi. Ovaj moćni artefakt je od posebnog interesa, jer nitko ne zna gdje je on siguran.

Svi ti kameni imaju moćna svojstva, a zajedno daju vlasniku doista neograničenu moć. Thanos je uništio svemir u stripu klikom na prst. Učinit će isto u filmovima.

U nedavnom intervjuu, braća Rousseau podijelila su zanimljive informacije o Thanosu. Rođen je na Titanu – satelitu Saturn. Njegovi su ljudi bili na rubu izumiranja zbog prekomjerne populacije i nedostatka resursa. Thanos je predložio uništenje polovice stanovništva, tako da bi druga polovica mogla živjeti. Naravno, nije mu bilo dopušteno to učiniti i protjerano iz svoje domovine.

Kad je Thanos doznao o Stones of Infinity, odmah je krenuo u potragu. Imajući ih posjedovao, ludi div može kontrolirati cijeli svemir i održati ravnotežu u njemu.

Ne može se reći da je Thanos apsolutno zlo. U svom okrutnom pristupu rješavanju problema postoji racionalno zrno. Nedavno Marvel zločince vole uvesti dvosmislen: u „Spider-Man” bio je sup, u „Crna pantera” – Killmonger, te u „ratu beskonačnosti” je Thanos. Ostaje se nadati da će studio zadržati ovu tradiciju, jer film tako nema dovoljno proturječnih likova.

Kojim redoslijedom gledati filmove?

Možete odabrati kronološki red i započeti s “First Avenger” ili gledati filmove prema ideji autora. Preporučamo drugu: bit će zanimljivo tražiti reference i uskrsna jaja u filmovima. Ako ne znate ništa o Spider-Man i Hulk, pogledaj trilogiju Sam Raimi i film „The Incredible Hulk” u 2008. godini. Događaji serije Marvel ne utječu na glavnu priču filma, tako da ih možete sigurno preskočiti.

  25-те най-добри филмови филма от 21-ви век, които трябва да се видят

Što se nalazi u prvoj fazi Marvela?

Iron Man

Kako gledati filmove i TV emisije Marvel, kako ne biste propustili ništa važno

Tony Stark zarobili su teroristička organizacija “Deset prstena”. Dok je u zatvoru, on stvara odijelo Iron Man koja radikalno mijenja svoj život.

 • Tony uzima Stan Lee za Hugh Hefner – tvorca PlayBoya.
 • Na sceni gdje Stark uklanja oklop, vidljiv je prototip Captain America štitova.
 • Nakon bodova, Tony Stark upoznaje Nick Fury, koji mu govori o inicijativi “Avengers”.

Prikaz na Google Playu →
Gledajte u iTunes →

Nevjerojatni Hulk

Kako gledati filmove i TV emisije Marvel, kako ne biste propustili ništa važno

Bruce Benner se skriva u Brazilu od američkih vojnika i generala Rossa. Naučio je kontrolirati emocije, ali dosadna pogreška pomaže Hulku da se probudi.

 • Eric Banu, koji je igrao Hulku u filmu 2003., zamijenio ga je Edward Norton u The Incredible Hulk.
 • Stan Lee pije soda, koja je dobila kap krvi Hulk.
 • Tony Stark se pojavljuje na sceni nakon kredita.

Prikaz na Google Playu →
Gledajte u iTunes →

Iron Man 2

Kako gledati filmove i TV emisije Marvel, kako ne biste propustili ništa važno

Nick Fury pokušava unovčiti Tonyja Starka, dok se bori s Ivanom Vankom – podmuklog genija s energijskim bičevima.

 • Ovaj put, Tony Stark vodi Stan Leea za Larry Kinga.
 • Bilježnica za Howard Stark spominje Kamen Infinity Tesseracta.
 • Terrence Howard, koji je glumio Rowdyja u prvom filmu, zamijenio ga je Don Cheadle.
 • Mjolnir – poznati čekić Thor – osvijetljen je na sceni nakon kredita.

Prikaz na Google Playu →
Gledajte u iTunes →

Thor

Kako gledati filmove i TV emisije Marvel, kako ne biste propustili ništa važno

Samouvjereni Tor se šalje na Zemlju kako bi stekao mudrost, dok se njegov brat Loki planira u Asgardu.

 • U filmu su Clint Barton (Hawkeye), Tesseract i Glove of Infinity, pravi lažni.
 • Stan Lee igra starca koji pokušava podići Mjolnir. Čudno je što je bio nedostojan za njega.

Prikaz na Google Playu →
Gledajte u iTunes →

Prvi osvetnik

Formiranje kapetane Amerike tijekom Drugog svjetskog rata. Glavni neprijatelj junaka je Crvena lubanj, glava nacističke organizacije Hydra.

 • Zaplet filma okreće se oko Tesseracta.
 • Stan Lee je osvijetlio američki general.

Prikaz na Google Playu →
Gledajte u iTunes →

Čudesni kratki film: “Konzultant”

Čudesni kratki film: “Funny case na putu Thorovom čekiću”

Osvetnici

Kako gledati filmove i TV emisije Marvel, kako ne biste propustili ništa važno

Superheroji se okupljaju kako bi se suočili s Loki i vojskom chitauri – vile stranaca.

 • Glumci u ulozi Hulka ponovno su se promijenili, ovaj put su uzeli Mark Ruffalo.
 • Stan Lee igra čovjeka koji se doista iznenadi pojavom novih pridošlica u New Yorku.
 • Na sceni nakon što se krediti pojavljuju Thanos.

Prikaz na Google Playu →
Gledajte u iTunes →

Prekrasan prečac: “Objekt 47”

Što je s drugom fazom?

Iron Man 3

Kako gledati filmove i TV emisije Marvel, kako ne biste propustili ništa važno

Nakon događaja u New Yorku, Tony Stark poletio je iz bubnjeva i privukao pažnju mandarinaca i šefa organizacije “Deset prstenova”.

 • U redateljskoj je stolici John Favreau zamijenio Shane Black.
 • Ovaj put Stan Li igra sudac za natječaj za ljepotu.

Prikaz na Google Playu →
Gledajte u iTunes →

Marvel kratko: “Agent Carter”

Thor 2: Kraljevstvo tame

Kako gledati filmove i TV emisije Marvel, kako ne biste propustili ništa važno

Thor brani Asgarda od Tamnih vilenjača i njihovog vođe Malekith.

 • Zaplet filma vrti se oko Etera – kamena beskonačnosti.
 • Stan Lee igra jedan od bolničkih pacijenata koji pita dr. Selwiga da vrati prtljažnik.

Prikaz na Google Playu →
Gledajte u iTunes →

Čudo: “Dugo živi kralj”

Prvi osvetnik: još jedan rat

Kako gledati filmove i TV emisije Marvel, kako ne biste propustili ništa važno

Steve Rogers (Kapetan America), zajedno s Black Widowom, suočava se s tajanstvenim Winter Soldierom, čija je ličnost fanovi odbačeni prije premijere.

 • Na sceni gdje Steve Rogers drži bilježnicu s popisom važnih događaja, možete primijetiti reference na Ratove zvijezda, Rocky i film “Moskva ne vjeruje u suze”.
 • Stan Lee igra sigurnosni stražar koji je otkrio gubitak kapetanske američke nošnje.
 • Agent Sitwell spominje Stjepana Čudno.

Prikaz na Google Playu →
Gledajte u iTunes →

Čuvari galaksije

Kako gledati filmove i TV emisije Marvel, kako ne biste propustili ništa važno

Prožeta atmosferom 80-ih kina, u kojoj se pregršt gubitnika prostora suočava sa zlom i organizira plesne bitke.

 • Stan Lee putuje zajedno s Marvel filmovima. Ovaj put razgovara s djevojkom na planetu Xander.
 • Glas Groota predstavio je Vin Diesel, a on je sam izrazio fraze na različitim jezicima.
 • U kolekcionarskoj sobi nalazi se pas-telepat pod imenom Cosmo, koji je skupio svoj tim superheroja u stripu.

  17 japanske tegnefilm, der er værd at se

Prikaz na Google Playu →
Gledajte u iTunes →

Osvetnici: doba Altrona

Kako gledati filmove i TV emisije Marvel, kako ne biste propustili ništa važno

Tony Stark i Bruce Benner kreiraju Altron. Brzo je shvatio što je to i gradi plan za uništenje cijelog čovječanstva.

 • Pravo pijan Stan Lee odveden je na ručku nakon partije.
 • Vizija Tore je referenca na budući film “Thor: Ragnarok”.
 • Na sceni nakon bodova, Thanos se pojavljuje s visokim smiješkom.
 • Hugh Jackman htio se pojaviti u ulozi Wolverine, ali prava na lik u to vrijeme bili su u studiju 20th Century Fox.

Prikaz na Google Playu →
Gledajte u iTunes →

Ant Man

Kako gledati filmove i TV emisije Marvel, kako ne biste propustili ništa važno

Hank Pym, koji je izumio odijelo Ant-Man, proslijedi ga svom nasljedniku, Scottu Langu.

 • Stan Lee je barmen.
 • Scott Lang predlaže pozivanje Avengera, kako bi mogli shvatiti što Hank Pym odgovara: “Moraju biti jako zauzeti i pustiti drugi grad s neba”. Ovo je referenca na “Era Altrona”.

Prikaz na Google Playu →
Gledajte u iTunes →

Više kinokomiksov, želim vidjeti treću fazu!

Prvi osvetnik: suočavanje

Kako gledati filmove i TV emisije Marvel, kako ne biste propustili ništa važno

Iron Man i Captain America nisu se slagali i dogovorili rastavljanje u zračnoj luci.

 • Film se zove “Prvi osvetnik”, koji ukazuje na solo album Amerikanca Kapetana. Ipak, na slici je toliko mnogo likova koje možemo smatrati novim dijelom “Avenera”.
 • Stan Lee igra kurirske FedEx i naziva Iron Man Tony Kark.

Prikaz na Google Playu →
Gledajte u iTunes →

Dr. Strange

Kako gledati filmove i TV emisije Marvel, kako ne biste propustili ništa važno Kako gledati filmove i TV emisije Marvel, kako ne biste propustili ništa važno

Benedikt Cumberbatch igra prigušnog, ali vragolastog kirurga koji je, kako bi se oporavio od nesreće, okrenuo čarobnjacima za pomoć.

 • Stan Lee se pojavljuje u ulozi putničkog autobusa, čitajući knjigu “Vrata percepcije” Aldous Huxley.
 • Skripta za film napisala je George Martin, autor ciklusa romana “Song of Ice and Fire”. Ali Martin je iznio previše uvjeta, a studio je odbio.

Prikaz na Google Playu →
Gledajte u iTunes →

Čuvari galaksije 2

Kako gledati filmove i TV emisije Marvel, kako ne biste propustili ništa važno

Peter Quill otkriva tajnu svog podrijetla i rješava nestandardne probleme s ocem.

 • Na sceni nakon uloga pojavljuje se Adam Warlock – jedan od najjačih junaka Marvela.
 • Stan Lee u prostranoj odijelu govori o utrci starateljskih promatrača iz svoje prošlosti.

Prikaz na Google Playu →
Gledajte u iTunes →

Spider-Man: Povratak kući

Kako gledati filmove i TV emisije Marvel, kako ne biste propustili ništa važno Kako gledati filmove i TV emisije Marvel, kako ne biste propustili ništa važno

Nakon događaja “Confrontation” Peter Parker želi dokazati Tonyju Starku njegovu hladnoću. Sretnim slučajem u gradu, supervjetski suprug radi.

 • Glavni negativac filma zarađuje čišćenjem grada za Avenge.
 • Scena nakon naslova upućuje na pojavu Sinister Six u filmskoj sobi.
 • Stan Lee se može vidjeti kada se Spider-Man bori na ulicama New Yorka.
 • Peter nađe Altronovu glavu u skladištu organizacije za kontrolu šteta.

Prikaz na Google Playu →
Gledajte u iTunes →

Thor: Ragnarok

Kako gledati filmove i TV emisije Marvel, kako ne biste propustili ništa važno Kako gledati filmove i TV emisije Marvel, kako ne biste propustili ništa važno

Thor pokušava zaustaviti Ragnarok, dok Hulk uživa u slavi na gladijatorskim borbama.

 • U stripu Grandmaster i Collector su braća, ali u filmu o njihovom odnosu ništa se ne zna.
 • Na sceni nakon bonusa heroji se suočavaju s brodom Thanosa.
 • Stan Lee igra frizer koji skida Thor.

Prikaz na Google Playu →
Gledajte u iTunes →

Crna Pantera

Kako gledati filmove i TV emisije Marvel, kako ne biste propustili ništa važno Kako gledati filmove i TV emisije Marvel, kako ne biste propustili ništa važno

T’Challa postaje kralj i pokušava zaštititi Wandu od posljedica očeve pogreške.

 • Sestra Crnog Pantera uspjela je izliječiti Baki Barnes, spasivši ga od programa zimskog vojnika.
 • Stan Lee pojavljuje se u kasinu i pokušava preuzeti žetone za sebe.

Avengers: Rat bezvremenskog

Likovi prethodnih filmova kombiniraju se kako bi zaštitili Svemir od Thanosa, koji će lako ležati na lopatama ramena svih sastavljenih likova, jer ima Stones of Infinity.

Što su Marvelovi planovi za budućnost?

Sve što trebate znati o Marvel Cinemu prije

Prije završetka treće faze, vidjet ćemo filmove “The Man-Ant i Wasp” u 2018 i “Kapetan Marvel” u 2019. Posljednja slika ove faze bit će “Avengers 4”.

Kevin Feigy još uvijek ne otkriva sve karte: prema njemu studio je usredotočen na najbliže filmove. Međutim, popis budućih premijera definitivno će uključivati ​​”Guardians of Galaxy 3″, nastavak “Black Panther” i “Spider-Man”. Drugi dio “Doctor Strange” još nije objavljen, ali to je samo pitanje vremena.

Tvrtka je kupila Disney 20th Century Fox i time je vratila svoja prava na X-Men, Fantastic Four, Deadpool i druge junake. Pojedinosti nisu otkrivene, ali očigledno čekamo globalne događaje u svijetu kinomiksova.

Stojimo na pragu još jedne prekretnice, a nakon 2019, kada će se objaviti posljednji film o osvetnicima, ovaj filmski ekran više neće biti isti.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top