5 най-добри услуги и програми за създаване на презентации

1. Microsoft PowerPoint

  • платформа: Windows, MacOS, уеб, Android и iOS.
  • цена от: от 3,400 рубли годишно в пакета програми Office 365, уеб версията е безплатна.

програми за създаване на презентации: Microsoft PowerPoint

Тази програма е толкова популярна, че името й се е превърнало в име на домакинство. Когато става въпрос за софтуер за работа по презентации, PowerPoint е първото нещо, което повечето потребители идват на ум.

Струва си да се отбележи, че тази популярност е заслужена. PowerPoint предлага всички функции, които могат да бъдат полезни само за създаване на стилни интерактивни презентации. Голям брой инструменти за редактиране, фонове, шаблони и шрифтове, възможността за работа в екип в мрежата, вмъкване на видео, аудио, таблици и графики – всичко това и повече е в PowerPoint.

Всъщност, има толкова много функции и настройки, че това изобилие може да обърка начинаещ потребител. Но за автори, които създават сложни професионални презентации, PowerPoint се вписва перфектно.

Microsoft PowerPoint →

2. Apple Keynote

  • платформа: macOS, уеб и iOS.
  • цена от: безплатно.

софтуер за презентация: Apple Keynote

Apple Keynote е друга тежка категория от света на софтуера за презентации, която може да се конкурира с Microsoft PowerPoint на равна нога. Keynote съдържа богат набор за професионален дизайн на вашите идеи: красиви ефекти, теми, шрифтове и гъвкави инструменти за редактиране на текст. Проектът ви позволява да работите колективно в Интернет и е съвместим с PowerPoint формати.

Основните разлики между двата продукта включват цената и броя на поддържаните платформи. Например, Apple Keynote няма версии за Windows (въпреки че е достъпен чрез сайта) и Android, но се предлага безплатно за всички собственици на устройства с iOS и Mac.

Apple Keynote →

3. Google Slides

  • платформа: уеб, Chrome, Android и iOS.
  • цена от: безплатно.

софтуер за презентация: Google Презентации

Услуга Google Slides привлича огромен брой потребители, работещи в екипи. Това е така, защото разработчиците обърнаха специално внимание на съвместното редактиране на презентации, работещи най-добре в онлайн частта на проекта. Можете да редактирате слайдовете заедно с колегите си в реално време. Промените, направени от всеки потребител, се записват в специален дневник.

Можете обаче да редактирате и запазвате презентации офлайн. Достатъчно е да инсталирате разширението за браузъра. В Google Презентации ще намерите повечето от основните функции за работа върху слайдове, които се намират в PowerPoint. В допълнение, услугата на Google работи чудесно във формати на PowerPoint, е много лесно да се учи и е достъпна безплатно.

Google Slides →

4. LibreOffice Impress

  • платформа: Windows, MacOS, Linux, Android и iOS.
  • цена от: безплатно.

Презентации: LibreOffice Впечатлете

Impress е опростена алтернатива на PowerPoint и други професионални софтуери за презентации. Тази програма няма приятен интерфейс, някои чипове за дизайн и онлайн функции за работа в отбори. Освен това приложенията за впечатление за мобилни устройства получиха значително намалени възможности.

От друга страна, за разлика от много конкуренти, програмата е абсолютно безплатна, присъства на всички платформи и е съвместима дори и с по-стари версии на операционната система като Windows XP.

LibreOffice Impress →

5. Prezi

  • платформа: Windows, MacOS, Android и iOS.
  • цена от: безплатно или от $ 15 на месец за офлайн версия.

програми за презентации: Prezi

Сред другите програми от списъка на Прези се разграничава. Създателите на този проект изоставиха обичайния формат на слайдовете. Вашето представяне изглежда като една голяма карта, на която можете да поставите текст, видеоклипове, снимки и друга информация. По време на показването изображението не се премества от слайда в слайда, а от едната част на картата до другата. В този случай, желаните области се увеличават с помощта на красиви ефекти.

Prezi може да се използва за бизнес презентации, но е най-подходящ за творческо представяне на идеи. Дори без уменията на дизайнера, можете да създадете динамична нелинейна презентация, която е способна да вълнува абсолютно всяка тема. Функциите за регистрация в Prezi изобилстват. Също така има възможност да работите с колеги онлайн.

Prezi →

Loading...