Размерът няма значение: всичко за пениса

Според статистиката 85-90% от подрастващите, които се обръщат към лекари за превенция или с въпроси относно пубертета, хигиена и здраве, са момичета.

Момчета и след това мъжете се обръщат към уролози и астролози обикновено вече в критични ситуации и трудно задават въпроси за структурата на собственото си тяло. Изключително рядкоRosen D. S., Rich M., редактори. Младоженецът. Юношеска медицина: преглед на състоянието на изкуствата. Филаделфия: Ханли Belfus; 2003. стр. 3 експертите смятат, че е необходимо да го кажат сами и дори по-рядко имат такт за това.

Ето защо, преди да се занимаваме с пенисите по-подробно, тук е малка образователна програма за сексуалното съзряване на мъжете.

Как се провежда пубертетът за момчета

Сексуалното съзряване се осъществява в сравнително последователен и предвидим сценарий, независимо от факта, че началото и продължителността му зависят от генетиката, храненето, здравния статус и психологическите факториТанер Дж. М. Последователност, темпо и индивидуални вариации в растежа и развитието на момчета и момичета на възраст от дванадесет до шестнадесет години. В: Kagan J, Coles R, редактори. Дванадесет до шестнадесет: ранно юношество. Ню Йорк: Нортън; 1972, стр. 1-24 .

Средните стойности са както следва: 98% от пушачите в Северна Америка започват между 9 и 14 години, средно 11-12 години (около две години по-късно от момичетата).

Процесът е разделен на пет етапаTanner J. М. Растеж при юношеството. Oxford: Blackwell Scientific; 1962 , които се провеждат приблизително по следния начин:

  1. Яйцата се увеличават по обем (до 4 ml или повече) и дължина (2,5 cm или повече).
  2. Размерът на пениса се увеличава. Първи на дължина, след това в диаметър. Започва да расте космат коса.
  3. Около една година след увеличаването на обема на тестисите се извършва първото опрашване.
  4. Растежът се увеличава (максималната скорост – от 5,8 см годишно до 13,1 см годишно), гласът се разпада. Гинекомастията може да започне – удебеляване на млечните жлези, често болезнено. Издържа самостоятелно в продължение на 1-2 години, което се случва при 70% от момчетата.
  5. Порасна косата по лицето и под ръцете.

Процесът се допълва от окончателно трансформирани тестиси – от 15 до 25 ml на обем и от 4 до 6 cm на дължина.

След началото на първия етап, обикновено четири години преди пубертетаТанер Дж. М. Фета в човека: Физическият растеж от зачеването до зрялостта. Кеймбридж: Харвардски университетски прес; 1989 .

Забавеният пубертет е липсата на признаци за увеличаване на тестисите в обем или дължина до 15 години. Това е извинение да се види лекар, но не се притеснявай. При момчетата забавянето на пубертета се случва осем пъти по-често, отколкото при момичетата, и често се свързва с конституция или наследственост.

Въпреки факта, че проблемът често е решен от само себе си, все още има риск от заболяване, както и изследователи посочват, пряката връзка между подрастващите емоционална нестабилност, проблеми с проучвания и закъснял пубертет.

  Упражнения за подобряване на храносмилането: 3 прости асана

Спусъкът не е самата забава, а липсата на адекватна информация за случващото се на младия човек, неговите собствени тревожни изводи и загриженостЗабавен пубертет .

Ранното полово съзряване често е по-сериозна причина за безпокойство. За това тя носи увеличение на тестисите до 8 години и половина и появата на космическа коса до 9 годиниПреждевният пубертет . Винаги се изисква консултация с лекар, а рискът от патология тук е по-голям от този на момичетата с ранно развитие.

Психологическите последици също са значителни. Изследователите отбелязват, че тъй като тези момчета изглеждат по-възрастни от своите връстници, те са изправени пред засилен социален натиск, опитвайки се да съответстват на нормата “възрастни”. Тяхното когнитивно и социално развитие може значително да изостанеGarn S. М. Физически растеж и развитие. В: Фридман СБ, Фишър М, Шонберг СК, редактори.Комплективно юношеско здравеопазване. Сейнт Луис: Качествено медицинско издателство; 1992 от външния вид. Също така е известно, че такива момчета по-рано започват сексуална активност и са склонни към рисково поведение.

Какво е пенисът и за какво е то?

Пенисът е мускул, образуван в утробата на майката от същата тъкан като клитора. Нараства напълно по време на пубертета.

Състои се от няколко части:

  • Главата на пениса (глас на пениса). Необрязаната глава е покрита с розова влажна кърпа, наречена лигавица. Над нея е препуциума. В обрязания, препуциума се отстранява и лигавицата се превръща в суха кожа.
  • Двойният кавернозен корпус (корпус каверносум) е тъканта по страните на пениса. Те изпълват кръвта, за да предизвикат ерекция.
  • Неподредено гъбично тяло (corpus spongiosum) – гъба тъкан между кавернозните тела, завършва в главата. Също така изпълнен с кръв по време на ерекция, като държи уретрата, която минава през нея, отворена.
  • Коренът на пениса (радикален пенис) – покритата със скротума неподвижна гръбнака на пениса, е прикрепен към предната повърхност на костите на публиката.
  • Уретра – премахва урината от тялото, както и семенната течност по време на еякулацията.
medpedia.framar.bg

Функции на мъжките полови органи – производството и транспортирането на сперма, еякулацията и производството на тестостерон и други полови хормони, отговорни за поддържането на мъжката репродуктивна система.

Как размерът на пениса оказва влияние върху неговата функционалност

Няма начин. Изключението е микро пенисът: той е 2,5 пъти по-малък от стандартния (до 7 см в състояние на ерекция). Микропенията се среща при 0.6% от мъжетеХирурзите стискат повече от един инч от ръката, за да възстановят Micropenis . Важно е да запомните, че това не е норма, а патологично състояние, последствие от заболяване, което обикновено се открива малко след раждането. Най-често тази болест може да бъде излекувана.

Порнографията създава впечатлението, че пенисите са малки и големи. Но това е напълно погрешно. По отношение на формата и размера пенисите са толкова разнообразни, колкото клитора.

  Мога ли да стана сив поради стрес?

Средната елемент дължина neeregirovannogo – от 8 до 10 см, въпреки че целия диапазон е много широк – от 5 до 15.5 cm в средна дължина на пениса ерекция -. 15.1 cm диапазон – от 11,4 до 19 cm.

Съществува широк обхват, който включва еднократно известен размер на техните пениси, така вземане на проби по целия свят, тези данни не са особено полезни, но за информация: от 4 до 24 см в покой, между 9 и 34 см в ерекция.

В Русия, според Евгений Греков, андролог, уролог, ръководител на Катедрата по урология клиника на проф Kalinchenko, средните стойности са малко по-различни: от 11 до 21 см в ерекция, средно около 14 cm.

Няма връзка между размера на пениса в покой и изправен.

Всеки пенис, ако собственикът му не е направил диагноза, засягащ работата на тялото, е в състояние да изпълнява всичките си функции.

Как размерът на пениса влияе върху способността да доставяте и да изживявате оргазъм

Няма начин. Първо, нека да го докажем на способността да изпитваме оргазъм и еякулация.

Това не са само процеси, които не зависят един от друг, те са физиологично различни. Оргазмът е отговорен за мозъка, за еякулацията – за автономната нервна системаЛевин Р. Физиология на оргазма. В: Mulhall, J.P., Incocci L., Goldstein I., Rosen R., редактори. Рак и сексуално здраве. Springer Science; Ню Йорк: 2011. стр. 35-48 .

способност за мъже, за да имат оргазъм зависи от същите неща като жени: от уюта на усещане за пълна отмора, готов за дадено събитие, самочувствие и тялото си, както и много други параметри, необходими за конкретно лице, за да получите оргазъм.

Също така, проучванията показват, че оргазмът от дълбокия масаж на простатата е по-интензивен и по-дълъг от стимулацията на пениса: 12Perry J.F. Мъжете имат ли G-място? Австрия Форум. 1988; стр. 37-41 контракции на тазовите мускули срещу 4-8Hite S. Докладът на Хите за сексуалността на мъжете. Балантин Книги; Ню Йорк: 1981 .

Тъй като мъжете могат да се еякулират без оргазъм, възниква въпросът, какво предизвиква еякулацията? И дори учените не могат да му отговорят. Но откриха любопитни подробности.

Например, е известно, че допаминът е от голямо значение за еякулацията. Изследователите са направили системно инжектиране на допамин в плъхове в ума и са анестезирани и в двата случая е имало еякулация. Същото работи и с други бозайници.

Оказва се, че еякулацията дори не изисква стимулиране и специална намеса на човека: това е сложен процес, включващ няколко анатомични структури с широко неврохимично и хормонално регулиране.

Така че, ако вашият пенис е здрав, той ще еякулира. Може би дори без вашето съгласие.

Органът също е сложен, но друг физиологичен процес, който зависи от вашето настроение, желание и комфорт. И тук може да повлияе на Вашето недоволство от тялото ви.

  Самият психолог: 20 синдрома, които заслужават да знаят

Това трябва да се запомни, като се говори за възможността да се постигне оргазъм на партньора. Неговият оргазъм също зависи от психологически фактори – това е първият.

На второ място, повечето от нервните окончания са на разстояние 1-3 см от входа на вагината, така че много жени по принцип не изпитват дълбоко проникване. Един от компонентите на удоволствието от проникването е чувството за пълнота и се постига, ако се вземат предвид нервните окончания. Оказва се, че няма смисъл да влияем на зони, където има много малко нервни окончания.

И за да се опита да запълни цялото вагинално пространство с пениса си, д-р Линдзи Дой се пошегува с един от видеоклиповете си: “Оттам децата излизат, не можете да се конкурирате с него по размер”.

Урологът Юджийн Греков също така потвърждава тази информация: “Дължината на пениса не влияе върху качеството на секса. Но неговата твърдост и взаимно съгласие на участниците в процеса – влияние. За оргазъм са необходими триенето на входа на вагината и това изисква само твърдостта на пениса. “

Въпреки това резултатите от проучването показват, че само 55%Размер на пениса. мъжете са доволни от дължината и обиколката на пениса си (интересно е, че 85% от жените са напълно доволни от размера на пениса на партньора).

Въпреки това, отделни собственици на гениталиите, по-дълги от 19 см, са по-трудни, отколкото бихте могли да мислите.

Не всички партньори се съгласяват да поемат голям член, буквално могат да бъдат наранени дори с точен секс. С голям член става по-трудно, а понякога напълно орален секс се изключва. И още повече: тялото е по-трудно да го “повдигне”, т.е. да се напълни с кръв и да доведе до ерекция. Освен това, ако вашият сексуален живот е ограничен до използването на пениса, това е скучно.

Просто имайте предвид, че хетеросексуалните момичета получават оргазми по-малкоРазличия в честотата на оргазъма сред гей, лесбийки, бисексуални и хетеросексуални мъже и жени в САЩ Национална извадка , отколкото всички други категории хора. И това се дължи пряко на по-малко орален секс в такива двойки.

В многобройни форуми или под същия видеоклип на д-р Доу, хората казват нещо подобно:

“Предпочитам да прекарвам повече време с добре контролирана малка спортна кола, отколкото с автобус.”

“Пич, бях на 23 години на възраст 19 и 7 см широк. Стига само до един етап от секса: “Бях любопитен”. Сега съм на 30 години … Жените наистина не искат толкова голям пишка.

– Момчета с малки членове, сериозни ли сте? Също така имате идеалната възможност за орален секс. Независимо от това, което показва порно, не е много да бъде смазано от член, но почти всеки има рефлекс.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤