Как да вземем най-удобното място в самолета

Кои места в самолета са най-добри

Места за аварийно извеждане

Пред седалките аварийните изходи обикновено имат много пространство за краката. Тези места имат само един недостатък: почти е невъзможно да бъдат избрани с онлайн регистрация. Трябва да седите от служител на авиокомпанията, когато се качите на летището. Това се прави така, че аварийните изходи да бъдат заети от пътници, които в случай на извънредна ситуация могат да отворят люкове и да помогнат при евакуацията.

Много по-вероятно е да получите тези печеливши места, ако вие или вашият спътник е физически силен човек.

Седалки пред салона

Пред тези столове често оставят и по-голямо пространство за краката. От допълнителните бонуси: храната започва да се отделя от носа на самолета, така че можете да изберете ястия от целия диапазон, а не от останалото.

Но има нюанси. Много авиокомпании напускат първия ред за майки с деца, тъй като тук можете да инсталирате люлка за бебе. Така че, дори и да се окажете в желаното място, съществува опасност да бъдете заобиколени от плачещи деца.

Места до прозорците

От тези столове можете да гледате в прозореца, да четете под естествена светлина, да правите снимки на облаци (ако авиокомпанията позволява стрелба на борда). Неспокойните съседи няма да изчезнат. И можете да спите, не само да се навеждате назад в стола, но и да се придържате към стената.

Кои места в самолета са най-лошите

Места преди авариен изход

По правило креслата тук не са разположени така, че гърбовете да не блокират пътя в случай на ES. В този случай редът пред стола е напълно функционален. Следователно, рискът от летене е голям, с носа и коленете си погребани в задната част на съседа отпред.

  Как да готвя идеалното домашно кондензирано мляко

Места в последния ред

Тези столове също не са изложени, защото зад тях е стена. В посока надолу, можете да добавите от факта, че камионът на кабинния екипаж с храни и напитки достига последните пътници ред сравнително празен. Няма да има друг избор, ще трябва да дам нещо.

Места за тоалетни

Потокът на пътниците, които се стремят към тоалетната, и шумът от вратите, които се отварят и затварят, няма да им позволят да спят.

Как да стигнете до удобно място

Платете за

Когато се регистрирате за евтини полети и невъзвръщаеми билети, мястото се определя автоматично. Като правило, това са неприятни столове. Авиокомпаниите предлагат да изберат място срещу заплащане: колкото по-удобно е, толкова по-скъпо. “Виктъри” седалките на климата ще струва 149-999 рубли, в S7 – 000 до 300-1, в UTAir – 1 500 рубли. Тъй като услугата се предоставя на търговска основа, най-добрите места са ясно посочени в интериорните оформления.

Изберете предварително място и го насочете при регистрацията

Разположението на седалките в кабината зависи не само от модела на самолета, но и от авиокомпанията. На бордовете, които извършват чартърни полети, най-често се установява максимално възможният брой места. Следователно разстоянието между тях се свежда до минимум.

За да разберете къде в самолета излизат аварийни, тоалетни, колко в кабината на редиците и кои от тях последно, прочетете отзивите. На сайта SeatGuru можете да въведете модела на самолета, номера на полета и да получите оформлението на кабината. Оформлението на местата в салоните е на разположение и на интернет страниците на авиокомпаниите.

Използвайте тези знания, когато се регистрирате онлайн или на летището. Например, най-добрите места в икономична класа Боинг 737-800 самолет на “Аерофлот” – в шести (на първия ред на икономична класа) и тринадесети (за аварийни изходи) редове. Но дванадесетият ред не е най-добрият избор: макар че краката е увеличена, столовете вероятно не се наведат.

  Как да боядисвате косата си, без да компрометирате красотата си

Най-добрите места в самолета Boeing 737-800
aeroflot.ru

Изберете най-малко натоварения полет и промяна

Най-малко желаещите да летят се избират за полети в понеделник, вторник и четвъртък в средата на деня. Можете да се регистрирате за всяко място и след това да се превърнете в удобна. По-добре е първо да попитате стюардесата дали това е разрешено. Авиокомпаниите, които предлагат смяна на седалката срещу допълнително заплащане, не приветстват подобно аматьорско представяне.

Имайте предвид, че в навечерието на празниците всеки полет ще бъде зареден.

Регистрирайте се като един от последните

Възможност за онези, които летят с локомотив, но не искат да плащат за място. Системата автоматично ви поставя на неудобни столове. Пътниците избират най-удобно за пари. До края на регистрацията има свободни места със среден комфорт, единият от които можете да вземете безплатно. Но силно отлагането на регистрацията също не е необходимо: при прекомерно резервиране, просто няма да бъдете поставени в самолет.

И какви са трикове за избора на най-добрите места в самолета, който познавате?

Прочетете още:

  • Най-добрите авиокомпании с най-яките места в икономичната класа →
  • Карти, мили, бизнес зала: как да получите максимално от пътуване с въздушен транспорт →
  • Въздушно пътуване: права и отговорности, които дори не знаете →
  • Защо не можем да спим по време на излитането и кацането на самолета →
  • На какво се отнасят летците, когато се качим в самолета →

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top