6 típusú mérgező szülők és hogyan viselkedjenek velük

A mérgező szülők károsítják a gyermekeiket, kegyetlenkedik, megalázzák, kárt okoznak. És nem csak fizikai, hanem érzelmi is. Folytatják ezt még akkor is, ha a gyermek felnőtté válik.

1. Helytelen szülők

Az ilyen szülők úgy érzékelik a gyermekek megalázkodását, mint az egyéniség legkisebb megnyilvánulásait, mint támadást magukra, és ezért védettek. Sértik és megalázzák a gyermeket, megsemmisítik önbecsülésüket, és elrejtik a “célt áhítató” jó célt.

Hogyan hat a hatás?

Általában a tévedhetetlen szülők gyermekeinek tökéletesnek tartják őket. Ezek magukban foglalják a pszichológiai védelmet.

 • Tagadás. A gyermek egy másik valósággal jön létre, amelyben szülei szeretik őt. A negáció átmeneti megkönnyebbüléssel jár, amely költséges: előbb-utóbb érzelmi válságot eredményez.
  például: “Valójában anyám nem sért meg engem, de jobb: megnyitja a szemét a kellemetlen igazsághoz.”
 • Kétségbeesett remény. A gyerekek minden erejével ragaszkodnak a tökéletes szülők mítoszához, és hibáztatják magukat minden szerencsétlenségért.
  például: “Nem vagyok méltó egy jó kapcsolat, anyám és apám nagyon szeretnek, de nem értékelem.”
 • Racionalizálás. Ez olyan jó okok keresése, amelyek megmagyarázzák, mi történik, hogy kevésbé fáj a gyermek számára.
  például: – Az apám megverte, hogy ne okozzon kárt, hanem taníts egy leckét.

Mi a teendő

Felismerni, hogy a bűntudat az, hogy a szülők folyamatosan sértéseket és megaláztatásokat fordítanak, nem. Ezért próbálj meg bizonyítani valamit a toxikus szülőknek, nincs értelme.

A helyzet megértéséhez jó módja annak, hogy megnézzük, mi történt egy külső megfigyelő szemével. Ez világossá teszi, hogy a szülők nem annyira tévedhetetlenek, és átgondolják cselekedeteiket.

2. Nem megfelelő szülők

A szülők toxicitása és elégtelensége meghatározása nehezebbé teszi a gyermeket. Végtére is, ebben az esetben a kárt nem a cselekvés, hanem a tétlenség okozza. Gyakran az ilyen szülők impotens és felelőtlen gyerekként viselkednek. Gyorsabban nőnek a gyermekek, és kielégítik igényeiket.

Hogyan hat a hatás?

 • A gyermek szülővé válik önmagáért, fiatalabb testvéreknek, saját anyjának vagy apjának. Gyermekkorát elveszíti.
  például: “Hogyan kérheti, hogy sétáljon, amikor anyádnak nincs ideje mosni mindent, és vacsorázni?”.
 • A mérgező szülők áldozata a bűntudat és a kétségbeesés érzését tapasztalja, ha nem tudnak valamit tenni a család érdekében.
  például: – Nem tudom a testvéremet bedobni, mindig sír. Rossz fiú vagyok. “
 • A gyermek elveszítheti érzéseit a szülők érzelmi támogatásának hiánya miatt. Felnőttként válik az önazonossággal kapcsolatos problémákkal: ki ő, mit akar az életből és a szerelmi kapcsolatokból.
  például: “Beléptem az egyetemre, de úgy tűnik számomra, hogy ez nem az a különleges, amit szeret. Nem tudom, mit akarok lenni.

Mi a teendő

A házi ügyeket nem szabad több időt vállalniuk a gyerekeknek, mint tanulni, játszani, sétálni, beszélni barátaikkal. Nehéz bizonyítani mérgező szülőket, de te is tudsz. Működtesse a tényeket: “Sokat fogok megtudni, ha a takarítás és a főzés csak rajtam lesz”, “Az orvos azt tanácsolta, hogy több időt töltsek a friss levegőben és sportoljon.”

3. A szülők ellenőrzése

A túlzott ellenőrzés úgy néz ki, mint a gondozás, a mérlegelés, a gondozás. De a mérgező szülők ebben az esetben csak magukra törődnek. Félnek, hogy feleslegessé válnak, és így teszik, hogy a gyermek minél többet számon tartson tőlük, és tehetetlennek érzi magát.

  Hogyan kell szexelni, ha gyermeke van

A mérgező szülők kedvenc kifejezései:

 • “Ezt csak neked és javára teszem.”
 • “Én azért tettem, mert nagyon szeretlek.”
 • – Tedd ezt, vagy nem fogok veled beszélni.
 • – Ha nem ezt teszed, szívrohamom lesz.
 • – Ha nem, nem fogsz tagja a családnak.

Mindez azt jelenti, hogy egy dolog: “Ezt csinálom, mert a félelem, hogy elveszít titeket, olyan nagy, hogy kész vagyok boldogtalanná tenni.”

A szülők manipulátorai, akik inkább a rejtett irányítást preferálják, nem közvetlen kéréseiket és rendeléseiket érik el, hanem alaposan, bűntudatot alkotva. Ők “érdeklődő” segítséget nyújtanak, ami a gyermek kötelességét képezi.

Hogyan hat a hatás?

 • A mérgező szülők által ellenőrzött gyermekek szükségtelenül aggasztóvá válnak. Nem vágynak arra, hogy aktívak legyenek, hogy felfedezzék a világot, hogy leküzdjék a nehézségeket.
  például: “Nagyon féltem, hogy autóval utazom, mert anyám mindig azt állította, hogy nagyon veszélyes.”
 • Ha a gyermek megpróbál vitatkozni a szüleivel, nem engedelmeskedik nekik, akkor bűntudattal, saját árulásával fenyegeti meg.
  például: “Miután engedély nélkül hagytam egy éjszakai tartózkodást egy barátommal, másnap reggel az anyám egy beteg szívvel jött le. Soha nem fogok megbocsátani magamnak, ha valami történik vele.
 • Egyes szülők szeretik összehasonlítani a gyerekeket egymás között, és a családban elszenvedik az irigység és a féltékenység légkörét.
  például: – A nővéred sokkal okosabb, mint te, kiben született?
 • A gyermek folyamatosan úgy érzi, hogy nem elég jó, próbálja bizonyítani az értékét.
  például: “Mindig is szerettem volna lenni, mint a bátyám, és még akkor is, mint ő, tanulmányozta az orvost, bár programozóvá akartam lenni.”

Mi a teendő

Küzdj ki az irányítás nélkül, a következményektől való félelem miatt. Rendszerint ez rendes zsarolás. Ha rájössz, hogy nem vagy a szüleid része, akkor attól függ, hogy nem.

4. Alkoholfogyasztók

A szülők alkoholista általában tagadja, hogy a probléma elvben létezik. Anya, aki a házastárs részegségéből szenved, megvédi őt, igazolja az alkoholfogyasztás gyakori használatát a stressz vagy a főnökök problémáinak megszüntetésére.

A gyermeket általában elmondják, hogy nem érdemes kiszedni a piszkos ágyneműt a házból. Emiatt állandóan feszült, félelemben él, hogy véletlenül elárulja családját, felfedez titkot.

Hogyan hat a hatás?

 • Az alkoholtartalmú gyerekek gyakran válnak egyedül. Nem tudják, hogyan lehet barátságokat építeni vagy szeretni a kapcsolatokat, féltékenységet és gyanakvást szenvednek.
  például: “Mindig félek, hogy egy szeretett ember bántani fog, ezért nem kapok komoly kapcsolatokat.”
 • Egy ilyen családban a gyermek hiperérzékeny és bizonytalan lehet.
  például: “Én folyamatosan segítettem az anyámat, hogy tegye az ittas apát. Féltem, hogy meghal, aggódtam, hogy nem tehetek róla valamit.
 • Az ilyen szülők másik toxikus hatása a gyermek “láthatatlan” átalakulása.
  például: “Az anyám megpróbálta elvágni az apját a részegségtől, kódolta, folyamatosan új drogokat keresett. Magunkra maradtunk, senki sem kérdezte meg, hogy ettünk, hogyan tanuljuk meg, mi szenvedélyes vagyunk. “
 • A gyermekek bűnös érzést szenvednek.
  például: “Gyermekkoromban folyamatosan azt mondták:” Ha önmagad viselkedne, a Papa nem isz. “

A statisztikák szerint az alkoholtartalmú család minden negyedik gyermeke alkoholistavá válik.

Mi a teendő

Ne vállalja a felelősséget a szülők ivatásáért. Ha meggyőzheti őket arról, hogy a probléma létezik, van esély arra, hogy a kódolásra gondolnak. Kommunikáljon a virágzó családokkal, ne hagyja, hogy meggyőzzék magukat, hogy minden felnőtt azonos.

  Az egész igazság az introvertákról és az extrovertsről

5. Megalázó szülők

Az ilyen szülők folyamatosan sértik és kritizálják a gyermeket, gyakran alaptalanul, vagy gúnyolják őt. Lehet, hogy szarkazmus, nevetség, sértő becenevek, megaláztatás, amit gondoskodnak: “segíteni akarok abban, hogy javuljon”, “Készen kell állnunk a kegyetlen életre”. A szülők a gyermeket “bűnrészesként” ruházhatják fel a folyamat során: “Azt is megérti, hogy ez csak vicc.”

Néha a megaláztatás egyfajta versenyérzethez kapcsolódik. A szülők úgy érzik, hogy a gyermek kellemetlen érzelmeket ad, és összekapcsolja a nyomást: “Nem tehetsz jobban, mint én.”

Hogyan hat a hatás?

 • Ez a magatartás megöli az önbecsülést, és mély érzelmi hegeket hagy maga után.
  például: – Hosszú ideig nem tudtam elhinni, hogy képes vagyok mást tenni, mint kiszedni a szemetet, ahogy az apám mondott. És utáltam magam.
 • A versenyképes szülők gyermekeinek fizetniük kell a lelki nyugalmukat a sikerük szabotálásával. Ők inkább alátámasztják valódi képességeiket.
  például: “Szerettem volna részt venni az utcai táncversenyen, jól felkészültem rá, de nem mertem kipróbálni. Anya mindig azt mondta, hogy nem tudok táncolni, mint ő.
 • A durva verbális támadások hajtóereje irreális reménysé válhat, amelyet a felnőttek a gyermekre helyeznek. És az, aki szenved, amikor az illúziók összeomlanak.
  például: “Apa biztos volt benne, hogy nagyszerű jégkorongos leszek. Amikor ismét kirabolták a szekcióból (nem szerettem, és nem tudtam, hogyan gördíthetek), ő jelentéktelennek nevezett, és hosszú ideig nem tudott csinálni.
 • A gyermekek kudarca miatt a toxikus szülők általában apokalipszisekké válnak.
  például: “Én folyamatosan hallottam:” Jobb lenne, ha nem született volna. ” És ez annak a ténynek köszönhető, hogy nem az első helyen voltam az olimpiai matematikában. “

Az ilyen családokban felnõtt gyermekek gyakran öngyilkossági tendenciákkal rendelkeznek.

Mi a teendő

Keressen egy módot a sértéseket és megaláztatások blokkolására, hogy ne bántsanak benneteket. Ne hagyja, hogy elbeszéljük a kezdeményezést beszélgetés közben. Ha egyhangúan válaszolsz, ne engedj a manipulációnak, sértésnek és megaláztatásnak, a mérgező szülők nem fogják elérni céljukat. Ne feledje: nem kell semmit bizonyítania nekik.

A beszélgetés befejezése, amikor azt szeretné. És lehetőleg mielőtt kellemetlen érzelmeket éreznél.

6. Bántalmazók

Azok a szülők, akik az erőszakot tartják nagy valószínűséggel, ugyanúgy hozták létre. Számukra ez az egyetlen lehetőség arra, hogy kivetessék a haragot, hogy megbirkózzanak a problémákkal és a negatív érzelmekkel.

Fizikai visszaélés

Hívei a testi fenyítés a gyermekekre általában szellőző félelmeiket és komplexek vagy Őszintén hiszem, hogy a verés részesülnek oktatásban, a gyermek, hogy egy bátor és erős. A valóságban mindegyik a fordítva: a fizikai büntetések a legerősebb mentális, érzelmi és testi károkat okozzák.

Szexuális erőszak

Susan Forward jellemzi a vérfertőzést: “a gyermek és a szülő közötti alapvető bizalom érzelmi romboló elárulása, a teljes perverzió cselekménye”. A kis áldozatok az agresszor teljes erejében vannak, nincs hova menni, és senki sem kér segítséget.

A szexuális bántalmazást túlélő gyermekek 90% -a ezt nem mondja el senkinek.

Hogyan hat a hatás?

 • A gyermek megtapasztalja a tehetetlenséget és kétségbeesést, mert a segítség iránti kérelem tele lehet új haraggal és büntetéssel.
  például: “Nem mondtam el senkinek, amíg az édesanyám legyőzi a többségét. Mert tudta: senki sem fog elhinni. Megmagyaráztam a lábaim és karjaim zúzódását az a tény, hogy szeretem a futást és az ugrást. “
 • A gyerekek elkezdenek gyűlölni magukat, érzelmeik állandó harag és fantáziák a bosszúról.
  például: “Sokáig nem tudtam beismerni magam, de gyerekkoromban meg akartam fojtani apámat alvás közben. Megverte az anyámat, a húgomat. Örülök, hogy bebörtönözték. “
 • A szexuális erőszak nem mindig jelenti a kapcsolatot a gyermek testével, de ez nem kevésbé destruktív. A gyermekek bűnösnek érzik magukat a történtek miatt. Szégyelleznek, attól félnek, hogy elmondják valakinek, mi történt.
  például: “Az osztály legcsendesebb hallgatója voltam, féltem, hogy az apámat iskolába hívják, a titok kiderül. Megfélemlített: mindig azt mondta, hogy ha ez megtörténik, mindenki azt fogja gondolni, hogy őrült vagyok, el fognak küldeni egy pszichiátriai kórházba. “
 • A gyerekek magukban tartják a fájdalmat, hogy ne tönkretegyék a családot.
  például: “Láttam, hogy anyám nagyon szereti a mostohaapát. Egyszer megpróbáltam felidézni neki, hogy “felnõtt” kezel. De annyira könnyekre süllyedt, hogy többé nem hajlandó beszélni róla.
 • Az a személy, aki gyermekkorában erőszakot tapasztalt, gyakran kettős életet élvez. Undorítónak érzi magát, de úgy tesz, mintha sikeres, önellátó ember lenne. Ő nem építhet normális kapcsolatot, úgy véli, hogy méltatlan a szerelem. Ez egy seb, amely nagyon hosszú ideig húzódik.
  például: “Mindig úgy véltem magam, hogy” piszkos “, mert az apám gyerekként tett nekem. Az első időpont után 30 év után döntöttem, amikor több pszichoterápiás tanfolyamon mentem keresztül. “

  Első dátum: 5 titka a sikerhez

Mi a teendő

Az egyetlen módja annak, hogy kiszabaduljon egy erőszakos embertől, hogy távolodjon el, meneküljön el. Ne zárja be magát, hanem kérjen segítséget a rokonoktól és barátaiktól, akik megbízhatók, segítséget kérhetnek a pszichológusoktól és a rendőrségtől.

Hogyan viselkedjenek a mérgező szülők

1. Fogadja el ezt a tényt. És megértsd, hogy alig tudod megváltoztatni a szüleidet. De magad és a hozzáállásod az élethez – igen.

2. Ne feledje, hogy a toxicitásuk nem a te hibád. Ön nem felelős azért, ahogy viselkednek.

3. A velük való kommunikáció nem valószínű, hogy más legyen, ezért csökkentse a minimumra. Indítsa el a beszélgetést, előre tudva, hogy ez kellemetlen lesz az Ön számára.

4. Ha kénytelenek vagyunk velük együtt élni, keressük meg a lehetőséget, hogy felszabadítsuk a gőzt. Menj a tornaterem edzésébe. Tartson naplót, írja le nem csak a rossz eseményeket, hanem pozitív pillanatokat is magának. Olvassa el a toxikus emberek irodalmát.

5. Ne keressen kifogásokat a szülők akcióiért. A jólétnek elsőbbséget kell élveznie.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤