5 savjeta za one koji vole puno čitati

1. Napišite bilješke o onome što ste pročitali

Ne možete sve zadržati u glavi, a najvrednije činjenice, znatiželjne statistike, izjave ili misli, koje izražavaju likovi knjiga, mogu vam biti korisni u budućnosti. Također je vrijedno spomenuti vaš opći dojam o knjizi koju ste pročitali. Bit će korisno ako vas netko od vas traži da preporučite ili kritizirate posao nakon nekog vremena.

2. Ispišite ponude koje vam se sviđaju

Ovo se odnosi ne samo na posao, već i na fikciju. Citati mogu biti izvor inspiracije ili samo velika pomoć pri pripremi prezentacija, tekstova i analitičkih članaka.

3. Ne čitajte više knjiga istodobno

Prvo, riskirate izgubiti ono što se događa u svakoj od njih (osobito fikcija). Drugo, sličan je istodobnoj konzumaciji nekoliko jela odjednom.

Dajte sebi vremena da probavite i uživate u okusu čitanja, i nemojte ubrzati da biste odmah zgrabili nekoliko trendova.

4. Izradite popise knjiga koje biste htjeli pročitati

Možete unijeti djela o kojima ste pročitali, čuli, koje su savjetovali kolege ili prijatelji. Jednom mjesečno, pogledajte ovaj popis i odaberite 2-3 knjige za čitanje u narednih nekoliko tjedana. A onda nužno kupiti, uzmi u knjižnici ili od prijatelja ove knjige i čitati ih. Nakon čitanja, izbrišite ih s popisa. Do kraja godine moći ćete procijeniti koliko ste pročitali i koje teme, autore i žanrove za koje ste najviše zainteresirani.

5. Koristite čitanje kao izvor za nove ideje i promjene u životu

Poslovna literatura je način pronalaženja novih ideja za vaše poslovanje i rješavanje poslovnih zadataka. Umjetnička književnost – kao izvor određenih životnih načela, motiva i prioriteta. Publicizam je izvor zanimljivih činjenica.

Pročitajte ne samo radi užitka i opuštanja (iako je to važno), već i aktivno koristite ono što je naučeno iz knjiga.

A koji savjet možete dati?

  7 djela klasične američke književnosti, koju svi moraju čitati

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top