Sådan pumpes hjernen: øvelser til udvikling af hukommelse, opmærksomhed og tænkning

Er det muligt at forbedre kognitive evner

Vores hjerne virker takket være neuroner og synapser. Den første opfattelse og procesinformation fra omverdenen, overfører den til indre organer. Sidstnævnte giver et link mellem neuroner.

Hvor meget vores hjerne udvikler afhænger af antallet og mangfoldigheden af ​​synapser.

Ca. 25 år øges antallet af synapser i den menneskelige hjerne, og kognitive funktioner når deres højdepunkt. Efter dette sker gradvis nedbrydning. Dette er normalt: med tiden bliver kroppen ikke bare gammel, men også hjernen.

Ikke desto mindre følger vi vores figur, jævnligt besøger gymnastiksalen, vi bruger anti-aging cremer, men vi glemmer hjernens aldring. Og forgæves: Hukommelse, opmærksomhed, tænkning kan trænes, udvikles og holdes i en tone på samme måde som kroppen.

Dette bekræftes af moderne videnskabelig forskning. Forskere fra Center for Funktionel Magnetisk Resonans Tomografi fra Brain of Oxford University i 2009 viste sigEn positiv-negativ tilstand af populationskovariation forbinder hjerneforbindelser, demografi og adfærd. , at der i vores hjerne i hele livet dannes nye synapser, og også afsløret forholdet mellem antallet af neuronale forbindelser og kvaliteten af ​​det menneskelige liv.

Folk med et stort antal neuroner og synapser havde som regel en høj levestandard, højere uddannelse, forsøgte at lede en sund livsstil og var generelt tilfredse med det.

Sådan træner du hjernen

Der er forskellige måder at træne på hjernen: Du kan lære digt, løse krydsord, læse bøger. Selv at spille Tetris udvikler kognitive evner, men kun op til et bestemt niveau. Nylige undersøgelser fra neuropsykologer viser imidlertid, at den mest effektive måde at udvikle hjernen på er kognitiv træning – enkle øvelser, der pumper opmærksomhed, hukommelse og tænkning.

På grundlag af videnskabelig forskning inden for neuropsykologi blev der skabt en online træner til hjernen – “Vicium”. Han tilbyder enkle opgaver for mindfulness, hukommelse og reaktionshastighed.

Øvelser har et spilformular for at gøre det nyttige også nemmere. Spil er sjove, men det giver glæde, kræver en person at gentage denne handling.

Opgaverne på “Wikium” synes at være elementære, men som niveauerne går gennem kompleksiteten øges. Således pumpes vi gradvist hjernen uden at gøre nogen særlig indsats.

Hvordan øvelser virker

Før du træner, skal du bestå en introduktionstest. Det vurderer det nuværende niveau af dine kognitive evner og vælger et personlig studieprogram.

Træningen varer cirka 15 minutter og består af opvarmning og grundlæggende øvelser.

Trænere er grupperet i par for at pumpe specifikke evner i hjernen. For eksempel indeholder hukommelsestræning 7 øvelser: opvarmning (for at “tænde” din opmærksomhed) og spil til udvikling af lydstyrke, hastighed og nøjagtighed af memorisering. Hvert spil supplerer den forrige og tager et strengt defineret sted – for bedre effekt fra øvelserne.

Sådan ser træning til udvikling af opmærksomhed “Find et objekt” ud. På hylderne skal du finde det objekt, du ser i rammen, og klik på det. På 60 sekunder skal du score det maksimale antal point.

En anden øvelse til udvikling af hukommelse – “Signalpærer.” Det er nødvendigt at huske og gengive den sekvens, hvor lamperne lyser.

Tjenesten opererer på en freemium-model: 9 simulatorer er tilgængelige gratis – 2 til hukommelse, 4 til tænkning og 3 for opmærksomhed. Indehavere af en præmie konto får adgang til alle øvelserne. Der er 41 øvelser på stedet.

Du kan se statistik over dine fremskridt og konkurrere med andre brugere (for eksempel med venner). Ud over de sædvanlige øvelser er der specielle kurser: Et kursus om målindstilling, udvikling af opmærksomhed, kreativ tænkning.

Du kan gøre det både fra computeren og fra smartphone – tjenesten understøtter det adaptive layout af webversionen til mobile enheder.

resultater

“Vikium” er en interessant og nyttig service til udvikling af kognitive evner. At tildele kun 15 minutter om dagen til klasser, kan du holde din hjerne tonet. Service er nyttig for folk i alle aldre. Til skolebørn – at blive mere opmærksomme og bedre at lære information til middelaldrende mennesker – at være mere produktive, for de ældre – for at holde skarpheden og klarheden i sindet længere.

Af den måde, lige nu “Vicium” nytår kampagnen: Du kan med fordel købe premium adgang til dig selv eller som gave.

Start træning

Loading...