BIOS-salasanan asettaminen tietokoneen suojaamiseksi

Windowsin kirjautumissalasana estää ulkopuoliset kirjautumasta käyttäjätilille. Mutta se ei estä pääsyä BIOS-asetuksiin, joilla voit vahingoittaa tietokonetta tai vain avata Windows-kirjautumistunnuksesi. Jos haluat suojata laitetta näiltä ongelmilta, asenna uusi salasana BIOS: iin. Tämä vie sinut muutaman minuutin.

Ensinnäkin sinun on päästävä BIOS-valikkoon. Voit tehdä tämän tietokoneen käynnistämisen ensimmäisinä sekunteina painamalla erityistä näppäintä, kunnes asetukset tulevat näkyviin. Tämä voi olla F1, F2, F8 tai Delete – emolevyn valmistajan mukaan. Tavallisesti haluttu näppäin näkyy näytön alareunassa, kun käynnistät tietokoneen.

Etsi sitten asetukset salasanalla. BIOS-väliseinien asettelut ja asettelut ovat erilaisia ​​eri tietokoneissa, joten sinun on löydettävä tarvittavat asetukset itse. Useimmiten salasanaa voidaan muuttaa Suojaus-osassa. Ehkä tietokoneessa ei ole klassinen BIOS, vaan graafinen kuori UEFI. Tässä tapauksessa toimien algoritmi ei poiketa toisistaan.

Kun löydät asetuksen, jonka nimi on BIOS-asetussalasana, käytä sitä asettaaksesi salasanan. Järjestelmä pyytää sitä, jos joku yrittää päästä BIOSiin.

salasana biosta: salasanan syöttö
httpshiriskumar.blogspot.com

Kirjoita uusi salasana jonnekin, ettet unohda, tai muista se hyvin.

BIOS-versio voi tukea yhtä, mutta kahdenlaista salasanaa. Tällöin asetukset näkyvät sanalla Käyttäjän salasana ja järjestelmänvalvojan salasana ja voit määrittää jonkin niistä.

bios salasana: kaksi salasanatyyppiä

Jos asennat järjestelmänvalvojan salasanan, järjestelmä kysyy salasanaa vain BIOS-valikossa. Valitse tämä vaihtoehto, jos et halua, että luvaton henkilö voi muuttaa asetuksia.

Jos asensit käyttäjän salasanan, salasanapyyntö tulee aina näkyviin, kun tietokone käynnistyy (älä sekoita sitä Windowsin salasanalla). Tämä asetus ei ainoastaan ​​suojaa BIOS-asetuksia, mutta ei myöskään salli hyökkääjien käyttää flash-asemia palauttamaan Windows-salasanan ja asentamaan käyttöjärjestelmän uudelleen. Käytä käyttäjän salasanaa, jos pelkäät tällaisia ​​toimenpiteitä.

Kun asetat salasanan, etsi BIOS-valikosta Tallenna ja poistu -valikosta (yleensä F10-näppäimellä alkanut) tallentaa muutokset ja käynnistä tietokone uudelleen. Jos tulevaisuudessa haluat poistaa suojauksen käytöstä, etsi salasanasi uudelleen ja jätä tyhjä merkkijono uuden yhdistelmän sijasta.

BIOS-salasana ei takaa absoluuttista suojausta, mutta huomattavasti vaikeuttaa hakkerointia. Tämän suojan nollaamiseksi epätoivon tulee avata kotelo ja kaivaa tietokoneen sisällä.