Kuinka puhdistaa kulta kotona

Kuinka puhdistaa kultaa

On olemassa useita menetelmiä puhdistaa kultakoruja kotona:

 1. Liotus. Koristeet on sijoitettava erityiseen nesteeseen, joka voidaan tehdä siitä, mitä sinulla on keittiössä, kylpyhuoneessa tai ensiapupakkauksessa. Jonkin ajan kuluttua plakin voi poistaa yksinkertaisella pehmeällä kankaalla.
 2. Kiillotus improvisoitujen materiaalien kanssa. Sopii, jos haluat palauttaa tuotteen uskomaton loisto.
 3. Mekaaninen puhdistus. Soveltuu, jos epäpuhtaudet eivät sovellu edellisiin menetelmiin. Käytä varovasti, jotta et voi vahingoittaa jalokiviä.

liota

Kuinka puhdistaa kultaa liuoksessa
centaurus.com.ua
 1. suolaa. Liuota lasillinen kuumaa vettä 3 rkl pöydän suolaa. Laita koristeet siellä yöksi ja aamulla huuhtele juoksevalla vedellä.
 2. Astianpesuainetta. Lasillisessa vettä sekoitetaan tlk nestemäistä pesuainetta, lisätään kulta ja laitetaan vesihauteeseen. Keitä koristeet muutaman minuutin ajan ja huuhtele saippuan jäänteet vedellä ja pyyhi kuivaksi pehmeällä liinalla.
 3. Ammoniakkipohjainen alkoholia + pyykinpesuaine. Liuota lasillinen vettä tl ammoniakkia ja rkl jauhetta ja keitetään. Kuumissa liuoksissa korut asetetaan 2 tunniksi ja pyyhi ne sitten kankaalla.
 4. Nestemäinen saippua + vetyperoksidi. Teelusikallista saippuaa ja 2 rkl peroksidia sekoitettuna lasiin lämpimällä vedellä. Laita kulta liuokseen 20 minuuttia.
 5. Soda + folio. Liuotetaan 2-3 ruokalusikallista leivinjauhetta lasiin kuumaa vettä ja kaadetaan säiliöön, jonka pohjaan kuuluu folioarkki. Aseta koristeet yöksi ja aamulla huuhtele ne hanan alla ja pyyhi pyyhkeellä.

kiillottaa

Miten puhdistaa kultaa kotona
postirke.ru
 1. Velvet tai huopa. Vanha, todistettu tapa. Ota vain sopivaa materiaalia ja istu alas suosikki sarjan edessä: kiillotus voi kestää melko kauan.
 2. pyyhekumi. Pehmeä valkoinen pyyhekumi ei ainoastaan ​​anna kultaiselle kiiltoa, vaan myös poistaa valonsäteet.
 3. etikka. Kostuta kangaspaketti pöydän etikolla ja koristele korut varovasti.
 4. huulipuna. Mielenkiintoinen tapa tytöille. Levitä huulipunaa (mieluiten väritön) kangaskappaleelle ja kulje läpi heikennettyä kultaa.
 5. Olut ja munanvalkuainen. Ja tämä sopii parhaiten julmille miehille. Sekoita hieman vaahtoa proteiinin kanssa, liota liina liuokseen ja hankaa koristeet.
 6. Sipuli mehu. Periaate on sama: kostuta mehu mehuun ja kiillota suosikkituotteesi. Älä unohda huolellisesti huuhtele ja kuivaa koruja menettelyn jälkeen.

  Windows Update -ohjelman poistaminen käytöstä

Mekaaninen puhdistus

Kuinka puhdistaa kultaa tehokkaasti
idealnijdom.ru

Tietenkin, voit ostaa erityinen tahna koruissa. Mutta jos haluat puhdistaa puhtaasti kulta poistumatta kotonaan, kypsennä tämä helposti improvisoiduista materiaaleista.

Muista: korujen, aggressiivisten hankausaineiden, kuten soodan tai hiekkapaperin, käyttäminen ei ole, on suuri riski vahingoittaa jalometallin pintaa. Koska käytämme pehmeämpiä ja herkempiä seoksia.

 1. Hammas jauhe. Pieni jauhe, vanha hammasharja ja pieni kärsivällisyys poistetaan kultaisesta vanhasta plakista.
 2. Hammastahnaa + öljyhyytelö. Toimii yhtä hyvin kuin hampaiden jauhe, mutta siististi ja varovasti.
 3. Liitu + pyykinpesuaine. Keskeytä liitu (sopii valkoiseksi lasten luovuusluettelosta) jauheeksi ja sekoita samalla tavalla hierottavalla saippualla. Sekoita kunnes homogeeninen tahna on saatu ja hankaa koristeet kangaspalalla. Jotta vältät avioeroa, muista huuhtele kulta juoksevalla vedellä.
 4. Liitu + ammoniakki. Leikkaa liitu ja sekoita ammoniakilla, kunnes saadaan paksu massa. Oikein harjata kulta hammasharjan tai kudosliinan kanssa ja huuhtele ja kuivaa.

Kuinka puhdistaa kultakoruja kivillä

Ole erityisen varovainen tällaisten korujen kanssa. Muista, että jotkut jalokivet vaativat erityistä hoitoa. Esimerkiksi opaali, turkoosi tai malakiitti voidaan naarmuuntua hioma-aineilla, joten unohda hampaan jauheen, soodan tai suolan. Ruby, granaattiomena ja topasi ovat herkkiä korkeille lämpötiloille, niitä ei voida pestä kuumalla vedellä. Ja meripihka, helmet, koralli tai norsunluu eivät pidä hapoista, alkaleista ja liuottimista – on parempi antaa asiantuntijoille puhdistus.

Jos olet luottavainen kyvyistasi, käytä seuraavia tapoja puhdistaa kultakoruja kivillä:

 1. alkoholi. Kostuta puuvillapussi alkoholipitoisella nesteellä (sopii voimakkaalle alkoholille, Kölnin tai alkoholin kosteudelle). Pyyhi varovasti koruja rasvaisten kerrostumien ja muiden epäpuhtauksien poistamiseksi.
 2. bensiini. Huuhtele ne tarpeettomalla pehmeällä hammasharjalla ja käsittele kultaista tuotetta. Ohut harjakset ovat täydellisiä lian poistamiseksi vaikeasti tavoitettavissa olevista paikoista.

Miten puhdistaa valkoista kultaa

Miten puhdistaa valkoista kultaa
jewellerymag.ru

Valkokulta poikkeaa tavallisesta, että hopeaa, palladiumia tai nikkeliä lisätään siihen, jotta saadaan vaalea sävy, ja ylhäältä se usein peitetään rodiumilla. Hän suojaa sisustusta ja antaa sille valkoisen kirkkauden.

  10 modernia rakkauselokuvia nuorille

Näiden tuotteiden kovia menetelmiä ei tehdä, mutta seuraavat ovat hyödyllisiä:

 1. Ammoniakkialkoholi + vetyperoksidi. Sekoita kaksi nesteä astiaan 1: 2. Laita kulta liuokseen, joka on puolen tunnin ajan, ja huuhtele juoksevalla vedellä ja kuivaa pyyhkeellä.
 2. sokeri. Liota 2 rkl sokeria lasilliseen vettä. Liota ornamentit makealla liuoksella 10-12 tuntia: se palauttaa entisen loistokseen.

Miten puhdistaa matta kultaa

Sisustustuotteet ovat matta, jossa on erityinen kiillotusmenetelmä. Joten tällaisten tuotteiden puhdistamiseen ei saa käyttää kiillotusmateriaaleja, vaan poista vain näkyvä plakki. Puhdista matta kulta, riitä pari tuntia tunkeutumaan 25% ammoniakkiliuokseen ja huuhtele sitten juoksevalla vedellä ja pyyhi kuivaksi kankaalla.

Mitä tehdä, jotta kullasta ei pääse pimeää

 1. Pidä korut auringonvalolta.
 2. Irrota sormukset ja rannekkeet ennen puhdistusta, vaellusta saunassa tai saunassa ja myös kun pese kynsilakka.
 3. Kuivaa kultaesineet, jos ne altistuvat kosteudelle.

Ovatko nämä vinkit auttaneet sinua? Kerro meille kommentit kokemuksestasi kodin puhdistamisesta kotona.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top