Kuinka puhdistaa rauta kotona

Kuinka puhdistaa rauta poltta

Ennen kuin puhdistat raudan, selvitä, mikä menetelmä sopii tekniikalle. Esimerkiksi keraamisia tai teflonpohjia ei voida hankailla hioma-aineilla. Käytä enemmän lempeitä menetelmiä seuraavista.

Menetelmä 1: Suola

Kaada suolaa paperiarkille tasaisesti ja noudata sitä kuumalla raudalla, kunnes mustasuihku on poissa.

Kuinka puhdistaa rauta hiilidioksidipäästöistä suolalla
päästä eroon siitä.rf

Menetelmä 2. Parafiinikynttilä

Kääri kynttilä puuvillakankaalla ja hankaa pyöreällä liikkeellä raudan kuuma juotto. Pidä laitetta lokeron tai sanomalehtikerroksen päälle: prosessissa kynttilä sulaa, parafiini tyhjenee.

Ole varovainen, jos raudan työpinta on kohokuvioitu tai siinä on reikiä höyrylle. Parafiini voi päästä syvennyksiin ja myöhemmin silitys, se tahraa asioita.

Koksin voiton jälkeen huolellisesti poista lian jäänteet ja sula kynttilä.

Menetelmä 3: Vetyperoksidi

Märkää puuvillainen pyyhe tai kangaskappale 3 prosentin vetyperoksidilla. Varovasti ja vaivattomasti pyyhi pimeät tahrat kylmän raudan pinnalta. Peroksidi auttaa purkamaan plakin ja helpottamaan sen poistamista.

Menetelmä 4. Taulukkoetikka

Märkää etikkahappo puuvillapyyhkeellä ja pyyhi kylmävalssatun levyn pohja. Jos keittäminen on voimakasta, lisää etikka-ammoniakkia 1: 1-suhteessa.

Jos tämä ei toimi, liitä liina etikan kanssa ja peitä se laitteen työpinnalla useiden tuntien ajan. Tänä aikana plakki pehmentää. Poista se sienellä tai pehmeällä harjalla.

Menetelmä 5: Leivinuuma

Liuota muutamia soodan lusikoita lasilliseen vettä, liota kangaspalan tähän liuokseen ja pyyhi raudan kylmä pinta. Lopuksi puhdista rauta tahroista kostealla sienellä.

shop.by

Menetelmä 6: Neste nesteen poistamiseksi

Jos polyeteenin kappale on juuttunut raudan pohjaan, se voidaan poistaa kynsilakanpoistimen avulla. Kun puhdistat, älä kosketa raudan muovisia osia: nestemäiset aineet voivat vahingoittaa niitä.

Älä koskaan käytä hiekkapaperia, veistä tai muita teräviä esineitä raudan puhdistamiseen! Tämä naarmuttaa pohjalevyä ja voi aiheuttaa laitteen toimintahäiriön.

Miten estää parkituksen

Jotta koskaan ei enää näy, noudata seuraavia yksinkertaisia ​​vinkkejä:

 1. Noudata kunkin kangastyypin lämpötilaolosuhteita.
 2. Erityisen herkkiä asioita, kuten villaa, rautaa märän harjan läpi.
 3. Jokaisen silityksen jälkeen pyyhi raudan työpöly pehmeällä liinalla.

  Mitkä ovat välityspalvelimet ja miten niitä käytetään?

Kuinka puhdistaa rauta soodasta

Jos höyryn syötön toiminta on huonontunut, ja rauta jättää punaisia ​​pilkkuja vaatteisiin, on todennäköistä, että siihen muodostuu sooda. Poista se ilman jälkeä auttaa kolmea win-win-reseptiä.

Menetelmä 1. Itsepuhdistustoiminto

Monissa moderneissa malleissa valmistajan huolehtiessa mittakaavasta. Jos et ole varma yksikön joidenkin painikkeiden määrittämisestä, tarkista ohjeet: saatat olla rahan onnellinen omistaja itsepuhdistuvalla toiminnolla. Suorita se huolellisesti noudattaen valmistajan neuvoja. Lyhyesti sanottuna algoritmi on:

 1. Veden enimmäismäärä kaadetaan säiliöön.
 2. Lämpötilan säädin on asetettu maksimiarvoon.
 3. Laite kuumenee, jäähtyy, lämmittää uudelleen.
 4. Rauta kallistuu kulhon tai astian päälle.
 5. Kun itsepuhdistuva painike on painettu, asteikko poistetaan pohjan höyryrei’istä.

Menettelyn jälkeen huuhtele säiliö puhtaalla vedellä useita kertoja ja pyyhi rauta kuivaksi.

Menetelmä 2: Sitruunahappo

Ruusuke (20-30 grammaa) sitruunahappoa liuotetaan lasilasiin ja kaadetaan säiliöön. Lämmitä rauta mahdollisimman nopeasti, ravista hyvin muutama kerta ja paina höyryn vapautuspainiketta. Suorita tämä prosessi pesualtaan tai säiliöön: sumu tulee ulos höyryllä kuumilla, tummilla suihkeilla. Huuhtele säiliö puhtaalla vedellä ja pyyhi raudan pohjalevy roskista.

Menetelmä 3: Hiiltynyt kivennäisvesi

Hiilihapotettujen juomien koostumus sisältää happoja, jotka auttavat liuottamaan sedimentin raudan sisään. Kaada kivennäisvesi säiliöön ja noudata edellisen kappaleen ohjeita.

Kuinka estää asteikon muodostuminen

Jotta tulevaisuudessa sinun ei tarvitse poistaa möykkyyttä, voit seurata raudan päälle kaadettavan veden laatua. Tämä on parasta tähän:

 1. Tislattu vesi: saatavana missä tahansa huoltoasemalla.
 2. Pullovesi lähimmästä supermarketista.
 3. Vesi puhdistetaan kotisuodattimella.
 4. Jatkuva vesijohtovesi: muutamassa tunnissa suolat saostuvat.

Ja sinulla on salaisuutesi puhdistaa kodinkoneet? Jaa ne kommentteihin!

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤