Kuinka opettaa kissanpentu lokeroon

Mitä tarvitset tietää lokeroista

Osta suurempi lokero

Kissasi kasvaa nopeasti, ja jos jonakin päivänä tarjotin on liian pieni hänelle, lemmikki voi mennä talon ympärille etsimään wc tilavampaa. Tässä tapauksessa sivun korkeuden on oltava sellainen, että eläin voi kiivetä itsenäisesti.

Huomaa, että lokerot ovat kiinni ja auki

Molemmissa malleissa on hyviä ja huonoja puolia. Toisaalta suljettu lokero antaa eläimelle yksityisyyden tunteen. Toisaalta seinät säilyttävät hajuja ja kissa voi kieltäytyä käyttämästä alhaalta puhdasta, hänen mielestään alustaa. Lisäksi tämän eläimen suuren eläimen ei ole kovin kätevää selittää ja haudata elämänsä jälkiä.

Kuinka tavata kissanpentu suljetulle alustalle
Tom Thai / flickr.com

Avoimet lokerot voivat olla myös erilaisia: verkolla, ilman verkkoa, korkeilla ja matalilla sivuilla. Suuri reuna-alusta on hyvä aikuiselle eläimelle, joka tykkää lyödä liikaa täyteaineeseen ja heittää sen kaikkiin suuntiin. Pieni pentu koulutuksen vaiheessa ei ole helppoa kiivetä tällaiseen lokeroon.

Mutta matala alusta, jossa on verkko, voi olla erittäin hyödyllinen. Tämän mallin täyte kaadetaan siirrettävän osan alle, eikä se pääse kosketuksiin tassujen kanssa. Ehkä kissasi ei heti vastusta verkkoa, ja jos osoittautuu, että on tärkeää, että hän kaivaa täyteaineen, yläosa voidaan poistaa pysyvästi tai tilapäisesti.

Kuitenkin tällaisilla lokeroilla voit tehdä ilman täyteaineita lainkaan. Sinun tarvitsee vain vuodata virtsa joka kerta ja huuhtele potti.

WC: lle on erityinen vuori, joka sopii kaikille paitsi yksi: ne eivät sovellu pienille pennuille, raskaille kissoille ja vanhoille tai sairaille eläimille. Mutta jos pidät mielessäsi, että eläimistö tottuu vessaan eikä sekoita täyteaineella, voit kokeilla tätä peittoa, kun kissan kasvaa.

Kuinka opettaa kissanpentu lokeroon
litterkwitterlee.blogspot.ru

Monet näistä tyynyistä ovat asteittaisia ​​tottumisia wc: een: ne käyttävät eri halkaisijoilla olevia renkaita, jotka poistetaan, kun eläin tottuu. Joissakin niistä (esimerkiksi tästä) voit täyttää täyteaineen. Mikä järjestelmä sopii lemmikkisi, riippuu hänen mieltymyksistään.

Lopuksi on täysin automaattinen kissanhiekka, joka huolehtii itsestään ja on siten erittäin mukava ja hygieeninen. Mutta on niin ihme teknologia on melko kallista. Samanaikaisesti on olemassa mahdollisuus, että se pelottaa tai yksinkertaisesti ei pidä lemmikkisi.

  Miten muodostaa USB-muistitikun Windows- tai MacOS-tietokoneessa?

Automaattinen kissan wc
urbanpetproducts.com.au

Huolehdi vara-alustasta

Tämä tapahtuu harvoin, mutta silti on valmis siihen, että jotkut kissat mieluummin virtsivat yhdelle tarjottimelle ja murtautuvat suurelta – toisessa. Jos asut useassa kerroksessa olevassa talossa tai huoneistossa, kussakin on oltava kissa-wc.

Ja tietenkin, jos sinulla on useita kissoja, kullakin on oltava oma lokero.

Valitse oikea paikka

Kissan wc-tilan tulisi olla helposti saatavilla, mukava ja melko hiljainen. On parempi, ettet laita lokeroa talon kauimpaan kulmaan: hätätilanteessa kissanpentu ei välttämättä pysty saavuttamaan sitä.

Älä myöskään aseta kasettia kasvien vierestä syöttöön ja veteen. Kissat eivät paskaa, missä he syövät ja juovat.

Mikä pitäisi olla täyteaine

Valitse täyteaine ilman pölyä, kokkareita ja hajuja

Nykyään lähes jokainen lemmikkikauppa voi ostaa mineraaleja, puuta, maissia, silikageeliä ja jopa paperin täyteaineita värinäytöllä. Yleensä he kaikki selviytyvät toiminnastaan, joten lopullinen valinta riippuu omistajan ja eläimen henkilökohtaisista mieltymyksistä. Mutta koulutuksen vaiheessa pottiin kannattaa kiinnittää huomiota tärkeisiin asioihin.

On suositeltavaa käyttää täyteainetta, josta on vähän tai ei lainkaan pölyä, koska se voi aiheuttaa epämiellyttäviä tunteita kissanpennossa hengitettynä. Ei myöskään ole suositeltavaa aloittaa käymälöiden opetusta paakkuuntuvalla mineraalisella täyteaineella, koska lemmikkisi maistuu lähes varmasti, ja se voi aiheuttaa vakavaa ummetusta.

Yritä ostaa laajasti käytettyjen tuotemerkkien tuotteita. Ehkä lemmikkisi tottuu tietynlaiseen rakeeseen ja kieltäytyy käyttämästä WC: tä, jos yhtäkkiä kaupassa ei ole samaa täyteainetta.

Myös silikageelitäyteaine ei ehkä pidä sinusta tai kissasta, sillä kun kaivaa, se riisuu tarpeeksi kovaa. Sekoita maissin täyteaine joskus tarttuu kuiviin tassuihin ja sitä kuljetetaan talon ympärillä.

On parempi, ettet osta täyteainetta hajuilla, koska voimakas tuoksu voi pelastaa eläimen ja alkaa etsiä vaihtoehtoista wc-tilaa.

Siksi, koska ensimmäinen täyteaine on parempi ostaa puristettuja haketta, ja myöhemmin, jos haluat, kokeile muita vaihtoehtoja.

  Mitä tehdä, jos lämpömittari murtui

Puhdista lokero säännöllisesti

Jos kissasi on vasta alkanut tottua käymälään, on järkevää jättää pieni märkä täyte tai uloste altaaseen, muistuttaen siitä, missä wc on talossa.

Heti kun eläin on käytössä, on puhdistettava kaikki, sillä likainen potti voi aiheuttaa lätäköitä ja kasveja sopimattomissa paikoissa. Riittää 1-2 kertaa päivässä poistaa käytetyn täyteaineen lokerosta ja lisätä uusi plus kerran viikossa pesemällä säiliö lämpimällä vedellä miedolla pesuaineella ilman vahvaa tuoksua.

Kuinka tottelemaan kissanpennun lokeroon: Puhdista potin säännöllisesti

Jos sinulla on kaksinkertainen lokero, poista ulosteesta säännöllisesti. Jos mahdollista, pese verkko jokaisen WC: n käytön jälkeen. No, tarkkaile täyteaineen puhtautta.

WC: n suutin on ensin puhdistettava ja pestävä samalla tavoin kuin perinteinen lokero. Jos käytät opetusjärjestelmää renkailla olevaan WC-kulhoon, silloin ei ole pian puhdistusta. Sen renkaiden halkaisija kasvaa asteittain ja sen seurauksena eläin oppii käyttämään WC: tä ilman suutinta.

Kuinka opettaa kissanpentu lokeroon

Laita kissanpentu lokeroon

Anna vauvan tottua tuoksuun ja katsoa ympärilleen. Anna kissan istua tai valehdella muutaman minuutin ajan lokeroon. On okei, jos heti sen jälkeen lemmikki ei käytä vessaan.

Aseta kissanpentu joka kerta syömisen, nukkumisen, pelien tai jos on kulunut paljon aikaa viimeisen lähdön jälkeen. Myös siirrä eläimelle välittömästi lokeroon, jos se on kyykistynyt ilmeisin tarkoituksin muualla. Yritä leikkiä potin vieressä olevan kissan kanssa: hyppäämisen ja kyyhkysen jälkeen lemmikki todennäköisesti haluavat vapautua.

Varastossa kärsivällisyys: jotkut pentut ymmärtävät, miksi lokeroa tarvitaan lähes välittömästi, kun taas toiset tarvitsevat hieman enemmän huomiota ja muistutuksia.

Katso ruokinta-aikaa

Yleensä pennut on vapautettava noin 20 minuuttia syömisen jälkeen. Jos syötät kissan samanaikaisesti, voit ennustaa istutuksen aika alustalle.

Näytä kissanpentu mitä tehdä

Jos lemmikkisi ei ole koskaan nähnyt lokeroa, sinun on osoitettava hänelle, mitä tehdä tämän kohteen kanssa. Tietenkään sinun ei tarvitse käyttää lokeroa järkyttyneen kissan edessä – riittää osoittamaan, että voit kaivaa täällä. Voit tehdä tämän asettamalla kissan kissan lokeroon ja naarmuttaaksesi täyteaineen sormella.

  Kuka tarvitsee poistaa rauhaset ja miksi?

Älä yritä opettaa pentua kaivaamaan, pitäen sen paikallaan. Tästä hän vain pelkää ja seuraavan kerran ohittaa tarjotin sivulta.

Ylistys ja älä rankaise

Pehmeä ja kiihkeästi puhu kissan kanssa joka kerta, kun hän näyttää kiinnostuksen lokeroon tai käyttää sitä oikein. Älä huuda, älä säkissä eläimen kasvot ja osu hänen virheistään: tämä voit saavuttaa vain, että wc liitetään rangaistus ja lemmikkisi ulostaa syrjäisillä kulmat piilossa.

Jos kissanpentu jätti yllätyksen väärään paikkaan, laita kasa lokeroon. Tämä muistuttaa vauvaa, mihin mennä vessaan, ja tuoksu liittyy pottiin.

Pese varovasti paikoituspaikka

Varmistaaksesi, että mahdollisuudet eivät tule säännöllisyyteen, poista kaikki huliganismin jäljet ​​mahdollisimman pian. On välttämätöntä päästä eroon hajuista, muuten kissanpentu pitää tätä paikkaa pysyväksi WC: ksi.

Laita väärään paikkaan ruokia ja vettä

Jos kissanpentu otti miellyttävän vessaan, jonkinlainen paikka ei ole täysin tarkoitettu siihen, järjestää ruokaa ja vettä uudelleen. Vainottelut eivät salli kissojen purkamista ruoan ja kastelukenttien vieressä, ja sinun itsepäinen darling joutuu luopumaan epäilyttävästä yhteisyrityksestään.

Hyödyllisiä artikkeleita kissoista

  • Mitä tehdä, jos otat eläimen kadulla →
  • 25 innostavallista elohopeaa kissan ystäville →
  • Mitä ruokkia kissoja →
  • Totuus ja mysteerit kissojen allergioista →
  • 5 syytä miksi kissat rakastavat laatikoita niin paljon →
  • Leluja kissoille: kuinka ei aja lemmikkisi hulluksi →

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤