Kuinka puhdistaa näppäimistö ulko- ja sisäpuolelta

Pintapuhdistus

Kerran kuukaudessa sinun on suoritettava pintapuhdistus. Se poistaa pölyn ja murusien (koskee niitä, jotka haluavat pureskella jotain maukasta näytön eteen).

Käännä näppäimistö päälle ja ravista hieman. Jotkut roskista katoavat jo tässä vaiheessa.

Ota pieni harja tai harja maalata ja pyyhkiä pölyt ja murut, jotka ovat juuttuneet avainten väliin.

Eroon pöly hankalissa paikoissa, voit käyttää erityistä pölynimuri USB-näppäimistö tai paineilmalla, joita myydään kaupoissa ja digitaalisen kodin laitteiden (puhdistusaineet jako). Sopivia ja normaaleille hiuksille, mutta vain jos avaimet istua tiukka eikä ole todennäköistä, että roskat juuri tukossa syvemmälle.

Voit vain puhaltaa näppäimistöä kylmällä ilmalla.

Voit poistaa rasvaa avaimista vaeltamalla niitä paperipyyhkeellä tai mikrokuituliimalla.

Jos käytät ennaltaehkäisevää puhdistusta, älä käytä märkiä liinoja: näppäimistön sisällä olevaa nestettä ei saa päästää sisään. Suurin – kosteuspyyhkeitä tietokoneelle.

Deep Cleansing

Joka kolmas kuukausi sinun on purettava ja pestävä näppäimistö. Sama on tehtävä, jos läikkäät jotain siihen.

Menetelmä 1: Standardi

Tämä menetelmä sopii sisäänrakennetun kannettavan näppäimistön puhdistamiseen.

Poista avaimet. Yleensä painikkeet kiinnitetään salvoilla. Ne voidaan helposti irrottaa paperiliittimellä, litteällä ruuvimeisselillä tai veitsellä, aloittaen avaimen sivureunasta. Sinun täytyy tehdä tämä erittäin huolellisesti, koska ohut muovi on helppo vahingoittaa.

Kuinka puhdistaa näppäimistö: poistamalla avaimet
Tech Profis / youtube.com

Kiinnitä erityistä huomiota pitkiin avaimiin, kuten Shift, Enter ja Space. Ne on yleensä kiinnitetty metallisilla leikkeillä, joten on vaikeampaa poistaa ja korjata ne uudelleen. Jos et ole varma kyvyistasi, älä kosketa niitä. Joillakin kannettavissa tietokoneissa tämä ei ole lainkaan mahdollista.

Puhdista kiinnityspiste. Kävele liitokset flanelli-liinalla, märällä lautasliinalla tai paperipyyhkeellä. Voit puhaltaa näppäimistön sisäpuolelta paineilmalla tai kylmällä hiustenkuivaajalla.

Älä unohda ottaa kuvaa näppäimistöstä ennen sen purkamista.

Huuhtele avaimet tavallisella vedellä, saippualiuoksella tai antiseptisellä aineella. Vaihtoehto: laittaa kaikki avaimet puhtaaseen sukka, sido se, liota pesuaine, ja sitten pitää juoksevan veden.

  Kuinka keittää maksa yllättää itsesi ja perheesi

Kuivaa näppäimet. Jos et halua odottaa kosteuden haihtumista, käytä hiustenkuivaajaa.

Kiinnitä ensin suuret näppäimet, sitten kaikki loput. Tarvitset kuvan, jonka teit ennen puhdistusta.

Menetelmä 2: Täydellinen purkaminen

Ota kuva näppäimistöltä ja käännä sen jälkeen ja ruuvitaltta ruuvaa ruuvit. Avaa laite ja aseta molemmat puoliskot pöydälle sisäpuoli ylöspäin.

Kuinka puhdistaa näppäimistö: purkaminen
instructables.com

Alaosa voidaan jättää sivuun, koska sitä ei tarvitse puhdistaa.

Työnnä avaimet varovasti ulos. Kiinnitä huomiota tilaan ja siirtoon, joka voidaan lisäksi kiinnittää metallisilla tapilla. Älä poista Enter-näppäintä: se on yleensä hyvin monimutkainen, joten sen palauttaminen on erittäin vaikeaa.

Kuinka puhdistaa näppäimistö: poistamalla avaimet
instructables.com

Taita kaikki keittimen avaimet ja huuhtele juoksevan veden alla tai jätä jonkin aikaa desinfiointiliuokseen. Jos muovi on voimakkaasti likaantunut, kulje sitä pehmeällä hammasharjalla. Kuivaa sitten näppäimet.

Huuhtele näppäimistön yläosa juoksevan veden alla, poista lika hammasharjalla, erityisesti kulmissa ja liitoksissa. Anna sen kuivua.

Kuinka puhdistaa näppäimistö siveltimellä
instructables.com

Kiinnitä avaimet alkuperäiseen asentoonsa. Jos kuulet napsahdusäänen, kaikki on kunnossa: painike on kiinteä.

Yhdistä näppäimistön ylä- ja alaosat, kiristä ruuvit.

Liitä laite tietokoneeseen ja varmista, että kaikki näppäimet toimivat.

Menetelmä 3: Puhdistus vuotavan nesteen jälkeen

Näppäimistö, johon vesi on päässyt, kuumaa kahvia tai muuta juomaa, käännä välittömästi ja ravistele hyvin. Pyyhi kuivalla kankaalla.

Jätä yöksi, jotta näppäimistö kuivuu. Jos seuraavana päivänä avaimen osa on juuttunut tai ei toimi, käytä ensimmäistä tai toista puhdistustapaa.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤