Salasanan asettaminen Windowsiin, poistaminen ja nollaaminen, jos unohdat sen yhtäkkiä

Huomautus: Useimmissa tämän artikkelin ohjeissa sinun on käytettävä paikallista Windows-tiliä, jolla on järjestelmänvalvojan oikeudet.

Salasanan asettaminen Windows-tietokoneelle

Jos muilla ihmisillä on pääsy tietokoneeseen, on järkevää suojata Windowsia salasanalla. Siksi asetukset ja tiedot ovat turvallisia: ilman erityistä tietämystä kukaan ei voi tarkastella tai muuttaa niitä. Windows pyytää salasanaa, kun käynnistät tietokoneen, kun vaihdat tilisi tai poistut lepotilasta.

Salasanan asettaminen Windows 10: een

Salasanan asettaminen Windows 10: een

 1. Avaa “Käynnistä” → “Asetukset” (rataskuvake) → “Tilit” → “Kirjautuminenasetukset”.
 2. Napsauta “Lisää” kohdassa “Salasana”.
 3. Täytä kentät järjestelmän kehotteiden mukaisesti ja napsauta “Valmis”.

Salasanan asettaminen Windows 8.1: een, 8

 1. Klikkaa oikeassa sivupalkissa “Asetukset” (rataskuvake) → “Muuta tietokoneen asetuksia”. Valitse avautuvassa ikkunassa “Tilit” (tai “Käyttäjät”) ja valitse sitten “Kirjautuminenasetukset”.
 2. Napsauta “Luo salasana” -painiketta.
 3. Täytä kentät, napsauta “Seuraava” ja “Valmis”.

Salasanan asettaminen Windows 7: lle, Vista, XP: lle

 1. Avaa “Käynnistä” → “Ohjauspaneeli” → “Käyttäjätilit”.
 2. Valitse haluamasi tili ja napsauta “Luo salasana” tai vain “Luo salasana tilillesi”.
 3. Täytä kentät järjestelmän kehotteiden avulla ja napsauta “Luo salasana” -painiketta.

Salasanan poistaminen, kun kirjaudut Windows-versioon

Salasanan poistaminen, kun kirjaudut Windows-versioon

Jos ulkopuolisilla ei ole fyysistä pääsyä tietokoneeseen, voi olla parempi poistaa suojaus käytöstä. Tämä poistaa tarpeen antaa salasana aina, kun järjestelmä käynnistetään.

 1. Käytä Windows + R-näppäinyhdistelmää ja kirjoita komentoriville netplwiz (tai ohjaus userpasswords2, jos ensimmäinen komento ei toimi). Paina Enter.
 2. Avaa avautuvassa ikkunassa sen tilin luettelo, jolle haluat poistaa salasanan, ja poista valinta “Vaadittava käyttäjänimi ja salasana” -merkintä. Napsauta OK.
 3. Anna salasana, vahvista se ja napsauta OK.

Windows ei pyydä salasanaa, ennen kuin tietokone on päällä. Jos kuitenkin lukitset näytön (Windows + L-näppäimet), kirjaudut ulos tai tietokone siirtyy lepotilaan, näyttö kysyy salasanaa.

Jos vaihtoehtoa “Vaadi käyttäjätunnus ja salasana” ei ole käytettävissä tai haluat poistaa käytöstä ja poistaa kokonaan Windows-salasanan, kokeile eri tapaa kokeneille käyttäjille.

Voit tehdä tämän avaamalla tilinhallintaosion jonkin tämän artikkelin alussa olevista ohjeista.

Jos avoin osio sanoo, että käytät Microsoftin online-profiilia (sähköposti ja salasana), poista se käytöstä. Käytä sitten järjestelmäpyyntöjä paikallisen profiilin luomiseen, mutta älä täytä salasanakenttiä tässä prosessissa.

Kun Microsoft-tili on poistettu käytöstä, järjestelmä ei enää synkronoi asetuksia ja tiedostoja eri tietokoneissa. Jotkin sovellukset voivat kieltäytyä työskentelystä.

Jos tilinhallintavalikossa paikallisprofiili on alun perin aktiivinen, vaihda sitten nykyinen salasana, jolloin uuden salasanan kentät ovat tyhjät.

Jos poistat vanhan salasanan, järjestelmä ei koskaan pyydä sitä, ennen kuin lisäät uuden salasanan.

Salasanan poistaminen, kun poistut lepotilasta

Jos poistat salasanapyynnön käytöstä käynnistettäessä Windows, järjestelmä voi silti pyytää sitä herätyksen aikana. Voit kuitenkin deaktivoida tämän toiminnon erikseen käyttämällä näitä ohjeita.

Salasanan poistaminen Windows 10: n, 8.1: n, 8: n, 7: n ja Vistan herätyksen aikana

Salasanan poistaminen Windows 10: n, 8.1: n, 8: n, 7: n ja Vistan herätyksen aikana

 1. Kirjoita Windowsin hakupalkkiin “Power” ja napsauta linkkiä, joka löytyy samalta nimeltään osasta. Tai etsi se manuaalisesti “Ohjauspaneelin” kautta.
 2. Napsauta “Pyydä salasanaa herätessä” ja valitse “Muuta asetuksia, jotka eivät ole nyt käytettävissä” ja valitse vaihtoehto “Älä kysy salasanaa”.
 3. Tallenna muutokset.

Salasanan poistaminen Windows XP: n herätessä

 1. Avaa “Ohjauspaneeli” → “Virta” -osio.
 2. Avaa ikkunassa “Lisäasetukset” -välilehti ja poista valintaruutu “Pyydä salasanaa, kun poistut valmiustilasta”.
 3. Tallenna muutokset.

Salasanan palauttaminen mistä tahansa versiosta Windowsissa

Jos unohdat salasanan ja et kirjaudu paikalliseen Windows-järjestelmänvalvojaprofiiliin, sinun ei tarvitse asentaa käyttöjärjestelmää uudelleen. On helpompi reitti: nollaa salasanasuojaus. Tätä varten tarvitaan uusi tietokone, USB-asema ja ilmainen apuohjelma salasanan palauttamiseksi.

Luo käynnistettävä USB-muistitikku toisella tietokoneella

Salasanan palauttaminen mistä tahansa versiosta Windowsissa

 1. Lataa Lazesoft Recover My Password asennusohjelma mihin tahansa tietokoneeseen.
 2. Suorita ladattu tiedosto ja suorita asennus.
 3. Liitä USB-muistitikku tietokoneeseen. Tarvittaessa kopioi sille tallennetut tiedostot, sillä kaikki tiedot on poistettava.
 4. Avaa Lazesoft Recover My Password, napsauta Burn Bootable CD / USB-levyä nyt! ja luo käynnistettävä USB-muistitikku ohjelman kehotteiden avulla.

Käynnistä tietokone USB-muistitikulla

 1. Aseta valmis USB-asema tietokoneeseen, salasana josta olet unohtanut.
 2. Käynnistä tietokone (tai käynnistä se uudelleen) ja napsauta BIOS-asetusta napsauttamalla heti, kun se käynnistyy. Yleensä tämä on F2, F8, F9 tai F12 – riippuu laitteen valmistajasta. Useimmiten haluttu avain näkyy näytössä BIOS-käynnistyksen aikana.
 3. Siirry BIOS-valikosta Käynnistysosoitin-osioon, jos järjestelmä ei ohjata sinut välittömästi.
 4. Asenna ensin Käynnistys-osio USB-muistitikku laitteiden luettelossa, jotka tulevat näyttöön. Jos et tiedä, miten voit tehdä tämän, katsokaa ympärille – seuraavia vinkkejä johdosta.
 5. Tallenna muutokset.

Jos BIOS on suojattu myös salasanalla, jota et tiedä, et voi nollata Windowsin salasanasuojausta Lazesoft Recover My Password -palvelun avulla.

Ehkä klassisen BIOS: n sijasta näette nykyaikaisen graafisen käyttöliittymän. Lisäksi erilaisissa vanhemmissa BIOS-versioissa asetukset voivat vaihdella. Joka tapauksessa toimien järjestys on suunnilleen sama: mene Boot Boot -valikkoon, valitse haluamasi USB-aseman lähde ja tallenna muutokset.

Tämän jälkeen tietokone käynnistyy flash-asemalta, joka on kirjoitettu apuohjelmaan Lazesoft Recover My Password.

Palauta salasanasi Lazesoftin salasanan palauttamiseksi

 1. Valitse Lazesoft Live CD (EMS Enabled) ja paina Enter.
 2. Nollaa tilisi salasana käyttämällä Lazesoft Recover My Password -työkalua.
 3. Käynnistä tietokone uudelleen.

Näiden toimien jälkeen Windows lopettaa vanhan salasanan pyytämisen ja voit määrittää uuden artikkelin alussa olevien ohjeiden mukaan.

Loading...