Mitä tehdä lentokentällä, jos lennät ensimmäistä kertaa

Lento on nopein ja usein ainoa tapa päästä kaukaiseen, mutta tarpeelliseen paikkaan kartalle. Tietenkin on ihmisiä, jotka lentävät kymmeniä tuhansia kilometrejä ja tietävät lentokentät, kuten omat viisi sormeaan. Mutta entä jos tämä on ensimmäinen lennosi, ja etkä epämääräisesti kuvittele, mitä pitäisi tapahtua ostamalla lipun ja ottaaksenne lentokoneen pois maasta?

Olemme laatineet yksityiskohtaiset ohjeet lentokenttien käytöstä.

1. Liput

Jokainen matka alkaa lipulla. Liput voi ostaa lentoyhtiön verkkosivuilta tai erikoisverkkosivuilta, joiden avulla voit valita useilta harjoittajilta kerralla. Jos ostat kiertueen, virasto todennäköisesti ottaa lipun. Joka tapauksessa lippu on sähköinen – tämä tarkoittaa, että matkasi tiedot tallennetaan lentoyhtiön sähköiseen tietokantaan.

Kun ostat itsenäisesti, on tärkeää täyttää oikein passiasi koskevat yksityiskohdat: kotimaan lennoille tarvitaan venäläinen passi ulkomaille – ulkomaille.

Sähköpostitse vastaanotetun kuitin suositellaan tulostettavaksi. Painetun kuitin puuttuminen ei ole syytä kieltäytyä matkasta, mutta tulostus voi auttaa sinua.

2. Lentokenttä

Saavu lentokentälle etukäteen. Suositeltu aika: kaksi tuntia ennen lähtöä. Voit lisätä vielä puoli tuntia tai tunti käydä läpi kaikki muodollisuudet ilman kiirettä ja liiallista stressiä, jos sinun täytyy lentää lentokentältä tai muukalainen olet matkalla lasten kanssa. Pääsääntöisesti lentokentälle kulkeva tie on pitkä ja liikenneruuhkat ovat mahdollisia, pitävät tätä myös.

Suuret lentokentät on jaettu terminaaleihin. Ilmoitus, josta lähtöpääte on, on reittisuunnitelman muodossa. Terminaalisuunnitelma ja niiden sisäänkäynti ovat nähtävillä lentoaseman verkkosivuilla. Päästäksesi terminaalista toiseen, voi olla tarpeen käyttää lentokentän sisäistä kuljetusta – yleensä bussilla, joka kestää myös jonkin aikaa.

Joten, olet oikeassa terminaalissa. Venäläisten lentokenttien rakennusten sisäänkäynnin yhteydessä järjestetään alustava turvavalvonta. Sinun täytyy laittaa kaikki laukut (myös pienetkin) matkatavaransuojukseen ja käydä kehyksen läpi. Kokeile ennen kuin matkustat lentokentälle siirrä henkilökohtaisten tavaroiden (avaimet, kukkaro, puhelin) maksimi laukkuun tai reppuun. Tarkastuksessa tulee olemaan vähemmän ongelmia, mistä voit pyytää kaiken irti taskusta.

3. Rekisteröinti ja matkatavarat

Seuraavaksi sinun on löydettävä lähtökortti – siellä missä viimeisimmät tiedot lennoksestasi ja niiden rekikoirien numerot, jotka sinun on rekisteröidyttävä lennolle.

Saapuessasi sisäänkirjautumisen laskuriin, annat matkatavaroita käsimatkatavaroita lukuun ottamatta ja pääset lennolle. Pääsääntöisesti voit ottaa yhden pienen pussin salongissa ja laittaa matkatavarasi matkalaukun tai laukun, joka painaa enintään 20 kg. Tarkat säännöt matkatavaroiden kuljettamisesta ilmoitetaan myös e-lippasi ja lentoyhtiön verkkosivuilla.

Rekisteröityessäsi voit pyytää tietyn paikan. Sinun mahdollisuutesi kasvaa, jos saavut lentokentälle etukäteen ja lentoyhtiön työntekijällä on valinnanvaraa. Ensimmäistä kertaa lentämistä varten – suosittelen paikkaa ikkunan kohdalla. Niille, jotka eivät voi katsoa ikkunaa – käytävällä. Henkilöiden, joilla on korkea kasvu, hätäpoistumapaikat ovat tärkeitä – on enemmän jalkatilaa.

Retkikorttisi on kulku koneelle. Pidä se, kuten passi, käsillä – sitä on esitettävä jatkuvasti.

Etsi sisäänkäyn- nistysportin numero lennolle ja noudata oireita. Suurilla lentoasemilla käytetään myös alakohtaisia ​​numeroita – sinun on ensin löydettävä sektori, ja vasta sitten tarvitset oikean laskeutumisen.

4. Tarkastus ja passintarkastus

Ennen kuin lähdet, sinun tulee olla turvatarkastettu. Lähtö ulkomaille – myös passintarkastus.

Tarkastusaste riippuu lentoasemasta. Pääsääntöisesti sinun on poistettava ulkovaatteet, päähineet, irrotettava kaikki taskut ja irrotettava hihna. Joskus he vaativat ottaa kengät pois. Ulkomailla heitä pyydetään yleensä saamaan kaikki elektroniikka pussiin, jota he voivat pyytää sisällyttää. Ajoittain turvallisuusviranomaiset ilmoittavat tarkastussäännöistä – yrittävät kuulla ja panna ne täytäntöön.

Täällä ne ohjaavat nestemäisten aineiden kuljetusta. Yleensä kaikki neste on kuljetettava matkatavaroissa. Jos tämä on ensiapu-lääkettä – on tiettyjä kuljetussääntöjä, niitä löytyy lentokentän verkkosivuilta.

Passintarkastusta tehdään ulkomaille. Rajavartiolaitos huolehtii siitä, että voit jättää maasi ja saada viisumin isäntämaasta. Myös silloin, kun lennät ulkomaille, siirrytte tulliasi. Valtaosassa tapauksissa sinun on mentävä läpi vihreä käytävä – tämä tarkoittaa, että sinulla ei ole asioita, joihin sovelletaan tulli-ilmoitusta.

5. Lentokoneeseen pääsy

Olette läpäisseet kaikki tutkimukset, olet katoamisalueella. Suosittelen ensin löytää porttisi, vaikka sinulla on hyvä aika ja haluat mennä ostoksille. Lentokentältä riippuen lentoonlähtö alkaa lennolla kädet vapaana tai se voidaan kutsua suoraan uloskäynnille – tarkkaile aikaa.

Ennen koneelle nousemista, sinua pyydetään jälleen esittämään lennollepääsyasi ja passisi. Sinulle jätetään pysäytyslangan selkäranka, ja siinä ilmoitetaan myös numero ja paikka, jota sinun on miehittää koneessa.

Riippuen lentokentän matkustajat kuljetetaan lentokoneen bussilla tai kone voi ajaa jopa rakennuksen ja sitten mahtuvat Teleskooppitikapuut (hiha).

Sekä lentoyhtiöt että lentoasemat pyrkivät tekemään lennon mahdollisimman mukavaksi. Kaikilla lentoasemilla on osoittimien ja navigointijärjestelmä, ja jokainen työntekijä auttaa mielellään kaikkia matkustajia missä tahansa kysymyksessä.

Onko mukavaa lentoa.

Loading...