Hogyan lehet megállítani a vért a vágásban: univerzális tippek

Hogyan lehet megállítani a vért finom vágással?

Hogyan lehet megállítani a vért finom vágással?
LSaloni / Depositphotos.com
 1. A levágást tiszta vízzel öblítse le a látható szennyeződés eltávolítására. A sebet az új fertőzések megelőzése érdekében távolítsa el: távolítsa el a ruhákat és a cipőket, ha érintkezésbe kerülnek a vágással.
 2. Fertőtlenítsd a vágást. A legjobb, ha puha gyógyszertárat veszünk: klórhexidin-nagylukonátot (nem égett), zöldeket (színezi a bőrt), hidrogén-peroxidot (buborék és éget). Agresszívebb eszközök – a jód, a vodka vagy az alkohol – a bőrt égetik, és a vágás tovább fog gyógyulni. De ha nincs más a közelben, vegye el őket.
 3. Most a vágást meg kell védeni a baktériumok további bejutásától. Ha sérülést szenvedett az ujjával vagy a kezével – kényelmesen kötődnek, ha a test szélesebb része megrongálódott – segédeszköz vagy steril géz segít.
 4. Ne szorítsa túl erősen a sebet. A levegő áramlása segít neki, hogy gyorsan húzza meg és gyógyítsa meg.

Ha egy idő után a vágás megdagad, vagy természetellenes színű lesz, forduljon orvoshoz: ez fertőző fertőzés jele lehet.

Ha a természetbe vágja magát, nincsenek kéznél gyógyszerek, és nem juthat el a legközelebbi gyógyszertárhoz, használd a természetes élettartamokat a vér leállításához:

 • Útifű. Gyermekként segített megtört térdekben, és ma sikeresen gyógyítja a vágást. Ez a növény antiszeptikus és sebgyógyító tulajdonságokkal rendelkezik – ezzel a kivágással minden kivágás nélkül nyomon követhető. Csak öblítsd le néhány növényt a levelekről, emlékszel őket a kezedbe, hogy levessd a gyümölcslevet, és csatlakoztasd a fájó helyhez.
 • A weben. Ha levágod magad, az erdőben sétálsz, enyhén sérülést okozz a vérben, segít rajzolni a pókhálókat, és a vágáson helyezkedik el.
 • Kenyérmorzsát. Egy darab pépet, amelyet egy cipó közepéből vettek le, nedvesítsük meg egy kicsit vízben, és tegyük a vágásra. Egy idő után a vér megáll.

Győződjön meg róla, hogy a sebet egy antibakteriális gyógyszerrel kezeli az első alkalommal, hogy megelőzze a fertőzés kockázatát.

  Milyen látnivalók Prágában: útmutató a lusta és aktív turistáknak

Hogyan lehet megállítani a vért mély vágással?

Hogyan lehet megállítani a vért mély vágással?
Wavebreakmedia / Depositphotos.com
 1. Vizuálisan értékelje a károkat. Ha a seb olyan mély, hogy a bőr, a zsír, az izmok rétegei láthatók, azonnal kérjen orvosi segítséget!
 2. Amikor önkezelést végez a seb manipulálása előtt, tegye a test sérült területét a szív szintje fölé. Üljön le vagy feküdjön le megfelelően: ez segít a gyulladásnak a vágott területen.
 3. Ha a testnek idegen tárgyai vannak (üvegdarab vagy éles fém), próbálja óvatosan eltávolítani őket.
 4. Ne próbálja meg azonnal felhúzni a sebet: a vágott vérből származó vér segít tisztítani.
 5. Antiszeptikus hatással kezeljük a vágás éleit, és a sebre is helyezzünk egy steril ronggyal (kötés vagy géz).
 6. Ezt követően a lehető leghamarabb forduljon orvoshoz, hogy elkerülje a vérmérgezés vagy a seb fertőzését.

Mit csinálsz a vágásokkal? Kezelnek otthon vagy kórházba? Mondja el nekünk a megjegyzések tapasztalatát.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top