Mennyit kell sütni cukorrépa és hogyan kell felgyorsítani a folyamatot

A cukorrépa főzéshez közepes méretű (legfeljebb 10 cm átmérőjű), vékony sötétvörös bőrrel, sérülés és rothadás nélkül. Az egyik legjobb egyfajta “bordó”.

Az előkészítés módjától függetlenül a céklát alaposan meg kell mosni, le kell vágni a csúcsokat (ha van ilyen), és kicsit le kell rövidíteni a farkát.

A cukorrépákat nem tisztítják főzés előtt.

Ha lehántolja a bőrt, akkor a lé kifolyik a cukorrépából. A zöldség sápadt és íztelen lesz.

Hogyan főzni céklát a tűzhelyen?

1. módszer: Klasszikus

Főzési idő: 2 óra.

Tegye a céklát egy serpenyőbe, és öntsük hideg vízbe. A víz teljesen lefedi a zöldséget. Víz hozzáadása nem szükséges. A nátrium nehezebbé teszi a céklát, és lelassítja a már lassú főzési folyamatot.

Tegye a serpenyőbe a cukorrépát középhőre. Amikor a víz forr, csökkentse a hőt, fedje le a serpenyőt és hagyjon néhány órát.

A cukorrépák vörösen világosak, citromlevet adhat a vízhez: ½ teáskanál literenként.

A készenlét villával ellenőrizhető. Ha a céklát könnyen átszúrja, leöblítheti a vizet, és lehűtheti.

Hogyan főzni céklát a tűzhelyen?
A céklát nem tisztítják sütés előtt, a víz nem sózott

2. módszer: Expressz főzés

Főzési idő: 45-60 perc.

A folyamat felgyorsítása érdekében néhány háziasszony már kezdett cukorrépet már forró vízben, és nem csökkenti a tűz minimálisra. És hogy a víz hőmérséklete még magasabb legyen, adjunk hozzá 2-3 evőkanál növényi olajat.

Amikor a cukorrépa kb. 30-35 percig hagyja el, akkor a tűzből eltávolítják, és újabb 15-25 percig hideg víz alatt továbbítják. A hőmérsékletkülönbség a zöldséget felkészíti és ugyanakkor melegíti.

Hogyan készítsünk cukorrépákat egy multivariánsban?

1. módszer: A “Gőz főzés” üzemmódban

Főzési idő: kb. 40 perc a többnyelvű modelltől függően.

Mossa a céklát, és helyezze egy speciális rácsot gőzölésre. A pohár alján a multivarka öntsünk egy pohár vizet. Zárja be az eszközt, állítsa be a gőzgép módját, és saját üzleti tevékenységét 40 percig elvégezheti.

Hogyan készítsünk cukorrépákat egy multivariánsban?
A tál alján szükségszerűen öntsünk vizet

Megjegyzés: ez a módszer működik, a céklátnak nem szabad száraznak lennie. Ha a gyökér podvyal, jobb először áztatni néhány órára hideg vízben. Amikor a cukorrépa újra felszívja a nedvességet, főzhető. De jobb a tűzhelyen vagy a következő módon.

  Hogyan főzni a tökéletes házi sűrített tej

2. módszer A “Quenching” vagy a “Varka” üzemmódban

Főzési idő: 60-80 perc, a többnyelvű modelltől függően.

Minden, mint a klasszikus módon, csak nem kell szabályozni a tüzet. A mosott cukorrépát csak a multivark tálba helyezze, töltse fel vízzel és kapcsolja be a “Quenching” vagy a “Varka” módot (néha “Leves”) 60 percig.

Egy óra múlva ellenőrizze, hogy a cukorrépa készen van-e villával. Ha még mindig durva, akkor kapcsolja be ugyanazt a módot további 20-30 percig.

3. módszer: A “Sütés” üzemmódban

Főzési idő: 60 perccel a többnyelvű modelltől függően.

Ez a módszer jó fiatal zöldségféléknek, ha gyengédek és lédúsak. A cukorrépát meg kell mosni, papírtörölközővel szárítani, és növényi olajfóliával megkenni (minden gyökérzöldséget külön-külön).

Ezután hajtsa be a multivark tálába, és körülbelül 1 órán át főzzük a “sütés” módban.

Hogyan cukorrépet főzzünk a sütőben

Előkészítési idő: 20-25 percig.

Ugyanúgy, mint az előző módszernél, fóliánál minden gyökeret lezárjon, majd 190 ° C-on sütjük.

A sütőben a céklát könnyű főzni, ha sokat kell. Például, azonnal a szőlőbevonat alatt a vinaigrette és a hering számára.

Hogyan cukorrépet főzzünk a sütőben
Ne felejtse el kenni a fóliát belülről növényi olajjal

By the way, a saláta főzéséhez cukorrépa van egy kis lifhak. Ha akarod, ez nem festesz más összetevőket, vágja le, és megszórja növényi olajjal, és csak akkor keveredik össze más termékekkel.

Hogyan csepegtetni cukorrépákat egy mikrohullámú sütőben?

A családom cukorrépát főz a mikrohullámú sütőben. Ez a legegyszerűbb és leggyorsabb módja.

Főzési idő: 8-20 perc.

Az idő két tényezőtől függ: a cukorrépa nagysága és a mikrohullámú erő. A 100 vagy több wattos kapacitású mikrohullámú sütőknél a céklát 8-10 percig főzzük. Ha kevésbé erőteljes modell van, növelje az időt félig.

A cukorrépát meg kell mosni (ne tisztítsd!) És tegyél üvegárut. A széleken megpróbálnak nagy gyökereket elhelyezni, és a közepén – a legkisebb. A tartály alján 3 evőkanál vizet kell öntenie, és tetejére – mikrohullámú sütővel fedett üveg vagy speciális fedél fedésére.

  Hogyan és mennyit kell főzni a burgonyát?

A sütési idő lerövidítése kis teljesítményű mikrohullámú sütőben, tegye a céklát műanyag zsákba sütéshez, és szorosan húzza meg. Ebben az esetben a fedél már nem szükséges.

Hogyan csepegtetni cukorrépákat egy mikrohullámú sütőben?
Ez a módszer nemcsak időt takarít meg, hanem tiszta ételeket is hagy

Nem szükséges átszúrni vagy vágni a cukorrépát: nem robban. Megszakítani a folyamatot, és fordítani azt egyik oldalról a másikra nem szükséges. Továbbá ne öntsön zöldséget hideg vízzel történő főzés után. Jobb lehűlni szobahőmérsékleten.

A cukorrépa ízlése a mikrohullámból pontosan ugyanolyan, mint a hagyományos főzőedényben.

A kész cékla legfeljebb két napig tárolható a hűtőszekrényben.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top