Mi a teendő, ha a telefon nem kapcsol be

Ha nedves eszközzel problémák merülnek fel, ne csatlakoztassa a hálózathoz, és ne nyomja meg a gombokat. Szárítsa meg a telefont minél hamarabb, majd kövesse a cikkből származó tippeket.

Ha biztos benne, hogy az okostelefon belseje száraz, nyugodtan folytassa.

1. Kényszerítse újra a készüléket

Lehet, hogy a telefonja be van kapcsolva, de csak lógott. Ebben az esetben a képernyő sötét lehet, és nem reagál semmilyen műveletre. Ezért először próbálja meg újraindítani az eszközt a hardverkulccsal.

Hogyan kényszeríthetem vissza az iPhone-t?

Az iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6s Plus és régebbi modellek esetében az Apple-logo megjelenése előtt legalább 10 másodpercig tartsa lenyomva az Otthoni gombot a felső (vagy oldalsó) gombbal.

Az iPhone 7 vagy iPhone 7 Plus rendszeren tartsa lenyomva az oldalsó gombot 10 másodpercig, amíg a hangerő le van nyomva, amíg meg nem jelenik az Apple logó.

Az iPhone 8 vagy az iPhone 8 Plus rendszeren tartsa lenyomva és azonnal engedje el a zoom gombot, majd csökkentse a hangerőt. Ezután nyomja meg az oldalsó gombot és tartsa lenyomva addig, amíg az Apple embléma meg nem jelenik.

Hogyan kényszerítsen okostelefont az Android rendszerre történő visszaállításra?

Nyomja meg egyszerre a bekapcsológombot és a hangerőgombot, és tartsa 10-15 másodpercig. Ha sikeres, a készülék automatikusan újraindul, vagy megjelenít egy menüt a képernyőn, amelyen ki kell választani az újraindítási parancsot.

Egyes Android-okostelefonok újraindíthatók más gombok használatával. Ha az eszköz nem válaszol, nézze meg a webről, hogy egy parancsikon újraindítsa a modellt.

2. Vegye ki az akkumulátort és helyezze vissza

Ha a telefonja kivehető akkumulátorral rendelkezik, vegye le a fedelet, és vegye ki az akkumulátort a készülékből. Várjon legalább 30 másodpercet és cserélje ki az akkumulátort. Ezután próbálja meg bekapcsolni a telefont a szokásos módon – a bekapcsológomb használatával.

3. Helyezze fel a telefont

Csatlakoztassa a telefont a fali csatlakozóhoz az eredeti töltővel. Ha a töltésjelző egy óránál nem jelenik meg a kijelzőn, és nem kapcsolhatja be a készüléket, ellenőrizze a csatlakozó integritását és tisztaságát, valamint a tápkábel és az adapter állapotát. Ha lehetséges, próbálja meg más aljzatokat, cserélje ki a kábelt és / vagy az adaptert.

  Hogyan vágjunk farmert: lépésről lépésre

4. Állítsa vissza a gyári beállításokat

Ha a képernyő bekapcsolása után, de az eszköz nem indul el megfelelően, próbálja meg visszaállítani a gyári beállításokat a hardvergombokkal.

A rendszer visszaállításakor elveszítheti azokat a személyes adatokat, amelyeket nem szinkronizáltak a kiszolgálóval. Ne tegye ezt, ha félsz törölni fontos információkat.

Hogyan lehet visszaállítani az eredeti beállításokat iPhone-ra?

Csatlakoztassa a telefont a számítógéphez kábellel, és indítsa el az iTunes alkalmazást. Ezután hajtsa végre az iPhone kényszerített újraindítását (lásd az 1. lépést). Ha látja az Apple logót, nyomja meg a gombokat, amíg a helyreállítási képernyő meg nem jelenik az okostelefon képernyőjén.

Ezt követően egy további utasításokat tartalmazó ablak jelenik meg a számítógép monitorán. Kattintson a Frissítés gombra, és kövesse a rendszer utasításait.

Mi a teendő, ha a telefon nem kapcsol be

Az iTunes letölteni fogja a szükséges szoftvereket a telefonhoz. Ha ez a folyamat több mint 15 percet vesz igénybe, az iPhone kiléphet a helyreállítási módból. Ebben az esetben tartsa lenyomva a kényszerített újraindító gombokat, és tartsa lenyomva őket addig, amíg az egység visszatér ezen üzemmódba.

Ha a frissítés működik, a telefon bekapcsolható a rendszer visszaállítása nélkül. Ha nem, kattintson a “Visszaállítás” gombra az iTunes ablakban a gyári beállítások visszaállításához.

Az eredeti beállítások visszaállítása az Android okostelefonra

Győződjön meg róla, hogy az okostelefon ki van kapcsolva, és próbálja meg a következő kombinációkat visszaállítani:

  • hangerő növelő gomb + bekapcsológomb;
  • hangerő csökkentése gomb + bekapcsológomb;
  • hangerő csökkentése gomb + hangerő növelése gomb + bekapcsológomb;
  • Hangerő csökkentése gomb + Bekapcsológomb + Home gomb.

A billentyűket egyszerre kell tartani és kb. 10-15 másodpercig tartani. Ezt követően egy speciális menü jelenik meg a képernyőn, amelyben ki kell választania a helyreállítási elemet, majd a törlés / gyári visszaállítás parancsot. Ha nem látja ezt a parancsot helyreállítási módban, tartsa lenyomva a bekapcsológombot, és pillanatnyilag nyomja meg a hangerő növelését.

Ezeket a műveleteket követően az okostelefon néhány percen belül visszaáll a kezdeti beállításokra. Ha egyik kulcskombináció sem működik, vagy nem találja meg a szükséges parancsokat a szervizmenüben, keresse meg a készülékmodell reset utasítását.

  Hogyan főzni a babot: egy egyszerű és érthető oktatást


Ha a felsorolt ​​ajánlások egyike sem segíti a készülék bekapcsolását, próbálja meg a jótállásba visszaadni, vagy visszaküldeni egy szervizközpontba.

Olvassa el:

  • Miért forró a telefon és mit kell csinálni?
  • Hogyan lehet tisztítani a telefont a szemetetől, eltávolítani a vírusokat és felgyorsítani a munkáját →
  • Mi a teendő, ha a Windows nem indul el →

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top