12 λόγοι για τους οποίους ένας blogger είναι το καλύτερο επάγγελμα στον κόσμο

Όταν ο Justin Hall και Yoren Barger (επινόησε τον όρο weblog) άρχισε να διεξάγει online ημερολόγια τους, δεν μπορούσαν να πιστεύουν ότι μετά από μερικά χρόνια blogging θα γίνει όχι μόνο ένα χόμπι, αλλά μια επιχείρηση ή ακόμα και επάγγελμα.

Και δροσερό. Ίσως και ο καλύτερος στον κόσμο. Γιατί; Η απάντηση είναι κάτω από την περικοπή.

 1. Οι μπλόγκερ είναι ανταγωνιστικές. Στο Διαδίκτυο, εκατομμύρια blogs. Μόνο στο WordPress.com φιλοξενούνται περίπου 75 εκατομμύρια και υπάρχουν επίσης Blogger, Tumblr και άλλες πλατφόρμες. Ακόμη και αν ο blogger πήρε μια πολύ συγκεκριμένη θέση (η περίοδος εφηβείας των ανδρών του χιμπατζή), εξακολουθεί να έχει ανταγωνιστές. Για να είναι το καλύτερο, πρέπει να εργαστείτε σκληρά.
 2. Τα bloggers είναι καθολικά. Το blog του συγγραφέα είναι μια μίνι-εφημερίδα. Μόνο στο προσωπικό της υπάρχει μόνο ένας υπάλληλος. Αυτός και ο συγγραφέας, ο αναγνώστης απόδειξης, ο συντάκτης και ο καλλιτέχνης μακιγιάζ. Ο αναγνώστης, βλέποντας το άρθρο, και δεν σκέφτεται τι είδους οπλοστάσιο γνώσης που χρειάζεστε για να χρησιμοποιήσετε τον blogger, έτσι ώστε απλά πήδηξε. Γραμματική, στυλιστικότητα, HTML, SEO, σχεδιασμός και ακόμη και ψυχολογία – ένας καλός blogger θα πρέπει να είναι ένας εμπειρογνώμονας σε κάθε έναν από αυτούς τους τομείς.
 3. Οι μπλόγκερ είναι γνώσεις υπολογιστών. Εάν νομίζετε ότι το κύριο πράγμα για τον συντάκτη ενός blog είναι να γράψετε σωστά, τότε εσείς κάνετε λάθος. Ναι, η γραφή ορθογραφίας και γραφής είναι σημαντική, αλλά επιπλέον, ο blogger πρέπει να είναι τεχνικά καταλαβαίνω. Εάν πρόκειται για ένα προσωπικό blog, τότε κανείς δεν θα έρθει και να δημιουργήσει το ιστολόγιό σας. Θα πρέπει να κατανοήσω τις περιπλοκές του προγραμματισμού, του σχεδιασμού ιστοσελίδων, του έργου των μηχανών αναζήτησης και των κοινωνικών δικτύων. Επιπλέον, ο blogger αναγκάζεται να προστατεύσει τον πόρο του από spam και phishing.
 4. Οι μπλόγκερ μάρκετινγκ γκουρού. Έγραψε ένα άρθρο, το δημοσίευσε και όλα σε αυτό; Ένα χαρακτηριστικό με δύο! Είναι απαραίτητο το κοινό-στόχος να το διαβάσει και να του δώσει μια “ιογενή” χρέωση. Για να γίνει αυτό, οι bloggers μελετούν στρατηγικές μάρκετινγκ Διαδικτύου: βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης, προώθηση σε κοινωνικά δίκτυα, συμφραζόμενη διαφήμιση … Αυτό δεν διδάσκεται στο σχολείο. Όλα αυτά είναι μια νοικοκυρά από το Novosibirsk, οδηγώντας ένα γαστρονομικό blog, πρέπει να κυριαρχήσετε τον εαυτό σας.
 5. Οι μπλόγκερ είναι επικίνδυνες. Συχνά, οι ιστορίες επιτυχίας στην μπλογκόσφαιρα ξεκινούν σαν μια “ανάσα καθαρού αέρα” στην φρενίτιδα γραφείων. Αλλά, όπως η ανάπτυξη, το ιστολόγιο απαιτεί περισσότερη προσοχή. Οι μπλόγκερ αφήνουν εργασία στον θείο τους και αφιερώνουν τον εαυτό τους στη δημιουργία εσόδων. Από τώρα και στο εξής, ο blogger = επιχειρηματίας. Όλοι οι οικονομικοί κίνδυνοι έγκεινται σε αυτό, και μόνο στις αποφάσεις του εξαρτάται από το αν θα είναι σε θέση να βγάλουν λεφτά στο ιστολόγιό του.
 6. Bloggers είναι καλοί επιχειρηματίες. Μόλις άρχισαν να μιλάνε για χρήματα, σημειώνουμε ότι για να κερδίσουν χρήματα, ένας blogger πρέπει να είναι επιχειρηματίας. Αναζήτηση για πελάτες, πωλήσεις, προώθηση προϊόντων συνεργατών, διαφήμιση – ο ελάχιστος όγκος συναλλαγών που σχεδόν κάθε μέρα κάνει ένας blogger. Χάρη σε αυτό, πολλά blogs από ιδιωτικές σελίδες μετατράπηκαν σε ώριμα επιχειρηματικά έργα.
 7. Οι bloggers είναι καλοί διαχειριστές. Πρέπει να διαθέτουν σωστά τον χρόνο τους. Από τον αρμόδιο προγραμματισμό εξαρτάται από το εάν το ιστολόγιο θα ενημερώνεται τακτικά. Επιπλέον, στην περίπτωση ενός συλλογικού ιστολογίου, ο δημιουργός του θα πρέπει να διαχειρίζεται την ομάδα: αναζήτηση και πρόσληψη συγγραφέων, διαχειριστές περιεχομένου, οργάνωση απομακρυσμένης εργασίας και έλεγχος της. Ένας μπλόγκερ είναι ένα πρόσωπο που παίρνει πολλές σημαντικές διαχειριστικές αποφάσεις κάθε μέρα.
 8. Bloggers είναι δημιουργοί. Ένας ταλαντούχος άνθρωπος είναι ταλαντούχος σε όλα – αυτή η έκφραση είναι απολύτως κατάλληλη για τον χαρακτηρισμό ενός blogger. Στο Διαδίκτυο είναι ενδιαφέρον να γράψω – λίγο. Ακόμα και τα blogs καθαρού κειμένου δεν μπορούν να κάνουν χωρίς φωτογραφία και βίντεο. Ως εκ τούτου, οι μπλόγκερ είναι δημιουργοί που παρουσιάζουν το ταλέντο τους σε διάφορους τομείς – γραφή, φωτογραφία, βίντεο και άλλα.
 9. Οι μπλόγκερ είναι ερευνητές. Δεν μπορείτε να πείτε απλώς ότι “η βότκα είναι κακό”. Αυτό πρέπει να αποδειχθεί. Διεξάγετε μελέτη σχετικά με την επίδραση του αλκοόλ στην ψυχο-συναισθηματική και σωματική κατάσταση ενός ατόμου, συλλέγετε στατιστικά στοιχεία, διεξάγετε έρευνα, ιστορικό μελέτης κλπ. Ένας καλός blogger είναι πάντα ένας εξερευνητής που δεν βιάζεται από αβάσιμες δηλώσεις, αλλά είναι σε θέση να υποστηρίξει τη θέση του.
 10. Bloggers συμβάλλουν στην εκπαίδευση των ανθρώπων. Online περιοδικά a la “η ζωή μου” κανείς δεν χρειάζεται. Διαβάστε τους πόρους που δίνουν νέες γνώσεις. Γιατί νομίζετε ότι οι άνθρωποι όπως τα ταξίδια blogs τόσο πολύ; “Καθίζω μόνος μου στο σπίτι, οπότε τουλάχιστον θα ξεκουραστώ, καθώς οι άνθρωποι αναπαύονται” – καλά, ναι … Δηλαδή, όχι! Οποιοδήποτε ταξιδιωτικό blog είναι μια γνωριμία με έναν άλλο πολιτισμό. Οι μπλόγκερ μοιράζονται τις γνώσεις τους με τους αναγνώστες, κάνοντας τους επομένως λίγο πιο μορφωμένους.
 11. Οι μπλόγκερ διαμορφώνουν την κοινή γνώμη. Blog – μια πλατφόρμα για συζήτηση. Ένα μέρος όπου μπορείτε να εκφράσετε ανοιχτά την πολιτική σας θέση. Οι ειδήσεις, έλαμψαν στην μπλογκόσφαιρα, γίνονται αμέσως νέα # 1. Η γνώμη που εξέφρασε ένας έγκυρος blogger είναι αμέσως δημοφιλής. Τα blogs είναι μια ισχυρή δύναμη που μπορεί να επηρεάσει τα μυαλά και τις διαθέσεις των ανθρώπων. Δεν είναι καθόλου άγνωστο ότι οι αστέρες του show business και της πολιτικής ξαφνικά έγιναν bloggers.
 12. Bloggers είναι αξιοπρεπείς άνθρωποι. Ένας σεβαστός blogger δεν δημοσιεύει αμφισβητήσιμες πληροφορίες, δεν προσβάλλει ούτε προκαλεί ακροατήριο. Κατανοεί την έκταση της ευθύνης του (βλ. Παράγραφο 11). Ως εκ τούτου, ο blogger είναι υποχρεωμένος να τηρεί την ηθική του υπολογιστή και γενικά αποδεκτούς κανόνες ηθικής.

Μπορείτε να συμφωνήσετε με αυτήν τη λίστα ή όχι. Αναμφισβήτητα ένα πράγμα: το blogging είναι σκληρή δουλειά. Στο διαδίκτυο εκατομμύρια υπάρχοντα blogs, πόσοι εγκαταλείφθηκαν, κανείς δεν πίστευε. Σεβαστείτε τους bloggers! Και αν αποφασίσετε να γίνετε ένας από αυτούς, θυμηθείτε: δεν θα πετύχουν όλοι, αλλά αξίζει να δοκιμάσετε. Επειδή ένας blogger είναι ένα καλό επάγγελμα. Ίσως το καλύτερο στον κόσμο.