Μυϊκή μνήμη: τι είναι και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Τι είναι η μυϊκή μνήμη

Μυϊκή μνήμη είναι η ανακατασκευή των μυϊκών κυττάρων, η οποία εμφανίζεται υπό την επίδραση της σωματικής άσκησης. Νορβηγοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Όσλο έχουν αποδείξει ότι οι μυϊκές ίνες έχουν τη δική τους μνήμη και ο μηχανισμός τους συνδέεται με την εμφάνιση νέων πυρήνων σε αυτά.

Με την αύξηση του αριθμού των πυρήνων στα κύτταρα, οι επιστήμονες συνέδεσαν τη μυϊκή ανάπτυξη. Ένας μεγαλύτερος αριθμός γονιδίων εργασίας κατέστησε δυνατή τη σύνθεση μίας μεγαλύτερης ποσότητας ακτίνης και μυοσίνης, πρωτεϊνών συστολικών μυών. Σε αντίθεση με τις αρχικές προσδοκίες, οι πυρήνες δεν εξαφανίστηκαν όταν η ένταση και το επίπεδο μυϊκού φορτίου μειώθηκαν. Εντός τριών μηνών από μυϊκή ατροφία ήταν σε κατάσταση αναμονής, και την επανάληψη της εκπαίδευσης έχουν ενεργά τη λειτουργία, την αύξηση της πρωτεϊνικής σύνθεσης και υπερτροφική διαδικασίες.

Τι σημαίνει αυτό;

Κάθε εκπαίδευση είναι μια ανεκτίμητη συμβολή στο κεφάλαιο υγείας σας. Κάθε νέο βάρος που λαμβάνετε, κάθε νέα απόσταση δεν σας κάνει μόνο ισχυρότερη, πιο ανθεκτική, πιο γρήγορη. Σας κάνουν για πάντα.

Τα παραπάνω αποτελέσματα της έρευνας αποδεικνύουν ότι μόλις απορροφηθεί ένα φορτίο είναι μόνιμα αποτυπωμένο στη μνήμη των μυών σας. Εάν κάποτε φέρατε τον εαυτό σας σε μια όμορφη μορφή, ακόμα κι αν το χάσετε εγκαίρως, θα είναι πολύ πιο εύκολο να το επιστρέψετε.

Πώς λειτουργεί στην πράξη

Πηγαίνετε στην αίθουσα, τρέξτε, παίξτε αθλήματα, κάψετε βάρος ή κερδίστε μυϊκή μάζα. Αφού πετύχετε την προσπάθειά σας, ξαφνικά πρέπει να κάνετε ένα διάλειμμα στην εκπαίδευση. Οι λόγοι μπορεί να είναι οτιδήποτε: τραύμα, γέννηση παιδιού, αλλαγή θέσης εργασίας, οικονομικές δυσκολίες, στρατιωτική θητεία. Για τους περισσότερους αθλητές, μια αναγκαστική διάλειμμα προκαλεί δυσάρεστα συναισθήματα. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τώρα όλα θα πρέπει να ξεκινήσουν από το μηδέν. Δεν είναι έτσι.

Οι αθλητές που έχουν ήδη επιτύχει ορισμένα αποτελέσματα, με πολύ μεγαλύτερη ευκολία, οδηγούν τους εαυτούς τους σε μια προηγούμενη μορφή από τους αρχάριους. Τα πάντα θα εξαρτηθούν από το άτομο, την κατάρτιση ένταση, τη διάρκεια του διαλείμματος και το βαθμό της μυϊκής ατροφίας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αλλά κατά μέσο όρο ο αθλητής αδυνατεί να ανακτήσει τον πρώην σχήμα του σε τρεις μήνες.

Μπορείτε να θυμηθείτε ότι ένα από αυτά τα θρυλικά αποδόσεις ήταν απόφαση του Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ για να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, «Mr. Olympia» και νίκη για έβδομη φορά το 1975.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη μυϊκή μνήμη

Το φαινόμενο της μυϊκής μνήμης είναι ένα άλλο παράδειγμα του πόσο απροσδόκητα είναι ένα άτομο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν θέσεις για αρκετές lifhakas, τις οποίες μπορούμε να κάνουμε οι ίδιοι με το σώμα μας.

Μην φοβάστε να σταματήσετε να ασκείτε

Η μυϊκή σας μνήμη είναι μια εγγύηση ότι μετά από ένα μακρύ διάλειμμα θα επιστρέψετε στην αίθουσα, στην πίστα ή στο δαχτυλίδι χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Αυτό είναι το κεφάλαιό σας και η εγγύηση ότι όλες οι προπονήσεις, οι προσπάθειες και τα επιτεύγματα δεν ήταν μάταια. Χάρη στη μυϊκή μνήμη, μπορείτε να διακόψετε με ασφάλεια τις προπονήσεις σας για λίγο και να μην ανησυχείτε για χαμένες ευκαιρίες.

Κάντε διαλείμματα για να επιτύχετε αποτελέσματα

Με το φαινόμενο της μυϊκής μνήμης, το φαινόμενο της προσαρμογής των μυών στα φορτία συνδέεται σε κάποιο βαθμό. Σε μια συγκεκριμένη στιγμή, θα έρθετε στο οροπέδιο, όταν οι μύες σας έχουν ήδη συνηθίσει σε βάρη και ασκήσεις, οπότε δεν υπάρχει πρόοδος. Σε αυτήν την κατάσταση, μπορείτε να διακόψετε προσωρινά τις προπονήσεις.

Χάρη στη μνήμη, δεν μπορείτε να φοβάστε ότι δεν μπορείτε να επιστρέψετε στο επιτευχθέν αποτέλεσμα. Και μετά από ένα σκόπιμο διάλειμμα, μπορείτε να αρχίσετε σταδιακά να εκπαιδεύετε με μια νέα δύναμη για να αναλάβετε νέα βάρη, να δείτε πρόοδο, να προχωρήσετε από το αδιέξοδο.

Εργασίες για την τεχνολογία

Ακόμα κι αν δεν έχετε οδηγήσει ένα ποδήλατο για 10 χρόνια, θα ανεβείτε σε αυτό και θα είστε σε θέση να πετάξετε με επιτυχία. Αυτό είναι επίσης ένα πλεονέκτημα της μνήμης μυών. Οι μύες σας θυμούνται την τεχνική των ασκήσεων. Μετά την επιστροφή στην αίθουσα, δεν χρειάζεται να μάθετε να ξαπλώνετε σωστά και πάλι, και μετά από να επιστρέψετε στο δαχτυλίδι για να επανεκκινήσετε. Οι προσπάθειες για την αποκατάσταση της τεχνολογίας θα είναι ελάχιστες.


Η μυϊκή μνήμη είναι ένα άλλο δώρο της φύσης, ένας κρυμμένος πόρος, που δείχνει τις τεράστιες δυνατότητές μας. Μην το παραμελίζετε.