Πώς να επιλέξετε αθλητικά παπούτσια για γυμναστήριο, crossfit και κατάρτιση δύναμης

Αθλητικά παπούτσια αθλημάτων

Αν απλά να πάτε στο γυμναστήριο, λίγο τρέξιμο, εκτέλεση απομονωμένες ασκήσεις σε προσομοιωτές και δεν έρχονται στο μπαρ και αλτήρες βαρύτερο από 5 κιλά, δεν χρειάζεται ειδικά παπούτσια για τη δύναμη του αθλητισμού. Θα υπάρχουν αρκετά άνετα παπούτσια για προγράμματα γυμναστικής.

Αν αποφασίσετε να ασχοληθούν σοβαρά με powerlifting, άρση βαρών, bodybuilding, ακραία εξουσία ή να εκτελέσουν πολύπλοκες ασκήσεις πολυαρθρική με μεγάλα βάρη, αξίζει μια πιο σοβαρή προσέγγιση για την επιλογή των παπουτσιών.

Χαρακτηριστικά των πάνινα παπούτσια

 1. Σκληρή και σκληρή σόλα. Κατά τη διάρκεια ασκήσεων αντοχής, τα πόδια σας πρέπει να στέκονται σταθερά στο έδαφος και τα πόδια να πιέζονται σταθερά στο πάτωμα. Αυτό σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε πλήρως τους μυς των μηρών και των γλουτών. Εάν φοράτε παπούτσια για τρέξιμο, η σόλα απορροφήσεως απορροφά ενέργεια, δεν κατανέμει ομοιόμορφα το βάρος του σώματος στα βήματα και μειώνει τη σταθερότητα των γόνατων.
 2. Στερεά προσαρμοσμένη στο πόδι. Τα πάνινα παπούτσια πρέπει να παρέχουν καλή υποστήριξη. Το πόδι δεν πρέπει να κρεμάσει μέσα τους. Εάν τα πάνινα παπούτσια πιέζονται ή πιέζονται, αυτό θα σπάσει την κατανομή βάρους στα βήματα και θα μειώσει την απόδοσή σας.
 3. Καλή λαβή. Η σόλα δεν πρέπει να ολισθαίνει – είναι γεμάτη με τραυματισμούς.

Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές των πάνινα παπούτσια για σπορ εξουσίας. Επιλέξτε ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Είδη πάνινα παπούτσια

Stahlyetki

Στανγκέτκι – ένα ειδικό παπούτσι για την άρση βαρών με μια σταθερή σόλα και ένα ξύλινο ή πλαστικό ύψος τακουνιού από 12 έως 20 χιλιοστά. Τέτοια παπούτσια παρέχουν μια αξιόπιστη στήριξη και η ανυψωμένη θέση της φτέρνας διευκολύνει την εκτέλεση μιας βαθιάς κατάκλισης.

Το Stagnetki συμβουλεύει να αγοράσει εκείνους που εργάζονται με μεγάλα βάρη ή συχνά ασκούν βαρκάδα: ένα τράνταγμα, ένα push, ένα squat με ένα μπαρ πάνω από τα κεφάλια τους.

Επιπλέον, οι πείροι βοηθούν στη διόρθωση της τεχνικής οκλαδόν με τη μπάρα. ΈρευναΚινηματικές αλλαγές που χρησιμοποιούν τα παπούτσια άρσης βαρών σε μαξιλαράκι πίσω. έδειξε ότι οι μανταλάκια σε σύγκριση με τα παπούτσια βοηθούν να διορθωθεί η κλίση του σώματος προς τα εμπρός κατά τη διάρκεια της οκλαδόν με το μπαρ, καθώς και να αυξηθεί η ενεργοποίηση των εκτατών μυών του γόνατος.

Ένα πολύ γνωστό και ακριβό μοντέλο φυματίων είναι το Adidas AdiPower με μια χυτή πολυμορφική σόλα, δερμάτινο επάνω μέρος και ένα επιπλέον λουρί για ασφαλή στερέωση του ποδιού. Αυτές οι ράβδοι είναι πολύ ελαφρές και σταθερές, παρέχουν εξαιρετική σταθερότητα κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Δεν είναι κατώτερης ποιότητας σε σχέση με τη Nike Romaleos. Είναι βαρύτερα και δυσκίνητα, παρέχουν εξαιρετική σταθερότητα, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν εργάζεστε με μεγάλα βάρη και έχουν ένα ευρύτερο παπούτσι.

Εάν θέλετε πιο εύκαμπτες ράβδοι, σκεφτείτε το μοντέλο Inov-8 Fastlift 335. Πρόκειται για ελαφριές και άνετες ράβδους με ευέλικτο μέτωπο.

  6 סיבות לא להיות מתכנת

Μινιμαλιστικά παπούτσια

Αυτά είναι πολύ ευέλικτα πάνινα παπούτσια με μια λεπτή σόλα, στην οποία θα νιώσετε όσο το δυνατόν πιο άνετα στα παπούτσια.

Αυτά τα μοντέλα παρέχουν την ιδανική βιομηχανική των κινήσεων όταν τα πόδια είναι όσο το δυνατόν πιο σταθερά και τα πόδια βρίσκονται σε πλήρη επαφή με το έδαφος κατά τη διάρκεια της άσκησης. Μια μελέτηΕπιρροή της διεπαφής δαπέδου-δαπέδου στην απόδοση του Squatting. αποκάλυψε ότι τα μινιμαλιστικά πάνινα παπούτσια παρέχουν μια πιο σταθερή βάση κατά τη διάρκεια των sit-ups από τα πάνινα παπούτσια για μικτή προπόνηση.

Επίσης, τα πάνινα παπούτσια χωρίς αποσβεστήρα και μια ανυψωμένη φτέρνα συμβάλλουν στην ενίσχυση των ποδιών. Μια μελέτηΕπίδραση αυξημένης μηχανικής διέγερσης. έδειξαν ότι τα μινιμαλιστικά πάνινα παπούτσια αυξάνουν τη δύναμη και την υπερτροφία των μυών των ποδιών.

Τα πιο γνωστά μινιμαλιστικά πάνινα παπούτσια είναι τα Vibram Five Fingers, τα οποία δεν μπορείτε να μπερδέψετε με τίποτα λόγω της ασυνήθιστης εμφάνισης – η διαίρεση του δαχτύλου σε πέντε δάχτυλα. Το Vibram διαθέτει μεγάλο αριθμό μοντέλων, οπότε επιλέξτε επιλογές με ελάχιστη απόσβεση.

Ένα καλό παράδειγμα μινιμαλιστικών παπουτσιών είναι τα αθλητικά πάνινα παπούτσια Nike Free Hyperfeel. Δημιουργημένα για λειτουργία, έχουν πολύ λεπτή και εύκαμπτη σόλα και μικρή απορρόφηση κραδασμών δεν παρέχεται από πηκτή ή αφρό, αλλά χάρη σε μια ειδική σόλα.

Η Nike Free Hyperfeel έχει ένα μάλλον στενό παπούτσι, το οποίο δεν μπορεί να λεχθεί για ένα άλλο μινιμαλιστικό μοντέλο Altra Samson. Αυτά τα πάνινα παπούτσια έχουν μια εκτεταμένη μύτη, η οποία σας επιτρέπει να ισιώσετε πλήρως τα δάχτυλα των ποδιών σας. Μαζί με την ευελιξία και τη μηδενική άνοδο της φτέρνας, αυτό δημιουργεί ένα βήμα με τα πόδια χωρίς παπούτσια, αλλά παρέχει καλή πρόσφυση στην επιφάνεια.

Ωστόσο, τέτοια αθλητικά παπούτσια απαιτούν κάποια ευελιξία των μυών του αστραγάλου. Εάν δεν μπορείτε να διατηρήσετε μια ουδέτερη θέση του ποδιού κατά τη διάρκεια καταλήψεων, η έλλειψη στήριξης μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς την τεχνική: πέφτετε στο εσωτερικό του ποδιού και τα γόνατά σας θα τυλίγονται προς τα μέσα.

Αν αποφασίσετε να αγοράσετε τέτοια παπούτσια, αρχικά το φορέστε κάθε μέρα, έτσι ώστε οι μύες του ποδιού να χρησιμοποιηθούν σταδιακά και ακολουθήστε την τεχνική για την εξάλειψη των σφαλμάτων.

Ανδρικά παπούτσια

πώς να επιλέξετε πάνινα παπούτσια: παπούτσια
converse.co.th

Η ελαστική σόλα του παπουτσιού δεν εμποδίζει το πέλμα να πιέζεται καλά στο πάτωμα και τα ψηλά μοντέλα παρέχουν στήριξη στον αστράγαλο.

Οι Keds είναι κατάλληλοι για τέτοιες κινήσεις όπως η μάζα, η κατάληψη με χαμηλή θέση του λαιμού στην πλάτη ή με ευρεία ρύθμιση των ποδιών. Αυτή είναι μια καλή επιλογή για powerlifters και για εκείνους που μόλις αρχίζουν να ασκούν εξουσιάζοντας δύναμη και δεν θέλουν να ξοδέψουν πολλά χρήματα για αθλητικά παπούτσια.

Πολύ λιγότερα είναι κατάλληλα για βάρδιες κινήσεις. Όταν το ξεθώριασμα έξω, τα γόνατα προς τα εμπρός με υπερυψωμένο διατροφή, για παράδειγμα κατά τη στιγμή της λήψης της ράβδου στη σέλα, παίρνει ένα καλό τέντωμα των μυών της γαστροκνημίας, διαφορετικά η φτέρνα να έρθει από το πάτωμα. Το Stagnetki μπορεί να αντισταθμίσει την έλλειψη κινητικότητας και να βελτιώσει ελαφρώς την τεχνική και τα πάνινα παπούτσια και τα μίνιμαλ τα πάνινα παπούτσια – όχι.

  עשה זאת בעצמך אנטנה עבור הגברת האות Wi-Fi בתוך כמה שעות

Αθλητικά παπούτσια για CrossFit

Το CrossFit περιλαμβάνει ασκήσεις όχι μόνο από την άρση βαρών, αλλά και από άλλα αθλήματα: γυμναστική, άρση βαρών, υπερβολική δύναμη, τρέξιμο και άλλα. Επομένως, οι cross-trainers πρέπει να είναι καθολικοί.

Χαρακτηριστικά των πάνινα παπούτσια

 1. Σταθερή, μη ανθεκτική σόλα. Τα πάνινα παπούτσια με σόλα από αφρώδες υλικό ή γέλη δεν είναι κατάλληλα για crossfit, καθώς δεν παρέχουν επαρκή σταθερότητα κατά τη διάρκεια ασκήσεων αντοχής.
 2. Ανθεκτική εξωτερική σόλα. Τα αθλητικά παπούτσια με μαλακή σόλα δεν μπορούν να αντέξουν το σχοινί.
 3. Καλή λαβή. Τρέξιμο, άλμα σε ένα βάθρο, πηδώντας πάνω από την ταστιέρα, τα πόδια του αγρότη, και από τη δύναμη των ακραίων ασκήσεις σαν να γυρίζουμε ένα γιγαντιαίο ελαστικά ή πιέζοντας έλκηθρα απαιτούν καλή πρόσφυση.
 4. Δυνατότητα αναπνοής. Ότι κατά τη διάρκεια των υπερσύγχρονων συγκροτημάτων της ημέρας (Workout of the Day), τα πόδια στα αθλητικά παπούτσια δεν είναι ιδρωμένα, τα παπούτσια πρέπει να έχουν ένα πλέγμα και να αφήνουν τον αέρα μέσα.

Ανδρικά παπούτσια για εγκάρσια προπόνηση

Σε αντίθεση με τις ράβδους, τα παπούτσια cross-training έχουν ένα ελαφρύ ανελκυστήρα τακουνιών – μόνο περίπου 4 mm, το οποίο παρέχει άνεση κατά τη διάρκεια άλλων ασκήσεων.

Η σόλα των παπουτσιών είναι αρκετά σκληρή για να παρέχει σταθερότητα, αλλά κάμπτει καλά, έτσι τρέχει και άλματα σε αυτά είναι επίσης αρκετά βολικό. Κατά κανόνα, τέτοια αθλητικά παπούτσια έχουν ένα πλέγμα από ύφασμα. Δεν δίνει ιδρώτα ποδιών.

Το πιο διάσημο υποδήματα crossfit είναι η Reebok Crossfit Nano. Κάθε χρόνο, νέα μοντέλα αυτής της γραμμής παράγονται με κάποιες βελτιώσεις, όπως καλύτερη πρόσφυση του μοναδικού ή νέου υλικού της κορυφής. Το πλεονέκτημα του Crossfit Nano είναι μια σταθερή σόλα που δεν ξεχωρίζει από την αναρρίχηση σε σχοινί. Η σόλα των παπουτσιών από ένα μαλακότερο υλικό έχει ήδη σβηστεί σε έξι έως δέκα ανελκυστήρες. Είναι ιδιαίτερα προσβλητικό εάν διαγράφονται νέα ακριβά πάνινα παπούτσια.

Επίσης μεταξύ των cross-installers είναι τα δημοφιλή παπούτσια Nike Metcon. Αυτά τα πάνινα παπούτσια είναι δημοφιλής με πολλούς αθλητές και πληρούν όλα τα κριτήρια της καλής παπούτσια για CrossFit: σταθερή και ευέλικτη εξωτερική σόλα, ελαφρύ πάνω μέρος από υφαντικές ύλες, την άνοδο του ένα μικρό τακούνι και μια καλή πρόσφυση στο πάτωμα.

Συμβουλή: αγοράστε μερικά ζευγάρια παπουτσιών και αλλάξτε τα ανάλογα με τα καθήκοντα της εκπαίδευσης.

Κάποιοι αθλητές ασκούν βαρκάδα σε ακροβατικά και η WOD εκτελεί σε αθλητικά πάνινα παπούτσια ή μινιμαλιστικά μοντέλα, αν το σύμπλεγμα δεν έχει σχοινί. Αυτή η προσέγγιση βοηθά να αποκτήσετε όλα τα οφέλη από τα υποδήματα και να επεκτείνετε τη διάρκεια ζωής τους.

  نظرة عامة: Xiaomi Mi Band 2 – نسخة متقدمة من تعقب اللياقة البدنية الشعبي

Αθλητικά παπούτσια για γυμναστήριο

Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός τύπων γυμναστικής και συνεχώς αναδυόμενες νέες. Μεταξύ των πιο διάσημων είναι η αερόμπικ, το zumba, το αερόμπικ βημάτων, το fitball, το tai-bo, ασκήσεις στο Bosu. Όλοι αυτοί οι τύποι περιλαμβάνουν αερόβια άσκηση, γρήγορες συντονισμένες κινήσεις, περιστροφή και άλμα, δεν συνεπάγονται σοβαρές δυνάμεις ή φορτία κλονισμού.

Χαρακτηριστικά των πάνινα παπούτσια

 1. Ελαφρότητα. Όσο πιο ελαφρύ είναι τα αθλητικά παπούτσια, τόσο πιο εύκολη είναι η κίνηση, η άλμα, η βηματοδότηση ή η διατήρηση της ισορροπίας.
 2. Δυνατότητα αναπνοής. Η κορυφή των ματιών είναι ένα καθορισμένο πλεονέκτημα για ένα παπούτσι γυμναστικής. Μειώνει το βάρος και αποτρέπει την εφίδρωση των ποδιών.
 3. Ευέλικτη εξωτερική σόλα. Η πλαστική εξωτερική σόλα επιτρέπει στο πόδι να κινείται όσο πιο φυσιολογικά γίνεται.
 4. Μαλακή σόλα. Τα παπούτσια τρεξίματος για γυμναστήριο δεν χρειάζονται πολλή απορρόφηση, καθώς το φορτίο κλονισμού στην τάξη ελαχιστοποιείται. Ωστόσο, κάποια μαλακότητα της σόλας δεν βλάπτει. Σε τέτοια αθλητικά παπούτσια θα είναι πιο άνετο να πατήσετε και να πηδήσετε.

Ανδρικά παπούτσια για αερόβια εκπαίδευση

Για αερόβια εκπαίδευση, τα πάνινα παπούτσια είναι εξαιρετικά για διασταυρούμενη εκπαίδευση με ορισμένα χαρακτηριστικά όπως βελτιωμένη απόσβεση, ευελιξία και ευκολία.

Ένα εξαιρετικό παράδειγμα τέτοιων αθλητικών παπουτσιών είναι δημοφιλή γυναικεία μοντέλα για γυμναστήριο Ryka Vida και επιρροή Ryka. Και τα δύο μοντέλα είναι πολύ ελαφριά, έχουν αναπνεύσιμο πλέγμα και ένα ειδικό μαλακό πέλμα, το οποίο παρέχει άνεση κατά το περπάτημα και το άλμα.

Η Ryka Vida έχει ένα ειδικό μαξιλάρι στη φτέρνα του, το οποίο αυξάνει την απορρόφηση των μαξιλαριών και μπροστά υπάρχουν ειδικές αυλακώσεις που καθιστούν τα αθλητικά παπούτσια ακόμη πιο εύκαμπτα. Η επιρροή του Rika ενίσχυσε την αψίδα του ποδιού. Αυτά τα πάνινα παπούτσια είναι κατάλληλα για άτομα με επίπεδα πόδια.

Εάν στη μορφή σας γυμναστικής συχνά υπάρχουν άλματα, στροφές και πλευρικές κινήσεις, επιλέξτε παπούτσια με καλή απορρόφηση κραδασμών και ενισχυμένη στήριξη ποδιών. Ένα καλό παράδειγμα τέτοιων πάνινων παπουτσιών είναι η Nike Air Zoom Strong με ένα διευρυμένο εξωτερικό ρολό και ελαστική ταινία. Υποστηρίξτε επίσης μια στάση πάνω από το μοντέλο του αστραγάλου από τη γραμμή Hayasu από την Reebok. Έχουν μια άψογη κορυφή που εξαλείφει το τρίψιμο, μια σόλα με επιπλέον αποσβεστήρες και μια ορθοπεδική εσωτερική σόλα.

Αν είστε εμπλεκόμενοι σε ένα ζόμπι ή σχεδιάζετε να κυριαρχήσετε κάποιο είδος hip-hop, δώστε προσοχή στο σόλα των παπουτσιών: θα πρέπει να έχει σημείο καμπής.

πώς να επιλέξετε πάνινα παπούτσια: παπούτσια για γυμναστήριο
Η σόλα των παπουτσιών Domyos 360 με το σημείο καμπής / decathlon.ru

Το σημείο καμπής διευκολύνει την περιστροφή, που συχνά συναντάται στους σύγχρονους χορούς. Μια τέτοια σόλα βρίσκεται σε πολλά αθλητικά παπούτσια σχεδιασμένα για χορό και zumba, για παράδειγμα στο Domyos 360 ή το Asics Gel Fit Nova.

Γράψτε στα σχόλια που προτιμάτε τα αθλητικά παπούτσια για προπόνηση δύναμης, crossfit και fitness και γιατί σας αρέσουν.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top