Избор на университет: 25 от най-добрите университети в Европа

Изборът на университет е изключително важна задача, пред която са изправени възпитаниците и техните родители. Има много фактори, които трябва да разгледате. Какъв човек обича, какво бихте искали да станете, какви са вашите цели на живот. И като се започне от това, изберете местоположението на университета, неговия преподавателски състав, качеството на образованието и много други.

Подготвили сме за вас списък с най-добрите университети в Европа, където можете да получите образование. Ние също така посочихме разходите за обучение. Изберете най-доброто, подайте документи и започнете да натрупвате наука за гранит.

1. Технически университет в Мадрид, Испания

Техническия университет в Мадрид
Emprego pelo Mundo

Техническият университет в Мадрид е стар университет. Някои факултети са на повече от 100 години. Училището по архитектура и инженерство е от голямо значение, защото тук историята на испанската технология е създадена от два века. В този университет можете да получите бакалавърска, магистърска и докторска степен по бизнес и социални науки, инженерство и технологии. На територията на университета работят 3 000 служители и 35 000 студенти.

Такси за обучение: 1 000 евро годишно (приблизителна цена).

2. Университет на Хамбург, Германия

Хамбургския университет
Wikipedia

На базата на университета има шест факултета. Тези факултети предлагат почти всички възможни дисциплини – от икономика, право, социални науки до хуманитарни науки, природни науки и компютърни науки и медицина. Повече от 5000 служители и почти 38 000 студенти. Той е един от най-големите университети в Германия.

Такси за обучение: 300 евро на семестър.

3. Мадридския университет Complutense, Испания

Wikimapia
Wikimapia

Това е един от най-старите университети в света. И може би най-престижната образователна институция в Испания. Има два кампуса. Единият е в Moncloa, вторият се намира в центъра на града. Тук можете да получите бакалавърска степен по бизнес и социални науки, изкуства и хуманитарни науки, медицина и инженерство. Това е много голям университет, където повече от 45 000 студенти учат.

Такси за обучение: 1 000-4 000 евро за целия период на обучение.

4. Оксфордския университет, Великобритания

Оксфордския университет
Tatur

Историята на това училище датира от 1096 година. Това е най-старият англоговорящ университет в света. Повече от 20 000 студенти учат тук. Предлагат се бизнес, социални, художествени и хуманитарни науки, език и култура, медицина, технологии и технологии. Повече от 5 000 служители. Девет пъти е присъдена кралска награда.

Такси за обучение: от 15 000 паунда.

5. Университет на Глазгоу, Великобритания

Университета на Глазгоу
Wikipedia

Университетът в Глазгоу е едно от най-старите учебни заведения в Обединеното кралство. Четвъртият най-стар университет в целия англоезичен свят. Той е сред десетте най-големи работодатели за научни изследвания в Обединеното кралство. Има много програми за обучение в чужбина, те помагат за наемане на работа. Предлагат се следните области: бизнес, социални науки, изкуство, хуманитарни науки, език и култура, медицина, технологии и технологии. Можете също така да получите докторска степен.

  8 философски идеи, които ще отхвърлят вашия мироглед

Такси за обучение: от 13,750 паунда.

6. Университет Хумболт в Берлин, Германия

Берлин Хумболт Университет
Studrada

Тя е основана през 1810 година. След това се нарича “майката на всички съвременни университети”. Този университет има голяма власт. Тук на студентите се предлага всеобхватно хуманистично образование. Това е първият университет по рода си в света. Както и в други образователни институции от този списък, можете да получите докторска степен, както и бакалавърска и магистърска степен. Гранитът на науката е унищожен в университета от 35 000 души. Уникално е, че тук работят само 200 души.

Такси за обучение: 294 евро на семестър.

7. Университет на Твенте, Холандия

Университета на Твенте
Wikipedia

Този холандски университет е основан през 1961 г. Той първоначално е работил като технологичен университет с цел да увеличи броя на инженерите. Понастоящем това е единственият университет в Холандия със собствен кампус. Броят на местата е ограничен – само 7 000 студенти. Но в университета работят 3300 учени и специалисти.

Такси за обучение: 6 000-25 000 евро годишно.

8. Болонски университет, Италия

Болонският университет
Форумът на Винск

Един от най-старите университети в света. Мнозина смятат, че този университет е отправна точка и основа на европейската култура. Тук се предлагат 198 различни насоки на кандидатите годишно. Повече от 5000 служители и повече от 45 000 студенти.

Такси за обучение: от 600 евро на семестър (приблизителна цена).

9. Лондонско училище по икономика и политически науки, Великобритания

Лондонското училище по икономика и политически науки
Wikipedia

Основана е през 1895 г., за да помогне на студентите да се специализират в изучаването на социални науки. Разполага със собствен кампус, който се намира в центъра на Лондон. Тук можете да изучавате криминология, антропология, социална психология, международни отношения, социология и много други науки. Около 10 000 студенти са обучени и работят 1 500 служители. Тази институция даде на света 35 лидери и държавни глави и 16 носители на Нобелова награда.

Такси за обучение: 16 395 паунда на година.

10. Католически университет в Льовен, Белгия

Литва католически университет
Wikimedia

Тя е основана през 1425 година. В момента той е най-големият университет в Белгия. Той има много висок рейтинг, университетите се намират в Брюксел и Фландрия. Повече от 70 международни програми за обучение. В същото време тук са обучени 40 000 студенти и работят 5 000 служители.

Такси за обучение: 600 евро годишно (приблизителна цена).

11. Швейцарско висше техническо училище в Цюрих, Швейцария

Денис Колесников
Денис Колесников

Той започва своята работа през 1855 г. и днес е един от най-добрите университети в света. Основният кампус е в Цюрих. Образователната институция предлага някои от най-добрите програми по физика, математика и химия. Повече от 20 000 студенти и 5 000 служители. За допускане трябва да подадете тест.

  Топ 10 канали в YouTube за изучаване на английски

Такси за обучение: 650 швейцарски франка на семестър (приблизителна цена).

12. Мюнхенски университет “Лудвиг-Максимилиан”, Германия

Мюнхенския университет Лудвиг-Максимилиан
академик

Един от най-старите университети в Германия. Тя се намира в столицата Бавария – Мюнхен. 34 нобелови лауреати са завършили тази институция. Вторият по големина университет в Германия. 45 000 студенти и около 4 500 служители.

Такси за обучение: около 200 евро на семестър.

13. Свободен университет в Берлин, Германия

Свободен университет в Берлин
Turister

Основана след Втората световна война през 1948 г. Един от най-добрите университети в света по отношение на изследователската работа. Има международни офиси в Москва, Кайро, Сао Пауло, Ню Йорк, Брюксел, Пекин и Ню Делхи. Това позволява да се подкрепят учени и изследователи и да се установят международни контакти. Предлагат се 150 различни програми. 2 500 служители и 30 000 студенти.

Такси за обучение: 292 евро на семестър.

14. Университет Фрайбург, Германия

Фрайбургския университет
богослов

Създаден е, за да даде възможност на учениците да се учат без политическо влияние. Университетът си сътрудничи с над 600 учени от цял ​​свят. 20 000 студенти, 5 000 служители. Познаването на немския език е задължително.

Такси за обучение: около 300 евро на семестър (цената е приблизителна).

15. Университет Единбург, Великобритания

Университет в Единбург
Wikipedia

Тя е основана през 1582 година. Представители на 2/3 националности от цял ​​свят се обучават тук. Въпреки това, 42% от учениците са от Шотландия, 30% от Великобритания и само 18% от останалия свят. 25 000 студенти, 3 000 служители. Известни завършили: Катрин Грейнджър, Джоан Роулинг, Чарлс Дарвин, Конан Дойл, Крис Хой и много други.

Такси за обучение: от 15,250 паунда на година.

16. Федерална политехническа школа в Лозана, Швейцария

Федералното политехническо училище в Лозана
Wikipedia

Този университет се финансира от държавата и се специализира в областта на науката, архитектурата и инженерството. Тук можете да се срещнете с ученици от над 120 държави. 350 лаборатории се основават на територията на този университет. През 2012 г. този университет представи 75 приоритетни патента със 110 изобретения. 8 000 студенти, 3 000 служители.

Такси за обучение: 1 266 швейцарски франка годишно.

17. University College London, Великобритания

University College London
Британски мост

Стратегически разположен в сърцето на Лондон. Известна е за впечатляващи изследвания. Тази институция е първата, която получава ученици от всякакъв клас, раса и религия. В този университет работят 5 000 служители и 25 000 студенти.

Такси за обучение: 16,250 паунда на година.

18. Технически университет в Берлин, Германия

Берлин технически университет
Гарант турне

Този университет изигра голяма роля в превръщането на Берлин в един от водещите индустриални градове в света. Тук студентите са обучени в областта на технологиите и природните науки. 25 000 студенти и 5 000 служители.

Такси за обучение: около 300 евро годишно.

19. Университет в Осло, Норвегия

Университета в Осло
Wikipedia

Основана през 1811 г., тя се финансира от държавата и е най-старата институция в Норвегия. Тук можете да изучавате бизнес, социални и хуманитарни науки, изкуство, език и култура, медицина и технологии. 49 Магистърски програми на английски език. 40 000 студенти, повече от 5 000 служители. Пет учени от този университет станаха лауреати на Нобелова награда. И един от тях получи Нобеловата награда за мир.

  Защо медиите ни развалят само лоши новини? Дали сме виновни или не?

Такси за обучение: няма информация.

20. Университет във Виена, Австрия

Университет във Виена
академик

Основан в далечната 1365 година и е един от най-старите университети в немскоезичните държави. Един от най-големите университети в Централна Европа. Най-големият научен и педагогически университет в Австрия. Кампусите му се намират в 60 населени места. 45 000 студенти и повече от 5 000 служители.

Такси за обучение: около 350 евро на семестър.

21. Имперския колеж в Лондон, Великобритания

Имперския колеж в Лондон
Новини в HD качество

Имперският колеж в Лондон започна да предлага своите услуги през 1907 г. и отпразнува своята 100-годишнина, като става независима институция. Преди това е бил част от университета в Лондон. Той е един от най-престижните университети в Обединеното кралство. Този колеж е свързан с откриването на пеницилин и основите на оптичните влакна. Има осем кампуса в цял Лондон. 15 000 студенти, 4 000 служители.

Такси за обучение: от £ 25,000 на година.

22. Университет на Барселона, Испания

Барселонски университет
Wikipedia

Университетът в Барселона е основан през 1450 г. в град Неапол. Шест корпуса във втория по големина град на Испания – Барселона. Безплатни курсове по испански и каталонски. 45 000 студенти и 5 000 служители.

Такси за обучение: 19 000 евро годишно.

23. Московски държавен университет, Русия

Московския държавен университет
FEFU

Университетът е основан през 1755 г. и се смята за една от най-старите институции в Русия. Повече от 10 изследователски центрове, които предоставят практическа помощ на студентите в изследователската работа. Смята се, че образователната сграда на Московския държавен университет е най-висшата образователна институция в света. Повече от 30 000 студенти и до 4 500 служители.

Такси за обучение: 320 000 рубли за годината.

24. Кралски технологичен институт, Швеция

Кралския технологичен институт
Wikipedia

Най-големият и стар технически колеж в Швеция. Акцентът се прави в областта на приложната и практическата наука. Повече от 2000 служители и 15 000 студенти. В сравнение с други университети в тази част на света голям процент студенти са чужденци.

Такси за обучение: от 10 000 евро на година.

25. Cambridge University, Великобритания

Кеймбридж университет
Restbee

Тя е основана през далечната 1209 година. Винаги в списъка на водещите университети в света. 3000 служители и 25 000 студенти от цял ​​свят. 89 носители на Нобелова награда. Завършилите Кеймбридж имат най-висок процент на заетост в Обединеното кралство. Университет с истинско име в целия свят.

Такси за обучение: от 13 500 паунда на година.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤