7 načina kako točno odgovoriti na uvredu

1. uvrijediti

Ovo je jedna od prvih želja koje se javljaju nakon uvrede. Ali napadaj odmazde prikladan je samo ako:

  • domišljat;
  • javlja se u krugu rodbine ili prijatelja;
  • Umjesto toga, to pogoršava situaciju koja otežava sukob.

U svim ostalim slučajevima, čak i ako smatrate da je bolji od Oscara Wildea, uvreda za uvredu nije najbolja rješenja. Zato se spustite na razinu protivnika i proučite da su vam njegove riječi povele, tj. U njima postoji neka istina.

2. Za šalu

Razlika između duhovne uvrede i šaljivog odgovora je u tome da u drugom slučaju ismijavate samu situaciju. Prednosti ove strategije su očite: uvreda gubi svoju toksičnost, napetost se smanjuje, a publika (ako postoji) preuzima vašu stranu.

U tom slučaju, također možete uzeti poziciju za pseudo-samozavaravanje. Tako ćete staviti protivnika na točku i prikriti sarkazam.

Primjer 1: Moj kolega kaže da ste pripremili ružnu prezentaciju.

Odgovor: “Možda imate pravo. Sljedeći put neću tražiti pomoć od mog petogodišnjeg sina. “

Primjer 2: Nepoznat čovjek vas zove imena.

Odgovor: “Hvala vam, ovo su vrlo vrijedne informacije. Otvorio si oči mojim nedostacima. Bit će to nešto za razmišljanje na večeri. “

3. Prihvati

U nekim slučajevima, analizirati riječi koje vam se čine uvredljive, uistinu isplati. Pogotovo ako dolaze iz bliskih i uglednih ljudi. U ovom slučaju, ne uzimajte njihove znakove kao uvredu, već kao kritiku koja vas može učiniti bolje.

Suvišno je razmišljati o motivima ljudi, kako bi saznali što ih je točno iskoristilo da iskoriste oštre izraze. Možda je ovo olujna reakcija na vašu daleko od anđeoskog ponašanja.

Odgovor na namjeru, a ne riječi

Svaka uvreda uvijek ima skrivenu svrhu. Izvršite tajnu: označite je.

  Kako pržiti ukusni krumpir

Na primjer, kao odgovor na nepristojne riječi, recite: “Wow! Nešto se stvarno ozbiljno dogodilo između nas, jer ste se odlučili povrijediti. “

Dakle, s jedne strane, možete odvojiti svog protivnika od trka i, s druge – saznati razlog za njegov negativni stav.

5. Zadržati mirno

Ako je uvreda ne dolazi od voljene osobe, a od kolega, prijatelja ili čak stranac, nikada ne pokazuju da su riječi dotaknuo. Najvjerojatnije, iza njih leži neizvjesnost, nezadovoljstvo vlastitim životom i želja da vam se samo nadoknadi. Ne dopustite da trik radi, mirno reagira i osmijehom.

Ako je potrebno, nastavite savijati liniju: pitajte što je točno uzrokovalo takvu reakciju, ne obraćajući pažnju na njegove riječi.

6. Zanemari

Često najbolji odgovor je njegova odsutnost. Ako govorimo o internetskim trolama, jednostavno ne možete odgovoriti na njihove komentare ili ih poslati na crnu listu. Pa, “u izvanmrežnom načinu rada” uvijek možete preskočiti uvredu ili otići. Imate svako pravo to učiniti.

Primjer iz antičke rimske povijesti … Jednom u javnim kupkama netko je pogodio Catoovu politiku. Kada se počinitelj ispričao, Cato je odgovorio: “Ne sjećam se udarca.”

Ovaj izraz se može tumačiti na sljedeći način: „Vi ste tako mali, da ne samo da ne brinu o svojim izgovorima, ali nije ni primjetiti najviše uvredljivo”

7. Koristite zakon

Možete dovesti prekršitelja pred lice pravde ili ga barem ugroziti. Kazna za uvredu propisana je Zakonom o upravnim prekršajimaCoAP Ruske Federacije, članak 5.61 “Uvreda” , ali klevetanje je već u sferi kaznenog zakonaCC RF, članak 128.1 “Klevetanje” . U slučaju vrijeđanja od strane načelnika možete kontaktirati odjel osoblja.

Glavna stvar – zapamtite: nitko nema pravo škoditi vašoj časti, dostojanstvu i ugledu. Ali morate isto tako odgovoriti ljudima. Inače, sve preporuke su beznačajne.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤