Kako brzo i jednostavno riješiti štucanje

Uzroci hiccoughs

Stres, hipotermija, prejedanje ili zlouporaba alkohola može potaknuti prisilne kontrakcije dijafragme. Na svakom grčenju, zrak se gura iz pluća, izlazi kroz grkljan i udara vokalnu bradavicu i epiglotis. To stvara karakteristični zvuk. Ovo je štucanje.

Uzroci hiccoughs
medicalnewstoday.com

Postoji tisuću i jedan lijek za štucanje: za vas smo pokupili najzanimljivije.

Kako brzo riješiti štucanje

Pritisnite na korijen jezika

Dodirnite prste do dna jezika, kao da pokušavate izazvati povraćanje. Grijač jednjaka zaustavlja kontrakcije dijafragme. Neugodna, ali učinkovita.

Jedi nešto neobično

Stavi na krišku limuna jezika, progutati žlicu šećera, sol lizati: iznenadni hit u želucu s oštrim okusom proizvoda (kiselo, gorko, slatko, slano) izazivaju izlučivanje želučanog soka i odvratiti tijelo od štucanja. Učinkovitost metode znanstvenici su opetovano potvrdili, ali mehanizam nije u potpunosti shvaćen.

Kako se riješiti štucanja s limunom
allfunintheworld.com

Pripremite se za ronjenje

Priključite uši uz palce obje ruke. Zatvorite sinusa nosa s malim prstima. Zatvorite oči i prekrite ih preostalim prstima. Duboko udahnite i zadržite dah što je duže moguće. Nakon takve vježbe često ćete početi teško disati. To će omogućiti da se dijafragma otvori i štucanje će se zaustaviti.

Kako se riješiti zvukova znanstveno

Pijte vodu sa stisnutim ušima

Metoda je jednostavna i pristupačna, a liječnici dokazuju svoju učinkovitost nakon 40 godina. Uzmite veliku čašu (400 ml) hladne vode, bacajte cijev u nju i stavite je na stol (ili neka držite prijatelja). Priključite uši svojim prstima tako da ništa ne čujete i polako popijte svu vodu kroz slamku. Do kraja postupka, štucanje mora propasti – kao što nam govore znanstvenici i praktičariGoldstein R. Jednostavan način za stvrdnjavanje štucanja. .

Ispružite jezik

Izum ove metode pripisuje se Sir William Osler, ali se kaže da je bio poznat davno prije 19. stoljećaPetroianu G.A. Liječenje singultusa. . Da biste se riješili štucanja, držite se jezika što je više moguće (po mogućnosti ne u javnosti, osim ako niste hrabri kao Einstein) i za vjernost, prstima lagano povucite i izvucite.

Kako da biste dobili osloboditi od štucanja: držite svoj jezik
mirfactov.com

Izvršite rektalnu masažu

Bez obzira na to koliko je crvenilo autorica kad piše ove retke, znanost je znanost. Liječnici medicinskog centra Bnei Zion (Haifa, Izrael) na taj su način izliječili 60-godišnjeg pacijenta s štucanjemOdeh M., Bassan H., Oliven A. Prestanak neodrživih štucanja s digitalnom rektalnom masažom. . Kasnije su informacije potvrđene: sedam od sedam osoba zaustavlja štucanje nakon takvog tretmana. A njegovi su autori osvojili nagradu Shnobel Dobitnici Ig® Nobelove nagrade. u godini 2006.

Kako se nečujno riješiti usta

Tvrditi za novac

Želite li pomoći jednom štucanju prijatelja? Ponudite dogovor: stavite račun na stol i recite pacijentu da ako ponovno sljedeća minuta štucanje, njegov novac. Osoba će se usredotočiti na ugovaranje dijafragme i, najvjerojatnije, štucanje će se zaustaviti. Međutim, samo u slučaju, nemojte stavljati velike denominacije na šalter.

Skrenite pozornost

U čaši s vodom bacajte čačkalicu i pažljivo promatrajte dok ne završite tekućinu. Proučavanje svakog milimetra jedinstvene strukture stabla će vas zaboraviti na štucanje.

Koristite staru afričku metodu

Vlažite list papira s jedne strane i ljepite na čelo usjek. Jednostavno je i nema plesova s ​​tamburinom.

Kako se riješiti štucanja: stara afrička metoda

Ako nijedna od metoda nije djelovala, ne brinite: u normalnim uvjetima, štucanje će sami otići u 20-30 minuta. Ako štucanje traje više od 48 sati, ovo je prigoda da se posavjetujte s liječnikom!