Kako snimiti telefonski razgovor na iPhone i Android smartphone

Kako snimiti razgovor na Android smartphone

Sljedeći programi mogu automatski snimiti pozive, bez povezivanja s internetom. Trebate samo preuzeti, konfigurirati i povremeno očistiti jednu od tih aplikacija iz starih zvučnih zapisa. No, ako želite, možete snimiti samo odabrane razgovore rukom.

1. CCR Call Recorder ACR

Uz uobičajene pozive mobitela, ova aplikacija može snimati glasovne razgovore u gotovo bilo kojem internetskom broju, kao što su Skype, Telegram, WhatsApp, Facebook Messenger i Viber. Ali ta funkcija nisu podržani od strane svih pametnih telefona – instalirajte program da biste ga sami provjerili.

Prema zadanim postavkama, ACR za Cube Call Recorder bilježi sve razgovore, ali možete dodati odabrane brojeve na popis iznimki tako da ih program zanemaruje.

Aplikacija je besplatna i ne sadrži oglašavanje. Kupnjom plaćene verzije otključate nekoliko vrhunskih značajki kao što je postavljanje PIN-a za pristup snimljenim razgovorima i označavanje dijelova snimke prilikom potresanja uređaja.

2. “Snimanje poziva”

S ovim programom možete automatski snimati razgovore samo s odabranim kontaktima, ili s nepoznatim brojevima ili apsolutno sve – ovisno o postavkama filtra.

Aplikacija podržava zaključavanje pohrane diska putem PIN-a, sinkronizaciju s diskovima u oblaku i omogućuje vam da prilagodite kvalitetu zvuka. U plaćenom verziji nema oglašavanja i možete automatski preuzeti audio datoteke na Google disk ili Dropbox.

3. “Automatski zabilježi pozive za mene”

Ovaj program također ima napredni filter za pozive, ali inače je jednostavniji od prethodnih dviju. Od dodatnih funkcija, samo povećanje obujma zapisa i zaštite podataka s PIN kodom. Ako vam se ne sviđaju postavke, ovo je aplikacija za vas. Istina, morat ćete tolerirati oglase na cijelom zaslonu ili platiti da biste onemogućili oglašavanje.

Kako snimiti razgovor na iPhoneu

Zbog ograničenja iOS-a, snimanje telefonskih razgovora na iPhone je teže, ali još uvijek postoje načini rada.

1. Kroz mobilne aplikacije

U trgovini App Store možete pronaći programe koji bilježe zaobilazne pozive – koristeći konferencijski poziv. Radi se ovako: povezujete se s razgovorom s pravom osobom botova, a potonji tiho bilježi razgovor i šalje vam zapis putem interneta.

Među takvim aplikacijama su TapeACall Lite i Call Recorder Unlimited. Oba su programa gotovo identična i sadrže detaljne video upute na ruskom jeziku pa ih neće teško razumjeti.

TapeACall Lite i Call Recorder Unlimited pružaju besplatno razdoblje od 7 dana, nakon čega se iznos koji je naveden u prijavi naplaćuje mjesečno s korisničke kartice. Ako se prijavite za probno razdoblje, a zatim odlučite otkazati program, ne zaboravite otkazati pretplatu.

2. Upotreba posebnog uređaja

Postoje i posebni pribor za iPhone, namijenjen za snimanje razgovora. Na primjer, Call Recorder, koji je pogodan za snimanje oba razgovora u mobilnim mrežama i online pozive preko Skype, Viber i drugih glasnika. Takav pribor košta vas oko 115 dolara.

Tu je i pristupačniji rješenje – slušalice s funkcijom snimanja poziva Koolertron za 32 dolara. 512 MB ugrađene memorije će biti dovoljno za snimanje do 16 sati razgovora.

Kako snimiti razgovor na bilo kojem telefonu

Najočitiji način, ali ga dodajte u potpunosti: možete snimati pozive rekorderu. U pravilu, programi za snimanje zvuka putem mikrofona su isključeni čim počnete razgovarati na telefonu. Ali uvijek možete uzeti neki drugi smartphone s takvim programom na brodu ili redovitim diktafonskim snimačem i dovesti ga na svoj telefon. Za bolju kvalitetu možete uključiti zvučnik.

Na svim iPhone uređajima postoji unaprijed instalirana aplikacija za snimanje zvuka. Ako na Android smartphone-u ne postoji takav program, možete instalirati bilo koji rekorder iz zbirke Lifehacker.

  7 zanimljivih ribljih jela od Gordona Ramseya

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤